Προς το περιεχόμενο

Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και πανεπιστήμια εξωτερικού.

nkeroulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Συμφωνα με την τελευταία προκύρηξη χρειάζεσαι την ισοτιμία για να έχεις δικαίωμα στις εξετάσεις.

Βέβαια πάντα υπερισχύει η νομοθεσία, επομένως κοιτάμε κι εδώ και γενικά αν ρωτήσουμε δεν είναι κακό, πχ με 5 χρόνια ασφάλισης σε αντίστοιχο του ΤΕΕ φορέα στο εξωτερικό, γυρίζεις Ελλάδα και εργάζεσαι χωρίς να έχεις τίποτα άλλο ανάγκη (νομίζω).

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Στα παντα ωστε να μην αντιμετωπιζεσαι ως αποφοιτος δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης,στο να βρεις εργασια στο δημοσιο(τρελο φαιλ αυτο αλλα τεσπα) κ γενικα για να εισαι στο γραμμα του νομου ισοτιμος πτυχιουχος τριτοβαθμιας εκπαιδευσης νομιμα στην Ελλαδα.

Προσωπικα εγω το εκανα επειδη ειμαι ψωναρα κ γιατι εαν ποτε γυρισω μονιμα Ελλαδα να μην ειμαι μονο με το ΙΒ

Να ρωτήσω κάτι εδώ. Εγώ έκανα τα χαρτιά μου πριν 4 εβδομάδες περίπου(τα κατέθεσε μια φίλη μου με εξουσιοδότηση, οπότε προσπαθώ να συνεννοηθώ με μαιλ/τηλέφωνα και δεν πάει καλα). Μου έδωσαν όνομα υπεύθυνου για τον κλάδο μου και του έστειλα μαιλ να δω αν λείπει κάτι ή χρειάζεται κάτι ακόμα για να τελειώνει αυτό το πανηγύρι. Μου απάντησε προχθές και μου είπε ακόμα δεν έχει το φακελό μου. Δηλάδη πριν από αυτόν, ποιος τα κοιτάει και πώς καταλαβαίνει το αντικείμενο μου?

Επίσης υπάρχει νόμος από την μέρα που καταθέτεις όλα τα χαρτιά πρέπει σε 3 μήνες να έχει βγει απόφαση. Από την άλλη όμως μου είπε για πληροφορική υπάρχει περίπτωση να δώσω μέχρι 6 μαθήματα. Νόμιζα ότι οι εξετάσεις καταργήθηκαν,ειδικά αφού το πτυχίο μου ήταν 4 χρόνια? Και αν αναγκαστώ να δώσω(πόσα να αντέξω η γυναίκα δεν ξέρω!), πώς γίνεται? Μπορώ να δώσω κατευθείαν ή πρεπει και καλά να γραφτώ στο παν/μιο και να περιμένω να τελειώσει το 6μηνο για να δώσω? Και θα πρέπει να δώσω σε ειδικές εξετάσεις ή μαζί με τους φοιτητές όταν δίνουν και εκείνοι στην εξεταστική?

Επίσης αν αναγνωριστεί μετά πρεπεί να κάνω αίτηση για αντιστοιχια βαθμού. Αυτό αξίζει να το κάνω? Και πόσο καιρό παίρνει?

Δεν με βιάζει ούτε εμενα γιατί δεν το βλέπω να γυρνάω σύντομα, αλλά θεωρώ καλό να υπάρχει και να το κανονίζω τώρα που δεν χρειάζεται.

Δημοσ.

Κοιτα κ την σχολη,κ οχι καθε αλλο, συνηθως δινεις εξετασεις αναλογα τα μαθηματα που θα σου βγαλουν κ το πεδιο σου

Πχ εχοντας τελειωσει στην Οξφορδη η εναλακτικα το καλυτερο Πανεπιστημιο του κοσμου θα πρεπει να δωσεις μαθηματα γιατι το πτυχιο Οξφορδης στην Ελλαδα ειναι ΤΕΙ...συν να καψεις το μαστερ

Α κ δεν κανω πλακα,ετσι ειναι

Η διαδικασια του ΔΟΑΤΑΠ ειναι ισως μια απο τις πιο ψυχοφθορες στην ζωη ενος ανθρωπου που επιστρεφει Ελλαδα.Καλεισαι να αντιμετωπισεις την καθε βλαχαρα δημοσιο υπαλληλο που ζητημα να εχει βγαλει δημοτικο κ να σου λεει ''μα υπαρχει η στρογγυλη σφραγιδα του κρατους στο εγραφο σου'' ?

