Προς το περιεχόμενο

Ηχεια μεχρι 80 ευρω

manic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον τα παλια ηχεια μου τα επαιξαν οποτε παμε για αγορα νεων το budget φτανει μεχρι τα 80 και πολυ δυσκολα παραπανω (πολυ ευκολα ομως παρακατω :-D ) με ενδιαφερει κυριος για μουσικη και θα ηθελα να ειχε οσο το δυνατον περισσοτερο μπασο...

edit: για pc μιλαω (μαλλον παω για 2.1)

Δημοσ.
Λοιπον τα παλια ηχεια μου τα επαιξαν οποτε παμε για αγορα νεων το budget φτανει μεχρι τα 80 και πολυ δυσκολα παραπανω (πολυ ευκολα ομως παρακατω :-D ) με ενδιαφερει κυριος για μουσικη και θα ηθελα να ειχε οσο το δυνατον περισσοτερο μπασο...

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20258&cat=491&page=1

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=16163&cat=492&page=1

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=18694&cat=614&page=1

δεν αναφερεις τι ηχεια θες οποτε οι παραπανω επιλογες ειναι:

1) ηχεια βασης

2) ηχεια δαπεδου

3) ηχεια βασης ενεργα (σε περιπτωση που μιλας για pc)

Δημοσ.
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20258&cat=491&page=1

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=16163&cat=492&page=1

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=18694&cat=614&page=1

δεν αναφερεις τι ηχεια θες οποτε οι παραπανω επιλογες ειναι:

1) ηχεια βασης

2) ηχεια δαπεδου

3) ηχεια βασης ενεργα (σε περιπτωση που μιλας για pc)

εχεις δικιο φιλε μου ... εγω ειχα δει αυτα: http://www.multirama.gr/products/product?pid=0395950&catid=060800 ειναι καλα?

Δημοσ.

μια λεπτομερεια, αν σε ενδιαφερει η πραγματικη δυναμη του ηχειου. προσπαθησε να βρεις τα πραγματικα W του ηχειου που σε ενδιαφερει! να μην ειναι RMS η PMPO τα W που λες, γιατι τοτε μονο 100 δεν ειναι! ετσι, δεν μπορεις να συγκρινεις και ηχεια μεταξυ τους.

Π.χ. αν το ενα σου λεει 150W PMPO και το αλλο σου λεει 70W RMS, τα 70αρια ειναι πιο δυνατα απο τα 150....!!!

Δημοσ.
μια λεπτομερεια, αν σε ενδιαφερει η πραγματικη δυναμη του ηχειου. προσπαθησε να βρεις τα πραγματικα W του ηχειου που σε ενδιαφερει! να μην ειναι RMS η PMPO τα W που λες, γιατι τοτε μονο 100 δεν ειναι! ετσι, δεν μπορεις να συγκρινεις και ηχεια μεταξυ τους.

Π.χ. αν το ενα σου λεει 150W PMPO και το αλλο σου λεει 70W RMS, τα 70αρια ειναι πιο δυνατα απο τα 150....!!!

καλα τα λες εσυ αλλα εγω δν εχω ιδεα απο ηχεια καιτ ο μονο που ξερω ειναι τα watt που εχει το καθενα γι αυτο βσκ ρωταω και εδω (εσυ πιστευεις τα παραπανω ειναι καλυτερα απο το philips που ειδα εγω?)

Δημοσ.
καλα τα λες εσυ αλλα εγω δν εχω ιδεα απο ηχεια καιτ ο μονο που ξερω ειναι τα watt που εχει το καθενα γι αυτο βσκ ρωταω και εδω (εσυ πιστευεις τα παραπανω ειναι καλυτερα απο το philips που ειδα εγω?)

