z@xos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Kαλημερα, εχω στα χερια μου εναν υπολογιστη με τα εξης χαρακτηριστικα: psu:T&P-GDE mobo:MS-7113 VER:1A cpu:P4 3.0Ghz gpu:RX800 hdd:Barracuda500Gb ram:2x512 ddr2 Oπως δηλωνει και ο τιτλος το pc κολαει/παγωνει σε ακυρες στιγμες. Το μηχανημα δεν ειναι δικο μου για να μπορω να ξερω την ιστορια του προβληματος. Εχω κανει memtest με 4 passes και δεν εβγαλε κανενα error, εχω τρεξει prime για 1,5-2 ωρες και επισης δεν εδειξε τπτ, χθες δοκιμασα το hdd regenarator μεσω του hiren's και μου εβγαλε ενα bad sector με αριθμο: 976773167 το οποιο δεν μπορεσε να διορθωσει. Το αντιστοιχο tool της seagate δεν βλεπει τον σκληρο (δοκιμασα να παιξω με τα jumpers του cd drive αλλα τπτ). Στην αρχη υποψιαστικα το mobo γιατι οταν κολουσε το pc δεν εδινε ρευμα απο τις usb οπου και εχω συνδεμενα το ποντικι και το πληκτρολογιο. Oσο αναφορα το badsector μπορει να γινει κατι ή παμε για αλλο δισκο? Nα σημειωσω οτι δεν με πειραζει να χαθει ενα κοματι του σκληρου(να μεινει δλδ αχρησιμοποιητο) και ουτε αν θα χαθουν δεδομενα γιατι εχω κανει backup. Eυχαριστω για τον χρονο σας προκαταβολικα και ζητω συγνωμη για την μακρυγωρια μου. Υ.Γ: ΟS winXP 32bit
JERONIMO888 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Καταρχην τι εννοεις κολαει? παγωνει η εικονα και δεν λειτουργει τιποτα ουτε ctrl-alt-del μονο restart? Το memtest το ετρεξες απο τα win μεσα η εκανες bootable cd? Τωρα αν βγαζει bad sectors δεν μπορεις να το σωσεις πας για αλλο, αλλα καλο ειναι να κανεις πειραματα πριν αγορασεις κατι πχ αν εχεις δευτερο δισκο δοκιμαζεις πως παει με αυτον, μετα βγαζεις το ενα dimmaki μνημης και τρεχεις μονο με το ενα να δεις αν δουλεψει προφανως εχει προβλημα το αλλο dimmaki
z@xos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Το προβλημα με το παγωμα (ναι δεν λειτουργουσε τπτ...μονο hardreset) λυθηκε... memtest εκανα μεσω του hiren's bootable disc... Οσο αναφορα την απεγκατασταση προγραμματων την εκανα μεσω του ccleaner, το ιδιο και την απενεργοποιηση διαφορων προγραμματων κατα την εκκίνηση. Το τελευταιο προβλημα που αντιμετοπισα με το συγκεκριμενο pc ηταν οταν χριαστηκε να πλαγιασω λιγο το κουτι για να παρω ενα καλωδιο...εσβησε αποτομα και δεν δεν ελεγε να ανοιξει!! Το αφησα για λιγη ωρα και δοκιμασα με το τροφοδοτικο εκτως κουτιου...δουλεψε! Δεν ξερω ποσο ακομα θα αντεξει αυτο το psu παντως οσο δουλευει δεν το πειραζω...Να σημειωσω οτι αφου εσβησε αρχικα, καταφερα να το ξαναεκκινήσω αλλα με το που το ξανασηκωσα ξαναεσβησε WTF??? Θεωρισα οτι κατι παιζει με την γειωση (τα καλωδια τα ειχα ελέγξει) και δοκιμασα να σφηξω καποιες χαλαρωμενες βιδες της μητρικης. Μετα απο αρκετη ωρα και με το psu εκτως case πειρε μπροστα και δουλευει "ρολοι" (φτου σκορδα).
JERONIMO888 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Απο προβλημα σε προβλημα εισαι για να δουλευει απεξω απο το κουτι το τροφοδοτικο σημαινει οτι κατι το βραχυκυκλωνει λογικα οταν το ακουμπας μεσα τσεκαρε κανα γυμνο καλωδιο μηπως ακουμπαει, μετα οπως σου ειπα και πριν πειραματισου δλδ παρε ενα αλλο τροφοδοτικο και δοκιμασε αν ειναι ολα κομπλε. Οταν λες το σηκωσες, ποιο σηκωσες το τροφοδοτικο ενω δουλευε μολις το σηκωσες εκλεισε?
z@xos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Απο προβλημα σε προβλημα εισαι για να δουλευει απεξω απο το κουτι το τροφοδοτικο σημαινει οτι κατι το βραχυκυκλωνει λογικα οταν το ακουμπας μεσα τσεκαρε κανα γυμνο καλωδιο μηπως ακουμπαει, μετα οπως σου ειπα και πριν πειραματισου δλδ παρε ενα αλλο τροφοδοτικο και δοκιμασε αν ειναι ολα κομπλε. Οταν λες το σηκωσες, ποιο σηκωσες το τροφοδοτικο ενω δουλευε μολις το σηκωσες εκλεισε? Oταν λεω οτι το σηκωσα εννοω το case (δεν σε παρεξηγω που δεν βγαζεις ακρη με αυτα που γραφω στο post μου...και εγω στην θεση σου θα εκνευριζομουν...τα λεγομενα μου δεν εχουν συνοχή). Δυστυχώς δεν εχω την δυνατότητά να δοκιμασω αλλο psu αλλα ουτε και με ενδιαφερει πλεον μιας και το pc δουλευει απροβλημάτιστα (δεν τολμώ να πλαγιάσω το κουτι εννοείται). Σιγουρα ομως δεν πρεπει να εχει πολυ ζωη ακομα αυτο το τροφοδοτικο
JERONIMO888 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μπορει να δουλευει μια χαρα τωρα αλλα δεν ειναι λυση να το εχεις απεξω το τροφοδοτικο και να εχεις ανοιχτο το κουτι να γεμιζει σκονη γιατι αν υπαρχει καποιο προβλημα με την γειωση τιθεται και θεμα υγειας μην ακουμπησει σε κανα μεταλλο και εχεις αλλα μετα
z@xos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δεθηκε το κουτι φιλε...ειναι κλεισμενο. Δεν ειναι δικο μου...ειναι μια ς ξαδερφης. Φανταζεσαι να τον πηγαινα ξεκοιλιασμενο και να την ελεγα οτι πρεπει να το εχει ετσι? Κατα πασα πιθανοτητα θα μου το φορουσε κολαρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.