panos2000gr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Το συγκεκριμένο δεν αξίζει, τώρα περι αισθητικής είναι πολύ υποκειμενικό το όλο θέμα (δε θεωρώ πάντως οτι με τον Ταμτάκο μοιραζόμαστε το ίδιο γούστο) Συμφωνώ για το υποκειμενικό της αισθητικής αλλά ως ενα βαθμό. Αν είσαι 10-15 χρονών μπορεί να ενθουσιαστείς από τα φουτουριστικά led και τους εξωγήινους αλλά προσωπικά θα ντρεπόμουν αφάνταστα να ανοίξω τέτοιο laptop στην δουλειά μου. Έχω την εντύπωση ότι δεν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο στους σχεδιαστές της dell να κατασκευάσουν ένα πιο "γήινο" σασί. (όπως της ASUS για παράδειγμα).
stamatisx Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Συμφωνώ για το υποκειμενικό της αισθητικής αλλά ως ενα βαθμό. Αν είσαι 10-15 χρονών μπορεί να ενθουσιαστείς από τα φουτουριστικά led και τους εξωγήινους αλλά προσωπικά θα ντρεπόμουν αφάνταστα να ανοίξω τέτοιο laptop στην δουλειά μου. Έχω την εντύπωση ότι δεν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο στους σχεδιαστές της dell να κατασκευάσουν ένα πιο "γήινο" σασί. (όπως της ASUS για παράδειγμα). Btw, έχω δει αρκετούς με το συγκεκριμένο, σε μεγάλες εταιρίες, όχι μόνο δε ντρέπονταν που το είχαν, αλλά όλοι μα όλοι που ηταν παρόντες, ενδιαφέρονταν πιο πολύ για το λάπτοπ παρά για τη δουλεία που είχαν έρθει να κάνουν (και δε μιλάμε για 15χρονα ή τυπάδες 25-30 χρονών), τα led μπορείς να τα σβήσεις και να είναι όπως ένα κανονικό λάπτοπ, το πιο γήινο σχετικό επίσης, είναι σα να λέμε οτι προτιμώ το mitsubishi evo από μια lamborghini reventon γιατί η δεύτερη μοιάζει πιο πολύ με αεροπλάνο (θα μου πεις και πάλι γούστα είναι αυτά). Το Asus προσωπικά το θεωρώ σχεδιαστικά πολύ άσχημο με εκείνη τη γκουμούτσα στο πίσω μέρος να εξέχει αλλά αυτός είναι ένα από τους πολλούς λόγους που δε θα το διάλεγα. H Dell καλά θα κάνει να αφήσει την alienware γιατί την έχει καταστρέψει... πίστεψέ με.
panos2000gr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Btw, έχω δει αρκετούς με το συγκεκριμένο, σε μεγάλες εταιρίες, όχι μόνο δε ντρέπονταν που το είχαν, αλλά όλοι μα όλοι που ηταν παρόντες, ενδιαφέρονταν πιο πολύ για το λάπτοπ παρά για τη δουλεία που είχαν έρθει να κάνουν (και δε μιλάμε για 15χρονα ή τυπάδες 25-30 χρονών), τα led Εχω πάει σε εκατοντάδες συνέδρια, παρουσιάσεις κτλ και δεν θυμάμαι ποτέ να είδα κάποιον με alienware (δεν είναι και εύκολο να κρυφτεί ). Ειδικά στο εξωτερικό παίζει πάρα πολύ mac, thinkpad, επαγγελματικά dell κτλ. Όπως και να έχει βέβαια ο καθένας επιλέγει αυτό που του αρέσει,ανεξάρτητα με το τί λεμε εδώ μέσα.
