z@xos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Kαλημερα, εχω στα χερια μου εναν υπολογιστη με τα εξης χαρακτηριστικα: psu:T&P-GDE mobo:MS-7113 VER:1A cpu:P4 3.0Ghz gpu:RX800 hdd:Barracuda500Gb ram:2x512 ddr2 Oπως δηλωνει και ο τιτλος το pc κολαει/παγωνει σε ακυρες στιγμες. Το μηχανημα δεν ειναι δικο μου για να μπορω να ξερω την ιστορια του προβληματος. Εχω κανει memtest με 4 passes και δεν εβγαλε κανενα error, εχω τρεξει prime για 1,5-2 ωρες και επισης δεν εδειξε τπτ, χθες δοκιμασα το hdd regenarator μεσω του hiren's και μου εβγαλε ενα bad sector με αριθμο: 976773167 το οποιο δεν μπορεσε να διορθωσει. Το αντιστοιχο tool της seagate δεν βλεπει τον σκληρο (δοκιμασα να παιξω με τα jumpers του cd drive αλλα τπτ). Στην αρχη υποψιαστικα το mobo γιατι οταν κολουσε το pc δεν εδινε ρευμα απο τις usb οπου και εχω συνδεμενα το ποντικι και το πληκτρολογιο. Oσο αναφορα το badsector μπορει να γινει κατι ή παμε για αλλο δισκο? Nα σημειωσω οτι δεν με πειραζει να χαθει ενα κοματι του σκληρου(να μεινει δλδ αχρησιμοποιητο) και ουτε αν θα χαθουν δεδομενα γιατι εχω κανει backup. Eυχαριστω για τον χρονο σας προκαταβολικα και ζητω συγνωμη για την μακρυγωρια μου. Υ.Γ: ΟS winXP 32bit////Eπισης ειχε και μια καρτα ηχου της creative την οποια εχω αφαιρεσει και το δουλευω λιγο γιατι ακουσα οτι μπορει να φταιει και αυτο////προβλημα με temps δεν εχει. Προσθηκη: Πριν λιγο εκανα chkdsk το οποιο βρηκε κατι και μου ζητισε να ξαναδωσω την εντολη με επιλογη /F οπως και εκανα...ξεκινησε να κανει κατι βηματα αλλα οταν ξαναγυρισα να δω τι γινεται ειχε κανει restart to pc. Προσθηκη num2: Στο συγκεκριμενο υπολογιστη ανοιξα την προσθαφαιρεση προγραμματων αλλα δεν εμφανιζει τα προγραμματα που ειναι εγκατεστημενα (υπαρχουν 3 χρηστες εκ των οποιων οι 2 εχουν δικαιωματα διαχειρηστη και εγω μπηκα απο εναν απο αυτους) μηπως γνωριζει κανεις γιατι συμβαινει αυτο? Eπισης, δοκιμασα την εντολη msconfig για να ακυρωσω καποια προγραμματα που ξεκιναν μαζι με τα win αλλα δεν δουλευε ουτε αυτη. Τελος να σημειωσω οτι ετρεξα το spybot το οποιο και βρηκε αρκετη "βρομια" και την καθαρισε αλλα δεν μπορουσα να κανω update το antivir το οποιο απεγκατεστησα και το ξανακατεβασα/ξαναεγκατεστησα.
The_Judas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Αρχικά καθάρισε πλήρως του ιούς. Τρέξε πάλι το spybot και μετά και το antimalware. Δώσε πάλι chkdsk /F και δες τι μήνυμα σου βγάζει. Δοκίμασε τα διαγνωστικά της seagate και κανε ένα low-level format με αυτά (θα αργήσει λίγο βέβαια αυτό). Αν τα bad sectors είναι λίγα, μπορεί να διορθωθούν. Αν όχι, ο δίσκος χρειάζεται αλλαγή.
z@xos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Φιλε The_Judas αρχικα ευχαριστω για το ενδιαφερον σου και το χρονο που αφιερωσες να διαβασεις το προβλημα που αντιμετοπιζω. Να σημειωσω οτι μετα την αφαιρεση της καρτας ηχου το pc δεν ξανακρασαρε αλλα με ενδιαφαιρει να λυσω τα λοιπα probs του. Στο θεμα τωρα, εκανα και ενα καθαρισμα με το Anti-malware της Malwarebyte το οποιο βρηκε και εσβησε αρκετα πραγματακια. Οταν δοκιμασω να τρεξω την chkdsk/F τοτε εμφανιζει το εξης μνμ:"To συστημα αρχειων ειναι τυπου ΝTFS. Δεν ειναι δυνατο το κλειδωμα της τρεχουσας μοναδας. Δεν ειναι δυνατη η εκτελεση της chkdsk γιατι ο τομος χρησιμοποιειται απο μια αλλη διεργασια. Θελετε την επομενη φορα πυ θα ξεκινησει το συστημα; <Y/N> " Το ιδιο με πριν δλδ...θα το ξανακανω και θα σου πω τι γινεται. Κατεβασα ενα προγραμμα της seagate για windows αλλα δεν ξερω πως να κανω low level format. Μηπως μπορεις να μου υποδειξεις? Προσθηκη: Κανωντας επανεκινηση το μηχανημα, λιγο πριν Bootαρει ξεκιναει η το τρεξιμο της chkdsk το οποιο και ολοκληρωνει τρια stages αλλα με το που τελειωσει και το τριτο δεν προλαβαινω να διαβασω τι γραφει γιατι η οθονη εξαφανιζεται πολυ γρηγορα. Παντως τα ολοκληρωνει και τα τρια. Σημειωση: Οταν προσπαθω να τερματισω το μηχανημα μου πεταει ενα παραθυρακι το οποιο λεει οτι το veoh δεν τερματιστικε σωστα (ή καπως ετσι) και πρεπει να πατησω τερματισμος τωρα. Για αυτο θελω να δουλεψει η msconfig, για να μην ξεκιναει το VEOH.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.