Προς το περιεχόμενο

iexplore.exe και explorer.exe

helenf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν ζητώ συγνώμη εαν τοποθέτησα το θέμα σε λάθος τόπικ.

Ζητω μια βοήθεια να σβήσω εναν ιό, γιατί μάλλον γιαυτό πρόκειται

Έχω ενα φορητό υπολογιστή που πήρα το καλοκαίρι, απο την αρχη τα προβλήματα..Διακοπη ρεύματος και δεν άνοιγαν καθόλου τα xp. Έκανα φορμάτ και τώρα έχω προβλημα του ότι κολλάει κα αργει να μπει στο ίντερνετ. 'Εψαξα τη διαχείρηση και είδα οτι, υπάρχουν πχ και αυτή τη στιγμή που γράφω κι έχω ανοικτό μόνο το παράθυρο Isomnia, 3 iexplore.exe, o ένας με 125.324 Κ ο άλλος με 22.196 Κ και ο τρίτος με 145.116 K. Μαζί με αυτούς 1 explorer.exe με 145.242 Κ....Μερικές φορές και 2 η 3 explorer.exe μαζί μ όλα αυτά! Επίσης πολλά svhost που ξεκινούν απο 4 εως και 145.00 ου βλέπω τώρα στη διαχείρηση!!

Έχω σκανάρει με nod me kaspersky me spybot me mailware kai άλλα που προσπάθησα, όλα κάτι βρίσκουν όμως αυτά υπάρχουν ακόμη κι αν δεν έχω ανοικτό καν το ίντερνετ

Θα ήθελα να αποφύγω το φορμάτ, είμαι και σχετικα άσχετη, πάντος πρόκειται για ιό νομίζω΄και όταν τα σβήνω απο τη διαχειρηση αυτά ξαναεμφανίζονται. Κάποια βοήθεια?

Δημοσ.

εμενα αυτη τη στιγμη που σου γραφω ειναι ανοιχτα 1 explorer.exe, 2 iexplore.exe και 13 svhost.exe

ηρεμησες ; :-)

αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν εχεις πιθανον καποιο προβλημα, αφου δεν μπορεις να μπεις στο ιντερνετ και κολλαει το pc οπως αναφερεις.

οι αιτιες ειναι διαφορες και οχι παντα η υπαρξη ενος ιου.

ηρθε η ωρα να καλεσεις το φιλο σου για μια επισκεψη/service αν ειναι πιο σχετικος.:-D

Δημοσ.
Διακοπη ρεύματος και δεν άνοιγαν καθόλου τα xp

Για φορητό μιλάμε;

Το iexplore.exe είναι το εκτελέσιμο αρχείο του Internet Explorer και είναι φυσιολογικό να τρέχει ποιο πολλές φορές από ότι του λες, επειδή ενδέχεται εκείνη την στιγμή να ελέγχει το ίδιο ή κάποιο άλλο πρόγραμμα για ενημερώσεις.

Ο explorer.exe θα τρέχει τουλάχιστον μια φορά αφού είναι το κεντρικό πρόγραμμα που σου επιτρέπει να ανοίγεις φακέλους (δεν είναι το ίδιο )

Με ασύρματο μπαίνεις στο ιντερνέτ η με καλώδιο ;

Δημοσ.

Καταναλώνουν πολύ μνήμη αυτά τα αρχεία και τελικά ποιός είναι o internet explorer to exporer h το iexplore....ιός είναι και φίλο σχετικό δεν έχω, μόνη το παλεύω...τέλος πάντον μάλλον θα το πάω για φορμάτ :(

Δημοσ.

το iexplorer ειναι ο internet explorer.

ενας ιος που τρεχει στις διεργασιες συνηθως εχει πολυ μικρο μεγεθος. Το οτι βλεπεις να καταναλωνουν μνημη ειναι φυσιολογικο. και που να τρεξεις τον mozila firefox να δεις τι καταναλωνει σε σχεση με τον internet explorer.

