Προς το περιεχόμενο

MacBook Pro. 15,4" ή 17"?

NetworkMeltdown

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

απο το ερχεται μεχρι το εχω και δουλευω εχει μεγαλη διαφορα...ειδικα οταν θα σκασεις 3Κ.

Υπαρχουν βεβαια και καλυτερες λυσεις απο το Autocad, οπως Vectorworks, Allplan, ArchiCAD

κλασεις ανωτερα απο το AutoCAD

Δημοσ.

Το καλό είναι οτι τα 1920 τα έχω σταθερά. Άρα οτι και να βγεί δηλαδή όσο και αν

αλλάξει το 1080 σε 800 ή οτι να ναι δεν με ενδιαφερει. Αρκει να μην χάνω τιποτα

απο την ταινία.

@mourlos τα Vectorworks, Allplan, ArchiCAD (περίεργο όνομα μου θυμίζει...)

υπάρχουν ήδη για Mac. Το AutoCAD βγαίνει σε λίγο καιρό. Πολύ θα πείτε οτι

τα Windows κοιτάνε να πάνε τον κόσμο μπροστά και τα Mac είναι απλος μια

απομοίμηση τους που προσπαθεί να κάνει τα σκουπίδια να φανούν ωραία.

Κρύβει τρομερές αλήθεις και ψέματα.

1. Τα Windows "κλέβουν" δεν μιμούνται τα Mac και πόσο μάλλον το αντίθετο.

2. Τα Windows δεν ξέρουν τι σημαίνει η λέξη Interface και User Friendly. Ας το

παραδεκτούμε είναι οτι να ναι και όπως να ναι.

3. Τα Mac είναι υπερεκτιμημένα. Αλλά οχι και τόσο όσο νομίζετε.Πιστεύω πως

θα μπορούσαν να είναι 5% - 10% πιο φτηνά.

4. Είναι πιστοποιημένα για θέματα που έχουν να κάνουν με γραφικά.

Οπότε γιατι να μην χρησιμοποιήσω ένα Mac για AutoCAD?

Κατά 90% θα πάρω το Mac Book Pro 17" με 2.53GHz i5. Δεν καταλαβαίνω γιατί

o i5 και μια 330GT δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα τέτοιο σχέδιο.

Kastritsi_building.jpg

Δημοσ.

δεν ειπα εγω οτι δεν εχει τις δυνατοτητες το MBP 17'. τις εχει και τις παραεχει...απλα σου ειπα οτι ειναι νωρις να επενδυσεις σε τοσο δυνατο μηχανημα ακομα γιατι δεν το εχεις αναγκη. απ το τριτο ετος και μετα οπως σου προτεινα πηγαινε παρε το καλυτερο. και γω MBP 17αρι εχω και του Βγαζω τα ματια. To 3D που εβαλες το κανεις και με πολυ υποδιεστερο μηχανημα.(μην σου πω και με P4 @ 3.00Ghz kai 3GB ram kai ATI1600)

Δεν θελω να νομιζεις πως σου λεω μην πας σε μακ και πηγαινε σε Παραθυρα,

το ανεκδοτο με το AutoCAD και MAC παιζεται εδω και μια δεκαετια. εχω σε dualboot τα 7αρια με autocad 2010 architecture.

Ισως να μην γινομαι κατανοητος αλλα αυτο που προσπαθω να σου πω ειναι οτι δεν χρειαζεται ακομα να σκασεις τοσα λεφτα σε υπολογιστη.

Καλες αγορες οτι και παρεις σε MAC εδω ειμαστε να σε βηθησουμε με προγραμματα και οτι αλλο χρειαστεις

Που θα σπουδασεις αρχιτεκτονικη, Ελλαδα, Αγγλια ή καπου αλλου;

Δημοσ.

Πιστεύω ότι καλύτερο θα ήταν:

Να χρησιμοποιήσεις ένα OS πριν αρχίζεις να το εκθειάζεις

Να διαβάσεις κανα άρθρο στα internetz πριν πεις ότι νομίζεις ότι ισχύει

Κατά τ άλλα,το AutoCAD τρέχει καλύτερα σε Mac,τι καλύτερα δηλαδή,σπέρνει,απλά δεν υπάρχει ακόμα (λεπτομέρεια αυτό), ΑΝ υπήρχε όμως ΘΑ τρεχε σίγουρα καλύτερα γιατί τα mac μαμάνε και δέρνουνε,και είναι και πιστοποιημένα για ότι έχει να κάνει με γραφικά

Δημοσ.