αα μαλιστα, κι οπου δεις πολλα WATT εκει ψωνιζεις? καπως ετσι? δεν ειναι ετσι και τα συγκεκριμενα ηχεια της PHILIPS αποδεικνυουν αυτο που λεω! αν δεις στην αρχη μιλαει για 100W και απο κατω στην περιγραφη λεει 10W το καθε ηχειο και 30W το subwoofer, συνολο δλδ 50W! αυτο εννοω οταν λεω να διαβαζετε προσεκτικα τα τεχνικα χαρακτηριστικα!

επισης βασικη προυποθεση ειναι οτι χρειαζεσαι ενεργα ηχεια και οχι παθητικα! δλδ να εχουν ενσωματωμενο ενισχυτη πανω τους.

πιστυεω οτι το τριτο σετ που σου προτεινε ο warewolf ειναι καλη λυση! 80W, ενεργα ηχεια!

Δημοσ.

τωρα που καταλαβα οτι μιλαμε για ηχεια pc, ξερω οτι μιλαμε για ενεργα ηχεια.

Να ξεκαθαρισουμε κατι. Αλλο τα watt των ηχειων, (τι ονομαστικη ισχυ δεχονται) άλλο τα rms watt του ενισχυτη και αλλο η ονομαστικη ισχυς του ενισχυτη.

Οπως εχω ξαναπει, το μαρκετινγκ χρησιμοποιει διαφερες μεθοδους για να πουλησει. οταν ακουτε για ενα συστημα πολλων watt, να ειστε σιγουροι οτι δεν μιλανε για την στιγμιαια ισχυ, δηλαδη την ισχυ οπου ενας ενισχυτης μπορει να δωσει για καποια κλασματα του sec. λογω του οτι οι ψηφιακοι ενισχυτες αντεχουν σε υψηλοτερες σταθμες στιγμιαιας ισχυς, θα εχετε δει κατα καιρους αναγραφομενα watt περαν του φυσιολογικου. υπαρχουν αρκετοι παραγοντες το ποσο καλα ενας ενισχυτης οδηγει ενα ηχειο αλλα δεν θα το αναλυσω εδω τωρα.

Σε οτι εχει να κανει με τα ηχεια, καμία απο τις σημερινες μαρκες για pc δεν εχει χρονια τεχνογνωσιας. οι πιο πολλες δουλευουν φασον την δουλεια. παραγγελνουν ετοιμα woofer,mid, tweeters τα βαζουν επανω σε μια ενισχυτικη πλακετα και βαζουν το λογοτυπο τους υστερα.

παρα πολλοι ειναι αυτοι οπου γνωριζοντας την αξιοπιστια ενος brand name επιλεγουν αυτο ή εκεινο. Οταν ομως μιλαμε για συστηματα οπως τα παραπανω, εχει κατακλυστει η αγορα γιατι κατασκευαστικα ειναι παμφθηνα.

Στην περιπτωση οπου δεν μπορουμε να διαλεξουμε ακουγοντας ενα σετ, (συνηθες, αφου δεν στηνουν και show room για αυτα τα σετακια τετοιων τιμων)

δεν κοιταμε τα συνολικα watt που αναφερουν (π.χ. 1000 watt) γιατι εκει συνηθως γινεται η απατη. κοιταμε με προσοχη ποσα watt δινει ο ενισχυτης σε καθε καναλι, π.χ. 20 watt.

οσα δεν το αναφερουν το κανουν γιατι...ντρεπονται.

Μην προσπαθητε να αγοραζετε μικροσκοπικα ηχειακια με subwoofer γιατι στα λιγα χρηματα σιγουρα το sub θα ειναι 6-8 ιντσες και τα watt που θα παιρνει θα ειναι ελαχιστα. ειναι προτιμοτερο να αγοραζετε ενεργα ηχεια. εχετε την εντυπωση οτι ενα ενεργο ηχειο με 6,5 ιντσων woofer με τροφοδοσια 40 watt π.χ., θα παιξει χειροτερα απο ενα sub 8 ιντσων με 10-15 watt τροφοδοσια ;

στην τελικη, οτι κι αν επιλεξετε (οσον αφορα τις σταθμες εντασης) επιλεξτε ηχεια που τροφοδοτουνται τουλαχιστον με 40-50 watt.

