21century Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Το είχε επιχειρήσιε ο Νικολά Τέσλα που καποιοι οικειοπιηθηκαν εφευρεσεις του για να πλουτισουν αλλα το κυριοτερο ειναι οτι οι μεγαλοκαρχαριες του πλανητη δεν θελουν να χασουν οσα εχουν και για αυτο πολεμουν τις νεες ιδεες...
Innersense Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Προβοκάτορα και υπερβολικό σε βρισκω!! Να διάβασε εδώ να δεις ποσο βοηθάνε οι Chevron -Texaco Όχι φίλε μου κάνεις λάθος στους χαρακτηρισμούς σου. Απλά έχω φτάσει 32 και έχω βαρεθεί να διαβάσω από το 90 τα ίδια πράγματα για επαναστατικές θεωρίες και να βλέπω ελάχιστα να γίνονται στην πράξη. Συγκεκριμένα όσον αφορά τη μετακίνηση οδηγώ μηχανάκι, αναμένω εδώ και χρόνια και με μεγάλη μου ευχαρίστηση θα αγόραζα το πρώτο "ευρείας κατανάλωσης" προϊόν που θα έβγαινε στο χώρο. Όταν όμως βλέπω pricing όπως της Zero (http://www.zeromotorcycles.com/zero-s-order.php) καταλαβαίνω ότι μάλλον μας δουλεύουν. Το σκέφτομαι για μετατροπή ποδήλατου σε ηλεκτρικό και με έξτρα custom ηλιακό συλλέκτη. Μιλάμε όμως για μετατροπές που πρέπει να ψαχτείς για να τις κάνεις και να μην σου έρθει ο κούκος αηδόνι. Έλεος, δώστε την τεχνολογία στο ευρύ κοινό πια!
Nik.K Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Innersense εμεις δεν θα προλαβουμε το μπαμ σε αυτα οποτε τι χολοσκας ?
lary7 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Όχι φίλε μου κάνεις λάθος στους χαρακτηρισμούς σου. Απλά έχω φτάσει 32 και έχω βαρεθεί να διαβάσω από το 90 τα ίδια πράγματα για επαναστατικές θεωρίες και να βλέπω ελάχιστα να γίνονται στην πράξη. Ειρωνικα το είπα αφου αμα διάβαζες τα αρθρα θα έβλεπες οτι οντος αυτο που λές ισχυει, στην περιπτωση αυτή ενα πετυχημένο πείραμα απο toyota έληξε γιατι οι πετρελαικές αγόρασαν την πατέντα παραγωγής μπαταριών!!! Ε, και μάντεψε τι εκαναν μετα..... Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2010 από lary7
Innersense Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 χάλια μαύρα αδέλφια... Nik.K μου φαίνεται τρομακτικά λυπηρό αυτό που γράφεις ρε φίλε και ενώ το βλέπω μπροστά μου να συμβαίνει δεν παύω να έχω την ελπίδα μέσα μου... Χειρότερη από τα μάρμαρα του Παρθενώνα έχει καταντήσει η ιστορία... δεν θα τα δούμε ποτέ...
