heavyaris Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 καλησπέρα παιδιά, μου ζητήθηκε να φτιάξω ένα πελατολόγιο και λέω να το κάνω σε access. όμως έχω την εξής απορία: πώς μπορώ να κάνω τα πάντα μόνο με φόρμες? δηλαδή αυτό που πρέπει να βλέπει ο χρήστης απο την αρχή που θα ανοίξει την access μέχρι που θα την κλείσει, πρέπει να είναι μόνο φόρμες. γίνεται αυτό? Έτσι όπως το φαντάζομαι είναι: αρχική φόρμα που να ρωτάει αν θέλει να κάνει εισαγωγή στοιχείων ή κάποιο ερώτημα και στη συνέχεια να εμφανίζεται η φόρμα των αποτελεσμάτων στην οποία να μπορεί να κάνει και edit τις εγγραφές. Εγώ μέχρι στιγμής κατάφερα να κάνω ενα πίνακα και να εμφανίζεται σε φόρμα, και ένα ερώτημα που να εμφανίζεται σε φόρμα. θα ήθελα λοιπόν ένα "μπούσουλα", ευχαριστώ.
johnny21a Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Μολις τελειωσα και εγω ενα πελατολογιο σε access και ειχα πολλες αποριες οπως οι δικες σου. Βασικα ποιο ειναι το επιπεδο σου στην access γιατι απο τις ερωτησεις σου υποθετω (λανθασμενα ισως) οτι εισαι αρχαριος. Το να βλεπει ο χρηστης μονο φορμες φυσικα και γινεται αλλα εσυ αν θελεις να κανεις σωστη δουλεια θα πρεπει να δουλεψεις και με macros και με Visual Basic αν θες να βγει μια σωστη εφαρμογη... Το να ειναι η αρχικη φορμα εισαγωγη στοιχειων ειναι λαθος παντως αν καταλαβα καλα αυτο που λες...
heavyaris Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Ευχαριστώ για την απάντηση, ναι όντως στην access είμαι νέος, έχω ήδη φτιάξει ένα Οnline πελατολόγιο με php+mysql για μία άλλη δουλεία, αλλά είπα να δοκιμάσω για να μάθω και access αυτή τη φορά που μου ζητήθηκε. Άν όμως είναι να μπλέξω με macros + vb τα οποία δέν γνωρίζω, καλύτερα να φτιάξω με dreamweaver μερικές φόρμες όπως αυτό που είχα κάνει, να εγκαταστήσω τοπικά στο pc τον apache και τέλος... Υ.Γ όχι αρχική φόρμα εισαγωγή, εγω σκέφτομαι η αρχική φόρμα να ρωτάει τι θέλει να κάνει ο χρήστης..
johnny21a Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Κοιτα να δεις αφου εχεις εμπειρια σε προγραμματισμο δε θα εχεις προβλημα πιστευω, τα macros ειναι πολυ ευκολα να γινουν και αναλογα τις απαιτησεις της εφαρμογης μπορει να μην χρειαστει να μπλεξεις με VBA. Ειναι εφαρμογη που θα την πληρωθεις ομως η κατι για εναν φιλο π.χ ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.