anthony_88 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Με το πνευμα του ποστ σου συμφωνω αλλα εισαι και εσυ υπερβολικος. Μακαρι οι περισσοτερες ελληνικες σειρες να ηταν σαν το νησι. Κατα τη γνωμη μου παντως, δεν ανταποκριθηκε στο hype ουτε κατα το ημισυ. Και επαναλαμβανω, αν και θλιβομαι να το λεω, οι Ελληνες ηθοποιοι δεν κανουν για τοσο μεγαλες παραγωγες. Ειδικα οι δευτεροι ρολοι (εξαιρω δηλαδη Μαινα κ Λεχου σε καποιο βαθμο) δεν με επεισαν.
konnak Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Ρε τι υπερβολή; Τι λέτε; Έχετε συνειδητοποιήσει λίγο τις επιπτώσεις όσον είδατε σε σχέση με την εποχή στην οποία διαδραματίζεται; Τις επιπτώσεις μιας τέτοιας κατάστασης σε μια οικογένεια; Το μόνο στο οποίο η σειρά ήταν υπερβολική ήταν η ποιότητα καλλιτεχνικής διεύθυνσης και η ποιότητα των ερμηνειών. Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ ακριβώς επειδή για μία φορά σε ελληνική σειρά οι ηθοποιοί ερμηνεύουν επιτέλους αναλόγως των δραματικών καταστάσεων τις οποίες ζουν. Ομολογώ ότι δεν την είχα την Λέχου για τέτοια σπαρακτική ΚΑΙ μέσα από τη σιωπή ερμηνεία. Δε θα μπω σε spoiler αλλά δεδομένων των γεγονότων ΤΙ έπρεπε να κάνουν δηλαδή οι ήρωες; Άλλο να μην σας αρέσει γενικά το δράμα και άλλο να βγάλουμε μια σειρά που πραγματεύεται γεγονότα και καταστάσεις ΑΚΡΩΣ δραματικές υπερβολική. Από κει και πέρα, εντυπωσιακά ατμοσφαιρική (και όχι στο στυλ της απολύτου δηθενιάς, βλέπε Νύφες), εξαιρετικά προσεγμένη καλλιτεχνική διεύθυνση (τόσο η σκηνοθεσία όσο και η φωτογραφία ήταν καταπληκτικές, όσο εντυπωσιακές χρειάζεται αλλά χωρίς να κλέβουν τα φώτα από τα γεγονότα), πρωτοφανής θεματική συνοχή επεισοδίου για ελληνική σειρά (εννοώντας ότι για πρώτο επεισόδιο δείχνει αυτά ακριβώς που πρέπει να δείξει και τελειώνει εκεί ακριβώς που πρέπει να τελειώσει - κάτι που ελπίζω να συνεχιστεί), πολύ καλοί ρυθμοί για δραματική σειρά βασισμένη σε βιβλίο (αν και απ' ό,τι μου είπε η κοπέλα μου το ίδιο το βιβλίο έχει πάρα πολλά πράγματα και δε θα μπορούσαν να το πάνε αργά), πολλοί καλοί και όσοι είναι σε δεύτερους ρόλους, σπαρακτική και ενδιαφέρουσα η ιστορία - παρά το ότι όλοι ξέραμε τι περίπου θα δούμε από πριν το επεισόδιο καθήλωνε, πολύ καλή και ατμοσφαιρική μουσική επένδυση και πολλά άλλα θετικά που ίσως τα ξεχνάω τώρα. Είχα υποσχεθεί στο έτερον ότι μετά τις ξένες σειρές που έφερνα εγώ να δούμε θα της έκανα την χάρη να βλέπουμε κι αυτήν (δε βλέπω ελληνικές σειρές) αλλά μάλλον θα χαρώ να το κάνω, το 1ο επεισόδιο με κέρδισε πέρα από κάθε προσδοκία. ΥΓ: Όσο για την μακρόσυρτη σεκάνς πριν το καραβάκι, έχετε σκεφτεί τι σημαίνει η εν λόγω μετάβαση; Σας έρχεται κάποια αλληγορία στο μυαλό;
Yperaspisths Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Ο καθενας εχει την αποψη του. Για παραδειγμα στην αδερφη μου αρεσει το true blood και σε Ελλαδα και Αμερικη γινεται χαμος με την συγκεκριμενη σειρα. Ειδα το πρωτο επεισοδιο και ξερναγα για 10 λεπτα. Ενα τσοντο-βρυκολακιστικο πραμα με τους ηθοποιους να εχουν βλαχικη προφορα. ''Το νησι'' ειναι επιτελους μια ποιοτικη σειρα στην Ελληνικη τηλεοραση που κατακλυζεται απο big brother, x factor, love bites, 50-50, 70-30 και λοιπες βλακειες. Ειναι η πρωτη φορα που καθισα να δω τηλεοραση