Προσωπικές Υποκειμενικές απόψεις μου, που ίσως βοηθήσουν:

Σαν χρόνια PC User και πλέον κάτοχος Mac Pro εδώ και 9,5 μήνες περίπου, θεωρώ πως οι Mac αξίζουν (αρκεί να έχεις τα λεφτά για να τους αποκτήσεις).

πχ. επεξεργασία βίντεο όπως σε Mac (τόσο άνετα) δεν νομίζω οτι θα δεις σε PC προς το παρόν. Αν παίζεις Games πάρε PC, αλλά

Αν οι εφαρμογές που θέλεις να χρησιμοποιήσεις υπάρχουν για Mac, τότε θα έχεις την ησυχία σου με έναν Mac.

Εγώ το χρησιμοποιώ για γραφικά κυρίως (3D Modeling + Video Editing, κλπ συναφή και συσχετιζόμενα activities...χχιιχιχ)

Προσωπικά θα σου πρότεινα να πας κατευθείαν σε Mac Pro 4πύρηνο.

Το μηχάνημα ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ (στο λέω εκ πείρας --> έχω Mac Pro 2009, 6 GB Ram + GTX 285 μέσα, τίγκα στους HDD's, με SSD's, και με διάφορα καλούδια όπως Elgato Tv Tuner Hybrid, Wacom Tablet, κλπ και είμαι μια χαρά).

Το Mac OS X είναι απλά απίστευτο (και σταθερότατο) γενικώς.

Τώρα όσον αφορά το Mac Book Pro 17", θα σου πρότεινα να πάρεις κατευθείαν Mac Pro και όχι Mac Book Pro 17.

Αν για παράδειγμα το χρήμα δεν είναι και τόσο περιοριστικός παράγοντας για εσένα θα έπαιρνα στην θέση σου τα παρακάτω:

1x Mac Pro + GTX 285 ή εφάμιλλη κάρτα γραφικών (~2.500+200 euro για 6GB RAM+ 500 για VGA=3.200 ευρώ. Ψάξε και για μεταχειρισμένο Mac Pro άν το βρείς σε καλή κατάσταση για πιό φθηνά)

1χ 27" Monitor (πχ κανένα Dell είναι Super, αλλά μπορείς να κάνεις την δουλειά σου και με κανένα LG ή Samsung) (~350-750 ευρώ)

και αν θέλεις και την φορητότητα και διαθέτεις και το χρήμα,

1x MacBook Pro 13" (μεγάλη αυτονομία + "πραγματικά φορητό"). (~1250 ευρώ)

Έτσι θα τα έχεις "όλα"...!!!

Ξεκίνα με ένα Mac Pro και μία φθηνή οθόνη (και οι 24" μια χαρά θα είναι) και μετά αν διαθέτεις χρήμα προσθέτεις "αξιώματα" (Ram, HDD's, Monitor, TV Tuners, Cameras, διάφορες συσκευές κλπ) στο Workstation σου...!!! Θα το απολαύσεις μια χαρά πιστεύω.

Με τόσα λεφτά που θα έδινες για MBP 17, παίρνεις κυριλέ σε ισχύ Mac Pro...!!! (HDD's θα προσθέτεις όσους θέλεις και γενικά θα είσαι μια χαρά για αρκετά χρονάκια πιστεύω).

Επίσης αν έχεις το χρήμα, χτύπα εξ'αρχής μια Dell 27 και είσαι αρχηγός...!!!

Με το MBP 17 θα έχεις μικρότερη ισχύ (από ένα Mac Pro), μικρότερη φορητότητα (σε σχέση με ένα 13άρι) και θα έχεις ξοδέψει και αρκετά λεφτά με τα οποία θα μπορούσες να φτάσεις το Mac Pro το θηρίο...!

Α, επίσης με το Μac Pro (μιας και θα είναι σχετικά δυνατό μηχάνημα) θα μπορείς να τρέξεις αξιοπρεπώς και τα Windows σε αυτό (bootcamp ή σε virtual machine) και να έχεις και τις υπόλοιπες εφαρμογές (πχ. 3DS, κάνα word, excel κλπ) εάν τις χρειαστείς, ή και κανένα παιχνιδάκι για να περνάει η ώρα σου ευχάριστα αν σου έρθει επιθυμία. Tο σημαντικό είναι ότι με το Mac OS X, όλα θα δουλεύουν πολύ καλύτερα, σταθερότερα κλπ από ότι στα windows και γενικά θα έχεις κάπως το κεφάλι σου ήσυχο και την ηρεμία σου να επικεντρωθείς στην δουλειά σου...!!!

