Sadako Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Η αλήθεια είναι πως θερμοκρασία στην κάρτα γραφικών δεν κοιτούσα γενικά, είπα να βάλω ένα gadget για τα 7 που δείχνει rpm, θερμοκρασία και GPU load και παρατήρησα κάπως υψηλές θερμοκρασίες.. Σε idle είναι τώρα στους 62 βαθμούς και το fan δουλεύει στις 1568rpm.. Έβαλα το Mafia 2 για να το δοκιμάσω σε κάτι πιο βαρύ, όταν άρχισε το παιχνίδι και πήγε το GPU load 98%, η θερμοκρασία ανέβηκε στους 84 βαθμούς ενώ το fan πήγε στις 2268 rpm. Ήθελα να ξέρω κατά πόσο είναι απαγορευτικές η επικίνδυνες αυτές οι θερμοκρασίες.. Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη υλοποίηση της HD5770 έρχεται με πλαστικό κάλυμμα: και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό εμποδίζει την ψύξη της κάρτας..
zanzavar Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Σε γενικές γραμμές είναι μεγάλες... Αλλά έχει σημασία και το ποιά κάρτα είναι για να δούμε και το σύστημα ψύξης της. Αλλά 62 βαθμοί σε idle όπως και να το κάνεις είναι μεγάλη θερμοκρασία. Κοίταξε για σκόνες, τρίχες και άλλα τέτοια, αν έχει χώρο το fan της να αναπνεύσει, το κουτί να έχει ένα βασικό airflow.
lionheart75 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Προφανώς έχεις την reference 5770: Παρ' όλα αυτά η θερμοκρασίες σου όμως είναι υψηλές όχι τόσο σε full load in gaming me to Μafia2 αλλά σε κατάσταση idle. Μου κάνει εντύπωση πάντως διότι έστω και reference έκδοση η συγκεκριμένη κάρτα είναι ψυχρή και έχει καλή θερμική διαγωγή. Το κουτί σου απο θέμα airflow πώς τα πάει? Ποιό κουτί έχεις και ποιά τα υπόλοιπα parts μέσα σε αυτό? Ρωτάω μήπως επηρεάζουν την κάρτα σου. Μπορείς επίσης να φτιάξεις ένα δικό σου profile με το Msi afterburner ώστε να ρυθμίζονται αυτόματα οι στροφές του ανεμιστήρα της κάρτας τόσο σε κατάσταση idle όσο και κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού. Έτσι ανάλογα με την θερμοκρασία που θα πιάνει η κάρτα θα αυξάνονται και οι στροφές του fan της με βάση τις επιλογές σου. Όπως και να έχει κάνε κάτι διότι δεν είναι καλές οι θερμοκρασίες που έχεις και καλό είναι να τις ρίξεις.
caution Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Περίεργο idle - δες μήπως δεν πέφτουν 2d
Sadako Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Παιδιά δεν ξέρω αν δεν φαίνεται το screenshot που έβαλα στο αρχικό μου post, είναι όντως αυτή που έβαλε και o lionheart.. Το κουτί είναι η αλήθεια πως είναι λίγο "στριμόκ@λο", είναι το coolermaster sileo 500, που είναι ίσως κάπως μικρό και έχει και το ηχομονωτικό υλικό εσωτερικά, που ίσως να επηρεάζει. Έχει πάντως ενσωματωμένους 2 120άρηδες ανεμιστήρες (χαμηλών στροφών). Έχω πάνω έναν i7-860 με μια Megahalems ψύκτρα (που μου κατέβασε ΠΟΛΥ τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή), αυτά πάνω σε μια MSI P55 GD-65 μητρική.. Τώρα που άνοιξα τον υπολογιστή μετά από καμια ώρα που δεν δούλευε, είδα η GPU ξεκίνησε από τους 52-53 και τώρα πήγε στους 58.. Πιο πολύ με ενδιαφέρει αν οι θερμοκρασίες σε full load είναι πολύ πάνω από το φυσιολογικό. Ή τουλάχιστον πολύ πάνω από το συνηθισμένο για τέτοια χρήση.. ---------- Προσθήκη στις 18:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:29 ---------- Περίεργο idle - δες μήπως δεν πέφτουν 2d Τι εννοείς ακριβώς;
caution Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 ( Δες στο cpuz@sensor αν σε idle τα ρολόγια είναι κάτι σαν 157/300 )
Sadako Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Χμμμ.. Αυτό το widget που έβαλα έχει και τις συχνότητες, τώρα που είναι σε idle, λέει: 400Mhz/1200Mhz @ 0.95V