stamatisx Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Εχω πάει σε εκατοντάδες συνέδρια, παρουσιάσεις κτλ και δεν θυμάμαι ποτέ να είδα κάποιον με alienware (δεν είναι και εύκολο να κρυφτεί ). Ειδικά στο εξωτερικό παίζει πάρα πολύ mac, thinkpad, επαγγελματικά dell κτλ.Όπως και να έχει βέβαια ο καθένας επιλέγει αυτό που του αρέσει,ανεξάρτητα με το τί λεμε εδώ μέσα. +1 και γω σε τέτοιες περιπτώσεις, ιδίως όταν πέφτει ποδαρόδρομος, δε κάθομαι να κουβαλίσω 100κιλά μπαούλο, θέλω οτι πιο ελαφρύ και φορητό γίνεται, το ταπεινό netbook της Asus με έχει σώσει
panos2000gr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 +1 και γω σε τέτοιες περιπτώσεις, ιδίως όταν πέφτει ποδαρόδρομος, δε κάθομαι να κουβαλίσω 100κιλά μπαούλο, το ταπεινό netbook της Asus με έχει σώσει Πάντως το σύστημα της υπογραφής σου είναι από τα πλέον "ΤΟΥΜΠΑΝΑ" που έχω δει. Πόσο σου στοίχισε το τερατάκι?
stamatisx Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Πάντως το σύστημα της υπογραφής σου είναι από τα πλέον "ΤΟΥΜΠΑΝΑ" που έχω δει. Πόσο σου στοίχισε το τερατάκι? To laptopακι δωρεάν λόγω αντικατάστασης (είχα το R1), οι αναβαθμίσεις μου βγήκαν κάπως αρκετά (CPU, RAM, SSD) με έσωσε όμως η ισοτιμία γιατί τα πήρα όταν το ευρώ ήταν στα πάνω του
NetworkMeltdown Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά ο αδερφός μου έχει κολλήσει με τα Alienware και από τότε που τα είδε στο Multirama μας έχει "πρήξει" για να αγοράσει ένα. Δεν εχω μεγάλη ιδέα για laptops, αλλά απ όσο ξέρω τα Alienware είναι ιδανικά για gamers (όπως τον αδερφό μου). θα ήθελα μια γνώμη για το M15x . To έχει κάποιος απο εσάς; Είχατε κάποιο άλλο alienware; Ευχαριστώ. Δεν τίθεται θέμα χαρακτηριστικών στα Alienware. Όποιο και να πάρεις θα είσαι ευχαριστημένος. Με τα λεφτά που διαθέτεις πέρνεις έναν καλό Desktop αλλά σε μορφή Laptop. Ήμουν και εγώ υπερβολικά κολλημένος με αυτά. Τα έψαχνα συνέχεια απο Ebay, Alienware.gr/.com πως να αγοράσω έκανα συγκρήσεις έβλεπα Unboxing Videos στο Youtube έφτιαχνα πειραματικά Configuration για να δώ την καλύτερη τιμή για την απόδοση. Μπορώ να πω οτι εγώ έπεισα τα Multirama να φέρουν Alienware. Oχι εντάξει είπαμε... Κάθε φορά που πήγαινα τους έπριζα να πάρουν τηλέφωνο να δουν πότε θα φέρουν. Τους είπα οτι είναι διεθνής και να το προτίνουν στα "κεντρικα" την επόμενη φορά που πήγα μετα απο 1 - 2 μήνες μου είπαν χαρακτηριστικά "Θες ακόμα τα Alien? έλα να δείς." Απίστευτο! τα είχαν φέρει αλλά ήταν είδη αργά γιατί είχα ανακαλύψει τα Macbooks. Απο οτι μου λές ο αδερφός σου μου μοιάζει. Δείξε του την σειρά των Macbook Pro και πιστεύω κάποτε θα ωριμάσει και θα καταλάβει ότι τα Mac είναι πολυ μπροστά. Απλά, έξυπνα ζυγισμένα και όχι φτηνά. Ναι το τελευταίο θεωρείται καλό. Τα Alienware τελικά είναι Too Much και δεν ενοώ την τιμή. Δεν καινοτομούν γενικά, δεν αντιπροσωπεύουν κάτι (αν και μερικοί θα μου πείτε οτι δεν χρειάζεται να αντιπρο- σωπεύουν κάτι) και το χειρότερο απ όλα τρέχουν Windows 64 Bit. TED Ideas Worth Spreading Απλά δες αυτό το Video για το Interface των Windows και Mac και θα καταλάβεις. Πήγαινε εδώ και δες το Video "Simplicity Sells" απο τον David Pogue. 10:42 - 11:33 Θα απαντηθούν πολλά απο τα ερωτήματα σου γενικά για τα Windows Vs Mac. Θα μπορείς να ξεδιαλύνεις ένα καλό interface όταν το βλέπεις. Τίποτα δεν μετράει όσο το Interface. Simplicity & Intelligence αυτό είναι το μότο. Πιστεύω να καταλάβεις οτι γενικά ένα καλό interface συνοδευέται και απο καλό hardware οχι τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστηκά αλλα και την εμφάνιση. Οταν η Alienware βάζει εναλλαγές χρωμάτος στα πλήκτρα για να κάνει το laptop να μoιάζει με τσίρκο ή Apple προτιμά να βάλει αισθητηρα φωτός για να ρυθμίζει το φως της οθόνης ανάλογα με τον φωτισμού του χόρου που είσαι ωστε να προστατέψει τα μάτια σου. "Simplicity is the ultimate form of sophistication" - Leonardo Da Vinci
Palp Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 τρέχουν Windows 64 Bit Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό ότι τρέχουν windows 64-bit. Αν το συγκρίνεις σε σχέση με τα mac, νομίζω ότι η συζήτηση είναι για gaming laptops οπότε οποιαδήποτε σύγκριση είναι άκυρη. Μόνο αν είσαι τρελός θα αγοράσεις mac για να παίζεις παιχνίδια.
