Προς το περιεχόμενο

Ελληνικό South Park: Ούκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος

bnvdarklord

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το βλέπω και εγω. FACTS

1) Είναι μέτριο σε κάποια σημεία κακό σε άλλα. Βασικά η συνοχή και το humor πρέπει να βελτιωθεί όλα τα υπόλοιπά τα βρήκα πολύ καλά. Συμφωνώ μαζί σας ότι πρέπει να τα χώσουν πολύ χοντρά η κατάσταση είναι τραγική και σηκώνει πού βρίσιμο (αφού η ίδιοι επέλεξαν σάτιρα θεσμών και ηθικών αξιών)

2) Είναι 1000 χρόνια μπροστά από την υπόλοιπη ελληνική TV

Με βάση αυτά μόνο μπράβο αξίζει στους παραγωγούς και τους συντελεστές.

Πάντως

http://www.megatv.com/oyk/default.asp?catid=21116&subid=2&pubid=17390777

στο 8:40 λέει ο Ιούδας πληρώνεται μόνο σε χρυσό λόγω της πτώσης του δολαρίου και αφού προσφέρει ο χάρος τα 30 αργύρια (σε χρυσό) ακούγεται ο ήχος που κάνει το metatrader όταν συνδέεται. (το metatrader είναι το γνωστότερο platform για foreign exchange trading.)

Αν και δεν το βρήκα ιδιαιτέρα αστείο εντυπωσιάστηκα από το "βάθος" της προσπάθειας (και βασικά δεν έχω δει ποτέ κάτι τόσο ψαγμένο σε ελληνικό commdey τύπου Ρώμα και δεν ξερω γω τι βέβαια δεν ειμαι ο ειδικός καθώς δεν παρακολουθώ αυτά τα σκουπίδια)

Edit. - Σκατά τυχαίο ήταν ξανακούγεται ο ήχος και σε άλλο άσχετο σημείο όταν μιλάει ο πρωταγωνιστής με τον αγιο πέτρο. Πολλά ζήτησα :P

Δημοσ.

Έχετε σκαλώσει πολύ στο "ελληνικό south park".

Το είδα πολύ ευχάριστα τώρα απο webtv αν και απο αυτά που διάβαζα εδωπέρα περίμενα ένα αίσχος.

Για ΠΡΩΤΟ επεισόδιο απο κάτι που ΔΕΝ έχει ξαναγίνει σε ελληνικά δεδομένα και μετά απο το χαντάκωμα που διάβασα εδώ, υπερέβει τις προσδοκίες μου.

Περιμένετε παραπλήσιο επίπεδο με μια σειρά που τρέχει εδώ και 14 χρόνια απο το πρώτο κιόλας επεισόδιο;

Στις εποχές τις κοιλιάς του south park έχω δεί πολύ χειρότερα αναλογικά επεισόδια.

Είχε μια χαρά χιούμορ. Δε νομίζω οτι χρειαζόταν γ@μωσταυρίδια και αποκεφαλισμούς για να γίνει καλύτερο. Όλες οι ιστορικές προσωπικότητες ήταν μια χαρα τοποθετημένες και σε "έξυπνους" ρόλους και τα φόντα δεν έλειπαν γενικά. Αν κάποιος βέβαια δεν ήξερε τι είναι ο καθένας και γιατί είναι αυτό που είναι και λέει αυτό που λέει, ε ναι δεν θα γελούσε.

+1 απο μένα και μακάρι να βελτιωθούν με το χρόνο.

Δημοσ.
(και βασικά δεν έχω δει ποτέ κάτι τόσο ψαγμένο σε ελληνικό commdey τύπου Ρώμα και δεν ξερω γω τι βέβαια δεν ειμαι ο ειδικός καθώς δεν παρακολουθώ αυτά τα σκουπίδια)

Ένα αισχρό και ελεεινό λογοπαίγνιο είναι ότι πιο αστείο και πιο ψαγμένο θα βρεις σε σίριαλ του Ρώμα. Καλά κάνεις και δεν τα παρακολουθείς. Κάθε φορά που τελειώνει ένα επεισόδιο που έχει γράψει ο Ρώμας, το ΙQ αυτουνού που το είδε μειώνεται κατά 1 βαθμό.

---------- Προσθήκη στις 15:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:31 ----------

Περιμένετε παραπλήσιο επίπεδο με μια σειρά που τρέχει εδώ και 14 χρόνια απο το πρώτο κιόλας επεισόδιο;

Περιμένεις να τρέξει 14 χρόνια? Μην ελπίζεις. Επειδή ήταν βλακεία και δεν θα το παρακολουθεί ο κόσμος θα κοπεί. Συνεπώς είναι μια σειρά η οποία ''μπορείιιιιιιι ααααααν συνέχιζεεεεεε νααααα ήηηηηταν καλήηηηηηηη....'' Τώρα δεν βλέπεται. Και άσε το South park απο έξω. Πάλι δεν βλέπεται.