oneofthem Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Τελικά μερικοί είναι πολύ κομπλεξικοί.Ο άνθρωπος σκέφτηκε κάτι που κέντρισε το ενδιαφέρον ολόκληρων κρατών και βγαίνουν κάποιοι που ούτε τη μύτη τους δε ξέρουν να φυσήξουν και το χαντακώνουν. Ξεφτίλα... δεν είναι κομπλεξικοί, απλά έχουν δει το έργο πολλές φορέςεγώ θα ήθελα να βλέπω άρθρα που να μιλάνε για αυτά τα πράγματα αφού τελειώσουν και όχι για τα θα και τα να και τα super και τα duper, βρες τέτοια άρθρα και όλοι από κάτω θα χειροκροτούν ο αναγνώστης ορθά ζητάει περισσότερες λεπτομέρειες και όχι ψαρωτικούς τίτλους με ερωτηματικά στο τέλος για να μην μπορεί καν να πει στον αρθρογράφο πως γράφει ανακρίβειες και να του πει ο άλλος έχει ερωτηματικό στο τέλος.. πες μου ότι ο τίτλος είναι σοβαρός αλλιώς πες μου πόσο σοβαρά μπορείς να εκλάβεις το άρθρο συνήθως οι δημιουργοί ψάχνουν χρηματοδότηση, οι αρθρογράφοι πουλάνε ελπίδες και το άρθρο ξεκινάει με ένα πομπώδη τίτλο, συνεχίζει με 'το ενδιαφέρον από έξω' και το 'ξεκίνησαν ήδη οι παραγγελίες' κτλ ενώ 99 στις 100 δεν είναι έτσι είμαι ο πρώτος που θα καταλάβει πως τρώνε πόλεμο γιατί ξέρω από marketing αλλά άλλο αυτό και άλλο οι δικαιολογίες τη στιγμή που τις περισσότερες φορές γράφουν πως ξεκίνησε ήδη / ξεκινάει η παραγωγή απλά όταν βλέπει πολλές φούσκες σιγά σιγά ο αναγνώστης αρχίζει να φιλτράρει, δεν είναι κριτική αποδοκιμασίας, η κριτική του έλληνα είναι κριτική δυσπιστίας, το πρόβλημα αξιοπιστίας που λένε, αυτό κατά τα άλλα τις καλύτερες ευχές μας στον άνθρωπο και σε όλους όσους προσπαθούν και επιχειρούν ακόμη περιμένω κάτι πατέντες του ΕΜΠ και άλλων Π που γράφονται κατά καιρούς πως ..ξεκινάει φέτος η παραγωγή σε συνεργασία με ιδιώτες πότε θα βγουν στην αγορά.. οι μισές πρέπει να κλείνουν 10-15ετία...ενώ στις άλλες μισές τελικά υπήρχαν ήδη αντίστοιχα προϊόντα τότε ενώ τα υποτιθέμενα δεν βγήκαν ποτέ αυτό που έχω καταλάβει είναι πως όσες προσπάθειες πραγματοποιήθηκαν ήταν εκείνες που δεν ξεκίνησαν με εμβατήρια και ο κόσμος που τις κριτίκαρε άσχημα όταν είδε πως δεν είναι φούμαρα τις υποστήριξε ακόμη και αν υστερούσαν - βλέπε video games έχει παραδείγματα και από την μία και από την άλλη πλευρά Τα πράγματα είναι απλά. edit: άκυρο, λάθος quote- btw οι πατέντες αν δεν κάνω λάθος δεν απαγορεύουν τη χρήση αλλά την εμπορική εκμετάλλευση εκτός αν μιλάμε για προϊόντα λογισμικού Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2010 από oneofthem
Nik.K Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 χάλια μαύρα αδέλφια... Nik.K μου φαίνεται τρομακτικά λυπηρό αυτό που γράφεις ρε φίλε και ενώ το βλέπω μπροστά μου να συμβαίνει δεν παύω να έχω την ελπίδα μέσα μου... Χειρότερη από τα μάρμαρα του Παρθενώνα έχει καταντήσει η ιστορία... δεν θα τα δούμε ποτέ... Προσωπικα δεν με χαλαει και τοσο... Δεν μπορω να με φανταστω να σκαω 50.000ε για να αγορασω ενα καλο αυτοκινητο (εφοσον το Smart τωρα κοστιζει 25.000ε) με μπαταριες που θα θελει φορτιση 16 ωρων καθε 200 χιλιομετρα και θα πιανει μια τελικη 150χλ/ω. Περα απο το κοστος που αν διαβασεις τα περι του νεου smart θα δεις πως απλα κανεις μια οικονομια 20-30% σε χρηματα σε σχεση παντα με την αμολυβδη των 95 οκτανιων. Ειναι καλη σε πολλα χρονια ναι αλλα και παλι 25.00ε για Smart οταν βρισκεις μεταχειρισμενο με 6.000ε ειναι παρα πολλα.
