Προς το περιεχόμενο

Περιεργο Προβλημα με ρουτερ

lyckos73

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το baudtec του conn-x και συνδεομαι ασυρματα σε αυτο με το πισι μου.

Πριν απο μια βδομαδα εκανα φορματ στο σκληρο και αφου εγκατεστησα τα Win XP κανονικοτατα καθως και το ασυρματο μου στικακι για συνδεση με το ρουτερ, αρχικά συνδεομαι κανονικα και ενω ο ρουτερ ειναι συνδεδεμενος με το ιντερνετ, μετά απο λιγη ωρα ομως ο ρουτερ χανει τη συνδεση DSLAM (αναβοσβήνει το 3ο φωτάκι) και δε μπορεί να συνδεθεί στο ιντερνετ με τίποτα. Εγω συνεχίζω να ειμαι συνδεδεμενος με το ρουτερ ασυρματα κανονικότατα.

Τι μπορεί να συμβαίνει;;;;

Δημοσ.

δεν φταιει το Pc σου.η κατι με την γραμμη σου φταιει η το ρουτερ σου εχει καποιο προβλημα.εχεις βαλει φιλτρακια παντου?χαρακτηριστικα γραμμης?νεο firmware για τον ρουτερ?αλλιως μιλας με otenet Να σου κανουν ελεγχο στην γραμμη η αλλαγη προφιλ στην γραμμη σου με σκοπο να ανεβει το snr αλλα θα πεσει ο συγχρονισμος.

Δημοσ.
δεν φταιει το Pc σου.η κατι με την γραμμη σου φταιει η το ρουτερ σου εχει καποιο προβλημα.εχεις βαλει φιλτρακια παντου?χαρακτηριστικα γραμμης?νεο firmware για τον ρουτερ?αλλιως μιλας με otenet Να σου κανουν ελεγχο στην γραμμη η αλλαγη προφιλ στην γραμμη σου με σκοπο να ανεβει το snr αλλα θα πεσει ο συγχρονισμος.

Tι σημαινει snr?

τι ειναι ο συγχρονισμος και τι θα επιφέρει η πτώση του;

---------- Προσθήκη στις 07:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 06:52 ----------

Δεν εχω βάλει καινουριο φερμγουερ γιατι ημουν επιφυλακτικος για την εγκατασταση του. τα χαρακτηριστικα της γραμμής τι εννοεις;

---------- Προσθήκη στις 07:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 07:21 ----------

Κατέβασα το τελευταίο φερμγουερ και ειμαι έτοιμος να το εγκαταστησω. Μήπως όμως να περιμένω να δω τι θα κάνει ο οτε γιατί τους πήρα χτές και ανέφερα βλάβη στο ίντερνετ....

Δημοσ.
Tι σημαινει snr?

τι ειναι ο συγχρονισμος και τι θα επιφέρει η πτώση του;

Δεν εχω βάλει καινουριο φερμγουερ γιατι ημουν επιφυλακτικος για την εγκατασταση του. τα χαρακτηριστικα της γραμμής τι εννοεις;

Κατέβασα το τελευταίο φερμγουερ και ειμαι έτοιμος να το εγκαταστησω. Μήπως όμως να περιμένω να δω τι θα κάνει ο οτε γιατί τους πήρα χτές και ανέφερα βλάβη στο ίντερνετ....

oso ανεβαζεις to snr τοσο πιο σταθερη η γραμμη αλλα τοσο συγχρονιζεις πιο χαμηλα οποτε αυτο σαν τελευταια λυση,βαλε το firmware ετσι και αλλιως

στα ποσα συγχρονιζει η γραμμη σου σε ρωτησα με ποσο attenuation και margin.

Δημοσ.

Στις ρυθμίσεις του μοντεμ στην καρτέλα: Maintenance και στην υποκαρτέλα Diagnostics ο έλεγχος σταματάει στο testing ADSL Synchronization οπου και μου βγάζει fail. Μπορεί να σημαίνει κάτι αυτό; Π.χ. οτι το πρόβλημα ειναι στη γραμμή;

---------- Προσθήκη στις 13:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:43 ----------

που μπορω να δω ποσο συγχρονιζει η γραμμή μου; attenuation margin? τι ειναι αυτά;

Δημοσ.
Στις ρυθμίσεις του μοντεμ στην καρτέλα: Maintenance και στην υποκαρτέλα Diagnostics ο έλεγχος σταματάει στο testing ADSL Synchronization οπου και μου βγάζει fail. Μπορεί να σημαίνει κάτι αυτό; Π.χ. οτι το πρόβλημα ειναι στη γραμμή;

---------- Προσθήκη στις 13:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:43 ----------

που μπορω να δω ποσο συγχρονιζει η γραμμή μου; attenuation margin? τι ειναι αυτά;

αυτο που σου βγαζει ειναι οτι η γραμμη σου δεν συγχρονιζει.δεν κλειδωνει με τον οτε δηλαδη αρα η το ρουτερ εχει προβλημα η η γραμμη σου εκτος αν εχεις ξεχασει να βαλεις κανα φιλτρακι.το τεστακι αυτο αυτι σου λεει adsl synchronisation failed.an kai to βλεπεις και απο το λαμπακι που αναβοσβηνει οτι ειναι failed.απο εκει και περα για να δεις τα χαρακτηριστικα της γραμμης πρεπει α.η γραμμη να συγχρονισει και το test να μην βγαινει Failed δηλαδη.b.να δεις μεσα στον ρουτερ που ειναι το status της γραμμης που σου λεει στα ποσα παιζει η γραμμη και τι χαρακτηριστικα noise margin και attenuation εχεις.αν και μιλα και μια με τον οτε για να παει για βλαβη

Δημοσ.

