Προς το περιεχόμενο

ερωτηση για ενισχυτη

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδες σορυ αλλα ειμαι λιγο ασχετος...

θελω να παρω 5.1 ηχεια και ενισχυτη...

ας πουμε οτι θα παρω πρωτα τα μπροστινα ηχεια και ειναι 150W το καθενα....

βλεπω εναν ενισχυτη 5.1 ο οποιος λεει οτι δινει 5 χ 90W.

Αυτος ο ενισχυτης δεν θα περνει τα ηχεια μου που ειναι πανω απο 90W το καθενα;

ευχαριστω

Δημοσ.

Δεν συζηταμε αν θα παρω ετοιμο συστημα ή οχι,αυτο το εχω αποφασισει.

Οποιος ξερει παρακαλω να μου απαντησει στην ερωτηση μου παραπανω...

Δημοσ.

μπορει να τα παρει, αλλα δεν θα τα οδηγει ικανοποιητικα. θα ηταν προτιμοτερο να καταφυγεις σε 120αρια κι αν γινεται να ειναι 8ωμα καθως και σχετικα υψηλη ευαισθησια 89-90 db και πανω.

Δημοσ.

Γιατι να παρω "μικροτερα" ηχεια;

ας παρω μεγαλυτερο ενισχυτη;-)

Αρα δηλαδη για να παιζει σωστα το συστημα το καθε ηχειαο μου πρεπει να ειναι τουλαχιστον οσα Watt βγαζει ο ενισχυτης ανα καναλι;

Δημοσ.
Γιατι να παρω "μικροτερα" ηχεια;

ας παρω μεγαλυτερο ενισχυτη;-)

Αρα δηλαδη για να παιζει σωστα το συστημα το καθε ηχειαο μου πρεπει να ειναι τουλαχιστον οσα Watt βγαζει ο ενισχυτης ανα καναλι;

οχι ακριβως, απλα γιατι να παρεις ενα ηχειο των 200 watt (αν κυνηγας spl εντασης) οταν θα το τροφοδοτησεις με εναν μικροτερο ενισχυτη ;

αυτο που πρεπει να κοιτας επισης ειναι η ευαισθησια του ηχειου, μιας και 3 db παραπανω ευαισθησια θα σου δωσουν τον ηχο που θα χρειαζοταν ενα ηχειο με 3db λιγοτερα με τα διπλά watt ενισχυτη. επισης, μερικα ηχεια ειναι (σαν μαρκες) αρκετα ενεργοβορα (π.χ. b&w) και το να παρεις μεγαλυτερα watt επιδεινωνει την κατασταση.

δεν θελω να σε βγαλω εκτος προυπολογισμου, αλλα θα ελεγα να στραφεις προς την σειρα iq90 αν μπορεις να βρεις καλη τιμη, αν οχι μεινε στα iq70.

οπωσδηποτε ομως με μεγαλυτερο ενισχυτη απο 5χ90.

---------- Προσθήκη στις 03:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:01 ----------

και επειδη ειπα να σε βαλω καλα στο χορό (ο προυπολογισμος σου παει περιπατο) να σου παραθεσω τα παρακατω ηχεια οπου ειναι κατα την αποψη μου καλυτερα στην κατηγορια τιμης που συζηταμε.

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=1395

http://www.odes.gr/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=5&page=shop.product_details&flypage=flypage-sound.tpl&product_id=1557&category_id=290

http://www.planetav.gr/view_product.php?productid=412&idcat=7&idsubcat=14&idsubsubcat=-1&key=85cc04b796dbf77357bbd88ccd4f3676&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f

http://www.odes.gr/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=5&page=shop.product_details&flypage=flypage-sound.tpl&product_id=84&category_id=169

Δημοσ.

Τα ηχεια που παρεθεσες ειναι καλυτερα πιστευεις απτα iq70?

Και κατι ακομα...προτεινε μου και ενισχυτη για τα ηχεια που προτεινες!

Να ειναι συμβατος με 3D kai 5.1.

Δημοσ.
Τα ηχεια που παρεθεσες ειναι καλυτερα πιστευεις απτα iq70?

Και κατι ακομα...προτεινε μου και ενισχυτη για τα ηχεια που προτεινες!

Να ειναι συμβατος με 3D kai 5.1.

Σε γενικες γραμμες ναι ειναι. Ομως το τι ειναι καλο και τι οχι εξαρταται απο τα ακουσματα σου. για παραδειγμα για τα δικα μου αυτια:

1) Τα kef iq70 εχουν ελαφρα μειωμενη διαυγεια, με μειωμενες δυναμικες.

2) Τα dali ikon6 ειναι παλιο μοντελακι που αντικατασταθηκε απο τα dali lector 6. Ομως ο κατασκευαστης θεωρει καλυτερα τα ikon 6 κι ας ειναι παλιοτερα. Και τα δυο παντως δικρινονται για τον ισορροπημενο ηχο τους.

3) Τα b&w 684 καποιοι θεωρουν οτι ειναι καλυτερα για home cinema και οχι τοσο για μουσικη οπως τα παραπανω, λογω των μεσαιων τους. Ειναι και τα πιο δυσκολα οδηγουμενα απο τα υπολοιπα και χρειαζονται πιο δυνατο ενισχυτη.