οτιδηποτε λιγοτερο (και ειδικα ολα αυτα που ειναι 3-15 watt) ειναι απλα για να εχουμε εναν υποτυπωδη ηχο και οχι ενα μουγγο pc.

Κακως λοιπον οι εταιριες αυτα τα μικρα σετακια τα παρουσιαζουν με κατι τιτλους: '' προσεξτε τους γειτονες, εχει ρυθμιστικο σταθμης να το χαμηλωσετε αν δεν αντεχετε την ενταση'' και λοιπες τετοιες κουταμαρες.

αν παρατηρησετε, αυτα τα γραφουν εδω στην ελλαδα συνηθως. σε ενα αντιστοιχο ξενο site με το ιδιο προιον, θα αναφερουν απλα τα wattακια του (πχ 5 watt) και δεν θα γραφουν τις κουταμαρες των δικων μας καταστηματων.

και κατι ακομη. ειτε παθητικο, ειτε ενεργο, προτιμηστε ηχεια με οσο το δυνατον μεγαλυτερα μεγαφωνα (στην διαμετρο) και οδηγηση τουλαχιστον 40 watt minimum οταν θελετε μουσικες ακροασεις.

υπαρχουν αγνωστα σε πολλους προιοντα, οπου λογω μη διαφημισης ειναι φθηνα και καλυτερα απο τα παραπανω των multirama που αναφερθηκαν.

απο την μια παραπονιεστε για τον ογκο τους (π.χ. αυτα τα ξυλινα ειναι μεγαλα , που θα τα βαλω) απο την αλλη εχετε την απαιτηση με ηχειακια μινιατουρες και ενισχυτακια της πλακας , να κανετε party. ε, δεν γινονται αυτα. διαβαστε και κανενα αρθρο για το τι ειναι ηχος, πως λειτουργουν τα ηχεια, κλπ.

οσοι ειναι διατεθειμενοι να ξοδευουν μεχρι 50-100 ευρω για αγορα ηχειων pc, καλυτερα ειναι να ψαχνουν και αλλου και οχι μονο στα σετακια HT του κιλου που εχουν κατακλυσει την αγορα.

Εμαθαν ολοι το subwoofer και θελουν να περιλαμβανεται στο set. ε, subwoofer με τροφοδοσια 20 watt ας το παρουν να το χαιρονται.

εχει γεμισει το insomnia με παιδια που θελουν τελειο-δυνατο-απαραμορφωτο- ηχο για ταινιες-παιχνιδια-μουσικη, με ελαχιστα χρηματα.

και καθε φορα πολλοι απανταμε τα ιδια και τα ιδια.

υπαρχουν ηχεια ενεργα, πολυ καλυτερα απο τα φθηνιαρικα που συζηταμε.

Και στην τελικη, αφου ολοι ζητατε το κατι τις παραπανω με λιγα χρηματα, γιατι δεν σκεφτεστε ποτέ την λυση αγορας ενος noname δικαναλου ενισχυτη να οδηγησει παθητικα ηχεια βασης ;

μπορει να δωσετε λιγα παραπανω, αλλα θα παρετε αυτο που θελετε.

Δημοσ.
καλα τα λες εσυ αλλα εγω δν εχω ιδεα απο ηχεια καιτ ο μονο που ξερω ειναι τα watt που εχει το καθενα

Συμφορουμίτη άμα κρίνεις από τα Watt που γράφουν... σώθηκες! :mrgreen:

Πρώτον επειδή δεν ισχύουν πάντα αυτά που γράφουν και δεύτερον επειδή συνήθως φτηνά ηχεία με πολλά Watts είναι συνήθως μούφα. Για να σου δώσω μερικά παραδείγματα από πρόσφατες συζητήσεις:

http://www.skroutz.gr/c/112/pc-speakers.html?keyphrase=DB500G

...αλλά http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3559924&postcount=69

και

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.505196

...αλλά youtube.com/watch?v=XmwrEmCl9wk

Δημοσ.