Όπως είπα και στο παρελθόν, ξαναλέω και τώρα---> Κάθε "κόσμος" έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του.

Άποψή μου...!!!

Δημοσ.
Κοιτα να δεις τι παιζει:

το bluray format θελει υποχρεωτικα αναλυση 1920x1080(που ειναι αναλογια 16:9).

Αν λοιπον μια ταινια εχει αλλη αναλογια(πχ 2.35:1 ), τοτε προσθετουν μαυρες μπαρες πανω-κατω για να ερθει στην επιθυμητη-αποδεκτη αναλυση απο το bluray format(1920x1080 που ειναι 16:9) και ετσι η τελικη αναλυση της ταινιας που ειναι αποθηκευμενη στο bluray ειναι 1920x1080.

Kατι που φυσικα την καθιστα 1080p.

Aπλα ενα μερος της αναλυσης-εικονας που ειναι αποθηκευμενη στο bluray ειναι και οι μαυρες μπαρες! Το ωφελιμο βεβαια ορατο πλαισιο που περιεχει χρησιμη πληροφορια(=σκηνες τις ταινιας και οχι μαυρες μπαρες) παραμενει 2.35:1.

Για αυτο λοιπον ακομα και σε ταινιες 1080p μπορει να υπαρχουν μαυρες μπαρες.

Με λιγα λογια, οταν δεις το robin hood/inglorious basterds σε bluray disc θα ειναι σε αναλυση 1920x1080, δηλαδη θα ειναι 1080p ταινια. Μονο που απο τα 1080 pixel στον καθετο αξονα, τα 280 που βλεπουμε ειναι μαυρες μπαρες!

Ετσι οταν καποιος την μετατρεψει απο bluray disc σε mkv, δεν θελει να μετατρεψει και την αχρηστη πληροφορια των μαυρων μπαρων (280pixel) για να μην πιασουν παραπανω χωρο σε gb. Ετσι κοβει τις μαυρες μπαρες απο πληροφορια και μετατρεπει μονο την ωφελιμη-χρησιμη πληροφορια(σκηνες της ταινιες χωρις τις μαυρες μπαρες των 280pixel).

Oταν τωρα θα παμε να παιξουμε στο monitor/tv μας αναλογιας 16:9 την mkv ταινια αναλογιας 2.35:1 που δεν εχει μαυρες μπαρες αποθηκευμενες σαν πληροφορια, τοτε ο player θα "βαλει" αυτοματα τις μαυρες μπαρες μιας και θα παιζει video αναλογιας 2.35:1.

Η διαφορα με το bluray disc ειναι οτι τις μαυρες μπαρες δεν τις "βαζει αυτοματα" ο player οπως γινεται στα mkv, αλλα προυπαρχουν και ειναι κομματι της εικονας-ταινιας.(για να ειναι συμφωνο με το blueray format που θελει 1920x1080)

Τελος, οι περισσοτερες ταινιες ειναι γυρισμενες σε 2.35:1 αναλογια(αρα μαυρες μπαρες οταν τις βλεπουμε σε tv/monitor 16:9), ενω οι περισσοτερες tv series ειναι γυρισμενες σε 16:9, οποτε οταν τις βλεπουμε σε tv/monitor 16:9 δεν εχουν μαυρες μπαρες.

Nice ρε haHa πολύ ενημερωτικός!!

Δημοσ.
Καλες αγορες οτι και παρεις σε MAC εδω ειμαστε να σε βηθησουμε με προγραμματα και οτι αλλο χρειαστεις

Που θα σπουδασεις αρχιτεκτονικη, Ελλαδα, Αγγλια ή καπου αλλου;

Ευχαριστώ πολύ.

Πραγματικά δεν ξέρω αυτήν την στιγμή. Ψάχνωμαι αυτή την βδομάδα πάρα πολυ. Γενικά έχω αλλάξει νεοτρωπία.Έδωσα πανελλαδικές αλλα δεν πέρασα :-( περισσότερο επειδή δεν έδωσα σημασία και λειγότερο επειδή δεν μπορούσα.

Για 'υτο σκοπεύω αυτή την χρονιά να την κάνω να μετρήσει για όλες τις

προηγούμενες. Μέχρι στιγμής το καθημερινό πρόγραμμα μου περιλαμβάνει 5 ώρες

διάβασμα, 3 ώρες σχέδιο, 2 αγγλικά για το IELTS και κάποια ακόμα που σκοπεύω

να βάλω. Είναι ακόμα "Work In Progress". Όλα αυτά για να περάσω Α. εδώ στην

Ελλάδα Β. και στο εξωτερικό ώστε να έχω περισσότερες επιλογές του χρόνου.