Δημοσ.

Περιμένεις να τρέξει 14 χρόνια? Μην ελπίζεις. Επειδή ήταν βλακεία και δεν θα το παρακολουθεί ο κόσμος θα κοπεί. Συνεπώς είναι μια σειρά η οποία ''μπορείιιιιιιι ααααααν συνέχιζεεεεεε νααααα ήηηηηταν καλήηηηηηηη....'' Τώρα δεν βλέπεται. Και άσε το South park απο έξω. Πάλι δεν βλέπεται.

Φυσικά και όχι.

Αλλα για ΠΡΩΤΟ επεισόδιο και σαν ΠΡΩΤΗ προσπάθεια ήταν μια χαρά. Πόσο μάλλον μετά απο μερικά επεισόδια που θα δούν αντιδράσεις/σχόλια και φαντάζομαι θα προσαρμοστούν.

Δημοσ.
Μα γιατι τοση επιεικεια; Εγκεφαλικα αναπηροι ειναι οι "δικοι μας" και πρεπει να τους αντιμετωπιζεις τοσο διαφορετικα; Δε μιλαω για τα θεματα μπατζετ. Κυριως για σεναριο/σκηνοθεσια.

Μα δεν υπάρχει ρε συ παράδοση στην Ελλάδα για τέτοια πράγματα. Έτσι εύκολο είναι να κάτσεις να γράψεις κάτι τέτοιο; Καταρχήν σαν συγγραφέας-σεναριογράφος για να κάνεις προσέγγιση σε αυτό το είδος πάει να πει ότι γνωρίζεις πέντε πράγματα. Που είναι όλα με βάση τα αμερικάνικα shows. Πώς φτιάχνεις τον λόγο σου, έτσι ώστε να είσαι σίγουρος ότι θα σε καταλάβουν όλοι; Και τελικά σε ποιους απευθύνεσαι; Οι περισσότεροι με τέτοιες αναφορές παίρνουν την "δόση" τους από τα ξένα. Το πιθανότερο είναι ότι απλά θα σε προσπεράσουν (καλή ώρα εσύ κι εγώ) και όσοι σε δουν -που δεν ξέρουν τι παίζει- μπορεί να μην καταλάβουν τι λες. Και οι θεατές συνήθως δε θέλουν να νιώσουν ηλίθιοι.

Είναι σα να βάλω τον πατέρα μου να δει "curb your enthusiasm" ή τρελές σφαίρες. Απλά κινείται σε άλλο επίπεδο το χιούμορ του. Μπορεί να γελάσει άμα μια σκατοσακούλα σκάσει στο κεφάλι κάποιου, άλλα ούτε το κείμενο θα καταλάβει ούτε την αμερικάνικη αργκό.

Και η επιείκεια πάει στο "made in greece" απλά. Κι εγώ ανέφερα κακογραμμένους διαλόγους και άσχημα voice overs. Απλώς το κοιτάω σαν παιδάκι που προσπαθεί να μάθει να περπατάει. Όταν ο Snyder μου βάζει slow-mo στο watchmen ε μου χτυπάει πιο πολύ και επιτρέπω στον εαυτό μου λίγη κακία παραπάνω.

Γενικώς όταν λέω υπερβολές συνήθως είναι στην παρέα και λόγω χαβαλέ. Ή επειδή καμιά φορά πάω "butthurt mode" για πράγματα που λατρεύω και θα ήθελα να τα δω όπως είναι στο κεφάλι μου. Μερικές φορές οι ατάκες τύπου "τον πούστη τον σκηνοθέτη θα πάω να τον βρω να του βάλω φωτιά" έχουν πλάκα. Θεωρώ όμως ότι είναι σχόλια που ούτε αξία έχουν (constructive critisism hello) ούτε τα λέω σοβαρά. Αυτό το λέω για το "σκουπίδι" που το θεωρώ τελείως εκτός. Σκουπίδι έχω πει το catwoman ας πούμε και το Diary of the dead (νομίζω αυτό ήταν το όνομα δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά) αλλά και πάλι μετά από μερικές μέρες μου φάνηκαν υπερβολικοί χαρακτηρισμοί. Μάλλον γιατί ήθελα να ψυχαγωγηθώ και τελικά ξενέρωσα.

Δημοσ.

Κάποιος να αλλάξει τον τίτλο του thread. Όχι μόνο δεν έχει καμμία σχέσεη με South Park, αλλά είναι μια μεγάλη αηδία. Δε βλέπεται.

Δημοσ.

Το ειδα εχτες. Οκ δν θα μπω στη διαδικασια να το χαρακτηρισω, λιγο-πολυ συμφωνω με τους περισσοτερους που το κατακρινουν.