Επισης εχεις να αντιμετωπισεις ολοκληρη την ακαδημαικη κομπλα της Ελλαδας ειδικα εαν εχεις τελειωσει σε τοπ σχολη με αυθαιρετο ορισμο μαθηματων κ συνηθως θα παρει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 χρονο απο την ζωη σου εαν εισαι ευκολη περιπτωση...

Κ φυσικα διαφορες κομπλαρες πτυχιουχους Ελληνικων πανεπιστημιων που επειδη τελειωσαν Ελλαδα κ ειχαν απωθημενο να πανε σε τοπ σχολες εξωτερικου,σου λενε οτι επρεπε να ειχες περασει απο το συστημα των εθνικων εξετασεων γιατι εννοειται οτι δεν ειναι δικαιο να εχουν μονο αυτοι ψυχολογικα τραυματα απο αυτα που τραβανε στις Ελληνικες σχολες αλλα ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Κ ΕΣΥ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ

Α ,επισης να θυμασαι οτι το ΔΟΑΤΑΠ καταργηται καθε χρονο

Οτι αλλο θες εδω,εχω καλη εμπειρια με το ΔΟΑΤΑΠ

Τελος ,γαμιεται το ΔΟΑΤΑΠ

Το πρόβλημα δεν είναι το ΔΟΑΤΑΠ αλλά οι νόμοι του κράτους που δεν έχουν εναρμονιστεί με την Ε.Ε.

Τι σου φταίει ο υπάλληλος; Να σου βάλει σφραγίδα παρανόμως, για την οποία έχει ποινική ευθύνη και να μπει φυλακή;

Στην Ελλάδα θεωρούμε χρειάζεται 4 χρόνια (τουλάχιστον) το πτυχίο (και τα ΤΕΙ 4ετή είναι παρεμπιπτόντως).

Σε άλλες χώρες είναι 3 χρόνια το bachelor... οπότε σε αναγκάζουν να κάνεις 1 χρόνο μαστερ για να αναγνωριστεί το πτυχίο στην Ελλάδα.

Στον ιδιωτικό τομέα τι ρόλο παίζει κάθε καημένη αναγνώριση?

Παίζει ρόλο, αν είσαι γιατρός-οδοντίατρος-μηχανικός κλπ.

Για να πάρεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ιατρικής για παράδειγμα θα χρειαστεί. Αλλιώς δεν μπορείς να δουλέψεις πουθενά.

Σε άλλα επαγγέλματα... ίσως να μην χρειαστεί και ποτέ αναγνώριση, γιατί οι εργοδότες δεν ζητάνε πτυχία.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι εδώ. Εγώ έκανα τα χαρτιά μου πριν 4 εβδομάδες περίπου(τα κατέθεσε μια φίλη μου με εξουσιοδότηση, οπότε προσπαθώ να συνεννοηθώ με μαιλ/τηλέφωνα και δεν πάει καλα). Μου έδωσαν όνομα υπεύθυνου για τον κλάδο μου και του έστειλα μαιλ να δω αν λείπει κάτι ή χρειάζεται κάτι ακόμα για να τελειώνει αυτό το πανηγύρι. Μου απάντησε προχθές και μου είπε ακόμα δεν έχει το φακελό μου. Δηλάδη πριν από αυτόν, ποιος τα κοιτάει και πώς καταλαβαίνει το αντικείμενο μου?

