Προς το περιεχόμενο

Κλίση και άλλα περίεργα

mdarkman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα ήθελα την βοήθειά σας.

Σήμερα με έγραψαν για παραβίαση του ορίου ταχύτητας (πήγαινα με 80 ενώ το όριο ήταν 50). Το αυτοκίνητο δεν είναι δικό μου αλλά της μητέρας μου. Εγώ διαμένω μόνιμα στο εξωτερικό και έχω βρετανικό δίπλωμα οδήγησης. Σήμερα βέβαια δεν είχα το δίπλωμα οδήγησης μαζί μου γιατί το είχα δώσει στο ξενοδοχείο που διαμένω... Το πρόβλημα είναι ότι η κλίση γράφτηκε με τα στοιχεία της ταυτότητάς μου και της άδειας οδήγησης που είναι στο όνομα της μητέρας μου. Η κλίση είναι 110 ευρώ και 5 πόντοι. Το ερώτημά μου είναι τι γίνεται? Πως θα βάλουν πόντους στο δίπλωμά μου από την στιγμή που δεν τους το έδωσα αλλά ούτε και Ελληνικό είναι και επιπλέον αν δεν πάω να πληρώσω την κλίση τι θα γίνει? Θα κυνηγάνε την μάνα μου μετά?

ευχαριστώ

Δημοσ.
Αν την πληρώσεις σε 10 ημέρες νομίζω είναι το 50%. Πήγαινε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Το ξέρω αλλά είναι και οι 5 πόντοι αλλά και επιπλέον είναι και λίγο ιδεολογικό το θέμα. Δηλαδή να με γράψουνε σε ένα δρόμο που κανείς δεν πηγαίνει κάτω από 100. Ο δρόμος είναι είναι νη έα δυτική είσοδος στη θεσσαλονίκη που είναι προέκταση αυτοκινητόδρομου και ξαφνικά χωρίς να αλλάζει τίποτα σου πετάει μια ταμπέλα 50...

Δημοσ.

Επειδή δεν υπάρχει συνεργασία ελλαδας-βρετανίας, τους πόντους απλά ξέχασε τους. Είναι σαν να μην υπάρχουν.

Για το πρόστιμο, αν δεν το πληρώσεις, απλά θα σε κυνηγά και θα γίνει και δικαστήριο (εν αγνοία σου) και μετά από πολλά χρόνια, ενώ περνάς κάποιο έλεγχο, θα σου πούνε ότι εκκρεμει και η τάδε καταδίκη εις βάρος σας με το τάδε πρόστιμο, που με προσαυξήσεις έχει γίνει τόσο.

Λάθος που δεν είχες το δίπλωμα και στα ξενοδοχεία δεν αφήνουμε επίσημα έγγραφα. Τα δίνουμε, αντιγράφουν τα στοιχεία/φωτοτυπία και τα παίρνουμε αμέσως.

Επίσης αν το όργανο σε έγραψε μόνο για ταχύτητα είσαι τυχερός γιατί αν σε έγραφε και για μη κατοχή διπλώματος, θα είχες και δικαστήριο για αυτό. Θα έδειχνες το αγγλικό και θα ξεμπέρδευες, απλά δεν αξίζει η φασαρια. Για ρίξε μια ματιά στην κλήση να δεις τι γράφει

Δημοσ.
Επειδή δεν υπάρχει συνεργασία ελλαδας-βρετανίας, τους πόντους απλά ξέχασε τους. Είναι σαν να μην υπάρχουν.

Για το πρόστιμο, αν δεν το πληρώσεις, απλά θα σε κυνηγά και θα γίνει και δικαστήριο (εν αγνοία σου) και μετά από πολλά χρόνια, ενώ περνάς κάποιο έλεγχο, θα σου πούνε ότι εκκρεμει και η τάδε καταδίκη εις βάρος σας με το τάδε πρόστιμο, που με προσαυξήσεις έχει γίνει τόσο.

Λάθος που δεν είχες το δίπλωμα και στα ξενοδοχεία δεν αφήνουμε επίσημα έγγραφα. Τα δίνουμε, αντιγράφουν τα στοιχεία/φωτοτυπία και τα παίρνουμε αμέσως.

