panos2000gr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 + ότι τα μηχανάκια στα ίδια λεφτά φοράνε εξωγήιμο hardware σε σχέση με ένα mac. Νομίζω ότι εν γνώση μας προτιμάμε ποιότητα κατασκευής+design vs τεχνικά χαρακτηριστικά. Προσωπικά δεν επέλεξα macbook pro ούτε για το λειτουργικό του, ούτε φυσικά για τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Απλά το θεωρώ κομψοτέχνημα σχεδιαστικά, με άριστη ποιότητα κατασκευής, συναρμογής και προσοχή στην λεπτομέρεια. Επιπλέον διαθέτει και κάποια χαρακτηριστικά που δεν μπορείς να τα βρείς σε windows laptop (όπως π.χ. το απίστευτο trackpad). Είμαι από τους πρώτους που κατηγορώ την apple για πολλά στραβά, αλλά όπως και να το κάνουμε η Apple είναι η Mercedes των laptops. Ναί...μπορεί στο δρόμο να σε προσπεράσει ένα πειραγμένο saxo αλλά πάντα θα έχεις το αίσθημα της ποιότητας και της ανωτερότητας.
elven Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ απλά σχολίασα γιατί προτάθηκε το macbook σε θέμα που μιλάμε για gaming laptop,οπότε specs > design Θα μπορούσα να σχολιάσω και τα δήθεν πλεονεκτήματα του SL γιατί και αυτά αναφέρθηκαν αλλά το θέμα θα πάει αλλού νταλλού To multitouch του macbook με εγκατάσταση drivers(synaptics) υπάρχει και σε άλλα μηχανάκια,τώρα για την ποιότητα κατασκευής έχει και ανώτερα laptops αλλά συμφωνώ ότι τα macbook είναι απο τα top ποιοτικά.. Ο μόνος λόγος που προτίμησα εγώ το macbook είναι η μπαταρία,ήταν και το OS αλλά πλέον μπορώ να πω ότι το χω μετανοιώσει αρκετά,το πούλημα είναι κοντά ... Τες πα,ότι γουστάρει ο topic starter..
ektor7 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Σπουδάζεις NY? Οχι αλλά και πάλι αν είσαι τόσο Hardcore Gamer.... Βρήσκεις κλειδιά για ασύρματα δύκτια σε τόσο λίγο χρόνο? Τι ακριβός είναι αυτό? Εχεις ξεχασει οτι,το θεμα αναφερεται σε gaming laptop!Εγω απλα στο υπενθυμιζω! Τι επομενη φορα που θα αναθερθεις στο macpro, φροντισε να μας αναφερεις σε τι υπερτερει,εναντι των αλλων ετερειων,σ'αυτη,ομως τη κατηγωρια! Απλά το θεωρώ κομψοτέχνημα σχεδιαστικά, με άριστη ποιότητα κατασκευής, συναρμογής και προσοχή στην λεπτομέρεια. Να υποθεσω οτι εργαστικες στα εργοστασια της apple,για να ξερεις και τιν παραμικρη λεπτομερια,στον τροπο συναρμαλογησης των κομπουτερ τους.Και να βαζεις και το χερι σου στην φωτια,γι'αυτο! Και οσο για το κομοτεχνηματα της Apple,παιρνω ενα Rolex και πουλαω οση μουρη θελω!
panos2000gr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Να υποθεσω οτι εργαστικες στα εργοστασια της apple,για να ξερεις και τιν παραμικρη λεπτομερια,στον τροπο συναρμαλογησης των κομπουτερ τους.Και να βαζεις και το χερι σου στην φωτια,γι'αυτο! Την γνώμη μου εκφέρω από μια μικρή πείρα 20-25 ετών στον χώρο των υπολογιστών. Αν είναι να σταματήσουμε να μιλάμε όσοι δεν εργαζόμαστε ως computer engineers στην Αμερική. Και οσο για το κομοτεχνηματα της Apple,παιρνω ενα Rolex και πουλαω οση μουρη θελω! Μου είναι παντελώς αδιάφορο το να πουλάω μούρη με το laptop. Διαφορετικά δεν θα επέλεγα στο παρελθόν τόσα thinkpad που θύμιζαν κατασκευές περασμένης δεκαετίας. Το θέμα είναι να αισθάνομαι εγώ καλά με αυτό που έχω. Και btw... με ρολεξ πουλάνε μούρη μόνο βλαχοχωριάτες-νεόπλουτοι. Ελπίζω τουλάχιστον να ανήκεις στην 2η κατηγορία....