Επίσης υπάρχει νόμος από την μέρα που καταθέτεις όλα τα χαρτιά πρέπει σε 3 μήνες να έχει βγει απόφαση. Από την άλλη όμως μου είπε για πληροφορική υπάρχει περίπτωση να δώσω μέχρι 6 μαθήματα. Νόμιζα ότι οι εξετάσεις καταργήθηκαν,ειδικά αφού το πτυχίο μου ήταν 4 χρόνια? Και αν αναγκαστώ να δώσω(πόσα να αντέξω η γυναίκα δεν ξέρω!), πώς γίνεται? Μπορώ να δώσω κατευθείαν ή πρεπει και καλά να γραφτώ στο παν/μιο και να περιμένω να τελειώσει το 6μηνο για να δώσω? Και θα πρέπει να δώσω σε ειδικές εξετάσεις ή μαζί με τους φοιτητές όταν δίνουν και εκείνοι στην εξεταστική?

Επίσης αν αναγνωριστεί μετά πρεπεί να κάνω αίτηση για αντιστοιχια βαθμού. Αυτό αξίζει να το κάνω? Και πόσο καιρό παίρνει?

Δεν με βιάζει ούτε εμενα γιατί δεν το βλέπω να γυρνάω σύντομα, αλλά θεωρώ καλό να υπάρχει και να το κανονίζω τώρα που δεν χρειάζεται.

Δωρα σου απαντησα με 3 πμ μαλιστα!

Το πρόβλημα δεν είναι το ΔΟΑΤΑΠ αλλά οι νόμοι του κράτους που δεν έχουν εναρμονιστεί με την Ε.Ε.

Τι σου φταίει ο υπάλληλος; Να σου βάλει σφραγίδα παρανόμως, για την οποία έχει ποινική ευθύνη και να μπει φυλακή;

Αναφερομουν σε εναν αστυνομικο που ηταν αξιωματικος υπηρεσιας οταν πηγα να κανω επικυρωση φωτοαντιγραφου της Πραξης του Δοαταπ κ ο οποιος αρνητο να μου την κανει γιατι λεει δεν φαινοταν η στρογγυλη σφραγιδα του κρατους.Η οποια ομως ηταν αναγλυφη.Του λεω ανθρωπε σηκωσε την Πραξη στο φως κ δες το αναγλυφο της σφραδιγας η εστω αγγιξε με τα δαχτυλα σου για να κανεις την πιστοποιηση μεσω αφης.Πηρε 20 λεπτα κ τηλεφωνα σε συναδελφους του μεχρι να μου κανει το γνησιο.Μετα σηκωθηκα κ πηγα σε αλλο αστυνομικο τμημα μακρια απο την περιοχη κατοικιας μου κ η κοπελια εκει αμεσως με εξυπηρετησε.

Δημοσ.

Τοξοβολε, εαν ανοιξουμε το ντουλαπακι με τα ακυρα, τετοια παιζουνε εκατερωθεν:

Σουηδικο & Δανεζικο Πανεπιστημιο εχουν δηλωσει οτι δε δεχονται μεταφρασεις απο...

τη Μεταφραστική Υπηρεσία του Ελληνικου Υπουργειου Εξωτερικων!

http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/el-GR/Services/Citizens/Interpret_Service/

Αν δεν ειναι η συγκεριμενη σταση εντελως για τον φουτσο, τοτε τι?

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου δεν θα έπρεπε να είναι ρόλος της αστυνομίας η επικύρωση εγγράφων.

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα ότι ευτυχώς έχει ακυρωθεί στην πράξη η γραφειοκρατεία πλέον δηλαδή δε συμφέρει σε καμία περίπτωση να γυρίσεις Ελλάδα, οπότε ας την έχουν να την χαίρονται τη γραφειοκρατεία μιάς και στο τέλος θα πεθάνουν από την πείνα οι γραφειοκράτες καθώς δεν θα έχει μείνει κανένας στην Ελλάδα να παράγει κάτι.

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου δεν θα έπρεπε να είναι ρόλος της αστυνομίας η επικύρωση εγγράφων.

μα δεν ειναι της αστυνομίας, είναι της οποιασδήποτε δημόσιας υπηρεσίας που διαθέτει τη στρογγυλή σφραγίδα της ελληνικής δημοκρατίας.

