djvasillis2004 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά...έχω ένα δίκτυο ασύρματο στο σπίτι και έχω συνδεδεμένους πάνω στο ρουτερ δυο laptop και 1 πολυμηχάνημα. Το router είναι τo liksys WAG200G, και μέχρι στιγμής, το κλέιδωμα που έχω είναι μόνο να του έχω πει να δέχεται μόνο αυτές τις 3 δικές μου ΙP (00:00:00:00:00), αν τα παραπάνω λέγονται ΙP. Πριν λίγο μου βγάζει ένα μήνυμα στον υπολογιστή μου (1 απο τα laptop) Πως και κάποιος άλλος υπολογιστηής στο δίκτυο, έχει το ίδιο ΙP με τον δικό μου. αυτό τι σημαίνει?πως μου κλέβουν ίντερνετ? Και αν είναι δυνατόν, επειδή δεν μπορώ να βρω κάποιον οδηγό, να μου υποδείξετε κάποιον ωστε να κλειδώσω με τον καλύτερο τρόπο το δίκτυο μου(WEP,WPA )κτλ. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
isay Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Γεια σου Βασίλη και καλώς ήρθες. Δεν σου κλέβουν ιντερνετ, απλά (λανθασμένα) έχεις δώσει την ίδια ip σε παραπάνω από ένα μχανήματα. Είναι σαν να δίνεις τρεις ίδιους αριθμούς τηλεφώνου σε τρια σπίτια στην ίδια γειτονια. Μπάχαλο. Βάλε διαφορετικές ip και καθάρισες με το πρόβλημα σου. Τώρα για το κλείδωμα του ασύρματου. To κλείδωμα μόνο με IP είναι ... σαν να μην υπάρχει κλείδωμα. Ενεργοποίησε την ασφάλεια WPA από το wireless security και βάλε ένα δύσκολο και περίεργο κωδικό. Για το πως ακριβώς το κάνεις αυτό, το γράφει το manual του router σου.
Moderators Gi0 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Απο εδω μπορεις να κατεβασεις το manual εαν δεν το εχεις ηδη. http://www.linksysbycisco.com/AE/en/support/WAG200G/download Εχει τα παντα μεσα και συγκεκριμενα στην 6η σελιδα αναφερει τι μπορεις να κανεις για να προστατεψεις το ασυρματο δικτυο σου.
TheELF Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 (00:00:00:00:00) MAC address Έχεις και σταθερό pc; Τα τρία που βάζεις είναι τα δυο laptop και το πολυμηχάνημα; το πολυμηχάνημα είναι συνδεδεμένο με κάποιο pc/laptop; Το manual σου σε pdf η ρύθμισή σου είναι στην σελίδα 13. http://www.visiosys.com/support/documentation/06_Transmission/Modem_&_routeurs_WiFi/Linksys_WAG200G/WAG200G_Installation_manual.pdf
djvasillis2004 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Γεια σου Βασίλη και καλώς ήρθες. Δεν σου κλέβουν ιντερνετ, απλά (λανθασμένα) έχεις δώσει την ίδια ip σε παραπάνω από ένα μχανήματα. Είναι σαν να δίνεις τρεις ίδιους αριθμούς τηλεφώνου σε τρια σπίτια στην ίδια γειτονια. Μπάχαλο. Βάλε διαφορετικές ip και καθάρισες με το πρόβλημα σου. Τώρα για το κλείδωμα του ασύρματου. To κλείδωμα μόνο με IP είναι ... σαν να μην υπάρχει κλείδωμα. Ενεργοποίησε την ασφάλεια WPA από το wireless security και βάλε ένα δύσκολο και περίεργο κωδικό. Για το πως ακριβώς το κάνεις αυτό, το γράφει το manual του router σου. λοιπόν, είδα πως οι 3 ip που έχω δώσει είναι διαφορετικές, άρα μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει, ποια λέτε πως είναι το καλύτερο κλέιδωμα?με WEP?
Moderators Gi0 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 ποια λέτε πως είναι το καλύτερο κλέιδωμα?με WEP? Οχι με wep.WPA και ενα καλος κωδικος.
djvasillis2004 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 (00:00:00:00:00) MAC address Έχεις και σταθερό pc; Τα τρία που βάζεις είναι τα δυο laptop και το πολυμηχάνημα; το πολυμηχάνημα είναι συνδεδεμένο με κάποιο pc/laptop; Το manual σου σε pdf η ρύθμισή σου είναι στην σελίδα 13. http://www.visiosys.com/support/documentation/06_Transmission/Modem_&_routeurs_WiFi/Linksys_WAG200G/WAG200G_Installation_manual.pdf Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για την άμεση ανταπόκρισής σας. το πουμηχάνημα είναι συνδεδεμένο πάνω στο linksys με wi fi, όπως και τα άλλα 2 λάπτοπ. ---------- Προσθήκη στις 22:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:06 ---------- έχω ένα πρόβλημα...ενώ, έβαλα wpa/2 εγκατέστησα και τους 2 υπολογιστές μου αλλα το πολυμηχάνημα μου άναγωωρίζει μόνο wep, τι να κάνω?
TheELF Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Αναγκαστικά θα βάλεις wep ή το πολυμηχάνημα σε κάποιο laptop.
isay Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Για ένα πολυμηχάνημα, εγώ δεν θα άφηνα το δίκτυο μου εκτεθειμένο (γιατί με wep είναι εκτεθειμένο). Καλώδιο για τον printer
djvasillis2004 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 εντωμεταξύ...τα λαπτοπ αν το κανω σκετο wap δεν βλέπουν το ρούτερ.., αν το κάνω wap 2 σεν συνδέεται πάνω το πολυμηχάνημα... και 2ον, το πολυμηχάνημα, το δ΄θκτυο το βλέπει αλλα σαν wap_aes, το ίδιο είναι με το wap 2?
kallair Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 βάλε καλύτερα WPA PSK και κάνε μια επανεκκίνηση το router μπας και έχει φάει φλασιά. επίσης βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς τον ίδιο κωδικό. το wep σπαει πολύ εύκολα απ ότι ξέρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.