kwstarikanos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Γεια σε όλους! Έχω βρει ένα πολύ απλό project σε Visual Basic 6 που εμφανίζει και επεξεργάζεται ο χρήστης μια βάση δεδομένων (access αποθηκευμένη στο ίδιο Path) το οποίο έχει ένα DBGrid1 και ένα Data1 control. Όταν η βάση δεδομένων είναι έκδοσης από 2.0 έώς 97 της Access όλα δουλέυουν κανονικά χωρίς κάνενα πρόβλημα, αν όμως αντικαταστήσω τη παλιά βάση δεδομένων με ένα καινούργιο αρχείο mdb της Access 2000-3 και κάνω και όλες τις ρυθμίσεις που χρειάζεται για να επικοινωνεί η εφαρμογή με την access δεν την ανήγει και βγάζει σε σφάλμα αυτό : Unrecognized database format Ο λόγος που θέλω να αλάξω το αρχείο από την παλιά έκδοση στην καινούργια είναι γιατί το πρώτο αρχείο που είναι παλιάς έδοσης και δεν μπορώ να το επεξεργαστώ στην Access 2003 παρα μόνο να το ανοίξω με αποτέλεσμα να μην μπορώ να συνεχίσω το project μου.. Έχει κανείς καμιά ιδέα;; Σ. Το project το βρήκα σε παράδειγμα γιαυτό και η παλία έκδοση της access..
virxen75 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 στείλε το project να το δω για να σου πω
kwstarikanos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 στείλε το project να το δω για να σου πω Αυτό είναι , δε θυμάμαι λινκ.. Τώρα που το ξαναείδα όταν κάνω το παλιό αρχείο access convert σε 2003 έκδοση μπορείς να το επεξεργαστείς μέσα από το access αλλα όχι από το project και μετά πρέπει να το ξανακάνω πάλι convert σε έκδοση 97 ή 2.0 για να ανοίγει από το project,, Γενικά αυτό που βλέπω έιναι ότι δε σ'αφήνει η visual basic στο control data να βάλεις αρχείο βάσης δεδομένων μεγαλύτερο από 97 εκδοση... τουλάχιστον στο pc μου!! Δες το και πες μου... tutor4.zip
taazz Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Προσπάθησες να κάνεις import το τελευταίο DAO αντι για αυτό που χρησιμοποιείς? Κατα πάσα πιθανότητα εκεί είναι το πρόβλημα σου. Επίσης από μια έκδιση της access και μετά η βιβλιοθήκη πρόσβασης δεν μοιράζεται με το MDAC αλλά πρέπει να την μοιράσεις με την εφαρμογή σου από την εγκατάσταση της access. Δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέριες την τελευταία φορά που έγραψα VB ήταν το 2001.
kwstarikanos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν τα κατάφερα αυτό που λες με το import.. Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικό ακόμα, έχω δει ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο που έχει τα 2 controls (data , DBgrid). Η δουλειά του είναι να καταχωρεί ο χρήστης πληροφορίες και αυτά μετά να τα κάνει save σε ένα αρχείο (με συγκεκριμένη κατάληξη που έχει η εφαρμογή) ώστε την επόμενη φορά που θα ανοίξει την εφαρμογή να κάνει open το αρχείο του και να συνεχίσει από εκεί που είχε μείνει και όλα αυτά χωρίς να χρησιμοποιεί την Access.. Αυτό που με παραξενέυει είναι ότι δουλευει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο για τη συλογή των πληροφοριών, με βάση δεδομένων δηλαδή και με ακριβώς τα ίδια controlls αλλα αν ψάξεις να βρεις αρχείο mdb ή κάτι άλλο δεν υπάρχει, δεν δουλεύει δηλαδή με την Access .. Αυτό θέλω να κάνω και γω για να ανοίγει η εφαρμογή μου σε υπολογιστές που δεν έχουν την Access.. Πως θα γίνει κάτι τέτοιο για να αποφύγω την Access;
MastroGiannis Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτό θέλω να κάνω και γω για να ανοίγει η εφαρμογή μου σε υπολογιστές που δεν έχουν την Access.. Πως θα γίνει κάτι τέτοιο για να αποφύγω την Access; Ούτε καν με την Access Runtime δεν θέλεις να τρέχει η εφαρμογή σου; Υ.Γ. Με το "Example_Auto Borders Visual Basic.xls" έβγαλες άκρη;
