Προς το περιεχόμενο

Γλωσσα προγραμματισμου LOGO;;

lexmark

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θεμα το βαζω εδω γιατι ειναι περισσοτερο απορια γενικου ενδιαφεροντος παρα απορια πανω στον προγραμματισμο.

Φετος απ'οτι εμαθα απο μια ξαδερφουλα μου, που παει 3η γυμνασιου, θα κανουν λεει τη γλωσσα LOGO. Την ξερει κανεις αυτη ρε παιδια; Εγω πρωτη φορα την ακουω!! Τι παιζει με αυτη; Ειναι λεει με μια χελωνιτσα. lol

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εινια γλώσσα σχεδιασμού απο οτι εχω καταλάβει. Λες στην χελωνίτσα που να παει και απο κει που περνάει γραφει και ολας(ισως υπαρχουν και σοβαρες υλοποιησεις χωρις χελωνα :P). Εντολες τις μορφής R45 για περιστροφη 45 μοιρες και τετοια.

http://en.wikipedia.org/wiki/Logo_(programming_language)

Δημοσ.

την ειχα κανει και εγω....

βασικα θα της ζητηθει και στις εξετασεεις στο τελος

δινει εντολες στην "χελωνιτσα" για να φτιαξει συγκεκριμενα σχηματα!

Δημοσ.

Μια χαρα γλώσσα ειναι! Γράφεις τον αλγοριθμο, πατας εντερ και η χελώνα σχεδιάζει ενα ωραιότατο σπιτακι. Και αν βγεί οτι ναναι γυρνάς πίσω στον αλγόριθμο να βρείς το bug! Οτι πρέπει για να καταλάβει ενα παιδι την εννοια του προγραμματισμου.

Δημοσ.

Ε, ρε παιδια, ενταξει τωρα... δεν χρειαζεται να λεμε πριν ποσα χρονια ειμασταν στο γυμνασιο... αισθανομαι πολυ γερος

Δημοσ.
Την είχα διδαχθεί κι εγώ, σε pc 8086. Ολοκαίνουργια μάλιστα τότε στο σχολείο :P (δημόσιο γαρ)

δικος μου εισαι και εσυ... καθομουν μάλιστα σε αυτό με την πορτοκαλι οθόνη γιατι αυτό με την πράσινη με ζάλιζε...

time 09.00

date 15-10-95

A:/

cd LOGO

logo.exe

κάπως έτσι ήταν :lol: δεν είχε μπαταρία η μητρική και χρειαζόταν καθε λίγο ξανα πέρασμα ημερομηνια και ωρα.

Μπράβο στο δάσκαλο. Η logo είναι πολυ επιτυχημένο εργαλείο διδασκαλίας. Πολές γενιές έγιναν εξυπνότερες χάρη σε αυτήν (κατα την ταπεινη γνώμη μου)

Δημοσ.
Την είχα διδαχθεί κι εγώ, σε pc 8086. Ολοκαίνουργια μάλιστα τότε στο σχολείο :P (δημόσιο γαρ)

Τι να μας πεις και εσύ. Εμείς είχαμε 386DX! Με έγχρωνη οθόνη 14" και windows 3.1 ! Μάλιστα μας είχαν βάλει και αγοράσαμε και δισκέτα και την είχα σαν μικρό παιδί :P

Δημοσ.

Εγω παλι, δεν ξερω αν τον ειχε πετυχει κανεις, ειχα τον prince. Ειχε και κουμπακι turbo και πηγαινε απο 10 Mhz στα 15!!

Την logo ομως δεν μπορω να πω οτι την θυμαμαι! :P

Δημοσ.

Κι εγώ την θυμαμαι πολύ καλά.

Παρέα με τον amstrad CPC και τον atari 400, πολύ παλιές εποχές.

Αλλά δεν την ασχοληθηκα ποτέ.

Την θεωρούσα πάντα άχρηστη και αναρωτιώμουν και τότε και τώρα γιατί δεν μαθαίνουν στα παιδιά μια γλώσσα σαν την

παλιά locomotive basic του amstrad που ως πρώτη και βασική γλώσσα ήταν πανίσχυρη και τα παιδεύουν με τέτοια παντελώς άχρηστα πράγματα.

Και για την "ΓΛΩΣΣΑ" που κάνουν τώρα στο λύκειο τα ίδια πιστεύω.

Άχρηστος χρόνος και ελάχιστο διανοητικό αποτέλεσμα.

Fortran έπρεπε να μαθαίνουν και μετά C++.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...