lionheart75 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Παιδιά δεν ξέρω αν δεν φαίνεται το screenshot που έβαλα στο αρχικό μου post, είναι όντως αυτή που έβαλε και o lionheart.. Το κουτί είναι η αλήθεια πως είναι λίγο "στριμόκ@λο", είναι το coolermaster sileo 500, που είναι ίσως κάπως μικρό και έχει και το ηχομονωτικό υλικό εσωτερικά, που ίσως να επηρεάζει. Έχει πάντως ενσωματωμένους 2 120άρηδες ανεμιστήρες (χαμηλών στροφών). Έχω πάνω έναν i7-860 με μια Megahalems ψύκτρα (που μου κατέβασε ΠΟΛΥ τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή), αυτά πάνω σε μια MSI P55 GD-65 μητρική.. Τώρα που άνοιξα τον υπολογιστή μετά από καμια ώρα που δεν δούλευε, είδα η GPU ξεκίνησε από τους 52-53 και τώρα πήγε στους 58.. Πιο πολύ με ενδιαφέρει αν οι θερμοκρασίες σε full load είναι πολύ πάνω από το φυσιολογικό. Ή τουλάχιστον πολύ πάνω από το συνηθισμένο για τέτοια χρήση.. ---------- Προσθήκη στις 18:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:29 ---------- Τι εννοείς ακριβώς; Μήπως την κάρτα την έχεις κλοκαρισμένη και δεν πέφτει η συχνότητα της σε idle (2d) και παραμένει σε υψηλότερη --> μεγαλύτερη θερμοκρασία? Διαφορετικά τσέκαρε τη συχνότητα λειτουργίας του πυρήνα σε idle. Θα πρέπει να έχεις 157/300 σε idle ενώ σε πλήρη φόρτο 850/1200. Αν ισχύει κάτι τέτοιο βγάζεις τους οδηγούς με το driver sweeper για παράδειγμα και ξαναπερνάς την καινούργια έκδοση 10.9.
Sadako Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Uploaded with ImageShack.us Ανοιξα 2 instances του GPU-z για να φαίνονται ταυτόχρονα και τα 2 tabs. Overclocking δεν έχει παίξει..
caution Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Κλείσε mozilla μπας και έχει σκαλώσει κανένα flashόπραμα - πρέπει να δεις χαμηλότερα idle ρολόγια κανονικά. Αν όχι, driver sweeper και 10.9 και μας ξαναλές
Sadako Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Τώρα που ανέφερες για σκάλωμα σε flash, έχω παρατηρήσει κάποιες φορές μετά από χρήση (ίσως και μετά από κάποιο βαρύ rendering), πάω να δω flash βίντεο στο youtube και πάει πολύ πιο αργά, ενώ δεν έχει ήχο. Βέβαια αυτό αν σκαλώσει δεν επηρεάζει μόνο το firefox, και με IE που άνοιξα πάλι το ίδιο κάνει, ενώ δεν φτιάχνει με κλείσιμο/άνοιγμα firefox, μόνο με restart..
caution Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 XXμμμ αυτό δεν μου έχει τύχει - σαν allocated ram μου κάνει κυρίως η περιγραφή. Αυτό που λέω είναι ότι όταν έχεις ff και ανοιχτά youtube/flash η κάρτα μένει στα "video decode" ρολόγια καμιά φορά - ακόμα και αν δεν παίζει hardware accelerated video εκείνη την στιγμή
LouCi4er Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Μετα τους 10,4 οι καρτες δεν πεφτουν σε 157/300 αλλα σε 400/1χχχ ( η μνημη αναλογα ποσο εχει κλοκαρει).Το θεμα ομως ειναι οτι αυτο συμβαινει αμα τις κλοκαρεις.Το παλικαρι εχει default clocks βλεπω.Πολυ περιεργο.Δοκιμασε να ξετικαρεις το ΑΤΙ overdrive και κοιτα αν πεσουν 157/300.Παντως και στην δικια μου 5850 157/300 με 400/1200 εχει κοντα 18 βαθμους διαφορα σε idle.
Sadako Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Εχμμμ.. Έσβησα τους drivers με το Driver Sweeper και πέρασα τους 10.9.. Οι ενδείξεις δεν άλλαξαν καθόλου, με την διαφορά ότι τώρα για κάποιο λόγο δεν ανοίγει το ATI Catalyst Control Center. Δεν βγάζει κάποιο μύνημα, το πατάω, δείχνει πως δουλεύει για 2-3 δευτερόλεπτα και δεν κάνει τίποτα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.