ektor7 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δε το ειπα για να σε αμφησβητησω,αλλα ο τροπος που το αναφερες,ειναι σαν να προσβαλλεις αλλες ετερειες,οτι δεν ενδιαφεροντε για την ποιοτητα και τα μηχανηματα τους ειναι για τα σκουπιδια! Δε κατηγορω,το γεγονος,οτι καποιος θελει να εχει ενα ομορφο λαπτοπ,αλλα και παλι αυτο, πρεπει να το εμπεδωσουμε καλα,οτι ειναι υποκειμεκινο ζητημα! ---------- Προσθήκη στις 20:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:23 ---------- Εμενα προσωπικα σαν σχεδιασμο/εμφανιση,τα apple δε μ'αρεσουν καθολου.Και αν θα επερνα λαπτοπ με βαση την εμφανηση,η apple δε θα ητα συγουρα στις πρωτες μου επιλογες! Υποκειμενικο! ---------- Προσθήκη στις 20:32 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:27 ---------- Και btw... με ρολεξ πουλάνε μούρη μόνο βλαχοχωριάτες-νεόπλουτοι. Ελπίζω τουλάχιστον να ανήκεις στην 2η κατηγορία.... Οτα θα το παρω,θα ξερω με σιγουρια να σου πω σε ποια κατηγωρια ειμαι! Προς το παρων,το σιγουρο ειναι οτι,δυστυχος,δε ειμαι στην 2η!
panos2000gr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 To multitouch του macbook με εγκατάσταση drivers(synaptics) υπάρχει και σε άλλα μηχανάκια,τώρα για την ποιότητα κατασκευής έχει και ανώτερα laptops αλλά συμφωνώ ότι τα macbook είναι απο τα top ποιοτικά.. Πίστεψε με...καμία σχέση. Η αίσθηση και η απόκριση που έχει των trackpad ΔΕΝ συγκρίνεται με κανένα windows touchpad (έχω δοκιμάσει από τα καλύτερα ALPS σε Thinkpad μέχρι και τα τελευταία synaptics).
liakjim Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Ειστε παντελως εκτος θεματος και πατε ολοταχως για report. O giorgostzi ανοιξε ενα θεμα ωστε να ρωτησει αν το alienware Μ15χ ειναι καλο για τον αδερφο του και ξαφνικα ακουμε ποσο ωραια ειναι τα mac και ποσο αισθητικα μπροστα ειναι το OS του. Ε λοιπον ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ. Αλλα δεν λεμε αυτο. Λεμε για gaming laptop οποτε η εμφανιση παει στους δευτερευοντες παραγοντες. Ειναι σαν να λεει καποιος "παιδια γρηγορο αμαξι το apollo gumpert? ( http://www.supercars.net/cars/3313.html )". ΜΜΜμμμμ , δεν μ αρεσει. Εξωτερικα ειναι ποιο ομορφο αυτο: http://en.wikipedia.org/wiki/Jaguar_E-Type. Μα ειναι τεχνολογιας 1960. Δεν πειραζει εγω αυτο εχω και ειναι ποιο ομορφο. Λοιπον φιλε giorgostzi. Το alienware Μ15χ ειναι ενα καλο gaming laptop. Αλλα ειναι υπερτιμημενο. Φοραει 2-πυρινο επεξεργαστη και ουσιαστικα μια υπερχρονισμενη 5650 (http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-5730.23825.0.html). Αν θες κατι παρομοιο παρε αυτο : http://www.skroutz.gr/s/256693/Sony-Vaio-VPC-EB1Z1E-B.html?from=suggest&keyphrase=Sony+Vaio+VPC-EB1Z1E%2FB , υπερχρονισε τη gpu στα επιπεδα της 5730 και μολις γλιτωσες 600Ε!!! Αν θες κατι (πολυ) δυνατοτερο , τοτε πας στο Asus που σου προτεινα ποιο πανω. Αν για σενα η εμφανιση του alienware ειναι το παν , τοτε παρτο γνωριζωντας πως πετας λεφτα.