Επίσης αν το όργανο σε έγραψε μόνο για ταχύτητα είσαι τυχερός γιατί αν σε έγραφε και για μη κατοχή διπλώματος, θα είχες και δικαστήριο για αυτό. Θα έδειχνες το αγγλικό και θα ξεμπέρδευες, απλά δεν αξίζει η φασαρια. Για ρίξε μια ματιά στην κλήση να δεις τι γράφει

Καταρχάς ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Τώρα να πω ότι δεν ξέρω αν με έγραψω για δίπλωμα ή όχι. Το πρόστιμο ήταν 110 ευρώ για ταχύτητα 78κμ/ώρα. Πάνω στην κλίση πάντως εκεί που λέει "στοιχεία άδεια ικανότητας" ο αστυνόμος έγραψε ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ. τουτέστιν?

Ακόμη να ρωτήσω, αν δεν τους έδεινα την ταυτότητα αλλά τους έδινα μόνο το αγγλικό δίπλωμα θα μπορούσαν να με βρουν? Αφού το μόνο που γράφει το δίπλωμα είναι το ονοματεπώνυμο.

Δημοσ.
Τώρα να πω ότι δεν ξέρω αν με έγραψω για δίπλωμα ή όχι. Το πρόστιμο ήταν 110 ευρώ για ταχύτητα 78κμ/ώρα.

Δες τι γράφει για αιτιολογία της κλήσης. Τι παράβαση έκανες δηλαδή. Το γράφει η κλήση.

Πάνω στην κλίση πάντως εκεί που λέει "στοιχεία άδεια ικανότητας" ο αστυνόμος έγραψε ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ.

Αν δεν υπάρχει γραμμένη παράβαση στο ανάλογο πεδίο και δίπλα το ανάλογο πρόστιμο, δεν έχει σημασία τι γράφει στα στοιχεία άδειας ικανότητας

Δημοσ.

Δικαστήριο έχεις όταν δεν έχεις δίπλωμα. Όταν έχεις, αλλά όχι μαζί σου, τότε απλά τρως μιά κλήση των 20 ευρώ και παράλληλα υποχρεούσαι να πας να το δείξεις στο τμήμα τροχαίας απ' όπου την έφαγες.

Το ξέρω αλλά είναι και οι 5 πόντοι αλλά και επιπλέον είναι και λίγο ιδεολογικό το θέμα. Δηλαδή να με γράψουνε σε ένα δρόμο που κανείς δεν πηγαίνει κάτω από 100.

Και που ακριβώς είναι το ιδεολογικό κομμάτι της υπόθεσης; Είμαι απ' τους τελευταίους που θα υπερασπίζονταν τα συνήθως γελοία -γιά τα σημερινά δεδομένα- όρια ταχύτητας , όμως αυτός είναι ο νόμος.

Η συνήθεια των περισσότερων να τον καταπατούν δεν παρέχει καμία ιδεολογική κάλυψη, διαφορετικά μπαίνουμε σε περίεργα μονοπάτια σκέψης με επικίνδυνες προεκτάσεις.

Την έκανες, σ' έπιασαν, πληρώνεις τις συνέπειες. Απλά.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Δικαστήριο έχεις όταν δεν έχεις δίπλωμα. Όταν έχεις, αλλά όχι μαζί σου, τότε απλά τρως μιά κλήση των 20 ευρώ και παράλληλα υποχρεούσαι να πας να το δείξεις στο τμήμα τροχαίας απ' όπου την έφαγες.

Και που ακριβώς είναι το ιδεολογικό κομμάτι της υπόθεσης; Είμαι απ' τους τελευταίους που θα υπερασπίζονταν τα συνήθως γελοία -γιά τα σημερινά δεδομένα- όρια ταχύτητας , όμως αυτός είναι ο νόμος.

Η συνήθεια των περισσότερων να τον καταπατούν δεν παρέχει καμία ιδεολογική κάλυψη, διαφορετικά μπαίνουμε σε περίεργα μονοπάτια σκέψης με επικίνδυνες προεκτάσεις.

Την έκανες, σ' έπιασαν, πληρώνεις τις συνέπειες. Απλά.

Ελα ντε.Τι σχεση εχει η ιδεολογια με τα ορια ταχυτητας;!; :blink:

Ν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...