Προς το περιεχόμενο

Ελληνικό South Park: Ούκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος

bnvdarklord

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Προσωπικά πιστεύω πως είναι τέλειο ! και όπως είχε πεί ένας σοφό άτομο που εκτιμώ , όποιος θέλει να λέει ότι σατυρίζει πρέπει να δέχεται να σατυρίζουν τον ίδιον και την θρησκεία του καθώς να σατυρίζει κι ο ίδιος τον εαυτό του και την θρησκεία του !

Και όλα αυτά τα κάνει το ελληνικό South Park ε; :lol:

• Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.
πάντως ο Χάρος -λίγο που είδα- είναι ξεπατικωμένος από Terry Pratchett, με όλο το concept του "πήρα σύνταξη, θέλω διακοπές".

A μπραβο! Και εμενα μου πηγε εκει το μυαλο, αλλα σκεφτηκα πως ειναι υπερβολικη η συγκριση...

Παντως το δευτερο επεισοδιο ηταν οντως καλυτερο απο το πρωτο. Αρκετα καλυτερο το χιουμορ και αρκετα random σε σημεια. Εκει που αναφερει την βροχη μου εκανε πολυ εντυπωση!

Δημοσ.

Ο χαρακτήρας του Χάρου (όπως και του Ερμή και του Μένιππου) αλλά και η κεντρική ιστορία βασίζεται στα έργα του Λουκιανού (αρχαίος συγγραφέας που σατύριζε τους πάντες και τα πάντα στην εποχή του).

Η σκηνή πχ που ζητάει τον οβολό και του λέει το ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ είναι από τους Νεκρικούς Διαλόγους.

Επειδή ο Terry Pratchett ή το Family guy τον έχουν στα έργα τους δε σημαίνει ότι όποιος τον χρησιμοποιεί τους αντιγράφει;)

Δε ξετρελάθηκα με τα 2 πρώτα επεισόδια, δεν ήταν και άσχημα είχαν κάποιες καλές στιγμές, αλλά περιμένω καλύτερα επεισόδια

Δημοσ.
Ο χαρακτήρας του Χάρου (όπως και του Ερμή και του Μένιππου) αλλά και η κεντρική ιστορία βασίζεται στα έργα του Λουκιανού (αρχαίος συγγραφέας που σατύριζε τους πάντες και τα πάντα στην εποχή του).

Η σκηνή πχ που ζητάει τον οβολό και του λέει το ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ είναι από τους Νεκρικούς Διαλόγους.

Επειδή ο Terry Pratchett ή το Family guy τον έχουν στα έργα τους δε σημαίνει ότι όποιος τον χρησιμοποιεί τους αντιγράφει;)

Ντάξει είναι πασιφανές οτι ο Λουκιανός αντέγραψε το Family Guy. Δηλαδή ΕΛΕΟΣ!!!!! :P

Δημοσ.

Βασικα ειναι γνωστο σε οσους ψαχνονται με αυτα, οτι τα σεναρια των γνωστοτερων αμερικανικων adult animation σειρων εχουν διαμορφωθει βασει αρχαιων ελληνικων γραπτων που βρεθηκαν κοντα στην επιδαυρο.

Το χει πει κι ο Λιακοπουλος.

Δημοσ.

Ανοιξτε λιγο ρε το μυαλο σας γμτ! πραγματικα, ο manny c θα νιωθει τοοοσο μονος σ αυτον τον κοσμο.

Ο Χαρος στον ενα θυμιζει Discworld και στον αλλο Family Guy. Ε αυτο απο μονο του σημαινει οτι δεν ειναι ξεπατικωμα. Ερχεται ενας πιο υποψιασμενος να σας πει οτι ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ το αστειο εχει βασιστει μαζι με αλλα στοιχεια στους νεκρικους διαλογους.