GoldenEye Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δε το ειπα για να σε αμφησβητησω,αλλα ο τροπος που το αναφερες,ειναι σαν να προσβαλλεις αλλες ετερειες,οτι δεν ενδιαφεροντε για την ποιοτητα και τα μηχανηματα τους ειναι για τα σκουπιδια!Δε κατηγορω,το γεγονος,οτι καποιος θελει να εχει ενα ομορφο λαπτοπ,αλλα και παλι αυτο, πρεπει να το εμπεδωσουμε καλα,οτι ειναι υποκειμεκινο ζητημα! ---------- Προσθήκη στις 20:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:23 ---------- Εμενα προσωπικα σαν σχεδιασμο/εμφανιση,τα apple δε μ'αρεσουν καθολου.Και αν θα επερνα λαπτοπ με βαση την εμφανηση,η apple δε θα ητα συγουρα στις πρωτες μου επιλογες! Υποκειμενικο! ---------- Προσθήκη στις 20:32 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:27 ---------- Οτα θα το παρω,θα ξερω με σιγουρια να σου πω σε ποια κατηγωρια ειμαι! Προς το παρων,το σιγουρο ειναι οτι,δυστυχος,δε ειμαι στην 2η! ποιοτικα αντιστοιχα με mac και στα λεφτα των mac βρισκεις πολυ λιγα μοντέλα και χωρις τα υλικα των mac (μονο πανακριβα vaio ή θωρηκτα αλλα πλαστικα toshiba). τωρα για την εγγυηση και την υποστηριξη τοτε εκει ναι και μενα δεν μ αρεσει αλλα τι να κανουμε. επισης ουτε και γω τρελαινομαι για την εμφανιση των mac αλλα και απο αλλες εταιριες δεν εχω βρει κατι της προκοπης (εκτος απο το 3810ΤΖ αλλα μονο οταν ειναι εντελως καινουργιο και καθαρο) επισης το οτι ειναι τελειος ακαμπτο και λεπτο και χωραει παντου ειναι τεραστιο προσον. ---------- Προσθήκη στις 22:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:37 ---------- Εγώ απλά σχολίασα γιατί προτάθηκε το macbook σε θέμα που μιλάμε για gaming laptop,οπότε specs > designΘα μπορούσα να σχολιάσω και τα δήθεν πλεονεκτήματα του SL γιατί και αυτά αναφέρθηκαν αλλά το θέμα θα πάει αλλού νταλλού To multitouch του macbook με εγκατάσταση drivers(synaptics) υπάρχει και σε άλλα μηχανάκια,τώρα για την ποιότητα κατασκευής έχει και ανώτερα laptops αλλά συμφωνώ ότι τα macbook είναι απο τα top ποιοτικά.. Ο μόνος λόγος που προτίμησα εγώ το macbook είναι η μπαταρία,ήταν και το OS αλλά πλέον μπορώ να πω ότι το χω μετανοιώσει αρκετά,το πούλημα είναι κοντά ... Τες πα,ότι γουστάρει ο topic starter.. δεν ειναι δηθεν πλεονεκτηματα εχεις τετοια ηρεμια οταν δουλευεις mac (ασχετα απο τις παραξενιες συγκριτικα με τα windows) και τετοια διαφορα στην αποκριση και την ευκολια ακομα και με πολυ χειροτερο hardware που λες χαλαλι τα παραπανω λεφτα. τα synaptics εχουν multitouch μεν τραγικο δε. τωρα σχετικα με την ποιοτητα κατασκευης μονο σε κατι παλιοτερα vaio με μαγνησιο ή ανθρακονηματα αλλα σε απλησιαστες τιμες και τα επαγγελματικα lenovo. μην το πουλησεις θα το μετανιωσεις πιστεψε με. πια δεν μπορω να δουλεψω windows μονο αν ειναι σε desktop κτηνος που πεταει. ---------- Προσθήκη στις 22:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:45 ---------- Λοιπον φιλε giorgostzi. Το alienware Μ15χ ειναι ενα καλο gaming laptop. Αλλα ειναι υπερτιμημενο. Φοραει 2-πυρινο επεξεργαστη και ουσιαστικα μια υπερχρονισμενη 5650 (http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-5730.23825.0.html). Αν θες κατι παρομοιο παρε αυτο : http://www.skroutz.gr/s/256693/Sony-Vaio-VPC-EB1Z1E-B.html?from=suggest&keyphrase=Sony+Vaio+VPC-EB1Z1E%2FB , υπερχρονισε τη gpu στα επιπεδα της 5730 και μολις γλιτωσες 600Ε!!! σωστος. δεν ειναι μονο τα λεφτα ειναι και οτι το alienware ειναι λιγο τσιρκο και αξιζει αν ειναι να πας σε alienware να παρεις κατι που ειναι πραγματικα δυνατο (i7 και 2 καρτες γραφικων).