Όμως δεν πρόκειται να φύγω για το εξωτερικό αν δεν περάσω εδώ. Ψάνχω κάτι

καλύτερο απο το Ε.Μ.Π. αυτό είναι όλο. Έχω ακούσει για AA για Delft αλλά δεν

ξέρω πολλά ακόμα.

Εσύ κατα την δικιά σου άποψη ποιο νομίζεις οτι θα ήταν το καλύτερο να κάνω?

Θα ήθελα πολύ να ακούσω την γνώμη σου...

Nice ρε haHa πολύ ενημερωτικός!!

Και εμένα με εντυπωσίασε. BTW οι μαύρες μπάρες δεν τρώνε και τόσο πολύ χώρο

όσο νομίζεις. Μην σου πώ οτι δεν τρώνε σχεδόν τίποτα. Το άσπρο τρώει πολύ χώρο.

Δοκίμασε αυτό: Πάρε μια εικόνα του Desktop όταν έχεις βάλει φόντο στο PC και μία

όταν έχεις μαύρο φόντο. Η πρώτη θα είναι 200KB και η άλλη 30KB.

---------- Προσθήκη στις 23:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:50 ----------

Προσωπικές Υποκειμενικές απόψεις μου, που ίσως βοηθήσουν:

Σαν χρόνια PC User και πλέον κάτοχος Mac Pro εδώ και 9,5 μήνες περίπου, θεωρώ πως οι Mac αξίζουν (αρκεί να έχεις τα λεφτά για να τους αποκτήσεις).

πχ. επεξεργασία βίντεο όπως σε Mac (τόσο άνετα) δεν νομίζω οτι θα δεις σε PC προς το παρόν. Αν παίζεις Games πάρε PC, αλλά

Αν οι εφαρμογές που θέλεις να χρησιμοποιήσεις υπάρχουν για Mac, τότε θα έχεις την ησυχία σου με έναν Mac.

Εγώ το χρησιμοποιώ για γραφικά κυρίως (3D Modeling + Video Editing, κλπ συναφή και συσχετιζόμενα activities...χχιιχιχ)

Προσωπικά θα σου πρότεινα να πας κατευθείαν σε Mac Pro 4πύρηνο.

Το μηχάνημα ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ (στο λέω εκ πείρας --> έχω Mac Pro 2009, 6 GB Ram + GTX 285 μέσα, τίγκα στους HDD's, με SSD's, και με διάφορα καλούδια όπως Elgato Tv Tuner Hybrid, Wacom Tablet, κλπ και είμαι μια χαρά).

Το Mac OS X είναι απλά απίστευτο (και σταθερότατο) γενικώς.

Τώρα όσον αφορά το Mac Book Pro 17", θα σου πρότεινα να πάρεις κατευθείαν Mac Pro και όχι Mac Book Pro 17.

Αν για παράδειγμα το χρήμα δεν είναι και τόσο περιοριστικός παράγοντας για εσένα θα έπαιρνα στην θέση σου τα παρακάτω:

1x Mac Pro + GTX 285 ή εφάμιλλη κάρτα γραφικών (~2.500+200 euro για 6GB RAM+ 500 για VGA=3.200 ευρώ. Ψάξε και για μεταχειρισμένο Mac Pro άν το βρείς σε καλή κατάσταση για πιό φθηνά)

1χ 27" Monitor (πχ κανένα Dell είναι Super, αλλά μπορείς να κάνεις την δουλειά σου και με κανένα LG ή Samsung) (~350-750 ευρώ)

και αν θέλεις και την φορητότητα και διαθέτεις και το χρήμα,

1x MacBook Pro 13" (μεγάλη αυτονομία + "πραγματικά φορητό"). (~1250 ευρώ)

Έτσι θα τα έχεις "όλα"...!!!

Ξεκίνα με ένα Mac Pro και μία φθηνή οθόνη (και οι 24" μια χαρά θα είναι) και μετά αν διαθέτεις χρήμα προσθέτεις "αξιώματα" (Ram, HDD's, Monitor, TV Tuners, Cameras, διάφορες συσκευές κλπ) στο Workstation σου...!!! Θα το απολαύσεις μια χαρά πιστεύω.

Με τόσα λεφτά που θα έδινες για MBP 17, παίρνεις κυριλέ σε ισχύ Mac Pro...!!! (HDD's θα προσθέτεις όσους θέλεις και γενικά θα είσαι μια χαρά για αρκετά χρονάκια πιστεύω).