kwstarikanos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Ούτε καν με την Access Runtime δεν θέλεις να τρέχει η εφαρμογή σου; Για αρχή δεν έχω πρόβλημα να τρέχει η εφαρμογή με το Access Runtime αυτό όμως κάνει την εφαρμογή μου συγχρονος να εξαρτιέται από ένα συγκεκριμένο αρχείο το οποίο δεν θα μπορώ να το κάνω save - save as.. ή Open ποτέ και αυτό προσπαθώ να το αποφύγω γιατί θέλω να είναι ολοκληρωμένη η εφαρμογή όπως τα περισσότερα προγράμματα που κυκλοφορούν.. Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να πατάω save ή save as και να αποθηκέυετε η βάση δεδομένων με ένα τύπο αρχείου που θα είναι μόνο για την εφαρμογή μου? πχ σε κάποιο folder να αποθηκέυετε ένα αρχείο που θα περιέχει τα δεδομένα της τελευταίας φοράς που έκανα save και θα είναι κάπως έτσι ( filename.fdn ) χωρίς να χρειάζεται να είναι στο ίδιο path με τo πρόγραμμα και αυτό να είναι η βάση δεδομένων ή τελως πάντων κάποιο αρχείο που θα έχει όλες τις καταχωρήσεις και αλαγές που έχω κάνει στο πρόγραμμα ώστε όταν το ξανανοίγω να το βρίσκω όπως το άφησα... Ξέρω ότι δεν είναι και το ποιο έυκολο να γίνει κάτι τέτοιο για κάποιον που δε ξέρει πολλά αλλά ούτε ζητάω να μου γράψετε εσείς το πρόγραμμα! , θέλω απλά να με καθοδηγήσετε στο που να ψαχτώ και τι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσω για να γίνει αυτό, γιατί την εφαρμογή μου την έχω σχεδόν ολοκληρώσει και έχω κολλήσει στο πως θα αποθηκέυεται.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Σ. Το Project το ξεκίνησα με το "VB Application Wizard" που έχει όλα τα απαραίτητα controls έτοιμα για να γίνει save , save as , Open Menus,Toolbars ,MDiForm κτλ υπάρχουν ήδη απλά εγώ δεν ξέρω τι κώδικα να γράψω και που για να γίνει αυτό που λέω παραπάνω.. Υ.Γ.Με το "Example_Auto Borders Visual Basic.xls" έβγαλες άκρη; (Με αυτό δυστυχώς δεν κατάφερα τπτ, αν και προσπάθησα να κάνω πολλές αλλαγές αποτέλεσμα δεν είχα.. αν έχεις καμιά λύση πες μου prive)
MastroGiannis Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 ...θέλω να είναι ολοκληρωμένη η εφαρμογή όπως τα περισσότερα προγράμματα που κυκλοφορούν.. Με την Access δεν μπορείς να δημιουργήσεις αυτόνομες "desktop" εφαρμογές. Μάλλον θα πρέπει σιγά-σιγά να περάσεις σε μια πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών σαν το Visual Studio. (Με αυτό δυστυχώς δεν κατάφερα τπτ, αν και προσπάθησα να κάνω πολλές αλλαγές αποτέλεσμα δεν είχα.. αν έχεις καμιά λύση πες μου prive) (Άλλαξε τις ρυθμίσεις σου διότι δεν δέχεσαι προσωπικά μηνύματα)
kwstarikanos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Με την Access δεν μπορείς να δημιουργήσεις αυτόνομες "desktop" εφαρμογές.Μάλλον θα πρέπει σιγά-σιγά να περάσεις σε μια πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών σαν το Visual Studio. Το Visual Studio 6 το έχω ήδη.. από αυτό φτιάχνω την εφαρμογή μου (vb6), την Access απλα την "συνδέω" με data h adodc control και το αρχείο στο ίδιο path, τεσπα έχω προσέξει στο Visual Studio ότι έχει δικιά του βάση δεδομένων με το Visual Fox Pro μήπως εδώ είναι η λύση σ'αυτό που ψάχνω; αυτό ενοέις; (Άλλαξε τις ρυθμίσεις σου διότι δεν δέχεσαι προσωπικά μηνύματα) Οκ τώρα το έφτιαξα, αν δεν δουλέυει πες μου να σου δώσω e-mail
virxen75 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 αντί να χρησιμοποιήσεις το DAO χρησιμοποίησε το ΑDO να τελειώνεις από τα components επέλεξε το Microsoft ADO Data Control 6.0 (OLEDB)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.