ektor7 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Στα 1000-1100ευρο θα βρεις πολλα λαπτοπ με τις ιδιες επιδωσεις σε παιχνιδια, και μερικα με καλυτερους επεξεργαστες κ ψηλοτερες αναλυσεις στην οθονη! ---------- Προσθήκη στις 23:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:59 ---------- ποιοτικα αντιστοιχα με mac και στα λεφτα των mac βρισκεις πολυ λιγα μοντέλα και χωρις τα υλικα των mac (μονο πανακριβα vaio ή θωρηκτα αλλα πλαστικα toshiba). τωρα για την εγγυηση και την υποστηριξη τοτε εκει ναι και μενα δεν μ αρεσει αλλα τι να κανουμε. επισης ουτε και γω τρελαινομαι για την εμφανιση των mac αλλα και απο αλλες εταιριες δεν εχω βρει κατι της προκοπης (εκτος απο το 3810ΤΖ αλλα μονο οταν ειναι εντελως καινουργιο και καθαρο) επισης το οτι ειναι τελειος ακαμπτο και λεπτο και χωραει παντου ειναι τεραστιο προσον. Ξεχνας βεβαια οτι με 700ευρο,μπορω να βρω ενα λαπτοπ που να εχει τα ιδια τεχνικα χαρακτηρηστικα,με ενα macpro των 2500ευρο! Κανε τον λογαριασμο και σκεψου τι αλλο μπορεις να παρεις με τα υπολοιπα 1800ευρο! ---------- Προσθήκη στις 22:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:37 ---------- δεν ειναι δηθεν πλεονεκτηματα εχεις τετοια ηρεμια οταν δουλευεις mac (ασχετα απο τις παραξενιες συγκριτικα με τα windows) και τετοια διαφορα στην αποκριση και την ευκολια ακομα και με πολυ χειροτερο hardware που λες χαλαλι τα παραπανω λεφτα. τα synaptics εχουν multitouch μεν τραγικο δε. τωρα σχετικα με την ποιοτητα κατασκευης μονο σε κατι παλιοτερα vaio με μαγνησιο ή ανθρακονηματα αλλα σε απλησιαστες τιμες και τα επαγγελματικα lenovo. μην το πουλησεις θα το μετανιωσεις πιστεψε με. πια δεν μπορω να δουλεψω windows μονο αν ειναι σε desktop κτηνος που πεταει. ολα αυτα που αναφερες,τι σχεση εχουν με τις επιδωσεις των macpro,σε gaming!?!
GoldenEye Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Στα 1000-1100ευρο θα βρεις πολλα λαπτοπ με τις ιδιες επιδωσεις σε παιχνιδια, και μερικα με καλυτερους επεξεργαστες κ ψηλοτερες αναλυσεις στην οθονη! ---------- Προσθήκη στις 23:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:59 ---------- ολα αυτα που αναφερες,τι σχεση εχουν με τις επιδωσεις των macpro,σε gaming!?! η απαντηση στην υπογραφη μου. 3dmark06 επιδοσεις πολυ καλες και ολα τα τελευταια παιχνιδια παιζουν πολυ καλα. ακομα και σε full HD.
stamatisx Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 η απαντηση στην υπογραφη μου. 3dmark06 επιδοσεις πολυ καλες και ολα τα τελευταια παιχνιδια παιζουν πολυ καλα. ακομα και σε full HD. Από περιέργεια, πόσο σου κόστησε το μηχάνημα της υπογραφής σου?
ektor7 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 η απαντηση στην υπογραφη μου. 3dmark06 επιδοσεις πολυ καλες και ολα τα τελευταια παιχνιδια παιζουν πολυ καλα. ακομα και σε full HD. benchmark των παιχνιδιων εχεις? Αυτα ειναι κλασσικα αποτελεσματα της gt 330,στα 1024x768αναλυση, η οποια δεν ειναι και gaming card!
