scorer Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Ξερουμε μεχρι ποτε γινονται εγγραφες?Μπορει να γινει εγγραφη Δεκεμβρη -Γεναρη για Β Εξατμηνο ή οχι?
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Απο τα ιδιωτικα ΙΕΚ ποιο θεωρειτε πιο αξιοπιστο παιδια σε αυτα που προσφερει ?
paylidis Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 εχεις τελιωσει ιεκ για να μπορεις να δουλεψεις ως καθηγητης σε ιεκ; υπαρχει αυτη η δυνατοτητα;κατι ακομη...γενικα αποφοιτ απο τα ιεκ οπως τους βλεψεις μπορουν να δουλεψουν καπου; οπως φαινεται τα ιεκ ακομη και τα δημοσια λειτουργουν σαν επιχειρηση για να παρουν λεφτα καποιοι...χωρις να προσφερουν τιποτα στους σπουδαστες. ε, όχι και ιεκ... Πανεπιστήμιο... δεν νομίζω απο ιεκ να μπορείς να διδάξεις σε ιεκ. Απο τει μπορείς σίγουρα. Δεν θεωρω πάντως οτι προσφέρει επαγγελματική αποκατασταση... Στο τμήμα που διδασκει η μητέρα μου (βοηθών βρεφονηπιοκόμων) όσες καταφέρουν να τελειώσουν δουλέυουν σε κανένα παιδότομο και 3-4€/ώρα ή στην καλύτερη σε ιδιωτικο παιδικο σταθμο. Στο δημόσιο πάλι μπαίνεις μονο με σύμβαση και αυτη με πολύ τρελο βίσμα και πάλι ως ΔΕ... Δεν μετράει δηλαδή το "πτυχιο" ΙΕΚ.
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Αν καποιος εχει κανει εγγραφη σε ΤΕΙ μπορει να ζητησει να κανει εγγραφη και σε δημοσιο ΙΕΚ παιδια ?
Xaralambos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Είμαι σπουδαστής δημόσιου ΙΕΚ κατ'αρχήν να σου πω ότι οι υποτροφίες στον πρώτο κάθε τμήματος έχουν καταργηθεί απο πέρυσι Υποτροφία παίρνει το 10% των εγγεγραμένων σπουδαστών κάθε τρέχοντος εξαμήνου, που πληρεί τα κοινωνικά κριτήρια(τα οποία δικαιολογιτικά είναι από λαμογιές τις περισσότερες φορές). Όσο αναφορά τις εγκαταστάσεις τουλάχιστων στο ΙΕΚ που πάω στα Ιωάννινα είναι αρκετά καλές (ντάξει δεν πήρανε και interior designer) αλλά είναι μια χαρά. Τώρα στο θέμα της εκπαίδευσης θα βρείς καθηγητές οι οποίοι είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν και στη τελική και στο καλύτερο πανεπιστήμιο να πας αμα δεν έχεις όρεξη κανένας δεν θα σου βάλει τα γράμματα στο κεφάλι με το ζόρι
insomniaK Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Γιάννη, δεν ξέρω αν ο εγγεγραμμένος σε ΤΕΙ μπορεί να γραφτεί σε ΙΕΚ, αλλα η άποψη μου είναι πως το χειρότερο ΤΕΙ είναι πολύ καλύτερο από το καλύτερο ΙΕΚ. Αν είναι να πληρώσεις το ΙΕΚ του υιού, καλύτερα να του πληρώσεις το ΤΕΙ και να "σκας" αλεξιπτωτιστής σε τυχαία διαστήματα να τον ελέγχεις. Aφησε τον να δει και λίγο πως είναι να σου τελειώνει το μηνιάτικο και να σου κόβουν τη ΔΕΗ που την ξέχασε απλήρωτη η να είναι άδειο και το ψυγείο και η τσέπη...
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Γιάννη, δεν ξέρω αν ο εγγεγραμμένος σε ΤΕΙ μπορεί να γραφτεί σε ΙΕΚ, αλλα η άποψη μου είναι πως το χειρότερο ΤΕΙ είναι πολύ καλύτερο από το καλύτερο ΙΕΚ. Αν είναι να πληρώσεις το ΙΕΚ του υιού, καλύτερα να του πληρώσεις το ΤΕΙ και να "σκας" αλεξιπτωτιστής σε τυχαία διαστήματα να τον ελέγχεις. Aφησε τον να δει και λίγο πως είναι να σου τελειώνει το μηνιάτικο και να σου κόβουν τη ΔΕΗ που την ξέχασε απλήρωτη η να είναι άδειο και το ψυγείο και η τσέπη... Φιλε μου ευχαριστω αλλα να χασει 4 χρονια και αν τελικα τελειωσει το ΤΕΙ Κοαζανης ταχνολογιας αντιρυπανσης που απο οτι μου ειπαν θελει διαβασμα και να εχω χαλασει 30.000 ευρω χωρις να μπορει να κανει κατι μετα ειναι ενα σοβαρο ερωτημα. Ενα ΙΕΚ θα στοιχισει πολυ λιγοτερο και ισως μαθει καποια πραγματα πρακτικα πιο χρησιμα. Το μεγαλο πλεονεκτημα του ΤΕΙ ειναι το επιδομα στον μισθο σε δημοσιο κυριως τομεα.