Επίσης αν έχεις το χρήμα, χτύπα εξ'αρχής μια Dell 27 και είσαι αρχηγός...!!!

Με το MBP 17 θα έχεις μικρότερη ισχύ (από ένα Mac Pro), μικρότερη φορητότητα (σε σχέση με ένα 13άρι) και θα έχεις ξοδέψει και αρκετά λεφτά με τα οποία θα μπορούσες να φτάσεις το Mac Pro το θηρίο...!

Α, επίσης με το Μac Pro (μιας και θα είναι σχετικά δυνατό μηχάνημα) θα μπορείς να τρέξεις αξιοπρεπώς και τα Windows σε αυτό (bootcamp ή σε virtual machine) και να έχεις και τις υπόλοιπες εφαρμογές (πχ. 3DS, κάνα word, excel κλπ) εάν τις χρειαστείς, ή και κανένα παιχνιδάκι για να περνάει η ώρα σου ευχάριστα αν σου έρθει επιθυμία. Tο σημαντικό είναι ότι με το Mac OS X, όλα θα δουλεύουν πολύ καλύτερα, σταθερότερα κλπ από ότι στα windows και γενικά θα έχεις κάπως το κεφάλι σου ήσυχο και την ηρεμία σου να επικεντρωθείς στην δουλειά σου...!!!

Όπως είπα και στο παρελθόν, ξαναλέω και τώρα---> Κάθε "κόσμος" έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του.

Άποψή μου...!!!

Έχω μπουκτήσει απο τεχνικά χαρακτηριστικά οθόνες, πληκτρολόγια καλώδια

παντού τα βαρέθηκα. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να φτιάξω Studio απο

τώρα. Επειδή το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα για υτό τα επενδείω σε κάτι

ποιο All-In-One. Πάντως θα κρατήσω τις συμβουλές σου που μου φένονται

απολύτως λογικές.

Δημοσ.

Στον MacPro την 285 την έκανες preorder ή την πέρασες μετά μόνος σου;;

Γιατι βλέπω ότι μόνο 5870 μπορείς να ενσωματώσεις από κει.

Δημοσ.

Παλιά υπήρχε διαθέσιμη η GTX 285 σαν ξεχωριστό κομμάτι και στο apple store (και φυσικά στα Ελληνικά Authorized Resellers). Τώρα από όσο βλέπω δεν την έχουν την συγκεκριμένη. Της EVGA είναι η κάρτα (ειδική έκδοση για Mac).

Δημοσ.

Σαν χρήστης και των 2 θα σου πω να μην πέφτεις στην παγίδα των όσων ΑΚΟΥΣ. Ανοίκω και στους 2 κόσμους και έχουν και οι 2 τα καλά τους και τα κακά τους. Η δική μου συμβουλή είναι να πάρεις αυτό που θα σε κάνει εσένα να νοιώθεις καλύτερα χρησιμοποιόντας το με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος περιορισμός στο οικονομικό.

Για μένα ο μόνος λόγος να πάρεις laptop είναι καθαρά και μόνο αν μετακινείσαι, και εσύ ως φοιτητής ΔΕΝ θα μετακινείσαι. Πεταμένα λεφτά θα είναι, γνώμη μου πάρε desktop και όταν με το καλό του χρόνου πας πανεπιστήμιο τον μετακομίζεις εκεί, πάρε και ένα λαπτοπακι των 700ευρώ να έχεις όταν γυρνάς σπίτι στους γονείς στις διακοπές να βλέπεις τις ταινίες σου.

Κοινώς, βάλε κάτω τις προταιρεότητες σου, δεν μπορείς απ'τη μία να λες ότι η 17άρα σε λαπτοπ θα σε περιορίζει στη μεταφορά (ποιά μεταφορά..απτο γραφείο στο κρεβάτι???) και απτην άλλη να θες να κάνεις σχέδιο. Πού θα κάνεις σχέδιο, στην 15άρα? Φίλος μου πάντως που είναι χρόνια αρχιτέκτονας έχει το λαπτοπ αυστηρά και μόνο για να δείχνει τα σχέδια σε πελάτες όταν πηγαίνει στο χώρο τους... η δουλειά γίνεται ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στην 27άρα του desktop!

Μπορεί τα χρήματα να μην σε περιορίζουν, αλλά στους καιρούς που ζούμε είναι το λιγότερο τραγικό και ανεύθυνο να μην κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με τα λιγότερα που μπορούμε.. Δεν κάνει το μηχάνημα τον αρχιτέκτονα αλλά η φαντασία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...