Προς το περιεχόμενο

Χαλάζιο-εγχείρηση

scullyist

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δουλειά δεν είχε ο διάολος..:mad: έβγαλα μια μκλ στο βλέφαρο σαν καρουμπαλάκι -εσωτερικά στο βλέφαρο είναι και φαίνεται σαν μικρό καρουμπαλάκι από έξω και κάνει κι ένα πρηξιματάκι/οίδημα στο βλέφαρο. Το είχα βγάλει πριν ένα διμηνο, έφυγε μόνο του σε 4-5 μέρες και τώρα ξαναβγήκε. Σύμφωνα με τον οφθαλμίατρο, είναι συνήθης μλκ (my term lol), μικρόβιο που μπαίνει από τους πόρους των βλεφαρίδων στον αδένα και φωλιάζει δημιουργώντας κύστη με υγρό και κλείνει και τον πόρο. Μπορείς να το αφήσεις, θα υποχωρήσει όπως την άλλη φορά σε λίγες μέρες αλλά αφού ήδη έχει ξαναγίνει 90% θα συνεχίσει να βγαίνει κάθε δυο και τρεις. Αν το αφήσεις δεν επηρρεάζει κάτι άλλο λέει- αλλά ακόμη κι όταν υποχωρεί ο 'σάκος'/κύστη παραμένει μέσα και κάθε φορά που ξαναφουντώνει μεγαλώνει. Είχε έναν παππού που το άφησε λέει για χρόνια και στο τέλος που του το αφαίρεσαι ήταν μέγεθος καρυδιού. :shock:

Τεσπα, πρέπει να πάρω απόφαση αν θέλω να το αφαιρέσω με τοπική εγχείρηση (και μάλλον τείνω προς τα 'κει. Άουτς και κλαψ!) Προσπάθησε με βελόνα να δει αν ανοίγει ο πόρος για να το ανακουφήσει από το υγρό άμεσα αλλά βουλωμένο γράμμα πλέον ο πόρος, πάπαλα. Για την ώρα χάπια, αλοιφές και σταγόνες γιατί κι αν κάνω την εγχείρηση για αφαίρεση πρέπει να υποχωρήσει πρώτα.

Η ερώτηση μου είναι, αν έχει κάνει κανείς την εν λόγω εγχειρησούλα, τοπική ξε-τοπική με τοπική αναισθησία θα είναι και ή θα το ανοίξει από πάνω ή από μέσα :fear: και -for better or worse- θέλω να ξέρω το επώδυνο του πράγματος κατά την διάρκεια και μετά.:-(

Δημοσ.

Αν ήσουν Αθήνα θα σου έλεγα να πας οφθαλμιατρείο Αθηνών. Εμένα για μόλυνση σε πόρο που οδήγησε σε εξωτερικό ογκίδιο, σαν ελιά πάνω στο βλέφαρο, με χειρούργησαν (τοπική φυσικά), και ουτε σημάδι ούτε πόνος ούτε κανενα πρόβλημα, και μου ήρθε και 15 € όλα κι όλα, ενώ ο ιδιώτης μου ζητούσε 350.

Έχουν πολύ καλούς ιατρούς εκεί. Για Θεσσ δεν έχω ιδέα. Αλλα μην το αφήσεις :S

Δημοσ.

Μπορώ λέει να πάω σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο και να μου το αφαιρέσουν δωρεάν. Τους εμπιστεύεσαι όμως ρε γμτ αυτούς, δεν τους έχω με καλό μάτι, τα χιλια-δυο ακούμε. Θα με βάλουν κάτω σαν το πρόβατο και για να τελειώνουν ούτε η αναισθησία δεν θα περιμένουν να πιάσει, τα έχω ξαναδεί. Αν το κάνει ο ίδιος στο ιατρείο του: 120E χωρίς απόδειξη (τι, νομίζατε ότι θα σταματήσει αυτό? ΧΑ! Και για την επίσκεψη τώρα πάλι έπεσε η ατάκα, "40 χωρίς, 50 με" Και το σούπερ "για εσάς το λέω"!!!!!) και 160 με απόδειξη. Και το πιο ωραίο: Aν το ανοίξει από πάνω +30Ε για τα ράμματα! Πάμε καλά, τα ράμματα θεωρούνται ξεχωριστά από την όλη διαδικασία της εγχείρησης? Μπουνιές που θέλουν :mad: 150 κ 190 δηλαδή. Υπέροχα?! Υπέροχα.