μετα απο πολλα χρονια και θα συνεχισω μεχρι τελους. Οι ερμηνεις βρισκονται σε καλο επιπεδο με καποιες εξαιρεσεις και το κυριοτερο μειονεκτημα του πρωτου επεισοδιου ειναι οτι ο σκηνοθετης χανει λιγο το μετρο. Ναι πρεπει να αποτυπωσει το δραμα,αλλα τα τελευταια 20 λεπτα ηταν καπως μονοτονα. Θα μπορουσε να αποτυπωσει το δραμα σε 10 λεπτα. Απο εκει και περα περιμενω να δω και τις τηλεθεασεις. Δεν θα μου κανει εντυπωση αν δεν παει καλα η σειρα. Στον ΝεοΕλληνα(ή αλλιως ΤουρκοΑμερικανο) αρεσουν τα big brother,η κλειδαροτρυπα και οι χαζομαρουλες
Voodooman Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Μάλλον η σειρά είναι ό,τι καλύτερο έχω δει στην ελληνική τηλεόραση. Σε επίπεδο παραγωγής δεν έχω ξαναδεί κάτι αντίστοιχο και οι πρώτοι ρόλοι είναι αναπάντεχα καλοί και αυτοί. Μόνο καλά έχω να πω για την σειρά-παραδόξως.
vasioula1 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Είναι η πρώτη ελληνική δραματική σειρά που έκατσα να δω (μέχρι τώρα είχα δει 2-3 κωμωδίες). Και ίσως δεν το έκανα αν δεν ήξερα ότι είναι ενδιαφέρον το βιβλίο Συμφωνώ με την ανάλυση του konnak Πραγματικά πολύ καλή παραγωγή
Sylvia88 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 ''Το νησι'' ειναι επιτελους μια ποιοτικη σειρα στην Ελληνικη τηλεοραση που κατακλυζεται απο big brother, x factor, love bites, 50-50, 70-30 και λοιπες βλακειες. Ειναι η πρωτη φορα που καθισα να δω τηλεοραση μετα απο πολλα χρονια και θα συνεχισω μεχρι τελους. Αυτό και συμφωνώ απόλυτα.
buffos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Εκπληκτική σειρά. Κινηματογραφικού επιπέδου χρήση της κάμερας. Η φωτογραφία μαγική. Ελαφρά σέπια. Καμιά υπερβολή. Ακου υπερβολή. Το αντίθετο θα έλεγα. Μιλάμε για μια εποχή που η είδηση ότι κάποιος είναι Χανσενικός άλλαζε την ζωή όλων γύρω του (και όχι μόνο της δικής του) Θα ήθελα πολύ να βγεί σε HD. Πραγματικά αξίζει τον κόπο. Αν συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο, νομίζω ότι θα είναι σταθμός για την Ελληνική Τηλεόραση.
marantonis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Για τους ενδιαφερομενους, ενημερωνω οτι ανεβηκε το πρωτο επ.
YiN Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Το παρακολούθησα κι εγώ εχθές και νομίζω ότι ήταν πολύ καλό. Ακόμα και με το ρίσκο της υπερβολής σε ορισμένα σημεία, απέχει μακράν από τις υπόλοιπες αηδίες της τηλεόρασης. Γενικά συμφωνώ με κόννακ πάντως. Παρεμπιπτόντως, άκουγα σήμερα στο ραδιόφωνο ότι το πικ της τηλεθέασης εχθές ήταν 70% ή κάτι τέτοιο και το χαμηλότερο 44%.
Tilemaxx Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Εκτός απο την πολύ καλή σκηνοθεσία με το φίλτρο σέπιας κτλ, η σειρά ήταν μια απέραντη δακρύβρεχτη μπούρδα. Οι ερμηνείες ήταν εξαιρετικά υπερβολικές σχεδόν επιπέδου σειρών Μανουσάκη. Εντάξει η Λέχου ερμηνευτικά και γενικότερα σαν ηθοποιός είναι απλά τραγική. Πόσο μάλλον για τέτοιο ρόλο. Οι αντιδράσεις εδω μέσα μου θυμίζουν τις αντίστοιχες όταν προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο απο τις "Μάγισσες της Σμύρνης". Ύστερα και εκείνη η σειρα ξεφούσκωσε και δεν ανταποκρίθηκε στος προσδοκίες, όπως αναμένεται να κάνει και αυτή εδώ. Γενικότερα ακόμα πιο τραγική η φετινή τηλεοπτική σεζόν. Πιο κάτω δεν πάει πλέον.
