marantonis Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Μετά τα "Ταξιδιάρικα Πουλιά", ο Ζακ Περίν και ο Ζακ Κλουζό, έχοντας στη διάθεσή τους πρωτοποριακές μεθόδους κινηματογράφησης, μας οδηγούν στην καρδιά των ωκεανών για να ανακαλύψουμε άγνωστα ή γνωστά θαλάσσια πλάσματα. Το "Oceans" αναρωτιέται για τις επιπτώσεις του ανθρώπινου αποτυπώματος στην άγρια πανίδα και απαντά στο ερώτημα "Ωκεανός; Ποιος είναι ο Ωκεανός;" μέσα από εικόνες και συναισθήματα. Με τη φωνή του: Πιρς Μπρόσναν & στα ελληνικά με τη φωνή του: Ξενοφώντα Ραράκου http://www.imdb.com/title/tt0765128/ Πιθανότατα το ομορφότερο ντοκυμαντέρ του είδους. Εκπληκτικές εικόνες και λήψεις (καθόλου CGI), ισχυρά οικολογικά μηνύματα που δε καταντούν με τον τρόπο τους γραφικά όπως σε άλλες περιπτώσεις.
JERONIMO888 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Εχω τρελα με τα ντοκιματερ μαλλον λογω οτι θα ηθελα πολυ να ειμαι εγω εκει αντι μεσα στην αθηνα να δουλευω... θα το δω σιγουρα ευχαριστω
PCharon Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ να το δω. Θετικά: - Ωραία πλάνα κι εντυπωσιακή λεπτομέρεια στην εικόνα (για όσους βρουν DVD κτλ). Αρνητικά: - Είχα χιλιοδεί τις ίδιες ακριβώς σκηνές από άλλα documentaries παρόμοιου τύπου. - Δεν υπάρχει περιγραφή, δε καταλαβαίνεις τη σημασία αυτού που βλέπεις αν είσαι πρωτάρης, απλά κοιτάς σα χάνος. Εγώ καταλάβαινα επειδή όπως είπα παραπάνω έχω χιλιοδεί τα ίδια ΜΕ περιγραφή από άλλα documentaries. Τα ελάχιστα σχόλια που υπάρχουν είναι χαζά. - Έχω δει τόσα πολλά σχετικά documentaries που έχει πήξει πια το μυαλό μου, είναι σα να βλέπω τα ίδια και τα ίδια ξανά, τις σκηνές τις ήξερα και καμία εντύπωση δε μου έκαναν. - Στη μέση κάπου με πήρε ο ύπνος. Δε παλεύεται διόλου. Μάζεψαν υλικό και το μετέτρεψαν σε video dj mix, κάτι τέτοιο. Αν έχεις δει ήδη αρκετά documentaries θα δεις ξανά τα ίδια και θα σκυλοβαρεθείς, μιας και δεν υπάρχει περιγραφή επιστημονικής σημασίας. Για υπνωτικό είναι μια χαρά, με πήρε ο ύπνος με τον ήλιο έξω και χωρίς να ήμουν κουρασμένος, έλεος. Τη πρώτη ώρα είδα μόνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.