Προς το περιεχόμενο

Mac and Antivirus

panos2000gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω διαβάσει κατά καιρούς διάφορα άρθρα για την χρησιμότητα των antivirus σε mac και ειλικρινά δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο κίνδυνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος, ενώ άλλοι ότι είναι θέμα χρόνου να εμφανιστούν virus/trojans σε macos, ειδικότερα τώρα που το μερίδιο αγοράς των apple έχει αυξητικές τάσεις. Ένα από τα πρώτα επικίνδυνα trojan σε mac, ήταν για παράδειγμα σε πειρατική έκδοση του Adobe photoshop cs4 που αρκετοί κατέβασαν από το internet.

Τελικά να εγκαταστήσουμε antivirus και αν ναι ποιο προτείνετε? Με μια γρήγορη ματιά είδα ότι οι περισσότερες εταιρείες βγάζουν πλέον εκδόσεις και για mac. Αξίζουν ή θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσουν; Από τα freeware διάβασα καλές κριτικές για το i-antivirus.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γνώμη μου: αν ποτέ βγει ιός για Mac, θα βουίξει ο τόπος. Μπορείς να βάλεις τότε antivirus.

Τα antivirus που κυκλοφορούν τώρα, έχουν ως κύριο στόχο να προστατέψουν τους χρήστες Windows με τους οποίους ενδεχομένως συνεργάζεσαι. Όχι τόσο να προστατέψουν τον Mac.

Το iantivirus είναι καθαρά για mac.

Εγώ το βαλα,έκανα ένα scan,δε βρήκε τπτ και το βγαλα,έτσι για την ηρεμία μου.

Αν τώρα παίξει κανα exploit σε κανα site όπως αυτά που βγάζει ο Miller τότε σίγουρα δεν θα σώσει το iantivirus και το κάθε antivirus,οπότε γιατί να το χεις;

Αν αμφιβάλεις για κάτι,βάλτο->scan->απεγκατάσταση

Το MacOS προς το παρών είναι ασφαλής πλατφόρμα. Αν και όταν κυκλοφορήσουν ιοί γι αυτό, τότε να κοιτάξεις και για antivirus. Μέχρι τότε είσαι ασφαλέστατος.

Το iantivirus είναι καθαρά για mac.

Δηλαδή βρίσκει μόνο ιούς για Mac; Αλήθεια, πόσο μεγάλη είναι η βάση δεδομένων του;

ναι μόνο για mac

δεν γνωρίζω,πολύ μικρή μάλλον

PC Tools informs Mac users that the iAntiVirus database has been designed to detect and remove only Mac-specific threats

http://news.softpedia.com/news/iAntiVirus-for-Mac-Updates-Threat-Database-Download-Here-106432.shtml

second θοτ,αν οι macros είναι και για pc και για mac τότε λογικά έχει αρκετές υπογραφές,δεν ξέρω σίγουρα

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...