Προς το περιεχόμενο

Dual boot (ubuntu) σε νεο iMac

gvar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα,

σκεφτομαι την αγορα ενος iMac αλλα μου ειναι απαραιτητο και ενα partition με ubuntu.

εχει καποιος δοκιμασει το dual boot στα τελευταια mac, για να μου πει πιθανα προβληματα που ειχε?

το mouse και το keyboard που ειναι ασυρματα, τα βλεπoυν τα ubuntu?

οποιεσδηποτε εμπειριες σας θα με βοηθουσαν!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω τα εβαλα χτες μεσω VirtualBox (ειναι δωρεαν) και μεσω Spaces το τρεχω "παραλληλα"

με το Mac OS X...

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=7h4c_FRHNrs[/ame]

παιζει αλλα αγοραζεις Mac επειδη θελεις το πρωτευον λειτουργικο σου να ειναι το Mac OS X και οχι επειδη ειναι το πιο ομορφο laptop...

εγω επελεξα αυτη τη λυση επειδη ειναι ευκολη, γρηγορη (για Install) και μπορεις να αλλαζεις γρηγορα χωρις Restart...

Εγώ πάντως σε Mac Pro που δοκίμασα Ubuntu με ξεχωριστή (ατόφια) εγκατάσταση σε σκληρό δίσκο (χωρίς rEFIt),

1. κάθε φορά που έμπαινε στο Snow Leopard μου έβγαζε και καλά τον HDD του Ubuntu σαν "προβληματικό" και αν θέλω λέει να τον κάνω initialize (format).

2. Δεν μου αναγνώριζε την κάρτα δικτύου, αλλά μου έβλεπε το Blue Tooth κανονικότατα (οπότε δεν είχα ιντερνετ).

3. Ε, εφόσον το έψαξα λίγο και δεν μπορούσα να εγκαταστήσω την κάρτα δικτύου (= ίντερνετ) με εύκολο και γρήγορο τρόπο, βαρέθηκα και το παράτησα (ο free time πλέον είναι αρκετά περιορισμένος για "πειράματα", αν και θα ήθελα να έχω και το linux-άκι μου σε ένα partition). Τώρα έχω μία έκδοση Linux Ubuntu στο Fussion (virtual machine).

Αυτά όσον αφορά το Mac Pro κομμάτι της υποθέσεως (που δεν είναι laptop). :-)

Mac Os X και ξερό ψωμί....!!! Ανετίλα, ξεγνοιασιά......!!!

Σε macbook pro 2008 που είχα δοκιμάσει δεν είχα κανένα πρόβλημα με το dual boot του ubuntu και τα βρήκε όλα με την μία.Τώρα για iMac δεν ξέρω...Η εγκατάσταση εγινε μέσω bootcamp αλλα δεν πρέπει να πειράξεις κανένα άλλο partition περα του bootcamp.Με βοήθησε βέβαια και το refit, γιατί το start up disk κάπου μου κόλαγε....Για το πρόβλημα με την μη αναγνώριση του ext2,3,4 βάλε το αντίστοιχο πρόγραμα της paragon.

Πριν πω οτιδηποτε σας προειδοποιω οτι δεν εχω ιδεα απο mac

@vag3d

1) Το ιδιο κανουν και τα windows. Αλλα επειδη το ζητανε, δεν σημαινει οτι πρεπει σωνει και καλα να του κανεις φορματ!

2) Να ρωτησεις στο κομματι του λινουξ, και αν δεν απαντησω πρωτος και τελευταιος να ξερεις οτι κατι αλλο παιζει :)

@tr3quart1sta

Αυτο που εκανες δεν ειναι dual boot, αλλα εικονικη εγκατασταση, με εικονικο hardware και περιορισμενες δυνατοτητες σε σχεση με μια κανονικη.

@tr3quart1sta

Αυτο που εκανες δεν ειναι dual boot, αλλα εικονικη εγκατασταση, με εικονικο hardware

ειπα εγω το αντιθετο? :-)

και περιορισμενες δυνατοτητες σε σχεση με μια κανονικη.

δλδ ποιους? :rolleyes:

Χρησιμοποιει ενα μερος της μνημης αντι για ολη, το ιδιο και για την επεξεργαστικη ισχυ, αλλα το χειροτερο ολων ειναι οτι δεν εχει προσβαση στο κανονικο hardware με οτι συνεπαγεται αυτο.

Μπορει πχ να εχεις μια high end καρτα γραφικων και εντος του virtual pc να εχεις επιδοσεις μιας low end το πολυ, και αυτο γιατι εκει εχεις τον "virtualbox video adapter" ή οπως τον λενε.

Ομοιως για τα περι δικτυου, ηχου κλπ.

Πριν πω οτιδηποτε σας προειδοποιω οτι δεν εχω ιδεα απο mac

@vag3d

1) Το ιδιο κανουν και τα windows. Αλλα επειδη το ζητανε, δεν σημαινει οτι πρεπει σωνει και καλα να του κανεις φορματ!

2) Να ρωτησεις στο κομματι του λινουξ, και αν δεν απαντησω πρωτος και τελευταιος να ξερεις οτι κατι αλλο παιζει :)

1) Yeap I know ρε συ...!!! (Aπλώς ήταν σπαστικό να πατάω "ignore" κάθε φορά που έμπαινα στο OSX) :-)

2) Θα πρέπει να αυξήσω (και άλλο) την χωρητικότητα των HDD's μου πρώτα (= να πάρω και άλλους HDD's). Τώρα ασφυκτιώ κάπως για εγκατάσταση επιπλέον λειτουργικού (χωρο-χρονικά) ...!!! :P

Thanks πάντως (θα χτυπήσω κάποια στιγμή σε ανύποπτο χρόνο)

0) Πρέπει να δοκιμάσεις επειγόντως Mac...!!! Ιδίως εάν είσαι και εσύ από τους "Παλιούς computer-άδες", μπούχτησες με τα Windows και το "γύρισες σε Linux" (και ταλαιπωρείσαι ακόμα με τους Drivers, κλπ στο Linux), Πρέπει να "ζήσεις την εμπειρία" του να έχεις Mac....!!! Είναι ανεπανάληπτη, στο λέω εκ πείρας....!!!! (βάλε έστω ένα Hackindosh για αρχή για να πάρεις μία γεύση,(δοκιμαστικά) να ζήσεις λίγο το λειτουργικό σύστημα, αλλά στο λέω----> Καμία σχέση το hackindosh με την εμπειρία του να έχεις "Real Mac" machine, και αυτό διότι Mac=κυρίως ξεγνοιασιά και σταθερότητα, ....μεταξύ άλλων)...!!! :-) ;-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...