Προς το περιεχόμενο

Ερρωτηση σχετικα με μετατροπη fps σε video

NIKOsVAIO

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.Θα ηθελα να ρωτησω εαν υπαρχει καποιο προγραμμα το οποιο να εχει δυνατοτητα να μετατρεπει τα fps(Frames Per Second) ενος video. π.χ:Αν εχω ενα video στα 30 fps να μπορω να το κανω να εχει περισσοτερα.

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Δημοσ.

χωρις να ειμαι σιγουρος αλλα αυτο δεν μπορεις να το κανεις .

edit : ποια ειναι η χρησιμοτητα ?

Δημοσ.

αν βαλεις περισσοτερα η κινηση θα σπασει και το video δεν θα φαινεται σωστα γιατι πολυ απλα το προγραμμα δεν εχει καρε να προσθεσει.Λιγοτερα αντιθετως μπορεις χωρις να εχεις προβλημα..

να αλλαξεις τα fps γινετε και στις δυο περιπτωσεις με ενα προγραμμα σαν το adobe premiere...

Δημοσ.

Τα προγράμματα αναπαραγωγής Video, ειδικά ένα που τώρα τελευταία είχε κυκλοφορήσει, με το οποίο μπορούσες να δεις ταινία από 24fps, στα 60+, πως γινόταν?

Δημοσ.

edit : ποια ειναι η χρησιμοτητα ?

Εχω μια καμερα full hd η οποια τραβαει με 30 fps.Οποτε σκεφτηκα οτι αν υπαρχει προγραμμα που μπορει να το αυξησει θα ηταν καλυτερη η ποιοτητα.

---------- Προσθήκη στις 22:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:19 ----------

αν βαλεις περισσοτερα η κινηση θα σπασει και το video δεν θα φαινεται σωστα γιατι πολυ απλα το προγραμμα δεν εχει καρε να προσθεσει λιγοτερα αντιθετως μπορεις χωρις εχεις προβλημα..

να αλλαξεις τα fps γινετε και στις δυο περιπτωσεις με ενα προγραμμα σαν το adobe premiere...

Κατ'αρχας για να μη λεω και βλακειες,ειμαι λιγο μπερδεμενος σε σχεση με τα fps και το bitrate.Ξερεις να μου εξηγησεις τη διαφορα τους?Αν δεν κανω λαθος fps ειναι η ταχυτητα που ανανεωνεται η εικονα στην οθονη μου.Σωστα?

---------- Προσθήκη στις 22:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:23 ----------

Τα προγράμματα αναπαραγωγής Video, ειδικά ένα που τώρα τελευταία είχε κυκλοφορήσει, με το οποίο μπορούσες να δεις ταινία από 24fps, στα 60+, πως γινόταν?

Γινεται οντως αυτο?Κ αν ναι ποιο προγραμμα ειναι αυτο?

Δημοσ.

Κατ'αρχας για να μη λεω και βλακειες,ειμαι λιγο μπερδεμενος σε σχεση με τα fps και το bitrate.Ξερεις να μου εξηγησεις τη διαφορα τους?Αν δεν κανω λαθος fps ειναι η ταχυτητα που ανανεωνεται η εικονα στην οθονη μου.Σωστα?