4) Τα monitor audio rx6 τα θεωρω τα πιο μουσικα στις μεσαιες και θα ηταν η επιλογη μου απο τα παραπανω για τα δικα μου ακουσματα.

5)http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=244

προσθεσα και αυτα τα Klipsch RF-52 τα οποια ισως πρεπει να τα εχεις υπ'οψιν γιατι θα παιξουν δυνατα με μικροτερο ενισχυτη λογω ευαισθησιας 96 db. Ο ηχος τους φερνει για ροκ-μεταλ ακουσματα και οπωςδηποτε πρεπει να τα ακουσεις πριν τα αγορασεις γιατι ο ηχος τους η θα σου αρεσει παρα πολυ ή καθολου.

Δεν χρειαζεται να σου πω φανταζομαι οτι πρωτα τα ακους και υστερα επιλεγεις, μιας και αναλογα με τα δικα σου μουσικα γουστα αυτο που αρεσει σε εσενα, μπορει σε καποιον αλλον να μην αρεσει.

Οσον αφορα τον ενισχυτη. θες να ειναι 3D ready, αλλα επειδη το κοστος εκτοξευεται (και ισως θα ηταν καλυτερα να το δωσεις για ισχυ) θα ελεγα να σκεφτεις το ενδεχομενο, απο το blueray player οπου θα παιζουν οι 3d ταινιες, να πηγαινεις την εικονα κατ'ευθειαν στην 3D TV.

Ετσι δεν απαιτειται ενισχυτης με hdmi 1.4 (νεα μοντελα 2010) οπου θα ανεβασουν το κοστος.

οσον αφορα τη μαρκα του ενισχυτη, denon,marantz,yamaha,onkyo,pioneer θα σε καλυψουν σχετικα αρκει να παρεις τουλαχιστον με 110-140 watt/καναλι στα 8 ωμ.

αρκεται στρεφονται σε onkyo αγορα απο εξωτερικο μιας και οι τιμες ειναι πολυ καλυτερες.

Δημοσ.
αμα μπορω να παω την 3D εικονα απτο bluray player κατευθειαν στην 3D TV τοτε ποιο το νοημα που υπαρχουν οι 3D ενισχυτες;;

Αφού μπορείς να ακούσεις μουσική με micro Hi-Fi ποιο το νόημα που υπαρχουν οι ενισχυτές;;;

Δημοσ.
αμα μπορω να παω την 3D εικονα απτο bluray player κατευθειαν στην 3D TV τοτε ποιο το νοημα που υπαρχουν οι 3D ενισχυτες;;

σε περιπτωση που θες για παραδειγμα να συνδεσεις πολλες συσκευες στην tv (κονσολες παιχνιδιων, pc, dvd player, blueray player) και η tv δεν εχει τοσες πολλες εισοδους hdmi τις πετας ολες στον ενισχυτη, και καθε φορα που επιλεγεις απο αυτον πηγη, αυτος στελνει στην tv το σημα απο την εκαστοτε συσκευη. Οσοι ομως εχουν παλαιοτερους ενισχυτες χωρις hdmi 1.4 για να περασει η 3d εικονα, παίρνουν ενα blueray player που να εχει 2 εξοδους hdmi (μια 1.4 και μια 1.3) και απο τη μια στελνουν την εικονα στην tv και απο την αλλη στελνουν τον ηχο στον AV ενισχυτη.

Δημοσ.
Aν εφτιαχνα 5.1 συστημα με βαση τα Klipsch RF-82 (

http://www.retrevo.com/search?q=Klipsch+RF-82&rt=sp&modelid=11274399

)

τι ενισχυτη προτεινεις για να με καλυψει πληρως;

σου ειπα πριν οτι αυτα ειναι με κορνα αντι για tweeter. αυτο σημαινει οτι αν δεν τα ταιριαξεις με μαλακο ενισχυτη, στις υψηλες ειδικα σταθμες θα σε κουρασει. μερικοι προτιμουν αυτα τα ηχεια για δικαναλες ακροασεις με λαμπατους ενισχυτες.

εσενα ομως, ο προυπολογισμος δεν σηκωνει τετοιους ενισχυτες, μιας ειδικα που το πρωτο σου μελημα ειναι το home cinema και υστερα η μουσικη.

μην ξεχνας οτι πριν επιλεξεις ενισχυτη που θα σου τα οδηγησει, πρεπει πρωτα να ακουσεις το ηχειο, να αποφασισεις οτι αυτο θες και υστερα να μιλησουμε για ενισχυτες.

αλλιως θα μπερδευτεις χειροτερα.

θα ελεγα αν εισαι Αθηνα να πας σε ενα καταστημα ηχου και να ακουσεις καποια ηχεια στην κατηγορια χρηματων που θες. αρκετα καταστηματα εχουν show room για να ακουσεις ηχεια, να κρινεις και να επιλεξεις. Αυτη πιστευω ειναι και η καλυτερη μεθοδος για να πιασουν 100% τοπο τα λεφτα σου.

Εγω απλως σου εδωσα ενα μπουσουλα στην κατηγορια τιμης που ζητησες, ωστε να ξερεις τι να ζητησεις να ακουσεις, χωρις αυτο να αποκλειει και αλλα ηχεια που πιθανον βρεις στον δρομο σου. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...