insomniaK Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Να προτείνω κάτι και σκεφτείτε το. Το συγκεκριμένο ΤΕΙ δεν το ξέρω, αλλα το αντικείμενο έχει ψωμί άμα το τρέξει. Προτείνετe του να πάει στο ΤΕΙ και αν του αρέσει και στα 3 πρώτα εξάμηνα έχει περάσει συγκεκριμένο αριθμό μαθημάτων (ας πούμε 75%) συνεχίζει, αλλιώς το κόβει και γυρίζει πίσω. Επομένως και η ευκαιρία του δίνεται και ξεκάθαρη συμφωνία έχετε κάνει για να μην πληρώνεις για πάντα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Να προτείνω κάτι και σκεφτείτε το. Το συγκεκριμένο ΤΕΙ δεν το ξέρω, αλλα το αντικείμενο έχει ψωμί άμα το τρέξει. Προτείνετe του να πάει στο ΤΕΙ και αν του αρέσει και στα 3 πρώτα εξάμηνα έχει περάσει συγκεκριμένο αριθμό μαθημάτων (ας πούμε 75%) συνεχίζει, αλλιώς το κόβει και γυρίζει πίσω. Ετσι ομως θα εχει χασει εναμισυ χρονο και αρκετα λεφτα χωρις κανενα αποτελεσμα. Ρωτησα τον καθηγητη που ειχε στο φροντστηριο και μου ειπε ναι μεν δεν ειναι κακο ΤΕΙ αλλα 1-2 ατομα ταλειωνουν καθε χρονο και οι πιο πολοι τα παρατανε γιατι εκει περνανε παιδια που δεν τους αρεσει το διαβασμα.
laz321 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Ετσι ομως θα εχει χασει εναμισυ χρονο και αρκετα λεφτα χωρις κανενα αποτελεσμα. Ρωτησα τον καθηγητη που ειχε στο φροντστηριο και μου ειπε ναι μεν δεν ειναι κακο ΤΕΙ αλλα 1-2 ατομα ταλειωνουν καθε χρονο και οι πιο πολοι τα παρατανε γιατι εκει περνανε παιδια που δεν τους αρεσει το διαβασμα. η γνωμη μου ειναι ας δοκιμασει το τει αν θυμαμαι καλα εχει σχεση με την αντιρυπανση ε?
insomniaK Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Βασικά, αναγκαστε τον να επιλέξει μόνος του κάτι και βάλτε τους όρους σας. Το να πάρει μόνος του την απόφαση (οποιαδήποτε και αν είναι αυτή) και να αναγκαστεί να την υπερασπιστεί στο μέλλον είναι σημαντικότερο μάθημα από τις δεξιότητες που θα αποκτήσει. Σκεφτείτε ότι δε θα είστε πάντα εκεί να τον στηρίζετε και να τον καθοδηγείτε και επίσης αυτή η επιλογή είναι πολύ πιθανό να τον ακολουθεί μέχρι τη σύνταξη του. Σκεφτείτε να μην του αρέσει και να σας κατηγορεί για τα επόμενα 40 χρόνια, που τον αναγκάσατε να κάνει μία δουλειά που δεν του αρέσει. Αν θέλετε μπορείτε να είστε απόλυτοι. 'Πάρε ότι απόφαση θες, θα σε στηρίξουμε με αυτούς τους όρους τελεία και παύλα. Σου αρέσουν, εχεις τα προσυμφωνημένα οφέλη, δε σου αρέσουν, έχεις το δωμάτιο σου και ένα πιάτο φαί.'
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Αν καποιος εχει θετικες ή αρνητικες εμπειριες απο τα ΙΕΚ Ξυνη, Ακμη και Κορελκο ας τις γραψει εδω. Ευχαριστω.
kage Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Ετσι ομως θα εχει χασει εναμισυ χρονο και αρκετα λεφτα χωρις κανενα αποτελεσμα. Ρωτησα τον καθηγητη που ειχε στο φροντστηριο και μου ειπε ναι μεν δεν ειναι κακο ΤΕΙ αλλα 1-2 ατομα ταλειωνουν καθε χρονο και οι πιο πολοι τα παρατανε γιατι εκει περνανε παιδια που δεν τους αρεσει το διαβασμα. βγαζουν και στατιστικα οι φροντιστες!ενταξει απλα ηθελε να το παιξει γνωστης για κατι ευκολως εννοουμενο
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μια ερωτηση για οσους ξερουν...Οι εγγραφες σε δημοσια ΙΕΚ για το εξαμηνο 9/2010-2/2011 τελειωσαν. Για το εξαμηνο 2/2011-7/2011 θα υπαρξουν νεες προθεσμιες για αιτησεις και εγγραφες ? Ευχαριστω.
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μιας και ξεκινησα εγω το θεμα να πω οτι η καταληξη ειναι ΤΕΙ Κοζανης - Τεχνολογια αντιρρυπανσης. Ειναι 10 μερες τωρα εκει αλλα θα δειξει αν ηταν η σωστη αποφαση.Το Α 6μηνο θα ειναι καθοριστικο για την συνεχεια (?).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.