Προς το περιεχόμενο

Το Νησί [Mega]

patrickdrd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια χαλαρωστε.Πρωτο επισοδειο ηταν.Η σειρα διαφημιστηκε ολο το καλοκαιρι και η Λεχου την διαφημιζε απο το Πασχα.Λογικο ηταν να ειναι καλο

Ταπεινη γνωμη ειναι οτι η σειρα θα κανει μεγαλη κοιλια διοτι ειναι αδυνατον να ασχολουνται με αυτο το θεμα για 20+ επεισοδεια.Απο το τρειλερ δηλαδη και οσα εδειξε το πρωτο επεισοδειο εχουν υλικο για καμια 10αρια επεισοδεια.Μετα ειτε θα αλλαξουν θεματολογια και θα ξινισω την μουρη μου ειτε θα το τραβηξουν απο τα μαλλια και θα βαρεθω

Γενικα εχω την εντυπωση οτι οτι θα μου αρεσε πιο πολυ αν ηταν μινι-σειρα

Edit:Να τονισω οτι δεν εχω διαβασει το βιβλιο και οτι ειμαι τελειως ασχετο για το τι θα ακολουθησει

• Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Επειδη δε θελω να γινομαι εκνευριστικος, θα ξεκαθαρισω πως δεν τα βαζω με οσους τους αρεσε. Απλα περιμενα οτι εμεις, ως φαν ως επι το πλειστον αμερικανικων σειρων, που ρε αδερφε εχουν δει πολλα τα ματια μας, δε θα βγαζαμε τοσο γρηγορα συμπερασματα αποθεωσης για μια ελληνικη σειρα. Δηλαδη, ξαφνικα θεωρουμε την ερμηνεια της Λεχου τοπ, που ακομα και στο εισαι το ταιρι μου ηταν αδιαφορη. Εγω την ειδα αξιοπρεπη αλλα μεχρι εκει, φαινεται οτι δεν εχει το κατι παραπανω. Ο Μαινας, ναι ειναι απο τους καλους Ελληνες ηθοποιους.

Νομιζω τελικα ειμαστε biased επειδη προβληθηκε πολυ η σειρα απο το Πασχα σχεδον και επειδη ειναι ελληνικη παραγωγη που ομοια της δεν εχουμε ξαναδει και θελουμε και μεις να χαρουμε τετοιες παραγωγες στην ελληνικη tv. Αν το ιδιο γινοταν στην Ιταλια και το εδειχνε Ιταλικο καναλι κ ειχε γυριστει ακριβως ετσι, χωρις να ξερετε τους ηθοποιους, δε θα βαριοσασταν ενα τεταρτο στη σκηνη του αποχαιρετισμου?

Ειναι πολυ νωρις να αποθεωνουμε το οτιδηποτε αφορα τη σειρα...

Δημοσ.
Παιδια χαλαρωστε.Πρωτο επισοδειο ηταν.Η σειρα διαφημιστηκε ολο το καλοκαιρι και η Λεχου την διαφημιζε απο το Πασχα.Λογικο ηταν να ειναι καλο

Ταπεινη γνωμη ειναι οτι η σειρα θα κανει μεγαλη κοιλια διοτι ειναι αδυνατον να ασχολουνται με αυτο το θεμα για 20+ επεισοδεια.Απο το τρειλερ δηλαδη και οσα εδειξε το πρωτο επεισοδειο εχουν υλικο για καμια 10αρια επεισοδεια.Μετα ειτε θα αλλαξουν θεματολογια και θα ξινισω την μουρη μου ειτε θα το τραβηξουν απο τα μαλλια και θα βαρεθω

Γενικα εχω την εντυπωση οτι οτι θα μου αρεσε πιο πολυ αν ηταν μινι-σειρα

Edit:Να τονισω οτι δεν εχω διαβασει το βιβλιο και οτι ειμαι τελειως ασχετο για το τι θα ακολουθησει

Αυτα που λες περι κοιλιας και ελλειψης υλικου δε νομιζω οτι ισχυουν εφοσον προκειται για σειρα που βασιζεται σε βιβλιο.

Ε, αφού δεν το έχεις δει ακόμα τότε τι συζητάμε; Είναι σαν να μου τη λες για ενα φαγητό που δεν μου άρεσε ενώ εσύ δεν το έχεις δοκιμάσει καν.

Πολυ σωστα (θα ηταν αυτα αν ειχα κρινει το επεισοδιο πριν το δω, πραγμα που σαφως δεν εκανα).

