Προς το περιεχόμενο

Η Novell πάει προς πώληση


chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η είδηση κυκλοφορεί εδώ και βδομάδες και μιλάνε για πώληση της novell και από τι φαίνετε αυτό θα συμβεί μέσα στις επόμενες βδομάδες. Διαβάστε και εδώ ένα πρόσφατο άρθρο για το θέμα

 

http://blogs.computerworld.com/16978/vmware_is_buying_novell

 

Νομίζω ότι είναι μια άσχημη εξέλιξη για το linux γενικά να φεύγουν από τον χώρο τέτοια μεγάλα ονόματα και με τόσο μεγάλη προσφορά. Πρώτα είχαμε την sun με τις καινοτομίες της και της προσφορά της σε κώδικα να αγοράζετε από την αδιάφορη για προσφορά oracle και τώρα έχουμε την novell.

Να θυμίσω η novell έχει από τις μεγαλύτερες συνεισφορές σε κώδικα στο linux kernel ενώ συμμετέχει και αρκετά ενεργά σε παρά πολλά γνωστά προγράμμματα για linux.

Οι μόνοι που μείνανε πλέον στον χώρο είναι η redhat αλλά αυτή είναι προσανατολισμνένη καθαρά στον χώρο των server.

H google από την άλλη ενώ έχει ένα από τα πιο διαδεδομένα project που είναι βασισμένα σε linux(android) δεν έχει καμία διάθεση για συνεισφορά. Φαντάζομαι και η nokia με την intel το ίδιο κάνουν αν και είναι νωρίς να τους κρίνουμε.

Και το ερώτημα παραμένει. Το linux διαδόθηκε και πάει για πλήρη κυριαρχία στα smartphone και στις φορητές συσκευές. Το μέλλον του όμως στα dekstop κατά την γνώμη μου δεν είναι και τοσο ευνοϊκό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κακο αυτο, αν περασει σε μια εταιρια που δεν θα προσφερει τοσο, οπως αναφερεις. Εκει που βλεπαμε περισσοτερες εταιριες να συμμετεχουν, εχουμε τωρα αυτες τις εξελιξεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...