Φυσικα τι πιο αυτονοητο απο το οτι οι πιο πετυχημενοι σεναριογραφοι του εξωτερικου δεν εχουνε κανει μαθηματα που να περιλαμβανουνε κλασικα κειμενα οπως αρχαια κωμωδια/ τραγωδια και σαιξπηρ. Δεν ενδιαφερουνε κανεναν σημερα. Τι ξερουνε τα χαζοαμερικανακια απο επαγγελματισμο , οσοι πετυχαινουνε ειναι απο κονέ και μέσο. Στα πανεπιστημια αντιγραφουνε μαθηματα, οσοι πλουτιζουνε ειναι απο φοροδιαφυγη, οι τεμπεληδες/αργομισθοι δεν απολυονται, και παντα φταινε οι αλλοι.

Τί; υπαρχουνε σημερα "βαρβαροι" γραφιαδες που εχουνε ριξει βλεφαρο στα αρχαια ελληνικα κειμενα για εμπνευση; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ! σιγουρα ο Λιακοπουλος τα διαδιδει αυτα...

Δημοσ.

Ωραίο το χτεσινό επεισόδιο. Πέθανα στα γέλια στην φάση

που ο Παπανδρέου προσπαθούσε να βάλει το μπιφτέκι στο χάμπουργκερ και έκανε πιο αργά και απο την σκιά του και κάνει "Τώρα Τώρα τελειώνω!"

Δημοσ.

Καλά παει η σειρα τελικά.

Στην σκηνη που

ειχε κινηση με τα αεροπλάνα ειχε και το αερόστατο απο το Imaginationland στο South Park η μου φανηκε;

Δημοσ.

Καλή προσπάθεια, την στηρίζω. Χρειάζεται βέβαια βελτίωση.

Έχει στοιχεία απο family guy-south park αλλά έχει και πολλά ελληνικά στοιχεία μέσα (αρχαίοι θεοί-φιλόσοφοι).

Καλό θα ήταν να μειώσουν λίγο την αγγλική βέβαια και να το προσαρμόσουν περισσότερο στην ελληνική.

Δημοσ.

Εμένα κάτι που με χάλασε (στο ενάμιση επεισόδιο που είδα), ήταν κάποιοι διάλογοι/jokes που ήταν απευθείας μεταφρασμένοι από τα αγγλικά, λες τους έβαλαν στο google translate. Μου φάνηκε πολύ "φτηνιάρικη" λύση, σα να μην προσπάθησαν έστω να τους προσαρμόσουν σε ελληνικά δεδομένα..

Δημοσ.

Πραγματι αυτο με τα αγγλικα ειναι σπαστικό. Ειδικα στο τελος το λογοπαιγνιο με την λεξη change

αλλαγη-ψιλά που δεν ειχε ο ομπάμα και καλα

αν και καλό λογοπαιχνιο δεν κολλαει σε ελληνική σειρα...

Δημοσ.

το πρωτο ενταξει (εκτος απο τα περι του χριστου). το δευτερο καλυτερο (εκτος παναγιας και χριστου). το τριτο οτινανισμος (εξωγηινοι, χρυσες αγελαδες, θεος, 10 εντολες του μωυση). το τεταρτο τωρα θα το δω.

καλυτερο παντως για μενα το ηλιαδα 2 η επιστροφη. σαφως originale

Δημοσ.

οσο εχει τυχη και το εχω δει το θεωρω μια πολυ καλη προσπαθεια, που εαν συνεχιστει πιστευω θα αποδωσει καρπους και στα ιδια τα παιδια που το δημιουργουν αλλα και σε νεους που εχουν ιδεες και ετοιμα concept που απλα φαγανε ακυρο απο τα καναλια, λογο το οτι κανεις δεν το ειχε ξανα κανει και τα καναλια δεν το προωθουσαν λογο κλασσικου ελληνικου tv συνδρομου.

Πιστευω αυτα τα νεα project θελουν στηριξη και απο τα καναλια και απο εμας γιατι δεν μπορουμε να πουμε οτι ειναι και σκουπιδι (big brother, next top model, μαγειρες)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...