Προς το περιεχόμενο

Τράβηγμα σε μυ

traganeus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Πριν καμια βδομάδα ενώ έκανα προπόνηση, ένιωσα πόνο στο πόδι μου στο σημείο πίσω απο το μπούτι. Δεν ξέρω πως λέγεται αυτός ο μυς, πρώτη φορά το παθαίνω....

Έκατσα 3 μέρες χωρίς προπόνηση λοιπόν και όταν ξαναπήγα δεν ένιωσα ενόχληση και το ζώρισα γιατί κάναμε τρέξιμο 17 γύρους σε γρήγορο τέμπο. Μετά απο αυτό όμως και ενώ είχα κάνει καλές διατάσεις, όταν πήγαμε να παίξουμε μπάλα, σε ένα σπρίντ με τράβηξε πάλι. Έβαλα πάγο για αρκετή ώρα εκείνη την μέρα και έχω 2 μέρες να κάνω προπόνηση.

Επειδή το παθαίνω πρώτη φορά αυτό, τί κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις? Θέλει χαλαρό τρέξιμο? καθόλου? ή να πάω κανονικά προπόνηση?

Δημοσ.

μισό λεπτό να φωνάξω τον γιατρό να ψηλαφίσει το πόδι σου.

/me σφυρίζει στον γιατρό.

Όταν πονάς κάνε post με 10 τυχαίους ελληνικούς χαρακτήρες :P

Πήγαινε κανονικά προπόνηση λέω εγώ, δε γαμιέται;

Δημοσ.

οι προσαγωγοί είναι εκεί;

πήγαινε σε γιατρό ρε μαν,στο ινσομνια ρωτάς για ιατρικά,μπορεί να πάθεις καμια ζημια

Δημοσ.

Ρε παλικάρια... Είναι συνηθισμένος τραυματισμός αυτός... Δεν είναι τόσο ιδιαίτερος που να πρέπει να πάω σε γιατρό. Απλά ήθελα να μου πεί κάποιος που γνωρίζει ή έχει πάθει αντίστοιχο τί κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις..... Δεν υπάρχουν άτομα στο ινσομνια που αθλούνται?

Δημοσ.

Μην πας προπόνηση μέχρι να πας σε γιατρό, δεν ξέρεις πώς μπορεί να εξελιχτεί.

Συν το ότι προπόνηση (οποιουδήποτε είδους) χωρίς καλές διατάσεις = απαράδεκτη και επικίνδυνη σε βάθος χρόνου.

Δημοσ.

ε δεν μπορώ να καταλάβω με το πίσω απο το μπούτι,τι εννοεί μπούτι ο καθένας

πάτα προσαγωγοί στο google και δες αν είναι αυτό

αλλιώς κανα τράβηγμα οπότε ξεκούραση

θλάση ξεκούραση δις

επιμένω για γιατρό

add

μπορεί να ναι ο δικέφαλος μηριαίος

Δημοσ.

Το πάθαινα ψιλοσυχνά αυτό, όντως δεν είναι τίποτα. Με ξεκούραση και ολιγόλεπτες διατάσεις το πάλευα, αποχή από προπονήσεις θυμάμαι γύρω στη βδομάδα. Ο προπονητής δε σου είπε τίποτα;

Δημοσ.

θλαση στο δικεφαλο εχεις λογικα. σταματας προπονηση. ξεκινας φυσικοθεραπειες να φυγει το αιματωμα και να επουλωθει ο μυς. οταν σου πει ο φυσικοθεραπευτης ξεκινας με χαλαρο τρεξιμο. σπριντ μπαλα τα ξεχνας προς το παρον εκτος και να θες να επιδεινωσεις την κατασταση σου.

Δημοσ.
Τι προσαγωγοί, προσαγωγοί είναι εσωτερικά ένθεν και ένθεν.

δλδ εσύ στο σημείο πίσω απο το μπούτι χωρίς να βλέπεις αποκλείεις τον προσαγωγό;

νταξ μόνο εγώ δεν κατάλαβα το σημείο; :rolleyes:

τες πα

μάλλον για οπίσθιους μηριαίους μιλάει και συγκεκριμένα τον δικέφαλο

Δημοσ.

Δικέφαλο μου είπαν και κάτι παλικάρια... Για να σας πω ακριβώς, είναι όπως κοιτάς το πόδι σου, στο μπούτι ακριβώς στην μέση και την απο κατω μεριά. Τώρα δεν με πονάει καθόλου, και ποδήλατο που κάνω πάλι δεν νιώθω ενόχληση, αλλα τον πιάνω και είναι πιο σφιχτός.. Τον προπονητή τον ρώτησα, αλλα απο Β Τοπικό νησιού μην περιμένεις και πολλά, πάγο μου είπε.

Δημοσ.

πίσω από το μπούτι εννοείς λογικά τους οπίσθιους μηριαίους. Πίσω και προς τα έξω ο δικέφαλος, πίσω και προς τα μέσα οι ημιυμενώδης και ημιτενοντώδης. Συχνότερα παθαίνει θλάση ο δικέφαλος.

Για αρχή πάγο και αποχή από την προπόνηση. Η φυσικοθεραπεία θα επιταχύνει την αποκατάσταση. Στην συνέχεια ήπιες διατάσεις και ήπια άσκηση. Μετά τρέξιμο, αρχικά χαλαρό και σταδιακά εντονότερο, με την προϋπόθεση ότι δεν εμφανίζεται πόνος. Οι χρόνοι που θα γίνουν όλα αυτά παίζουν ανάλογα με την σοβαρότητα της θλάσης.

Δημοσ.

Για να βγάλουμε ενα νοημα...ΠΟΥ ΠΟΝΑΣ??????? 200732611525_katw_akro_prosthia.jpg

ΥΓ : ΑΝ ειναι απο την πισω πλευρα του ποδιου γραψε " Οπισθιο και την ομάδα που βλέπεις απο μπροστα" Θα καταλάβουμε!

Π.Χ Οπισθιος μηριαιος μυς!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...