Επικοινώνησα με τον ΟΤΕ μου είπε οτι έχουν τσεκάρει τη γραμμή και δε φαίνεται να έχει πρόβλημα. Απλώς την κλείδωσαν στα 12 Mbps για σιγουριά και μου είπαν ότι είτε φταίει ο διαχωριστής είτε το ρουτερ μου, που ειναι και παλιό. Διαχωριστή άλλαξα αλλα το πρόβλημα φαίνεται να συνεχίζει.

Οταν ειμαι συνδεδεμενος μου βγάζει την παρακάτω εικόνα στο στατους

post-103766-129063122758_thumb.jpg

Δημοσ.

δεν μπορεις να δανειστεις απο κανεναν φιλο σου ενα αλλο ρουτερ για να δεις αν τελικα εχει κατι το ρουτερ σου;

Δημοσ.
Επικοινώνησα με τον ΟΤΕ μου είπε οτι έχουν τσεκάρει τη γραμμή και δε φαίνεται να έχει πρόβλημα. Απλώς την κλείδωσαν στα 12 Mbps για σιγουριά και μου είπαν ότι είτε φταίει ο διαχωριστής είτε το ρουτερ μου, που ειναι και παλιό. Διαχωριστή άλλαξα αλλα το πρόβλημα φαίνεται να συνεχίζει.

Οταν ειμαι συνδεδεμενος μου βγάζει την παρακάτω εικόνα στο στατους

μηπως λεπτακι αυτο δεν εχει καμια σχεση με αυτο που ελεγες πιο πανω.δεν σου βγαζει failed στο adsl αλλα σου βγαζει fail σε 2 τεστακια τα οποια ειναι φυσιολογικο πολλες φορες να βγαινουν failed.πολλες φορες καποια τεστ κοβονται απο την εταιρεια.εσενα σε νιαζουν τα υπολοιπα.ειδικα τα 2 τελευταια δειχνουν οτι εισαι κανονικα συνδεδεμενος .ping gateway kai primary dns.κανονικα το λαμπακι dsl θα πρεπει να ειναι σταθερα στο ρουτερ σου και οχι να αναβοσβηνει Οπως ελεγες πιο πανω ουτε να παιρνεις failed στο adsl.

Δημοσ.

Η παραπάνω εικόνα μου βγαίνει οταν το ιντερνετ λειτουργεί. Οταν δε λειτουργεί οπως προείπα σταματάει στο fail το adsl syncronization και τα υπολοιπα τα κάνει skip ή pass.

---------- Προσθήκη στις 14:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:47 ----------

Νέο δεδομένο. Εκεί λοιπον που έχω ιντερνετ ξαφνικά χάνεται.

Προσπαθώ να μπω στη σελιδα του ρουτερ και δεν μπορω...

Κανω ευρεση νεου διαθέσιμου δικτύου και μου βγάζει φυσικά το δικό μου οπου και ξανασυνδέομαι στο ρουτερ και μετά ως δια μαγείας έχω πάλι ιντερνετ

Τι μπορειτε να συμπαιράνετε απο αυτό;

Δημοσ.

εχουμε 3 διαφορετικα σεναρια ως τωρα.το τελευταιο που σου βγαζε failed sto atm ειναι φυσιολογικο και κατα τα αλλα εχεις νετ κανονικα.το να σβηνει το adsl σημαινει adsl sychronization failed και δεν μπαινεις νετ και ειναι προβλημα γραμμης και το τελευταιο που λες ειναι οτι χανει το ασυρματο οποτε δοκιμασε αλλο καναλι η αλλο κλειδωμα.

Δημοσ.

ερωτηση 1η: Γιατί να υπάρχουν 3 σενάρια; Παρεπιπτόντως σήμερα το απογευμα επιστρέψαμε στο πρώτο σεναριο, ήτοι adsl syncronization καθόλου, καμμιά αλλαγή αν ξαναψάξω για ασύρματο ούτε αν κάνω ασύρματα ριστάρτ το ρουτερ - που είχε πιάσει κι αυτό κανα δυο φορές.

ερώτηση 2η: Δεν ήθελα να καθοδηγήσω προς τα κει, αλλά μήπως φταίει το ρούτερ; μήπως τερμάτισε; Απλως περιμένα να μου το πει κάποιος απο μόνος του. Ο ΟΤΕ τι υποχρέωση έχει απέναντί μου; έχει υποχρέωση να τσεκάρει το ρούτερ; Αν ναι πρέπει να το πάω εγώ σε αυτούς ή ειναι υποχρεωμένοι να έρθουν αυτοι σε μενα;

πουλινε, διάβαζα σε ενα αλλο ποστ να προτείνεις σε καποιον να μη δώσει λεφτά για ενα tp link και να εδινε γύρω στα 65 για να πάρει ενα καλό ρούτερ. Αντε και το πήρα. Αν δε φταίει όμως το ρούτερ τι κανω τότε; Και δαρμενος και κλαμένος;

Δημοσ.

το adsl sychronisation μπορει να ειναι και γραμμη,οποτε για αυτο ζητησα χαρακτηριστικα γραμμης να δουμε λιγακι τι γινεται και β.αν εβρισκες κανα δανεικο απο κανα φιλο.

για το ασυρματο οτι δεν το βρισκεις αυτο ειναι αλλο προβλημα ασχετο με το adsl sync και ισως ειναι το ρουτερ.ο οτε λογικα εφοσον ειναι μεσα στην εγγυηση θα στο αλλαξει αν εχει θεμα απλα δεν ξερω αν ερχονται σπιτι και ελεγχουν και γραμμη και ρουτερ η αμα το πας εσυ καπου.μπορεις να μιλησεις μαζι τους στην τεχνικη υποστηριξη και να σου πουν αμα δεν μπορεις να βρεις δανεικο ρουτερ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...