@ warewolf πρωτον σε ευχαριστω που καθησες και εγραψες ολο αυτο το κειμενο για μενα αλλα προς το τελος λες καποια πραγματα που δν καταλαβαινω εγω δν ειπα οτι ξερω απο ηχεια γι αυτο ρωτησα αλλα ουτε οτι θελω να κανω παρτυ με ηχεια!!! απλα ρωταω ΜΕ ΤΑ 80 ΜΑΧ ευρω που διαθετω τι να παρω για εναν λαπτοπ? δν ειμαι dj ουτε νεοπλουτος τοσα εχω! (και συγνωμη κ ολας αλλα αμα με θεωρεις "παιδακι που θελω τελειο-δυνατο-απαραμορφωτο- ηχο για ταινιες-παιχνιδια-μουσικη, με ελαχιστα χρηματα" μην απαντας)

τι ειναι τα ενεργα ηχεια? αυτα τα logitech που μου ειπαν πανω κανουν?

υγ: ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ δεν εχω ιδεα απο ηχεια ουτε καμια τρελα να σηκωσω την γειτονια στο ποδι...

Δημοσ.
@ warewolf πρωτον σε ευχαριστω που καθησες και εγραψες ολο αυτο το κειμενο για μενα αλλα προς το τελος λες καποια πραγματα που δν καταλαβαινω εγω δν ειπα οτι ξερω απο ηχεια γι αυτο ρωτησα αλλα ουτε οτι θελω να κανω παρτυ με ηχεια!!! απλα ρωταω ΜΕ ΤΑ 80 ΜΑΧ ευρω που διαθετω τι να παρω για εναν λαπτοπ? δν ειμαι dj ουτε νεοπλουτος τοσα εχω! (και συγνωμη κ ολας αλλα αμα με θεωρεις "παιδακι που θελω τελειο-δυνατο-απαραμορφωτο- ηχο για ταινιες-παιχνιδια-μουσικη, με ελαχιστα χρηματα" μην απαντας)

τι ειναι τα ενεργα ηχεια? αυτα τα logitech που μου ειπαν πανω κανουν?

υγ: ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ δεν εχω ιδεα απο ηχεια ουτε καμια τρελα να σηκωσω την γειτονια στο ποδι...

Για να μην παρεξηγηθω, στο κειμενο μου δεν εκανα αναφορα για ''παιδακια'' υποτιμητικα. δεν τα εχω με ΚΑΝΕΝΑΝ που θελει να παρει φθηνα και καλα ηχεια.

Ισα ισα που τα εχω με τις εταιριες πωλησεων, οπου πουλανε μικρα ηχειακια, και δεν φτανει που τα πουλανε ακριβα (σε σχεση με τον ηχο που προσφερουν) αλλα αποπροσανατολιζουν ατομα σαν εσενα που ζητας ξεκαθαρα κατι με τα χρηματα σου και σου πουλανε προιοντα με τιτλους σουπερ-ντουπερ και τα σχετικα.

επισης, δεν το ειπα για κακο οταν ελεγα να διαβασουν (οσοι δεν γνωριζουν) καποια πραγματα σχετικα με τον ηχο, ακριβως για να μην τους πιανουν τον κ@λο τα καταστηματα (και οι κατασκευαστες) με αναληθη χαρακτηριστικα.

οπως καταλαβαινεις, το προηγουμενο μου κειμενο δεν αναφεροταν μονο σε εσενα προσωπικα, αλλα και σε καποια ατομα (οχι παιδακια) οπου κατα καιρους ποσταρουν παρομοιο θεμα με το δικο σου. οι συμβουλες μου ηταν και για εκεινους.