Δημοσ.

μα δεν ειναι της αστυνομίας, είναι της οποιασδήποτε δημόσιας υπηρεσίας που διαθέτει τη στρογγυλή σφραγίδα της ελληνικής δημοκρατίας.

Το ΔΟΑΤΑΠ σε εφοδιαζει μαζι με την Πραξη με 3 επικυρωμενα Φωτοαντιγραφα,τα οποια ομως για την περιπτωση μου δεν ηταν αρκετα μιας κ ειχα αδειες κ αλλες εκρεμοτητες στις οποιες επρεπε να προχωρησω στην επικυρωση.Γενικα οποιοδηποτε εγραφο της Ελληνικης Δημοκρατιας μπορεις να το επικυρωσεις σε οποιοδηποτε αστυνομικο τμημα στην επικρατεια.Σιγα μην ετρεχα στο κεντρο της Αθηνας στον ΔΟΑΤΑΠ για επικυρωση φωτοαντιγραφου,εννοειται οτι αυτο μπορει να γινει στο οικειο αστυνομικο τμημα.

Τοξοβολε, εαν ανοιξουμε το ντουλαπακι με τα ακυρα, τετοια παιζουνε εκατερωθεν:

Σουηδικο & Δανεζικο Πανεπιστημιο εχουν δηλωσει οτι δε δεχονται μεταφρασεις απο...

τη Μεταφραστική Υπηρεσία του Ελληνικου Υπουργειου Εξωτερικων!

http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/el-GR/Services/Citizens/Interpret_Service/

Αν δεν ειναι η συγκεριμενη σταση εντελως για τον φουτσο, τοτε τι?

Ναι αλλα αμφιβαλω οτι Σουηδικο κ Δανεζικο εγγραφο δεν μπορει να επικυρωθει με ευκολια επι Σουηδικου κ Δανεζικου εδαφους!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τοξοβόλε φαίνεται ότι οι της ψυχολογίας ήταν δύσκολοι. Εμένα σε 5 εβδομάδες από όταν κατατέθηκαν τα χαρτιά(και το παν/μιο έστειλε τα λοιπά χαρτιά μέσα σε μια εβδομάδα, οπότε φαντάζομαι τα πήραν πριν 3-4 εβδομάδες) είμαι έτοιμη για την επιτροπή! Ούτε μαθήματα, ούτε τίποτα! Πόσο καιρό πήρε μετά από αυτό για σένα?

Kερνάω σήμερα, κερνάω! Χαχαχα. Τώρα περιμένω να μου στρωθεί το κόκκινο χαλί Ελλάδα :P

Δημοσ.

Τοξοβόλε φαίνεται ότι οι της ψυχολογίας ήταν δύσκολοι. Εμένα σε 5 εβδομάδες από όταν κατατέθηκαν τα χαρτιά(και το παν/μιο έστειλε τα λοιπά χαρτιά μέσα σε μια εβδομάδα, οπότε φαντάζομαι τα πήραν πριν 3-4 εβδομάδες) είμαι έτοιμη για την επιτροπή! Ούτε μαθήματα, ούτε τίποτα! Πόσο καιρό πήρε μετά από αυτό για σένα?

Kερνάω σήμερα, κερνάω! Χαχαχα. Τώρα περιμένω να μου στρωθεί το κόκκινο χαλί Ελλάδα :P

Hold your horses!! Της Ψυχολογιας οι πανσοφοι του Δοαταπ μπορει να το παιζουν ιστορια αλλα ημουν απο τις πιο ευκολες περιπτωσεις.Βασικα πολυ λιγοι απο Βρετανια δεν χρεωνονται μαθημα (οπως πχ εγινε με εμενα) αυτο εαν εχεις τελειωσει ιδιαιτερα ανταγωνιστικη σχολη (τελειωσα την καλυτερη σχολη Ψυχολογιας στην Βρετανια εντωμεταξυ η οποια χτυπαει κ Οξφορδη κ Κειμπριτζ).