@fearwhatnow Ειπα κι εγω στην αρχη οτι αυτο που φοβαμαι ειναι οι ερμηνειες. Τη Λεχου που λες δε την ξερω. Επειδη ομως μιλας συγκεκριμενα για το επεισοδιο, θα απαντησω με συντομη κριτικη μολις το δω.

Οσο για το "Πιστευω εχω την εμπειρια και στο 20λεπτο να δω που το παει", θα διαφωνησω και παλι. Πιστευω πως οση εμπειρια κι αν εχει κανεις δε μπορει να ειναι καθολου σιγουρος για την αξια μιας σειρας αν δε δει, ας πουμε, 4 επεισοδια. Υπαρχουν πολλοι λογοι, με κυριοτερους τους εξης: α)Πολλες σειρες παροτι ξεκινουν καλα χρειαζεται λιγος χρονος να τις συνηθισεις και να σε τραβηξουν. β)Πολλες σειρες ξεκινουν μετρια και ανεβαινουν κατακορυφα στη συνεχεια.

edit: Εχω μια υποψια οτι Το νησι θα εξελιχθει στον νεο Κυνοδοντα του φορουμ. Περιμενω κριτικη του Nik.K:p

Δημοσ.

Βασικά έχεις παραστάσεις από αυτό το στυλ των ανθρώπων. Είναι πιο δύσκολο να βαρεθείς. Προσωπικά με έπιασε το δραματικό του πολύ, οπότε στο τελευταίο τέταρτο έβλεπα μηχανικά και απλά σκεφτόμουν διάφορα. Για την αρρώστια, για το πόσο βόμβα είναι αυτές οι καταστάσεις σε μια οικογένεια κτλ.

Εντάξει κάποια σημεία δεν μου άρεσαν, όπως η αρχή

Ο καυγάς της ελληνοαγγλίδας και γενικά το σκηνικό, "χώρισα πάω να βρω τον εαυτό μου".

Όχι ότι το βρήκα μη ρεαλιστικό σαν ιδέα, απλά η υλοποίηση δεν με έπεισε. Κατά τα άλλα η κοπελίτσα έχει και το πρόσωπο και τον αέρα για να στέκεται στον ρόλο της. Μερικές λεπτομέρειες σε ερμηνείες here and there , αλλά όχι κάτι κραυγαλέο. Ίσως μερικές κουβέντες από τα παιδιά.

Πάνω του μετρίου το βρήκα το πρώτο ep, αλλά είμαι και drama queen :-).

Δημοσ.

Επιτελους το ειδα κι εγω.

Σκηνοθεσια(+μονταζ): Την βρηκα πολυ ικανοποιητικη. Το timing στις σκηνες καθολου υπερβολικο, δε με κουρασε. Ειδικα η σκηνη του αποχωρισμου, που ειπωθηκε πως κρατησε παραπανω απ' οσο επρεπε, για 'μενα κρατουσε οσο επρεπε να κρατησει. Τα πλανα στο σημερα τιποτα εντυπωσιακο αλλα μια χαρα.

Ερμηνειες: Γενικα, οταν βλεπω κατι υποσχομενο, δεν απαιτω απαραιτητα τρομερα πραγματα απο τις ερμηνειες. Ζητω τουλαχιστον να μην ειναι αντιαισθητικες. Στο Νησι, παροτι δεν υπαρχει τιποτα εξαιρετικο ερμηνευτικα, δε με χαλασαν.

Φωτογραφια: Πραγματικα το καλυτερο μερος της πρεμιερας. Χαζευα. Πανεμορφες εικονες. Κριμα ομως που δεν εχουμε προσβαση σε καλυτερης ποιοτητας αρχεια. Αν ηταν HD...

Μουσικη υποκρουση: Ανταξια της φωτογραφιας, συμβαλει στην ολη επικληση του συναισθηματος.

Συμπερασμα: Βρηκα απολαυστικο το πρωτο επεισοδιο. Απο τις καλυτερες πρεμιερες που παρακολουθησα φετος. Πολλα υποσχομενο, ευελπιστω η συνεχεια να ειναι εξισου εντυπωσιακη.

Δημοσ.
Για όσους δεν το είδαν...που μπορούν να το δουν;υπάρχει κάποιο site να το κατεβάσουμε;

Υπάρχει στο site του mega, απλά το κάδρο και η ποιότητα δεν είναι ότι καλύτερο. Ούτε για φτύσιμο πάντως.

http://www.megatv.com/tonisi/

Δημοσ.

