Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Νομίζω πως η δύναμη Κοριόλις δεν έχει επίδραση σε τέτοια, μη ελεγχόμενα, μικρά συστήματα.

Σαν δύναμη είναι πολύ μικρή συγκριτικά με την βαρύτητα για αυτό και η φορά της δίνης δεν εξαρτάται τόσο από το ημισφαίριο που βρίσκεσαι όσο από την αρχική κίνηση του νερού και την γεωμετρία της δεξαμενής.

Πιο αισθητή γίνεται και απασχολεί την μετεωρολογία όπου εκεί οι πιέσεις και οι μεταβολές τους είναι και αυτές μικρές ενώ η πυκνότητα του μέσου είναι 1000 φορές μικρότερη και ακόμα και εκεί μπορούμε να δούμε δίνες να περιστρέφονται με αντίθετη φορά από την αναμενόμενη.

Low_pressure_system_over_Iceland.jpg

H εικόνα είναι από τη wikipedia και δείχνει ένα κυκλώνα πάνω από την Ισλανδία που έχει φορά περιστροφής αντίθετη από την αναμενόμενη.

• Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Να ρωτήσω κάτι ;; Πώς ακριβώς κολλάει το KCT με το The Kouris Turbine Generator .... έχω χάσει κάτι ;;

KOURIS CENTRI-TURBINE GENERATOR

πεζοί, ελληνικοί, πολλοί χαρακτήρες

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
αυτή την νοοτροπία εαν δεν είχαμε... να γειώνουμε τους πάντες , θα ήμασταν σαν έθνος πολύ καλύτερα!

μπράβο πάντως στον άνθρωπο γι αυτό που κατάφερε!

Μακάρι να εξελιχθεί σε κάτι πιο μεγάλο, τόσο για όλους εμάς όσο και για το περιβάλλον.

επισης εχουμε κ μια νοοτροπια σαν εθνος να πιστευουμε τον καθε εναν που λεει το μακρυ κ το κοντο του...

Μακαρι να το καταφερε, αλλα μου ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι ενας δικηγορος ελυσε το ενεργιακο...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
ρε παιδια ελεος ομως.

Βγηκε ενας ανθρωπος,που ειναι και Ελληνας,να κανει μια προσπαθεια για κατι μεγαλο,και πεσατε ολοι να κοροιδεψετε.

Θα πρεπε να ντρεπεστε.τετοιες προσπαθειες οφειλουμε να τις επαινουμε,ιδιως οταν προκειται για ομοεθνεις μας.

1) Για να τον κοροϊδεύουν θα έχουν τον λόγο τους...

2) Τι σχέση έχει αν είναι ομοεθνης η οχι;...

3) Εμενα μου φαίνεται μπαρουφα (αν και δεν διάβασα όλο το άρθρο) επειδή μου φενετε ίδιο με τα υδροηλεκτρικα εργοστάσια...

Sorry αν έχω κάνει κάποια ορθογραφικά λάθη :S :)

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...