gusthemaster Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 γεια σας παιδια!!! ειμαι καινουριος και δεν ξερω αν γραφω σε σωστο μερος στην ιστοσελιδα!!!!!! ειμαι σε διλημμα να παρω laptop h desktop!!!! μολις περασα στο πολυτεχνιο και ειναι σιγουρο οτι θα μου χρειαστει εκει και σιγουρα θα χρειαστει να του βαλς προγραμματα οπωσ το autocad!!!!! επισης θελω να περασω photoshop και κανα παιχνιδι οπωσ pro/cod/dota ισωσ και παρομοια...... δεν εχω σκεφτει ακομα το κοστοσ αλλα δεν νομιζω να διαθεσω πανω απο 700E ειδικα αν τελικα επιλεξω laptop!!!!! εχοντασ καποιεσ βασικες γνωσεισ σε desktop κυριωσ εγω ημουν ετοιμοσ να φτιαξω desktop ωστε να ανταποκρινεται στισ απαιτησεισ μου με λιγοτερο κοστος απο το αντιστοιχο laptop αλλα πολλοι μου ειπαν οτι το laptop θα ειναι απαραιτητο στην σχολη και τωρα δεν ξερω τι να κανω....... ευχριστω εκ των πρωτερων για την βοηθεια!
antonl Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Γιατί να ναι «απαραίτητο» το laptop για τη σχολή; Θα πηγαίνετε μ αυτό υποχρεωτικά σε κάποια μαθήματα; Εργαστήρια δεν υπάρχουν; Λίγο άκυρο μου ακούγεται. Ρώτα αυτόν που στο είπε για λεπτομέρειες. Αν δεν σου είναι απαραίτητο να μετακινείς τον υπολογιστή σε τακτική βάση, πάρε έναν σταθερό.
TheELF Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Γιατί να ναι «απαραίτητο» το laptop για τη σχολή; Μάλλον απλά είναι φοβερή ευκολία να τον έχεις μπροστά σου οποιαδήποτε στιγμή.Σου το λέει ο καθηγητής στην θεωρία το βλέπεις κατευθείαν στην πράξη.
arkas2004 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 εγω που ειμαι πολυτεχνειο ουτε συμβαινει ουτε προκειται.απλα ολοι οι προτοετης εχουν το ιδιο σκεπτικο.να παρω λαπτοπ για την σχολη γιατι θα κανω autocad.
cxmgp Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Αν χρειαζεσαι pc για να το μεταφερεις απο δω και απο κει, τοτε παρε laptop. Διαφορετικα desktop, καθως για τα ιδια χαρακτηριαστικα (cpu,ram,vga κτλ) θα πληρωσεις αρκετα λιγοτερα.
tarantules Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ένα desktop για πολλούς και διάφορους λόγους: 1. Με τα ίδια χρήματα παίρνεις πολύ πιο δυνατό μηχάνημα απότι ένα laptop με συνέπεια σε βάθος χρόνου να σου κρατήσει περισσότερο και όταν χρειαστείς να αναβαθμιστείς θα περάσει αρκετός καιρός. 2.Οι οποιεσδήποτε αναβαθμήσεις σε ένα desktop είναι πολύ φτηνότερες από αυτές ενός laptop το οποίο έχει συν της άλλης περιορισμένες επιλογές αναβάθμησης. 3.Δουλεύοντας σε ένα desktop, μιας και απότι κατάλαβα είσαι σε αρχικό στάδιο εκμάθησης όσον αφορά τα pc γενικότερα, με τον καιρό θα μάθεις πολύ περισσότερα τεχνικά θέματα και σε μελλοντική σου αγορά σε ένα laptop δεν θα σε ποιάσουν κότσο (όπως πολύ πιθανό να σε ποιάσουν εαν προβείς σε αγορά σήμερα). 4.Επειδή θες να παίζεις ΚΑΙ παιχνίδια και πχ το COD που ανέφερες είναι από τα πιο απαιτητικά που υπάρχουν. 5.Επειδή με τα παιχνίδια θα ζορίζεις πολύ το laptop (θα στρεσάρεις πολύ τη CPU,θα σηκώνει θερμοκρασίες=μείωση της ζωής του με το χρόνο).
zanzavar Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Θα βοηθούσε να μας πεις και σε ποιά σχολή έχεις περάσει... Σχολή από σχολή διαφέρει, αν είσαι αρχιτεκτονική (προσωπική εμπειρία) πλέον είναι 99% πιο χρήσιμο ένα laptop από ένα desktop. Αν πάλι είσαι Πολ. Μηχ. δεν σου είναι απαραίτητο το laptop. Για άλλες σχολές δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά από άλλους μηχανικούς μπορούν να ζήσουν μια χαρά και χωρίς laptop. Και μπράβο για την επιτυχία σου!!
ektor7 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Εξαλου το μοναδικο πλεωνεκτημα των λαπτοπ εναντι των ντεσκτοπ,ειναι η φορητοτητα!Σε ολα τα υπολοιπα υστερουν κατα πολυ! Ομως για να εχεις ενα λαπτοπ,με τα χαρακτηριστηκα που θα σε ικανοποιουν,πρεπει να πας σε 15" και ανω, ή να διαθεσεις 1600ευρο και ανω για ενα τετοιο 13αρη! ---------- Προσθήκη στις 20:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:52 ---------- Τα 15αρια και ανω δε ειναι και οτι καλυτερο,για να κινησαι καθημερινα μαζι τους,και να τα κουβαλας ολη μερα,περα δωθε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.