Εμενα παντως παρολο που δεν μου αρεσε το βιβλιο (δεν ειναι του στυλ μου και δεν θα το διαβαζα αν δεν με επρηζε η αδερφη μου :P ) η πρεμιερα της σειρας μου αρεσε. Δεν ακουσα και τα κλασσικα ψευτοκρητικα που θα με ξενερωναν (και οσοι ειχαν κρητικη προφορα ηταν αρκετα πειστικοι, στο μετρο του δυνατου). Κατι σχετικα ενδιαφερον να κανει καποιος τα βραδυα της τσαγκαροδευτερας..

Sent from my LG GW620 using Tapatalk

Δημοσ.

Πιστεύω ότι αν συνεχιστεί η σειρά με τον ίδιο ρυθμό και το ίδιο συναίσθημα σε όλη την διάρκειά της θα είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει αυτή η άθλια Ελληνική τηλεόραση τα τελευταία χρόνια.Όσο για την Λέχου ...αν και κάποιος την έκραζε... για μένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η ερμηνεία της.

Δημοσ.

Βασικά αυτοί που έχουν κράξει για τις ερμηνείες πρέπει να παραδέχονται μόνο τον Πατσίνο στο Άρωμα Γυναίκας και τον Μάρλον Μπράντο στο Λιμάνι της Αγωνίας. Όλα τα άλλα γι' αυτούς πρέπει να 'ναι οδοντόκρεμες, δεν εξηγείται αλλιώς.

Δημοσ.

Το νησί είναι σαν μία όαση μεσα στην πρόχειρη και "φθηνή" ελληνικη τηλεόραση. Το πρώτο επεισόδιο δημιούργησε υψηλές προσδοκίες για τα επόμενα.

Δημοσ.
Το νησί είναι σαν μία όαση μεσα στην πρόχειρη και "φθηνή" ελληνικη τηλεόραση. Το πρώτο επεισόδιο δημιούργησε υψηλές προσδοκίες για τα επόμενα.

Πραγματι μιλαμε για τεραστια διαφορα ποιοτητας. Βλεποντας το πρωτο επεισοδιο μου κανει μεγαλη εκπληξη που παιζει αυτη η σειρα στην μονιμη πηγη εκπομπης trash που λεγεται Ελληνικη τηλεοραση. Ειχα να δω Ελληνικο σιριαλ απο το παρα πεντε, και νομιζω -γιατι μπορει να μην παρακολουθουσα αλλα ξερω τι επαιζε και παιζει- οτι απο τοτε ειχε να εμφανισθει κατι αξιο προβολης.

Αντε να δουμε και το ΟΥΚ τι λεει...

Δημοσ.

αντε μου κινησατε την περιεργια! Ισως εχω να δω ολοκληρο επεισοδειο ελληνικης σειρας και πανω απο 3 χρονια, αλλα ειπα να δω για τι μιλανε ολοι. Κλασικα οπως και αλλοι η τηλεοραση ανοιγει για μπαλα μονο.

Αυτο που ειδα ηταν μια αξιοπρεπης προσπαθεια και μια κινηση προς την καλη κατευθηνση. ΑΛΛΑ το ολο στορυ με αφησε αδιαφορο και δεν ξερω αν θα μπορουσα να δω αλλα 2-3 τετοια επεισοδεια.

Να ξεκινησω απο τα +, διοτι αμα αρχισω να πεταω τα - θα βγει παλι καποιος να μου πει ¨εσενα δεν σου αρεσει και τιποτα"!

Μουσικη επενδυση, σχεδον αριστη, συνοδευει τις περισοτερες φορες αψογα τις σκηνες

Ερμηνειες, δεν τρελαθηκα, αλλα σιγουρα δεν ειδα το εντελως ψευτικο και ξυλίνο που βγαζει το 80% τουλαχιστον των νεων ελληνων ηθοποιων, που ειναι σαν να διαβαζουν ατακα με ατακα. Οι γεροι παιζουν καλα, οι μουσατοι καλουτσικα, τα παιδια τα κοριτσακια καλα, τα αγορακια μαπα. Η δασκαλα σε αλλες σκηνες καλη σε αλλες σπαστικη. Με ενοχλουσε οταν το παιζε αυταρχικη, της εβγενε ποιο φυσικα το ευθημο. Οταν το γυρισε στο δραμα νομιζω εδωσε ρεστα. Η αγγλιδουλα με ξενισε στην αρχη, μετα καταλαβα οτι το πανε σε καβλιαρα αλλα αθωα καλομοιρα στυλ. Δεν βοηθαει η προφορα της.

