Προς το περιεχόμενο

Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και πανεπιστήμια εξωτερικού.

nkeroulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για ποιο λόγο να το αναγνωρίσεις εφόσον είναι πτυχίο πληροφορικής; Στην Ελλάδα μόνο στο δημόσιο σου χρειάζεται η αναγνώριση.

Δεν είναι από τα πτυχία που σου δίνουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Ότι μπορείς να κάνεις με πτυχίο πανεπιστημίου στην πληροφορική, το κάνεις και με πτυχίο γυμνασίου. Ούτε άδεια ασκήσεως χρειάζεται ούτε σου δίνει κάποιο μπόνους η αναγνώριση.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για ποιο λόγο να το αναγνωρίσεις εφόσον είναι πτυχίο πληροφορικής; Στην Ελλάδα μόνο στο δημόσιο σου χρειάζεται η αναγνώριση.

Δεν είναι από τα πτυχία που σου δίνουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Ότι μπορείς να κάνεις με πτυχίο πανεπιστημίου στην πληροφορική, το κάνεις και με πτυχίο γυμνασίου. Ούτε άδεια ασκήσεως χρειάζεται ούτε σου δίνει κάποιο μπόνους η αναγνώριση.

Είμαι της άποψης ότι των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν.. Το ξέρω εκτός και αν δουλέψω στο δημόσιο(που ούτε το θέλω, ούτε μέσο έχω), δε θα το χρειαστώ. Αλλά επίσης σκέφτομαι ότι ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνεις σε αυτή την ζωή. Πες ότι για προσωπικούς λόγους πρέπει να γυρίσω άρων άρων και δεν βρω δουλειά, μπορώ να γίνω καθηγήτρια. Ή να θέλω να κάνω μεταπτυχιακό Ελλάδα.. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί.

Απλά μου αρέσει να κανονίζω την γραφειοκρατία όταν δεν μου χρειάζεται και δε νευριάζω, ανυπομονώ.. Όπως λέει και ένας φίλος μου, είμαι συλλέκτης χαρτούρας. Εδώ έχω το ECDL και το Proficiency. Ξεφτίλα, αλλά υπάρχουν και αυτά στο CV..

Δημοσ.

Ας μου απαντήσει κάποιος που ξέρει το "αντικείμενο"...

Έπειτα και από το νόμο που ψηφίστηκε για τα Κολλέγια και την ενσωμάτωση της Κοινοτικής Οδηγίας 36/2005,ποιος ο ουσιαστικός λόγος ύπαρξης του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.;!

Δημοσ.

Έπειτα και από το νόμο που ψηφίστηκε για τα Κολλέγια και την ενσωμάτωση της Κοινοτικής Οδηγίας 36/2005,ποιος ο ουσιαστικός λόγος ύπαρξης του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.;!

Βγάζουν λεφτά από τα παράβολα!

Δημοσ.

Διοτι φανταζομαι παντα θα υπαρχουν Ελληνες αλλα κ ξενοι που θα διαλεγουν να σπουδασουν στο εξωτερικο ανεξαρτητα απο το εαν η οχι τα κολεγια εν Ελλαδι ειναι αναγνωρισμενα.Το πλαισιο το οποιο ελεγχει ο ΔΟΑΤΑΠ ειναι τα ακαδημαικα προσοντα υποψηφιων απο χωρες εκτος Ελλαδας.Η Ευρωπη σαφως κ αποτελει μολις ενα κομματι της υφηλιου.Τι γινεται πχ στις περιπτωσεις οπου ενας νομιμος μεταναστης απο την Ινδια πχ θελει να αναγνωρισει το πτυχιο του Ιατρικης?Γι αυτο ειναι επισης ο Δοαταπ.

Η ενσταση δεν ειναι στην υπαρξη του Δοαταπ.Στην τελικη καλα κανει κ υπαρχει αλλα στο πλαισιο στο οποιο λειτουργει.Δλδ ενισταμαι στην φιλοσοφια ''χρεωσης'' μαθηματων ,κατι που αποτελει παγκοσμια Ελληνικη πατεντα καθως κ στο αισχρο χρονικο διαστημα που απαιτηται για να ολοκληρωθει μια αιτηση αναγνωρισης.Για να μην αναφερθω στην λογικη καρεκλοκενταυριασης απο πολλους ''σοφους'' του ΔΟΑΤΑΠ.Αν η Ελλαδα ειχε εναν οργανισμο οπου η αναγνωριση του πτυχιου απο εξωτερικο επερνε 5 εργασιμες μερες κατα τα προτυπα Βρετανιας,Γερμανιας,Γαλλιας νομιζω δεν θα ειχε προβλημα κανεις.

Δημοσ.

Αναφερόμουν στις χώρες εκτός Ε.Ε.,προφανώς! :-D Με συγχωρείς που δεν έγινα σαφής...

Κατά τ'άλλα έτσι ακριβώς,με κάλυψες...

off-topic: Θα πάρω ρε φίλε όλες αυτές τις Ελληνικές μας πατέντες και θα τις εκδώσω σε βιβλίο,θα χεστώ στο τάλιρο...μη μου ζητάτε rights μετά! :rolleyes:

Δημοσ.

Εμενα αυτο που μου εκανε περισσοτερο εντυπωση παντως απο τον Δοαταπ ηταν το διμηνο που ''εψαχναν'' τον προεδρο να υπογραψει την Πραξη.Μιλαμε πολυ busy ειναι η εκαστοτε προεδραρα του Δοαταπ...Τοσο που η πρωην προεδρος του ηταν στην φυλακη για μερικα χρονακια για τις μιζες της κ τα σκανδαλα της.ΖΙΤΟ ΤΟ ΑΙΛΑΝΤΑ

Δημοσ.

νταξ, εγώ όταν περίμενα τον είχαν απειλήσει κάτι φοιτητές να μήν υπογράψει τίποτα και δεν υπέγραφε ...

Α,μαλιστα,δλδ παιζουν κ τετοια...γηρασκω αει διδασκομενος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...