Δημοσ.
Μπορώ λέει να πάω σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο και να μου το αφαιρέσουν δωρεάν. Τους εμπιστεύεσαι όμως ρε γμτ αυτούς, δεν τους έχω με καλό μάτι, τα χιλια-δυο ακούμε. Θα με βάλουν κάτω σαν το πρόβατο και για να τελειώνουν ούτε η αναισθησία δεν θα περιμένουν να πιάσει, τα έχω ξαναδεί. Αν το κάνει ο ίδιος στο ιατρείο του: 120E χωρίς απόδειξη (τι, νομίζατε ότι θα σταματήσει αυτό? ΧΑ! Και για την επίσκεψη τώρα πάλι έπεσε η ατάκα, "40 χωρίς, 50 με" Και το σούπερ "για εσάς το λέω"!!!!!) και 160 με απόδειξη. Και το πιο ωραίο: Aν το ανοίξει από πάνω +30Ε για τα ράμματα! Πάμε καλά, τα ράμματα θεωρούνται ξεχωριστά από την όλη διαδικασία της εγχείρησης? Μπουνιές που θέλουν :mad: 150 κ 190 δηλαδή. Υπέροχα?! Υπέροχα.

Αυτό θα πει εξυπηρέτηση À la carte...

Δημοσ.
Εγχειρηση γινεται αφου υποχωρησει τελειως η στην εξαρση ?

Εμένα μου είπε ότι πρέπει να υποχωρήσει εντελώς πριν την εγχείρηση και μ'εχει πλακώσει στα χάπια, αλοιφή και σταγόνες τώρα για 5 μέρες. Απορώ, την άλλη φορά έφυγε μόνο του, γιατί να χαπακωθώ τώρα και να μην το περιμένω να ηρεμήσει μόνο του πάλι? Μλκ, δεν το ρώτησα αυτό.

Μη μου λες τέτοια βρε νεο-βαφτισμένε htps :P Δεν μπορεί να ήταν για το ίδιο χαλάζιο, έτσι? Γιατί διάβασα ότι μπορεί να έχει κάποιος πολλαπλά που να μην φαίνονται εξωτερικά. Οπότε βλέπεις το ένα το βγάζεις αλλά μετά ξαναβγάζεις αλλά είναι διαφορετικό, όχι το πρώτο που αφαίρεσες. Βασικά σκατά αν κάνουμε αυτή τη δουλειά. Ελπίζω να είναι ένα το καταραμμένο και να μην εμφανιστεί καινουριο μετά την αφαίρεση του. Δεν μου είπες όμως, το καλό κουράγιο πάει μόνο στο καθε δυο και τρεις ή αφορά και το επώδυνο του πράγματος?

ps: "φίλ-η"

Δημοσ.

Δεν θέλουν μπουνιές.Να τους κλείσεις το μαγαζάκι θέλουν να μάθουν.

Στη θέση σου θα κανόνιζα ένα ραντεβού με τον "κύριο" και θα ενημέρωνα και το τμήμα του ΣΔΟΕ που είναι υπεύθυνο για θέματα φοροδιαφυγής και θα τον έκανα "καινούριο".

Φυσικά έχεις και την άλλη πολύ πιο γνώριμη τακτική του κάνω τα στραβά μάτια για να κάνω κι εγώ φτηνά τη δουλίτσα μου και κατά το 2013 θα απορούμε παρέα εσύ,εγώ και άλλα 11 εκατομμύρια Έλληνες πως έφτασε η κυβέρνηση να κάνει αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους :P

Οτι και να επιλέξεις σου εύχομαι περαστικά (για το τραύμα εννοώ...)

Δημοσ.

Αυτη την μλκ ειχα πριν 10 μερες .Υποχωρησε αλλα οχι απολυτα , φαινεται διαφορα απο το αλλο ματι.:mad: Αυριο θα ξαναπω στο γιατρο, λες να θελει εγχειρηση τελικα το @@μενο ?:fear:

Στις ποσες μερες σας περασε (οταν σας περασε ) τελειως ?

Δημοσ.
Εμένα μου είπε ότι πρέπει να υποχωρήσει εντελώς πριν την εγχείρηση και μ'εχει πλακώσει στα χάπια, αλοιφή και σταγόνες τώρα για 5 μέρες. Απορώ, την άλλη φορά έφυγε μόνο του, γιατί να χαπακωθώ τώρα και να μην το περιμένω να ηρεμήσει μόνο του πάλι? Μλκ, δεν το ρώτησα αυτό.