stamatisx Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν τίθεται θέμα χαρακτηριστικών στα Alienware. Όποιο και να πάρεις θα είσαιευχαριστημένος. Είναι Ήμουν και εγώ υπερβολικά κολλημένος με αυτά. Τα έψαχνα συνέχεια απο Ebay απο Alienware.gr/.com πως να αγοράσω έκανα συγκρήσεις έβλεπα unboxing videos στο youtube έφτιαχνα πειραματικά configuration για να δώ την καλύτερη τιμή για την απόδοση. Μπορώ να πω οτι εγώ έπεισα τα Multirama να φέρουν Alienware κάθε φορά που πήγαινα τους έπριζα να πάρουν τηλέφωνο να δουν πότε θα φέρουν. Τους είπα οτι είναι διεθνής και να το προτίνουν στα "κεντρικα" την επόμενη φορά που πήγα μετα απο 1 - 2 μήνες μου είπαν χαρακτηριστικά "Θες ακόμα τα Alien? έλα να δείς." Απίστευτο! τα είχαν φέρει αλλά ήταν είδη αργά γιατί είχα ανακαλύψει τα Macbooks. Απο οτι μου λές ο αδερφός σου μου μοιάζει. Δείξε του την σειρά των Macbook Pro και πιστεύω κάποτε θα ωριμάσει και θα καταλάβει ότι τα Mac είναι πολυ μπροστά. Απλά, έξυπνα ζυγισμένα και όχι φτηνά. Ναι το τελευταίο θεωρείται καλό. Τα Alienware τελικά είναι Too Much και δεν ενοώ την τιμή. Δεν καινοτομούν γενικά, δεν αντιπροσωπεύουν κάτι (αν και μερικοί θα μου πείτε οτι δεν χρειάζεται να αντιπρο- σωπεύουν κάτι) και το χειρότερο απ όλα τρέχουν Windows 64 Bit. Απλά δες αυτό το Video για το Interface των Windows και Mac και θα καταλάβεις. Πήγαινε εδώ και δες το Video "Simplicity Sells" απο τον David Plogue. Θα απαντηθούν πολλά απο τα ερωτήματα σου γενικά για τα Windows Vs Mac. Τίποτα δεν μετράει όσο το Interface. Simplicity & Intelligence αυτό είναι το μότο. NetworkMeltdown, να δεχτώ το επιχείρημα του panos2000gr για την εμφάνιση που είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση το καταλαβαίνω, να μου θέσεις θέμα κόστους το καταλαβαίνω, να μου θέσεις θέμα φορητότητας και βάρους το καταλαβαίνω. Το να μου πεις όμως οτι ένα Alienware σαν αυτό της υπογραφής μου υστερεί έναντι του macbook pro λόγω λειτουργικού συστήματος, ε ώσο και να το παλεύω δεν το καταλαβαίνω. (Linux ftw ) Όταν το macbook κάνει κάτι αντίστοιχο, [ame]http://www.youtube.com/watch?v=xEhRo0QPKeg[/ame] τότε πολύ ευχαρίστως να κάτσουμε να το ξανασυζητήσουμε το όλο θέμα
NetworkMeltdown Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 NetworkMeltdown, να δεχτώ το επιχείρημα του panos2000gr για την εμφάνιση που είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση το καταλαβαίνω, να μου θέσεις θέμα κόστους το καταλαβαίνω, να μου θέσεις θέμα φορητότητας και βάρους το καταλαβαίνω. Το να μου πεις όμως οτι ένα Alienware σαν αυτό της υπογραφής μου υστερεί έναντι του macbook pro λόγω λειτουργικού συστήματος, ε ώσο και να το παλεύω δεν το καταλαβαίνω. (Linux ftw ) Όταν το macbook κάνει κάτι αντίστοιχο, http://www.youtube.com/watch?v=xEhRo0QPKeg τότε πολύ ευχαρίστως να κάτσουμε να το ξανασυζητήσουμε το