Επιβραβευω ομως τη προσπαθεια για τα ελληνικα δεδομενα. Πιστευω οι δημιουργοι χρειαζονται παραπανω χρονο πανω στο αντικειμενο για να δωσουν στη σειρα το δικο της χαρακτηρα. Σιγουρα χρειαζεται και περισσοτερη ελευθερια εκφρασης με πιο αιχμηρο χιουμορ (οχι αλλες σαχλες ατακες του στυλ ελληνικης σειρας) και το μαχαιρι να πηγαινει στο κοκκαλο, οπως εγραψε και καποιος αλλος. Αυτο ειναι που κανει δημοφιλεις τετοιου ειδους σειρες, διαφορετικα ας το προβαλουν 8 το πρωι μαζι με τα παιδικα...

Δημοσ.

Sorry αλλά αν παραπονιόμαστε μερικοί για τα το voice acting στα παιχνίδια, τι να πούμε γι αυτό στο Ούκ Αν Λάβοις Τις Π@υτσότριχες Μου (dirty remix :P).

Άστοχες προσπάθειες για αστεία, τραγικό voice acting που δεν σε παροτρύνει να το παρακολουθήσεις, μουσικά θέματα από άλλες κωμωδίες του Mega που χτυπάνε άσχημα. Γενικώς δεν τραβάει με τίποτα. Μακάρι να το διορθώσουν αλλά είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που δεν το βλέπω. Άξιος όποιος το είδε ολόκληρο!

Και για όσους είπαν ότι κατακρίνουμε πάρα πολύ, τα παλικάρια που το έφτιαξαν ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ. Δεν είναι ότι στην καθισιά τους έφτιαξαν κάτι σαν fanmade, έτσι για τον χαβαλέ. Αφού πληρώνονται, απαιτώ να είναι και ποιοτικό/καυστικό κι όχι μια Ελληνική σαβούρα που έφτιαξαν για τα μάτια του κόσμου. Ακόμα και το δωρεάν-fanmade Bleach Φυτίλι (σε voice act και αστεία) είναι καλύτερο από το Ούκ. Απλά τα πράγματα!

Δημοσ.

γκουρού της TV all around.

Μέτριο είναι, αλλά βλέπεται.

ευχάριστα.-

Και επειδή στους τυφλούς μπλα μπλα μπλα μονόφθαλμος, καλύτερα έχω αυτό, παρά ένα 70% της ελληνικής τηλεόρασης.

Οπότε θα συμφωνήσω με κλάιν.

Τόσο θάψιμο εδώ, τελικά λειτούργησε θετικά. Στο να το δω. Και να μην το κόψω στο πενταδεκάλεπτο.

Δημοσ.

Στο κάτω κάτω ΑΝ χαρακτηρίσουμε την προσπάθεια του ΟΥΚ αξιοπρεπή, τότε τι να πούμε για το νησί το οποίο είναι υπερβολικά καλό? Ντάξει μην μπερδέψουμε τις βούρτσες με τα τσουτσούνια θαλάσσης.

Δημοσ.
Δεν είναι ότι στην καθισιά τους έφτιαξαν κάτι σαν fanmade, έτσι για τον χαβαλέ.

Τέτοια εντύπωση αφήνει όντως..

Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό από όλα είναι να διορθώσουν το voice acting. Καταρχήν πρέπει να αλλοιώσουν κάπως τις φωνές. Προσωπικά δεν μπορώ να ακούω τη φωνή της Υρώς Μανέ (αν θυμάμαι σωστά το ονομα) και να μη σκέφτομαι τη Φλώρα από τα Εγκλήματα. Αυτό λειτουργεί αρνητικά για το animation. Τώρα να μου πεις και στο Shrek άκουγα Eddie Murphy κι έβλεπα ένα γαϊδούρι.. Δεν ξέρω γιατί όμως στο OYK με χάλαγε τόσο πολύ..

Πάντως πέρα από το κράξιμο για το κρύο humour και όσα ήδη αναφέρθηκαν, το θέμα με τις φωνές που λέμε όλοι είναι κάτι που πρέπει να βρούνε δικιά τους πρωτότυπη λύση ή να το συνηθίσουμε εμείς(όσοι τελοσπάντων επιμείνουν να το βλέπουν). Γιατί δεν έχουν γίνει animations με ελληνικές φωνές πέρα από τα μεταγλωτισμένα παιδικά, ώστε να έχουν κάτι να βασιστούν.

Δημοσ.

Οι περισσότεροι εδώ είστε μπολιασμένοι με άπειρες αμερικάνικες σειρές κι έχετε υπερβολικά υψηλές απαιτήσεις από μια σειρά που όμοια της δεν έχει υπάρξει στα ελληνικά δεδομένα.

Δεν βλέπω ελληνική τηλεόραση, βλέπει δυστυχώς η σύζυγος κι έχω δει κάτι ψιλά. Παρατηρώ έλλειψη ιδεών και καρακλοπή από αμερικάνικες σειρές σε σημείο copy-paste (π.χ. στη σειρά "Η γενιά των 592 or something ευρώ" που έκαναν speed-dating κι ήμουν βέβαιος ότι έβλεπα House ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...