Το bitrate δίνεται σε bits/s, δηλαδή bits ανά δευτερόλεπτο. Για να κατανοήσετε πόσα bits θα είναι μια εικόνα ας κάνουμε κάποιους υπολογισμούς: Υπάρχουν τόσα καρέ το δευτερόλεπτο όσα και η ταχύτητα της ταινίας,η οποία δίνεται σε FPS. Για το NTSC συνήθως χρησιμοποιούνται 23.976fps (καρέ το δευτερόλεπτο) και για το PAL (Ευρωπαϊκό) 25fps. Από τη στιγμή που οι PAL ταινίες περιέχουν μια επιταχυμένη έκδοση της αυθεντικής ταινίας (η οποία καταγράφεται στα 24fps επί τη ευκαιρία) θα είναι μικρότερη σε διάρκεια από την αντίστοιχη σε NTSC . Τώρα, ας πούμε οτι έχουμε ένα bitrate της τάξης των X bits/s. Αυτό σημαίνει οτι παίρνουμε X/23.976 ή X/25 bits ανά καρέ αντίστοιχα. Όσο πιο πολλά καρέ το δευτερόλεπτο, τόσο λιγότερα bits ανά καρέ θα πάρετε αν κρατήσετε σταθερό το bitrate, ενώ ο αριθμός των bits ανά καρέ ουσιαστικά καθορίζει την ποιότητα. Επιπλέον, κάθε καρέ έχει έναν αριθμό από pixels, με τον αριθμό να καθορίζει το πλάτος του καρέ, ενώ όσο υψηλότερη είναι η ανάλυση,τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο αριθμός των pixels. Δηλαδή, αν διατηρήσουμε ένα δεδομένο bitrate, αυξάνοντας την ανάλυση παίρνουμε λιγότερα bits ανά pixel.κάτι που για άλλη μια φορά σημαίνει χαμηλότερη ποιότητα. Θα μπορούσατε να πειτε οτι μειώνοντας το framerate θα πετύχετε αυτό που θέλετε, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Αν θέλετε π.χ. να κωδικοποιήσετε στα 20fps αντί για 25fps θα μπορούσατε να επιβραδύνετε την ταινία,ρυθμίζοντάς την ώστε να τρέχει στα 20 καρέ το δευτερόλεπτο,αντί για 25, μόνο που τότε η ταινία θα γινόταν μεγαλύτερη σε διάρκεια, ενώ συν τοις άλλοις θα είχατε αλλαγή και στο βάθος του ήχου (και θα έπρεπε να αλλάξετε το βάθος χειροκίνητα,χρησιμοποιώντας κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου - και με τον τόνο χαμηλότερα,όλα θα ακούγονταν "χαμηλά"). Ένας άλλος τρόπος θα μπορούσε να είναι με απόρριψη ενός αριθμού καρέ. Κάτι που φυσικά και μπορεί να γίνει και με τον τρόπο αυτό θα είχατε περισσότερα bits ανά δευτερόλεπτο, αλλά ποιά καρέ θα απορρίψετε; Τα απορριφθέντα καρέ θα ήταν εμφανή,εκτός και αν αποδεκατίζατε το framerate, και τότε το video θα εμφάνιζε ξαφνικές "αναπηδήσεις" ,κάτι μη επιθυμητό. Έτσι δεν προτείνεται σε καμία περίπτωση να αλλάξετε το δοθέν framerate.

Δημοσ.

Γινεται οντως αυτο?Κ αν ναι ποιο προγραμμα ειναι αυτο?

Αυτό γίνεται κατά την αναπαραγωγή της ταινίας και θέλει αρκετά δυνατό CPU.

Το ανέφερα περισσότερο για να μου λυθεί και εμένα η απορία πως γίνεται το πρόγραμμα που αναπαράγει τη ταινία να δημιουργεί Frames σε πραγματικό χρόνο και να μη γίνεται από την άλλη πλευρά μέσω κάποιου προγράμματος επεξεργασίας, να ρίξεις μία ταινία ή ένα Video τέλος πάντων για να του "μεγαλώσεις" / αναπαράγεις, περισσότερα Frames.

Η τεχνική αυτή λέγεται Frame doubling interpolation και πληροφορίες για το πως θα το κάνεις μπορείς να βρεις παρακάτω.

Link01

Link02

Καλό διάβασμα :-)

Προσωπικά, δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα, καθώς δημιουργεί την αίσθηση, ότι η ταινία, είναι γραμμένη με Camera χειρός.

Μάλιστα σε Video που φτιάχνω, τα οποία τα τραβάω με τη φωτογραφική μου μηχανή σε 30FPS, το τελικό Video το μετατρέπω σε 24FPS, αφού φαίνεται κινηματογραφικό.

Δημοσ.
Αυτό γίνεται κατά την αναπαραγωγή της ταινίας και θέλει αρκετά δυνατό CPU.

Το ανέφερα περισσότερο για να μου λυθεί και εμένα η απορία πως γίνεται το πρόγραμμα που αναπαράγει τη ταινία να δημιουργεί Frames σε πραγματικό χρόνο και να μη γίνεται από την άλλη πλευρά μέσω κάποιου προγράμματος επεξεργασίας, να ρίξεις μία ταινία ή ένα Video τέλος πάντων για να του "μεγαλώσεις" / αναπαράγεις, περισσότερα Frames.

Η τεχνική αυτή λέγεται Frame doubling interpolation και πληροφορίες για το πως θα το κάνεις μπορείς να βρεις παρακάτω.

Link01

Link02

Καλό διάβασμα :-)

Προσωπικά, δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα, καθώς δημιουργεί την αίσθηση, ότι η ταινία, είναι γραμμένη με Camera χειρός.

Μάλιστα σε Video που φτιάχνω, τα οποία τα τραβάω με τη φωτογραφική μου μηχανή σε 30FPS, το τελικό Video το μετατρέπω σε 24FPS, αφού φαίνεται κινηματογραφικό.

Δηλαδη αν καταλαβα καλα,δεν ισχυει το οσο περισσοτερα fps τοσο καλυτερα?Αυτο θελω να πετυχω κι εγω.Να κανω τα video απο την full hd camera μου να δειχνουν κινηματογραφικα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...