GoldenEye Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 benchmark των παιχνιδιων εχεις?Αυτα ειναι κλασσικα αποτελεσματα της gt 330,στα 1024x768αναλυση, η οποια δεν ειναι και gaming card! κοιτα για λαπτοπ σε νορμαλ τιμη μια χαρα ειναι (οπως πχ στο Α500 της τοσιμπα που μπορεις να το βρεις και με 900 ευρω). benchmark δεν εχω αλλα μια χαρα παιζουν (25-30 καρε σχεδον σε ολα τα παιχνιδια). και σημασια εχει που δεν μου ελειψε το gaming. τα αποτελεσματα ειναι για 1280 χ 800 και εχω αναφερει πως γινεται και οτι με λιγο tuning παραπανω ειναι εφικτες και παραπανω επιδοσεις. ---------- Προσθήκη στις 23:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:47 ---------- Από περιέργεια, πόσο σου κόστησε το μηχάνημα της υπογραφής σου? 1569 ευρω και σε 3 μερες ηταν σπιτι http://cgi.ebay.com/NEW-Apple-Macbook-Pro-2-53GHz-2-53-GHz-15-IntelCore-i5-/380269877925?pt=UK_Computing_Apple_Laptops_ET&hash=item5889d9daa5 τωρα το χει λιγο παραπανω.
ektor7 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 κοιτα για λαπτοπ σε νορμαλ τιμη μια χαρα ειναι (οπως πχ στο Α500 της τοσιμπα που μπορεις να το βρεις και με 900 ευρω). benchmark δεν εχω αλλα μια χαρα παιζουν (25-30 καρε σχεδον σε ολα τα παιχνιδια). και σημασια εχει που δεν μου ελειψε το gaming. τα αποτελεσματα ειναι για 1280 χ 1024 και εχω αναφερει πως γινεται και οτι με λιγο tuning παραπανω ειναι εφικτες και παραπανω επιδοσεις. ---------- Προσθήκη στις 23:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:47 ---------- 1569 ευρω και σε 3 μερες ηταν σπιτι http://cgi.ebay.com/NEW-Apple-Macbook-Pro-2-53GHz-2-53-GHz-15-IntelCore-i5-/380269877925?pt=UK_Computing_Apple_Laptops_ET&hash=item5889d9daa5 τωρα το χει λιγο παραπανω. Ειναι κλοκαρισμενη,δλδ?! Δεν ειπα οτι με δεν παιζεις παιχνιδια με την gt 330.Aυτη την στιγμη συζηταμε και ψαχνουμε λαπτοπ με gaming cards και μαληστα σχολιασαμε οτι η 5730 ειναι πολυ μετρια καρτα για gaming laptop στα 1600ευρο! Ποσο μαλλον ακυρο ειναι να προτινουμε ενα λαπτοπ στα 2000+++ με την gt 330-αρκετα πιο αδυναμη απο την 5730! ---------- Προσθήκη στις 00:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:02 ---------- Апо то εξωτερικο μπορεις να παρεις και το asus g73 με τον ι5 και την hd5870m кαι με 17"+ ψηλοτερη αναλυση απ'οτι το macpro,στα 1200-1400ευρο! http://greek-shops.de/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=1569449&position=1&anzahl_treffer=3
stamatisx Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 1569 ευρω και σε 3 μερες ηταν σπιτι http://cgi.ebay.com/NEW-Apple-Macbook-Pro-2-53GHz-2-53-GHz-15-IntelCore-i5-/380269877925?pt=UK_Computing_Apple_Laptops_ET&hash=item5889d9daa5 τωρα το χει λιγο παραπανω. Με 2800 ευρώ (τόσο κόστισε όπως το βλέπεις στην υπογραφή χωρίς όμως τον SSD -αλλά με RAID 0 640GB- και χωρίς τα επιπλέον 2 χρόνια advanced warranty και accidental damage) έχεις ένα λαπτοπ που το score στο 3DMark06 είναι όσο αν πάρεις 3 MBP σαν αυτό της υπογραφής σου και προσθέσεις τα αντίστοιχα score τους. Για τέτοια διαφορά μιλάμε. Επίσης το να συγκρίνεις ένα MBP με ένα M17x R2 είναι σα να συγκρίνεις mercendes παραγωγής με mercendes της F1. Συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Άλλη δουλειά το ένα άλλη το άλλο. Επειδή όμως έχουμε βγεί τελείως Off topic σας προτείνω να ανοίξουμε ένα καινούργιο τοπικ να τα συζητήσουμε όλα αυτά ωραία και καλά και με επιχειρήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.