Σκηνικα/κουστουμια/αναπαρασταση εποχης. Ολα πολυ καλα και πειστικα, αλλα δεν ηταν και τοσο δυσκολο να φτιαξεις πειστικα κουστουμια. Και δεν εχει δειξει και πολους τοπους περα απο ενα καφενε, 2 σπιτια και κατι αυλες, οποτε αναμενουμε για οριστικη αποψη. Παντος σε βαζει στο κλιμα της εποχης

Στα αρνητικα τωρα, περα απο μερικες ερμηνειες που δεν χαλανε την εικονα........

Ενα πολυ μεγαλο, ο σκηνοθετης!! Μοιαζει σαν παιδακι μεσα σε candy store, σαν ερασιτεχνης καμεραμαν που ανακαλυψε το κουμπι ζουμ στην καμερα!! Χαλια εντιτιγκ, αποτομες εναλαγες συνεχεια σε σκηνες και ανουσια κοντινα. Αρχικα εχει μια μανια με τα παπουτσια, αλλα φανταζομαι το κανει επειδη στα ποδια εμφανιζονται συμπτωματα. Ομως απο την αρχη στην αγγλιδουλα μεχρι το τελος παιζει να εχει δειξει ολα τα παπουτσια του χωριου. Και δεν ειναι μονο αυτα, πολα απο τα κοντινα εστιαζουν σε βλακειες. Αλλα του βγενουν και καλα πλανα, πχ οταν φαινετε το καραβι μεσα το παραθυρι. Μην μου πειτε ομως οτι ειναι μαγικα πλανα επειδη τραβηξε ενα ηλιοβασιλεμα η δειχνει το απεναντι νησι, σιγα το κατορθωμα. Στους διαλογους κανει σαν τρελος ζουμ απο τη μια φατσα στην αλλη, στην εκλησια μεσα γυρισε και την τελευταια γωνια, τους χαρακτηρες τους τραβαει απο μακρια και γυριζει σιγα σιγα την καμερα γυρω τους.....οβερντοους. Το λιτο ειναι καλυτερο πολλες φορες. Και φυσικα η σκηνη στο τελος ειναι οντως πολυ μεγαλη, εχει μια ωραια ενταση αλλα σαν αντιδρασεις δεν πειθει, μονο κοιτουνται, ηθελε καποιον να ξεσπαει στο βαθος. Πολυ ωραια η σκηνη που δεν του ποιανει το χερι στην βαρκα. Αλλα πριν με ειχε παραξενεψει που ακουμπιοντουσαν ολοι ενω το ξερε!!

Και τελος δεν βλεπω πως θα μπορει να κρατησει το ενδιαφερον με τετοιο θεμα για 26 ωρες! ηδη απο το 1το δεν εχω καμια λοξα να μαθω τι γινεται, αλλα τελος παντων ειπαμε ειναι αξιοπρεπεστατη προσπαθεια. Πιστευω οτι αυτα ειναι τα θεματα που μπορουν να βγαλουν κατι καλο στην τιβι, διοτι οι συγχρονες ειναι μονο αηδιουλες. Απο την στιγμη που η συγχρονη ιστορια μας ειναι μονο σκανδαλα και λαμογιες, μονο με ιστορικες σειρες μπορουν να φτιαξουν κατι καλο. Απλα θα πηγενε ποιο πολυ σε μινι σειρα, και οχι φουλ ον σεζον.

Δημοσ.

Η αγγλιδουλα με ξενισε στην αρχη, μετα καταλαβα οτι το πανε σε καβλιαρα αλλα αθωα καλομοιρα στυλ. Δεν βοηθαει η προφορα της.

icon_lol.gif sex4qb.gif

προσπαθουσα να θυμηθω τι μου θυμιζει ολο αυτο το σκηνικο κ τελικα θυμηθηκα, αυτο εδω:

http://www.athinorama.gr/cinema/data/movies/default.aspx?id=1008740

Και τελος δεν βλεπω πως θα μπορει να κρατησει το ενδιαφερον με τετοιο θεμα για 26 ωρες! ηδη απο το 1το δεν εχω καμια λοξα να μαθω τι γινεται, αλλα τελος παντων ειπαμε ειναι αξιοπρεπεστατη προσπαθεια.

κλασσικα, love story θα δουμε που και πουλαει και κραταει αμειωτο το ενδιαφερον

ιστορικες σειρες

;;; οριστε; κατσε να σκασει το λοβ στορι κ θα σου πω εγω ιστορικη σειρα :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...