όλο θέμα Μπορώ να πω οτι είσαι στην θέση που ήμουν αλλά τα κατάφερες δηλαδή πείρες το Alienware που ήθελες. Αλλά αλήθεια απάντησε μου αφου το σκεφτείς ποιο είναι το νοημα του να παίζεις σε 3 οθόνες? Ποιο είναι το νόημα να παίζεις Games σε Laptop και όχι να το αναθέσεις σε ξεχωριστό σύστημα πχ. ένα PS3 και μια 32" ή έστω 42" οθόνη. Αλήθεια τι θα κερδίσεις πέρα απο το να χαλάς άσκοπα τα λεφτά σου και τον χρόνο σου σε κάτι που δεν θα σου τα δώσει πίσω? Hardcore Gaming σε Laptop είναι το λιγότερο χαζό.
stamatisx Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Μπορώ να πω οτι είσαι στην θέση που ήμουν αλλά τα κατάφερες δηλαδή πείρες τοAlienware που ήθελες. Αλλά αλήθεια απάντησε μου αφου το σκεφτείς ποιο είναι το νοημα του να παίζεις σε 3 οθόνες? Ποιο είναι το νόημα να παίζεις Games σε Laptop και όχι να το αναθέσεις σε ξεχωριστό σύστημα πχ. ένα PS3. Αλήθεια τι θα κερδίσεις πέρα απο το να χαλάς άσκοπα τα λεφτά σου και τον χρόνο σου σε κάτι που δεν θα σου τα δώσει πίσω? Hardcore Gaming σε Laptop είναι το λειγότερο χαζό. Να ρωτήσεις την ATI/AMD που έβγαλε το eyefinity όχι εμένα. Δεν είχα ποτέ μου κονσόλα και ούτε πρόκειται να αποκτήσω γιατί το θεωρώ πεταμένα λεφτά να πάρω κάτι μόνο και μόνο για να παίζω video games, άσε που δεν παίζω παιχνίδια πλέον γιατί δεν έχω χρόνο, αλλιώς καλά θα ήτανε. (Το μηχάνημα το πήρα για όλους τους υπόλοιπους λόγους εκτός από gaming ) Έχεις δοκιμάσει να παίξεις Crysis Warhead σε 1920χ1200 very high settings στο αεροπλάνο? (είναι αρκετά δύσκολο κυρίως όταν έχει αναταράξεις )
NetworkMeltdown Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Να ρωτήσεις την ATI/AMD που έβγαλε το eyefinity όχι εμένα.Δεν είχα ποτέ μου κονσόλα και ούτε πρόκειται να αποκτήσω γιατί το θεωρώ πεταμένα λεφτά να πάρω κάτι μόνο και μόνο για να παίζω video games, άσε που δεν παίζω παιχνίδια πλέον γιατί δεν έχω χρόνο, αλλιώς καλά θα ήτανε. (Το μηχάνημα το πήρα για όλους τους υπόλοιπους λόγους εκτός από gaming ) Έχεις δοκιμάσει να παίξεις Crysis Warhead σε 1920χ1200 very high settings στο αεροπλάνο? (είναι αρκετά δύσκολο κυρίως όταν έχει αναταράξεις ) Haha. Αλλα αλήθεια τώρα που δεν έχεις ποιά χρόνο για Gaming γιατι πρέπει να κουβαλάς 10 κιλά κάρτες γραφικών και σκληρούς όπου πας? Αν πάλι μου λές οτι το θές για 3D Design τότε δεν πας καλά μου φαίνετε. Θα σχεδιάζεις χωρίς Mac? έστω Cuda εξειδικευμένα Laptops. Είναι προφανές οτι έφτιαξε το eyefinity λόγο της ανταπόκρισης που θα είχε απο άτομα σαν και αυτόν στο Video. Το χειρότερο απο όλα είναι η ανταπόκριση αυξάνεται... Σκέφτομαι σοβάρα να πάρω έναν 17" Macbook αφού θα πάω φοιτητής και θέλω Desktop Replacement για ταινίες αλλά απ την άλλη μου φένεται χαζό να μην το αναθέσω σε μια οθόνη Full HD και ένα Blu-Ray Drive ή απλά μια σύνδεση MacBook με οθόνη. Πείτε με τρελό αλλα 15,4" μου φαίνετε μικρή.