ανεφερες οτι εχεις σκαναρει με nod, kaspersky, spybot κλπ. Ελπιζω να μην τα εχεις ολα μαζι ταυτοχρονα εγκατεστημενα γιατι απο τη μια δεν πρεπει, απο την αλλη ισως βρηκαμε την αιτια που ο υπολογιστης σερνεται.

Δημοσ.

Ναι φορητός είναι dell με ΧP.

Όσον αφορά το πρόβλημα προφανώς είναι ο explorer.exe, μιας και τρέχει 2-3 φορές με αδικαιολογητη καταναλωση μνήμης

Εννοείται ότι δε τα έχω ολα αυτά τα antivirus μαζεμένα. Είχα το nod kai to spybot. Τα απεγκατάστησα κι απο προχθές εγκαθιστώ και τρέχω antivirus, όσα ξέρω, και ένα προγραμματάκι που σκανάρει το μητρώο. Αυτή τη στιγμή είμαι με kaspersky μόνο και ψάχνω λύση

Αυτά...

Δημοσ.
Όσον αφορά το πρόβλημα προφανώς είναι ο explorer.exe, μιας και τρέχει 2-3 φορές με αδικαιολογητη καταναλωση μνήμης

Με όλη την συμπάθεια αλλά πως το κρίνεις αυτό;

Δημοσ.

Οταν δεν έχω ανοικτό το ίντερνετ ή το αποσυνδέω στη διαχείρiση εμφανίζεται και είναι το καθένα (explorer.exe) απο 50 - 90 Κ μαζί φυσικά με τα υπόλοιπα. Όταν ανοίγω έστω το google, γίνεται χαμός. Μερικές φορές παγωνει και η μπάρα κάτω, ΄δε λειτουργεί το ρολόι ενώ ανοιγουν οι σελίδες..ότιναναι δλδ γιαυτό επιμένω ότι υπάρει ιός

Δημοσ.
Μερικές φορές παγωνει και η μπάρα κάτω, ΄δε λειτουργεί το ρολόι ενώ ανοιγουν οι σελίδες..ότιναναι δλδ γιαυτό επιμένω ότι υπάρει ιός

Αυτή είναι κανονική συμπεριφορά σε σύστημα με λίγη μνήμη,και σε μένα που είμαι αυτήν την στιγμή με 1GB όταν ανοίγω παράθυρα στο chrome Μερικές φορές παγώνει αυτό συμβαίνει επειδή τα windows πρέπει να "κανονίσουν" την χρίσει της μνήμης και καμιά φορά αυτό μπορεί να αργήσει λίγο.

Δημοσ.

Καλά και τόσο σούρσιμο δεν είναι φυσιολογικό εκτός κι αν μιλάμε για πολύ αδύναμο σύστημα. Και το memory usage φαίνεται κάπως αυξημένο.

Είπες ότι τα scans «κάτι βρίσκουν». Τι εννοείς; Τι βρίσκουν;

Δημοσ.

Ο explorer.exe είναι trojan και δεν φεύγει εύκολα,υπάρχει εκτελέσιμο patchάκι που τον διώχνει άμα του αλλάξεις ονομασία (στο patchάκι).

Eίχα φάει ένα απόγευμα για δαύτονε στο google,η Symantec πάντως έχει οδηγίες.

Δημοσ.

Δεν είναι (standard τουλάχιστον) trojan/malware. Υπάρχει σ όλους τους υπολογιστές που τρέχουν windows.

Τα πολλαπλά instances δημιουργούνται αν έχεις ενεργοποιήσει το παρακάτω feature:

control panel -> folder options -> view -> launch folder windows in a separate process

Δημοσ.

Το sav είχε βαρέσει καμπανάκι,έδινε οδηγίες και έκανα ότι χρειαζόταν (δεν θυμάμαι) για να φύγει.Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ένα απ' τα εργαλεία εξαγωγής του ήθελε μετονομασία.Και την επέμβαση στη registry.

Αφού δεν τα σκάτωσα εγώ τότε,όλοι μπορούν να τον διώξουν...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...