marantonis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Παντως αναρωτιεμαι πώς καταφερνετε οι περισσοτεροι εδω μεσα και κρινετε μια ολοκληρη σειρα 26 40λεπτων (ή οσα λεπτα ειναι) επεισοδιων εχοντας δει μονο την πρεμιερα (εδω ο αλλος ειδε μολις 18 λεπτα και εβγαλε το συμπερασμα!). Αυτη ειναι η μεγαλη απορια μου. Κατι κατι ακομα: Το ενδεχομενο να μη σας αρεσουν γενικως οι ταινιες/σειρες τετοιου ειδους, να μη βλεπετε ποτε "δακρυβρεχτα" και τραγικα δραματα (αρα δε φταιει το σιριαλ που δεν ειναι καλο αλλα αυτο) -και απλως να κατσατε τωρα να δειτε επειδη εχει γινει καποιος ντορος το σκεφτηκατε-;
Tilemaxx Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Παντως αναρωτιεμαι πώς καταφερνετε οι περισσοτεροι εδω μεσα και κρινετε μια ολοκληρη σειρα 26 40λεπτων (ή οσα λεπτα ειναι) επεισοδιων εχοντας δει μονο την πρεμιερα (εδω ο αλλος ειδε μολις 18 λεπτα και εβγαλε το συμπερασμα!). Αυτη ειναι η μεγαλη απορια μου. Το ίδιο θα μπορούσε να σου απαντήσει κάποιος για όσους την αποθεώνουν έχοντας δει μόνο ενα επεισόδιο. Ο καθένας έχει την άποψη του με τα δικά του κριτήρια. Κανένας δεν αναγκάζει κάποιον με το ζόρι να συμφωνήσει.
marantonis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Το ίδιο θα μπορούσε να σου απαντήσει κάποιος για όσους την αποθεώνουν έχοντας δει μόνο ενα επεισόδιο. Ο καθένας έχει την άποψη του με τα δικά του κριτήρια. Κανένας δεν αναγκάζει κάποιον με το ζόρι να συμφωνήσει. Και θα συμφωνουσα αν απαντουσε καποιος ετσι. Με 1 επεισοδιο απο μια σειρα μονο το ιδιο το επεισοδιο μπορει να κριθει και οχι η σειρα. Και δεν εχω δει ακομα το νησι. Αυτο το κλισεδιαρικο "ο καθενας εχει την αποψη του" που πετατε (εσυ κι οποιοι το πετανε) οποτε υπαρχει διαφωνια τι ακριβως σημαινει; Γιατι μου φαινεται οτι προσπαθει να αποκλεισει το ενδεχομενο καποιος να ειναι λαθος και καποιος σωστος. Εγω παντως θεωρω αντικειμενικη αληθεια το οτι βλεποντας ενα επεισοδιο μιας σειρας μπορεις μονο το επεισοδιο να κρινεις και να κανεις απλες υποθεσεις για την ολη αξια της (εκτος κι αν ειναι trash). Ο καθενας εχει την αποψη του
Tilemaxx Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Ε, αφού δεν το έχεις δει ακόμα τότε τι συζητάμε; Είναι σαν να μου τη λες για ενα φαγητό που δεν μου άρεσε ενώ εσύ δεν το έχεις δοκιμάσει καν.
fearwhatnow Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 ^^ Ελα επιασα την σποντα με το 18λεπτο!Πανω κατω ξερεις τι ταινιες βλεπω και προτεινω και εχει και δακρυβρεχτα μεσα οποτε δεν κρινω τη σειρα βασει αυτο του κριτηριου.Πιστευω εχω την εμπειρια και στο 20λεπτο να δω που το παει.Ο,τι και να λεμε οι ερμηνειες ηταν επιεικως χαλια στο 1ο επεισοδιο και φανταζομαι δεν θα αλλαξουν στα επομενα εκτος και αν αλλαξουν τους ηθοποιους.Αν καποιοι εδω μεσα θεωρειτε τη Λεχου ηθοποιο τι να πω.Γουστα ειναι αυτα.Η συγκεκριμενη δεν εχει ιδεα απο υποκριτικη, δεν ξερει καν να στεκεται στις σκηνες, να μη μιλησω για φυσικοτητα και τονο φωνης..Οσο για τη χρηση σεπιας, ενταξει.Ξαφνικα για να βρουμε θετικα μεσα στη γενικοτερη ξεφτιλα της ελληνικης tv θα βαλουμε και τη σεπια??Τα λυσαμε ολα τα αλλα τα φιλτρα μας ελειπαν..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.