harisman Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Χαιρετώ το φόρουμ.....!!!! Μια γρήγορη ερώτηση προς τους γνωστες.... Σε παλιό laptop, που το DVD-R του έχει παραδώσει πνεύμα εδώ και καιρό, και θέλω να του δώσω "το φιλί της ζωής" με ενα format....μπορώ να το κάνω με άλλο τρόπο πλην bootαρίσματος από CD-ROM (bootable USB disk...?).... Προς το παρόν, αν και επιλέγω να μπουτάρει από το CD-ROM με το Recovery Disk μέσα, λόγω του ότι το CD-ROM δεν "παίζει", μπουτάρει από το σκληρό του = φορτώνει Windows XP. Οποιαδήποτε ιδέα - πλην του να αγοράσω νέο DVD-R (αυτό προσπαθώ να αποφύγω...)- ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ παίδες για την βοήθεια
TheELF Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Πρώτα δες αν έχει επιλογή στο bios για μπουτάρισμα από usb(ή ψάξε στο ιντερνέτ αν υποστηρίζεται).Μετά πάνε εδώ και κατέβασε το wintoflash.
harisman Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Πρώτα δες αν έχει επιλογή στο bios για μπουτάρισμα από usb(ή ψάξε στο ιντερνέτ αν υποστηρίζεται).Μετά πάνε εδώ και κατέβασε το wintoflash. Πως μπορώ να το τσεκάρω αυτό.....?
TheELF Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 google + μοντέλο του η/υ +boot + from + usb
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Σε παλιο φορητο φιλου που δεν μπορουσα να μπουταρω με το cd εκανα εγκατασταση ξεκινωντας μεσα απο τα xp. Μια χαρα εγινε.
harisman Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Σε παλιο φορητο φιλου που δεν μπορουσα να μπουταρω με το cd εκανα εγκατασταση ξεκινωντας μεσα απο τα xp. Μια χαρα εγινε. Το πρόβλημα δεν είναι ότι απλά δεν μπουτάρει από το CD, αλλά ότι το CD είναι dead (άρα δεν μπορεί ΚΑΙ να μπουτάρει από το CD). Αν γίνει εγκατάσταση μέσα απο τα xp, δεν θα μου ζητήσει κάποια στιγμή, αρχεία από το CD εγκατάστασης......?
pershs Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Το πρόβλημα δεν είναι ότι απλά δεν μπουτάρει από το CD, αλλά ότι το CD είναι dead (άρα δεν μπορεί ΚΑΙ να μπουτάρει από το CD).Αν γίνει εγκατάσταση μέσα απο τα xp, δεν θα μου ζητήσει κάποια στιγμή, αρχεία από το CD εγκατάστασης......? Δεν ρίχνεις μια ματιά να δείς αν το Laptop εχει recovery partition μήπως και δεν χρειάζεσαι καν το CD?
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Το πρόβλημα δεν είναι ότι απλά δεν μπουτάρει από το CD, αλλά ότι το CD είναι dead (άρα δεν μπορεί ΚΑΙ να μπουτάρει από το CD).Αν γίνει εγκατάσταση μέσα απο τα xp, δεν θα μου ζητήσει κάποια στιγμή, αρχεία από το CD εγκατάστασης......? Αν ειναι ετσι ή με εξωτερικο dvd ή να δοκιμασεις με usb .Υπαρχουν στο διαδικτυο τετοιες εκδοσεις.
jim_p Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Αν δεν μπορεις να κανεις boot απο usb, πχ αν το λαπτοπ σου ειναι 4-5+ χρονων, το μονο που σου μενει ειναι network installation, η οποια - ειναι πιο δυσκολη να γινει - απαιτει 2ο pc.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.