Τα μαθηματα απο που ξερεις οτι δεν παιζουν?Ποιος στο ειπε κ πως ειναι δυνατον να στο πει καποιος απο την στιγμη που αυτη ειναι η δουλεια της επιτροπης?Δλδ να αποφανθει εαν κ ποσα μαθηματα θα χρεωθεις...

Λοιπον,συμβουλη,κρατα μικρο καλαθι με το Δοαταπ...Τελος αν θυμαμαι καλα εκανε 7 μηνες απο τοτε που ηταν και καλα ''ετοιμο προς προωθηση στην επιτροπη'' .Βαλε κ 2 μηνες μεσα που εψαχναν τον προεδρο να βαλει υπογραφη στην Πραξη...Το ελεος το ιδιο ειναι λεμε...

Δημοσ.

Hold your horses!! Της Ψυχολογιας οι πανσοφοι του Δοαταπ μπορει να το παιζουν ιστορια αλλα ημουν απο τις πιο ευκολες περιπτωσεις.Βασικα πολυ λιγοι απο Βρετανια δεν χρεωνονται μαθημα (οπως πχ εγινε με εμενα) αυτο εαν εχεις τελειωσει ιδιαιτερα ανταγωνιστικη σχολη (τελειωσα την καλυτερη σχολη Ψυχολογιας στην Βρετανια εντωμεταξυ η οποια χτυπαει κ Οξφορδη κ Κειμπριτζ).

Τα μαθηματα απο που ξερεις οτι δεν παιζουν?Ποιος στο ειπε κ πως ειναι δυνατον να στο πει καποιος απο την στιγμη που αυτη ειναι η δουλεια της επιτροπης?Δλδ να αποφανθει εαν κ ποσα μαθηματα θα χρεωθεις...

Λοιπον,συμβουλη,κρατα μικρο καλαθι με το Δοαταπ...Τελος αν θυμαμαι καλα εκανε 7 μηνες απο τοτε που ηταν και καλα ''ετοιμο προς προωθηση στην επιτροπη'' .Βαλε κ 2 μηνες μεσα που εψαχναν τον προεδρο να βαλει υπογραφη στην Πραξη...Το ελεος το ιδιο ειναι λεμε...

Αααα,μην μου χαλάς τη μέρα! :P

Με πήρε τηλέφωνο ο υπεύθυνος(του τα είχα ψιλοπρήξει στα e-mails όπως μου είπες, και αυτός μου τηλεφώνησε). Ότι όλα είναι εντάξει και δεν χρειάζεται τίποτα. Ε και εγώ τέλειωσα την καλύτερη σχολή computing στο Ην.Βασίλειο και όχι μόνο(http://en.wikipedia.org/wiki/University_of_Edinburgh_School_of_Informatics), οπότε θεώρω ίσως για αυτό το λόγο να ήταν τόσο "εύκολο". Επίσης έχω πολλά professional certificates στον κλάδο μου, που είναι αναγνωρισμένα παγκόσμια τα οποία κάποιο ρόλο θα έπαιξαν(ITIL, Sybase, Unix etc).

Επίσης μου είπε εφόσων υπάρχουν όλα, 3 μήνες θα πάρει το πολύ. Η αλήθεια είναι δεν με νοιάζει αν πάρει 3 μήνες ή 7, εφόσων βλέπω φως στο τούνελ και δεν χρειάζεται να δώσω μαθήματα.

Ούτως ή αλλώς δεν βρισκώ δουλειά Ελλάδα με την καμία από ότι βλέπω. Όχι ότι θα έκανε διαφορά η αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ, αλλά λέμε τώρα. Αλλά όχι να θεωρούμαι και απόφοιτη λυκείου μετά από τόσο κόπο να μπω και να βγω. Θα κατέβω προς Κύπρο,εκεί έχουν το ΚΥΣΑΤΣ (http://www.kysats.ac.cy/),χαχα. Ξεκινάω τα χαρτιά αναγνώρισης και εκεί σιγά σιγά. Αλλά μου είπαν ότι είναι πανεύκολο και γίνεται σε ένα απόγευμα.

Και όπως λέμε και στο χωριό μου, δουλειά δεν είχε ο διάολος..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...