stamatisx Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Haha. Αλλα αλήθεια τώρα που δεν έχεις ποιά χρόνο για Gaming γιατι πρέπει να κουβαλάς 10 κιλά κάρτες γραφικών και σκληρούς όπου πας? Αν πάλι μου λές οτι το θές για 3D Design τότε δεν πας καλά μου φαίνετε. Θα σχεδιάζεις χωρίς Mac? έστω Cuda εξειδικευμένα Laptops. Είναι προφανές οτι έφτιαξε το eyefinity λόγο της ανταπόκρισης που θα είχε απο άτομα σαν και αυτόν στο Video. Το χειρότερο απο όλα είναι η ανταπόκριση αυξάνεται... Σκέφτομαι σοβάρα να πάρω έναν 17" Macbook αφού θα πάω φοιτητής και θέλω Desktop Replacement για ταινίες αλλά απ την άλλη μου φένεται χαζό να μην το αναθέσω σε μια οθόνη Full HD και ένα Blu-Ray Drive ή απλά μια σύνδεση MacBook με οθόνη. Πείτε με τρελό αλλα 15,4" μου φαίνετε μικρή. Είναι προτιμότερο να κουβαλάω ένα Desktop και ένα PS3 στην αγκαλιά, Νέα Υόρκη - Αθήνα ας πούμε? Όσο για το CUDA μια χαρά είναι, το εκμευταλεύτηκα δεόντως όταν είχα το Μ17χ R1 με 2χ GTX 280M SLI και τον Τ9600 @ 3.41GHz;) Όσο για την HD οθόνη που αναφέρεις τα 1200p > 1080p (FYI) A btw, αν είδες το post #14 είπα οτι το συγκεκριμένο Μ15χ δεν αξίζει ο νοών νοείτω
elven Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Το Mac OS δεν έχει software για να παίζει blu ray δισκάκια,βασικά δεν βγαίνει mac με blu ray καν δεν υποστηρίζει trim για ssd δεν μπορείς να παίξεις παιχνίδια στο επίπεδο των Windows Όσο αφορά το Interface τα Windows με Wizmouse,expose2d,slickrun,τη νέα taskbar υστερούν μόνο στην έλλειψη των spaces,χαρακτηριστικό που σε πολλούς δεν χρειάζεται + ότι τα μηχανάκια στα ίδια λεφτά φοράνε εξωγήιμο hardware σε σχέση με ένα mac. εν pasi περιπτώση για gamer δεν κάνει κανένα mac και το θέμα αναφέρετε σε gaming laptop
NetworkMeltdown Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Είναι προτιμότερο να κουβαλάω ένα Desktop και ένα PS3 στην αγκαλιά, Νέα Υόρκη - Αθήνα ας πούμε?Όσο για το CUDA μια χαρά είναι, το εκμευταλεύτηκα δεόντως όταν είχα το Μ17χ R1 με 2χ GTX 280M SLI και τον Τ9600 @ 3.41GHz;) Όσο για την HD οθόνη που αναφέρεις τα 1200p > 1080p (FYI) A btw, αν είδες το post #14 είπα οτι το συγκεκριμένο Μ15χ δεν αξίζει ο νοών νοείτω Σπουδάζεις NY? Οχι αλλά και πάλι αν είσαι τόσο Hardcore Gamer.... Βρήσκεις κλειδιά για ασύρματα δύκτια σε τόσο λίγο χρόνο? Τι ακριβός είναι αυτό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.