Προς το περιεχόμενο

αλλη ισαξια motherboard?

cardenas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,

εχω το εξης συστημα

CPU: Intel E8400 3 GHz

RAM: 4 GB DDR2 RAM (Kingston HyperX 5-5-5-15 1066 MHz)

VIDEO CARD: Nvidia GTX 260 (896 MB RAM) - MSI N260GTX-T2D Twin Frozr -

MOBO: Asus P5N-T Deluxe Mainboard

HARD DISKS: 3 x Western Digital VelociRaptor (2 x 74GB, 1 x 150GB)

PSU: Enermax 620W

Tο προβλημα μου ειναι οτι δεν βλεπω τιποτα στην οθονη(εμφαλιζει το μηνυμα "Entering power save mode"). αφου δοκιμασα και με αλλη οθονη το πηγα στο service

γνωστης αλυσιδας καταστηματων και μου ειπαν οτι φταει η μητρικη. το καταλαβαν δια

της εις ατοπο απαγωγης(οπως μου ειπαν) αφου αλλαξαν τοσο την καρτα γραφικων οσο και τις μνημες. εψαξα να βρω την ιδια motherboard(δεν την ειχαν εκει) αλλα κοστιζει γυρω στα 200Ε(στο skrouutz.gr). μπορειτε να μου προτεινετε καποια αλλη, πιο οικονομικη, αλλα να ειναι καταλληλη για αυτον τον επεξεργαστη(socket 775), να μπορει να σηκωσει την καρτα γραφικων και τις μνημες(1066Mhz ddr2)και να μπορει να υποστηριξει τους 3 δισκους μου?? απ οτι μου ειπαν αν παρω motherboard με αλλο chipset (αυτη εχει nforce 780i sli) θα πρεπει να κανω format αλλα αν δεν γινεται αλλιως ας γινει ετσι.

Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις.

antonl αυτη που προτεινεις μπορει να υποστηριξει και τους 3 δισκους που εχω(πως το καταλαβαινω αυτο?). ειναι στανταρ οτι θα χρειαστω format αν αλλαξω chipset?

Δημοσ.

Μπορεί να δεχτεί 2 IDE συσκευές και 6 SATA. Οι δικοί σου είναι 3 SATA, οπότε δε θα χεις πρόβλημα.

edit: Τους 2 μικρούς δεν τους έχεις σε raid ε; Δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο η συγκεκριμένη μητρική απ όσο βλέπω.

Δημοσ.

οι δισκοι δεν ξερω αν ειναι raid δεν τους εχω συνδεσει εγω(πως το καταλαβαινω)?. επισης τωρα το προσεξα η καρτα γραφικων μου ειναι pcie 2.0 ενω η motherboard pcie 1.0 οποτε θα εχω προβλημα συμβατοτητας μαλλον.? καμια αλλη προταση?

• Moderators
Δημοσ.

Οχι ολες οι καρτες γραφικων ειναι συμβατες με ολες τις μητρικες πλεον, εφοσον εχουν pci-e συνδεση. Μη κοιτας τα versions. ;)

Δημοσ.
Δημοσ.

φιλιε parkos

αρκετα ενδιαφερουσα η evga 750 που προτεινες(οι asus πραγματι δεν κανουν για τις μνημες μου ενω η evga 780 ειναι αρκετα ακριβη για μεταχειρισμενη).

μια ερωτηση μονο. χρειαζομαι φορματ αν παω στην 750?(αυτη που εχω τωρα εχει το 780 chipset).

και κατι ακομα. η motherboard που εχω τωρα υποστηριζει μεν raid αλλα δεν ξερω αν οι δισκοι μου ειναι συνδεδεμενοι ετσι.(μπορω να το καταλαβω απο τις συνδεσεις των καλωδιων?) αν οι δισκοι ηταν σε raid θα εχω προβλημα να τους βαλω σε νεα motherboard που δεν υποστηριζει raid?

Δημοσ.
[...]

και κατι ακομα. η motherboard που εχω τωρα υποστηριζει μεν raid αλλα δεν ξερω αν οι δισκοι μου ειναι συνδεδεμενοι ετσι.(μπορω να το καταλαβω απο τις συνδεσεις των καλωδιων?) αν οι δισκοι ηταν σε raid θα εχω προβλημα να τους βαλω σε νεα motherboard που δεν υποστηριζει raid?

Ναι, θα είχες πρόβλημα, δε θ αναγνωρίζονταν τα δεδομένα που χουν οι δίσκοι. Αλλά αν έχεις raid, πιστεύω πως θα το ήξερες μιας και είναι αρκετά συγκεκριμένη η διαδικασία για να δημιουργηθεί (δε φαίνεται απ τα καλώδια, μόνο μέσα απ το λειτουργικό).

Για να κάνεις raid (raid-0 και raid-1) χρειάζεσαι (στην περίπτωσή σου τουλάχιστον) 2 ίδιους δίσκους που τους «ενώνεις» -μία φορά πριν την εκκίνηση του λειτουργικού- είτε για να λειτουργούν ταχύτερα είτε για λόγους ασφαλείας.

Τους 2 μικρούς τους αγόρασες μαζί; Αν όχι, και δεν έκανες format μετά την αγορά τους δεύτερου, σίγουρα δεν έχεις raid 0.

Αν ο συνολικός χώρος που είχες ήταν 75+75+150GB κι όχι 75+150GB, σίγουρα δεν έχεις raid-1.

Δημοσ.

τελικα μου φενεται οτι δεν το γλιτωνω το format αφου δεν βρισκω κατι καλο με το ιδιο chipset.

εχω καταληξει σε αυτην.

http://www.asus.gr/product.aspx?P_ID=gXUQex0X4rGOOh5E

με chipset της intel. την βρηκα περιπου 80 ευρω. βεβαια δεν υποστηριζει raid αλλα δεν με νοιαζει μιας και το format ετσι κι αλλιως δεν το γλιτωνω.

εχεις κανεις αυτην την καρτα? ειναι καλη επιλογη?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...