οσο για αυτο που ειπες: ''δεν ειμαι dj ουτε νεοπλουτος τοσα εχω! '' δεν αντιλεγω καθολου. ισα ισα που πιστευω οτι θα επρεπε να επιλεγουμε προιοντα (οποιαδηποτε) παντα με γνωμονα την τσεπη μας και οχι με αυτα που προσπαθουν να μας πασαρουν γιατι μας θεωρουν ηλιθιους καταναλωτες. Αλλά μιλαμε παντα για value for money.

Ετσι λοιπον πιστευω οτι με κριτηριο value for money γινεται αυτη η συζητηση που παραθετω.

οσον αφορα για την απορια σου. Ενα ηχειο για να παιξει, χρειαζεται ενισχυτη. Αντι να αγορασεις καποιον ενισχυτη, υπαρχουν ηχεια οπου εσωτερικα στην καμπινα τους εχουν μια ενισχυτικη πλακετα. Αυτα τα ηχεια ονομαζονται ενεργα.

Με την ιδια λογικη, τα σετ home cinema για τα οποια μιλαμε, εχουν αυτον τον ενισχυτη μεσα στην καμπινα του subwoofer, οπου επανω του συνδεονται τα υπολοιπα ηχεια για να τροφοδοτηθουν.

Αυτα τα σετ ομως (δορυφοροι-sub) συνηθως εχουν μια επιπλεον αδυναμια (εκτος αλλων). Οι δορυφοροι τους δεν κατεβαινουν χαμηλα σε συχνοτητες, με αποτελεσμα ο ηχος να συμπληρωνεται απο το sub. Το κακο ειναι οτι η συχνοτητα αποκοπης μερικες φορες φτανει στα 100-150 ακομη και στα 180 hz. Αποτελεσμα ;

ο ηχος πλεον (μεσοχαμηλων) εντοπιζεται απο το subwoofer και πλεον ειναι εκνευριστικο να ακους ηχεια να πριμαρουν και τις μεσοχαμηλες/χαμηλες απο αλλο σημειο. Για εμενα λοιπον ειναι προτιμοτερο ενα ηχειο βιβλιοθηκης/βασης, οπου οταν τροφοδοτηθει σωστα να παιζει τονικα (και οχι μονο) αρκετα καλυτερα. ασε που οι πιο πολλοι δορυφοροι δεν εχουν tweeter με αποτελεσμα τα πριμα να ακουγονται λιγο θολα.

(Μιλαμε παντα για φθηνες υλοποιησεις)

Στοχος λοιπον του προηγουμενου κειμενου μου, ηταν να σου δωσω εναλλακτικες λυσεις για την τσεπη σου, και οχι να σε επικρινω. :-)

Αν παρ'ολα αυτα νοιωθεις παρεξηγημενος απο τα γραφομενα μου τοτε ζητω συγνωμη και απο εδω και στο εξης εγω...:X

παντα φιλικα :-)

Δημοσ.

ευχαριστω και παλι και συγνωμη και εγω ενα καταλαβα λαθος κατι αλλο βρηκα αυτα τα ηχεια η τιμη ειναι ΜΟΝΟ 50 ευρω? ή ειναι μουφα το site (γενικα ειδα καλες τιμες γι αυτο λεω)

edit: ακυρο τλκ με τα εξοδα αποστολης ηταν 127!!!

Δημοσ.
ευχαριστω και παλι και συγνωμη και εγω ενα καταλαβα λαθος κατι αλλο βρηκα αυτα τα ηχεια η τιμη ειναι ΜΟΝΟ 50 ευρω? ή ειναι μουφα το site (γενικα ειδα καλες τιμες γι αυτο λεω)

edit: ακυρο τλκ με τα εξοδα αποστολης ηταν 127!!!

ε τοτε παρτα απο εδω.http://www.e-lianos.gr/product-view.aspx?pid=39503

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...