Μη μου λες τέτοια βρε νεο-βαφτισμένε htps :P Δεν μπορεί να ήταν για το ίδιο χαλάζιο, έτσι? Γιατί διάβασα ότι μπορεί να έχει κάποιος πολλαπλά που να μην φαίνονται εξωτερικά. Οπότε βλέπεις το ένα το βγάζεις αλλά μετά ξαναβγάζεις αλλά είναι διαφορετικό, όχι το πρώτο που αφαίρεσες. Βασικά σκατά αν κάνουμε αυτή τη δουλειά. Ελπίζω να είναι ένα το καταραμμένο και να μην εμφανιστεί καινουριο μετά την αφαίρεση του. Δεν μου είπες όμως, το καλό κουράγιο πάει μόνο στο καθε δυο και τρεις ή αφορά και το επώδυνο του πράγματος?

ps: "φίλ-η"

Οκ φιλη μου,το κουραγιο παει στην επαναλειψημοτητα των εγχειρησεων...σε γενικες γραμμες επανεμφανιζεται περιοδικα..

Εκτος εαν εισαι τυχερη κ δεν σου ερθει ξανα.Παντως εγω με το που δω κοκκινιλα στο ματι κ νιωσω ερεθισμο ειμαι παντα σε επιφυλακη μηπως βγαλω χαλαζιο..Ψυχολογικο με εχει πιασει.Προς το παρον ειμαι τυχερος κ εχει 3 χρονια να βγει νεο

Δημοσ.
Αυτη την μλκ ειχα πριν 10 μερες .Υποχωρησε αλλα οχι απολυτα , φαινεται διαφορα απο το αλλο ματι.:mad: Αυριο θα ξαναπω στο γιατρο, λες να θελει εγχειρηση τελικα το @@μενο ?:fear:

Στις ποσες μερες σας περασε (οταν σας περασε ) τελειως ?

Η διαφορά που λες bluesattack είναι η κύστη που μπορεί μεν να ξεπρήστηκε και να φαίνεται ότι έφυγε, αλλά παραμένει εκεί έστω και άδεια με το μικρόβιο.. Γι'αυτό βλέπεις την διαφορά με το άλλο βλέφαρο ακόμη κι αν έφυγε το οίδημα. Από κάτω παραμένει ο 'σάκος' που γεμίζει όταν δουλεύει αυτή η μλκ.

Το έβγαλα πριν 2 μήνες πρώτη φορά, δεν πήγα γιατρό, έφυγε μόνο του σε κανένα 4ημερο και όντως είχα παρατηρήσει ότι ακόμη κι όταν έφυγε εντελώς, υπήρχει μια μικρή ανεπαίσθητη διαφορά το ένα βλέφαρο από το άλλο αλλά το πέρασα στο ντούκου. Ε σήμερα μου εξήγησε ο γιατρός ότι ήταν η κύστη που μπορεί να άδειαζει αλλά δεν φεύγει, μένει 'ξεφούσκωτη' lol μέσα και το μικρόβιο ξαναβαράει όταν του καπνίσει. Και να'το 2 μήνες μετά ξανά τα ίδια. Γι'αυτό λέω να το βγάλω, αυτή τη δουλειά θα έχω καθε τόσους μήνες κι όσο επαναλαμβάνεται θα σκληραίνει και θα μεγαλώνει αυτή η μλκ ακόμη κι όταν είναι αδρανής?

---------- Προσθήκη στις 22:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:16 ----------

Οκ φιλη μου,το κουραγιο παει στην επαναλειψημοτητα των εγχειρησεων...σε γενικες γραμμες επανεμφανιζεται περιοδικα..

Εκτος εαν εισαι τυχερη κ δεν σου ερθει ξανα.Παντως εγω με το που δω κοκκινιλα στο ματι κ νιωσω ερεθισμο ειμαι παντα σε επιφυλακη μηπως βγαλω χαλαζιο..Ψυχολογικο με εχει πιασει.Προς το παρον ειμαι τυχερος κ εχει 3 χρονια να βγει νεο

Ας το ελπίσουμε :-), αν και δεν έχω σε ιδιαίτερη υπόληψη την τύχη μου. Ας είναι ανώδυνη η επέμβαση τουλάχιστον και αν είναι να συμβαίνει μια φορά στα τόσα χρόνια.. θα το υποστούμε, τι να κάνουμε. Σπάσιμο νεύρων όπως και να 'χει, true.

---------- Προσθήκη στις 22:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:22 ----------

Δεν θέλουν μπουνιές.Να τους κλείσεις το μαγαζάκι θέλουν να μάθουν.

