nodas_21greek Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Αποφάσισα πρόσφατα να αναστήσω έναν παλιό p4, ο οποίος μέχρι πριν κανα 6μηνο, όταν κι αποθηκεύτηκε, λειτουργούσε κανονικά. Πήρα λοιπόν ένα κουτάκι(19€ από eshop) για να το στήσω. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να συνδέσω σωστά τα pins στο front panel Η μητρική (πρέπει να) είναι η acp/dfi g4s600-b. Το κακό είναι ότι δεν έχει Led να δείχνει αν παίρνει ρεύμα για να ξέρω αν φταίνε οι συνδέσεις ή η ίδια η κάρτα. Τέσπα οι συνδέσεις μου είναι έτσι. κίτρινο-speaker λευκό - power switch μπλε - reset switch κόκκινο - hd led πράσινο - Power led Καμιά ιδέα τι μπορεί να κάνω λάθος; Να σημειώσω ότι η κάρτα δεν γράφει πάνω ακριβώς τον τύπο της, εν τέλει βρήκα ότι είναι αυτή που γράφω. Βρήκα και το diagram σε Pdf και τα έχει όπως τα έβαλα.
ck77 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Μπορείς να βγάλεις όλα τα καλώδια που οδηγουν στο front panel και να πάρεις ένα κατσαβίδι και να ακουμπήσεις έτσι ώστε ενώσεις (sort circuit) και να γίνει κύκλωμα στα δύο jumber που είναι για το power on. Ένα απλό άγγιγμα φτάνει. Αν δεν ανάβει έτσι φταίει η μητρική. Αν ξεκινήσει το ξανασυζητάμε....
tsatali22 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Έλεγξε αυτά τα καλώδια: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e9/ATX_PS_ATX_connector.jpg
SpirtouLisS Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Λοιπον τα reset και atx switch λειτουργουν με οποιαδηποτε πολωση. τα βαζεις οπως ακριβως λεει η μητρικη. να υποθεσω οτι ανοιγει κανονικα η μητρικη απο του κουμπι και κανει reset κανονικα. ομως hdd και power led λειτουργουν μονο με τη σωστη πολωση. αν τα βαλεις αναποδα δεν αναβουν (η μητρικη σε βοηθαει καθως εχει τα συμβολα +- στη πλακετα). αναποδογυρισε λοιπον τα connector πανω στα pin και ολα θα ειναι οκ. για να μην ψσχνεσαι συνηθως το κοκκινο καλωδιακι του connector ειναι το +. αλλα απλα αλλαξε φορά και θα εισαι οκ
nodas_21greek Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Λοιπόν τελικά λύθηκε το πρόβλημα. όντως ήταν κουφό ότι ενώ τα έβαζα σωστά δεν δούλευε. τελικά έλυσα τον τωρινό μου υπολογιστή, άρχισα τις μεταμοσχέυσεις για να δω τι μπορεί να φταίει. Και τι ήταν τελικά; Χαλασμένο καλώδιο τροφοδοσίας. Μιλάμε πήγα να σπάσω το σπίτι. 1η φορά μου τυχαίνει να πέσω σε χαλασμένο καλώδιο κι η πλάκα είναι ότι το χρησιμοποίησα πρώτη φορά,στο σακουλάκι του ήταν ακόμα. αφού δεν έσπασα το παγκόσμιο ρεκόρ στην ρίψη η/υ καλά είμαστε. thx για όλες τις απαντήσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.