Προς το περιεχόμενο

Το Νησί [Mega]

patrickdrd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

Στα υπόψη ότι η τηλεοπτική σειρά περιέχει στοιχεία που δεν υπάρχουν στο βιβλίο. Γράφτηκε ότι στην ενσωμάτωση του επιπλέον υλικού στο τηλεοπτικό σενάριο της Παπαοικονόμου είχε συμμετοχή η συγγραφέας. Λογικό μου ακούγεται, πάντως το αποτέλεσμα είναι μέτριο, κατά τη γνώμη μου.

Γενικά (και σε ξένες παραγωγές, παλιότερα) τα σενάρια όπου οι χαρακτήρες γεράζουν είναι δύσκολα από τεχνικής άποψης (εμφάνιση των ηθοποιών κυρίως, φωνές επίσης) οπότε βλέπω με συμπάθεια την προσπάθεια στο νησί, αλλά ορισμένοι χαρακτήρες (ο εξ αρχής προβληματικός στο casting γιατρός, λ.χ.) για μένα έχουν αποτύχει να "γεράσουν".

Αξιοπρεπής προσπάθεια, γενικά, αλλά ακριβώς επειδή ένα εξ αρχής μικρό βιβλίο (320 σελίδες) που θα μπορούσε να δώσει υλικό για μία ταινία των 120, έστω, λεπτών αποτέλεσε τη βάση τηλεοπτικού σεναρίου 26 επεισοδίων (έστω 25 λεπτών το καθένα, δε βρίσκω κάπου το χρόνο, μιλάμε για 650 λεπτά με μετριοπαθείς υπολογισμούς) παρατηρείται αυτό το "ξεχείλωμα" στην πλοκή και τη ροή της ιστορίας.

Θα πρότεινα σε όσους ενοχλούνται από τους ρυθμούς της σειράς να δουν το βιβλίο, είναι πολύ πιο συμπαγές.

Δημοσ.

Yοποτιθεται οτι εχουν περασει εφτα χρονια οχι 27 και οτι ο γιατρος και η γιατρινα ηταν νεοι.Σιγα μην τον βαλουν και σε γηροκομειο σε 7 χρονια.Αν ηταν 30 ,31 εγινε 37..Τωρα για ταινια ειχε πολλα η ταινιαδεν χωρουσαν ολα μεσα..

Δημοσ.

σταματησε για Χριστουγεννα (σα τα σχολεια ενα πραγμα) μετα τις γιορτες παλι.......

επομενο επεισόδιο 24 Ιανουαρίου απ'οτι διαβασα

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Περιττο να πω οτι αυτες τις μερες που βλεπω τα τελευταια επεισοδια απο ΤΟ ΝΗΣΙ εχω μεινει με ανοιχτο το στομα.Τι να πω,ερμηνιες υπεροχες,σκηνοθεσια,φωτογραφια,μονταζ,μουσικη ολα!Να μια παραγωγη που ξεχωριζει ειλικρινα στην Ελληνικη τηλεοραση κ μαλιστα σε μια τοσο δυσκολη περιοδο.

Περιμενω πως κ πως να δω κ την Φιλαρετη Κομνηνου κ την Λεχου στο τελευταιο επεισοδιο την αλλη βδομαδα...

http://www.youtube.com/watch?v=lAT_aDAa46g&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=JrACRtBHHn4&feature=related

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...