Στη θέση σου θα κανόνιζα ένα ραντεβού με τον "κύριο" και θα ενημέρωνα και το τμήμα του ΣΔΟΕ που είναι υπεύθυνο για θέματα φοροδιαφυγής και θα τον έκανα "καινούριο".

Φυσικά έχεις και την άλλη πολύ πιο γνώριμη τακτική του κάνω τα στραβά μάτια για να κάνω κι εγώ φτηνά τη δουλίτσα μου και κατά το 2013 θα απορούμε παρέα εσύ,εγώ και άλλα 11 εκατομμύρια Έλληνες πως έφτασε η κυβέρνηση να κάνει αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους :P

Οτι και να επιλέξεις σου εύχομαι περαστικά (για το τραύμα εννοώ...)

Σ'ευχαριστώ :-) θα σου πω ότι του ψιλοπέταξα το πενηντάρικο στο γραφείο και του είπα "δώστε μου απόδειξη σας παρακαλώ'. Κόψιμο μετά φυσικά "μια στιγμή να το περάσω και στο βιβλίο γιατί λένε πρέπει να γίνει ενώπιον του πελάτη πριν φύγει" LOL Μετά πήρα τσιγάρα από περίπτερο, παραλίγο να το ξεχάσω (αυτός καμια κίνηση φυσικά) κι όταν του λέω "α, απόδειξη" μου δίνει μια από τις ξεχασμένες και μου λέει "να, πάρε μια μεγάλη".Το ίδιο έγινε πριν λίγες μέρες στο ταξί -που παίχτηκε και το θεϊκό "τι περιμένετε?" --"την απόδειξη"-->"τι την θέλετε την απόδειξη?!" :rolleyes: και πόσες άλλες σε ψιλικατζίδικα, περίπτερα, καφετέρια ("όχι-όχι, δικιά σας είναι η απόδειξη, μάλλον έχει χαλάσει το ρολόι της ταμειακής"). Τελειωμό δεν έχει, και -αν και ξεκάθαρο το σωστό και λάθος- είναι λίγο γκρίζα η ιστορία για μένα (ποιους δικαιολογώ και ποιους όχι) να πω την αλήθεια μου. Να πω ότι δεν είναι ένα μικρό δίλημμα το 120 ή 160 κλπ? Ειδικά τώρα που είμαι άνεργη και χωρίς έσοδα από Ιανουάριο και δεν ξέρω για πόσο ακόμη θα πάει και κάθε μικρό ποσό μετράει για τους λογαριασμούς και το ενοίκιο που τρέχουν? Θα πω ψεματα. Παρόλα αυτά και με κάθε ειλικρίνεια, ναι, στάνταρ πάλι θα κόψει απόδειξη και για την εγχείρηση. Τεσπα, για άλλο νήμα είναι το θέμα. Και πάλι σ'ευχαριστώ για τις ευχές.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εγώ είχα παρόμοιο που λέει το παλικάρι στο κάτω μέρος του βλέφαρου του ενός ματιού...πήγα σε έναν οφθαλμίατρο και μου το αφαίρεσε με μικροεπέμβαση...με κάτι σαν νυστεράκι.πάντως δεν πονάει..

όμως να το κάνεις..γιατί αν παραμεληθεί δημιουργεί διάφορα προβλήματα.

τιμή δεν θυμάμαι θα σε γελάσω

Δημοσ.

Εχω βγαλει 3 φορες χαλαζιο.

Μετα την πρωτη η δευτερη φορα ηταν μετα απο μερικους μηνες.

Η τριτη φορα ηταν μετα απο 1 χρονο απτη δευτερη.

Και τωρα εχουν περασει 3 χρονια και δεν εχει ξαναβγει.

καθε φορα το αντιμετωπιζα με αλοιφες κτλ

Δημοσ.

Εγώ όταν ήμουν μικρή είχα βγάλει χαλάζιο κάποιες φορές αλλά έβαζα αλοιφή και περνούσε. Την τελευταία φορά όμως είχε πρηστεί το μάτι και φαινόταν αρκετά και είπα να κάνω την επέμβαση. Δεν κατάλαβα τίποτα γιατί δε χρειάστηκαν ράμματα σε αντίθεση με ένα κορίτσι που την άκουσε όλο το νοσοκομείο. Μετά το είχα μια μέρα κλειστό. Από τότε δεν ξανάβγαλα και έχουν περάσει 5-6 χρόνια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...