Innersense Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Απο το Link της Wikipedia για το EV1 της General Motors The EV1 program was subsequently discontinued in 2002' date=' and all cars on the road were repossessed. [b']Lessees*[/b] were not given the option to purchase their cars from GM, which cited parts, service, and liability regulations.[1] The majority of the repossessed EV1s were crushed, and the rest delivered to museums and educational institutes with their electric powertrains deactivated, under the agreement that the cars were not to be reactivated and driven on the road. The EV1's discontinuation remains controversial, with electric car enthusiasts, environmental interest groups and former EV1 lessees accusing GM of self-sabotaging its electric car program to avoid potential losses in spare parts sales (sales forced by government regulations), while also blaming the oil industry for conspiring to keep electric cars off the road.[1] *προσοχή δεν το πουλάγανε για να τα έχουνε όλα τα κομμάτια υπό τον έλεγχο τους! Μιλάμε για facts, όχι ισχυρισμούς ή μύθους. Περισσότερα στο ντοκιμαντέρ Who Killed the Electric Car? με προσεκτική θέαση, μη μας λένε και προβοκάτορες που σπέρνουμε θεωρίες συνωμοσίας (ωραία τσίχλα αυτή, όσοι είναι κατά των εταιριών και της κυβέρνησης είναι προβοκάτορες και τρομοκράτες αντίστοιχα που σπέρνουν θεωρίες συνωμοσίας). Ζητώ συγνώμη για την off topic παρένθεση στο θέμα, αλλά μια και ο τίτλος τοποθετήθηκε λίγο ευρύτερα στο ενεργειακό ξέφυγα. Συνοψίζοντας, έχω απηυδήσει από το γεγονός ότι κανένας επιστήμονας ομογενής η μη δεν μπορεί να λύσει το ενεργειακό γατί "δεν γίνεται" να λυθεί...
andypolitis Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Αν ανακαλύψεις κάτι, ΑΝ θες ΤΟΤΕ επιτρέπεις σε άλλους να την χρησιμοποιήσουν. Είτε δωρεάν ή με κάποια λεφτά. Είναι δικές τους πατέντες, μιλώ πάντα για τα φωτοβολταικά. Ξοδεύουν τεράστια ποσά για έρευνα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να ανακαλύψουν πρώτοι οτιδήποτε νέο για να απαγορεύσουν τη χρήση του. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα απο τις βρωμιές που κάνουν. Όποιος και να είσαι, με αυτές τις εταιρίες δεν μπορείς να τα βάλεις. Θα σε λαδώσουν, και αν αυτό δεν πετύχει θα σε απειλήσουν εσένα ή την οικογένεια σου. Τα συμφέροντα είναι πολύ ισχυρά. Όπως και πολλά πράγματα στο πλανήτη δεν μπορείς να τα αλλάξεις όσο και να προσπαθήσεις. Έτσι λειτουργεί ο κόσμος, έτσι λειτουργούσε πάντα. Ελλάδα και Κύπρος, με τόσο ήλιο που έχουμε, μπορούμε να καλύψουμε 100% τις ανάγκες τους με ηλιακή και αιολική πολύ εύκολα και χωρίς τεχνολογία από το Star Trek. Γιατί δεν το κάνουμε ? +φωνω,ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που είναι η λύση έχουν ένα σοβαρό μειωνέκτημα...η ενέργεια είναι άπειρη έτσι δεν μπορούν να μας την χρεώσουν.
drmetal Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Απο το Link της Wikipedia για το EV1 της General Motors *προσοχή δεν το πουλάγανε για να τα έχουνε όλα τα κομμάτια υπό τον έλεγχο τους! Μιλάμε για facts, όχι ισχυρισμούς ή μύθους. Περισσότερα στο ντοκιμαντέρ Who Killed the Electric Car? με προσεκτική θέαση, μη μας λένε και προβοκάτορες που σπέρνουμε θεωρίες συνωμοσίας (ωραία τσίχλα αυτή, όσοι είναι κατά των εταιριών και της κυβέρνησης είναι προβοκάτορες και τρομοκράτες αντίστοιχα που σπέρνουν θεωρίες συνωμοσίας). Ζητώ συγνώμη για την off topic παρένθεση στο θέμα, αλλά μια και ο τίτλος τοποθετήθηκε λίγο ευρύτερα στο ενεργειακό ξέφυγα. Συνοψίζοντας, έχω απηυδήσει από το γεγονός ότι κανένας επιστήμονας ομογενής η μη δεν μπορεί να λύσει το ενεργειακό γατί "δεν γίνεται" να λυθεί... Πέστα φίλε ... Όποιος σκέφτετε λίγο περισσότερο από τη μάζα είναι αυτόματα προβοκάτορας και συνομωσιολόγος. Αυτή η στάση είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των σκεφτόμενων ανθρώπων που προσπαθούν να ξυπνήσουν άλλους και ο μεγαλύτερος σύμμαχος των συμφερόντων. Εξαιρετικό documentary, λεέι για μια προσπάθεια που έγινε από την πολιτεία της California για προωθήσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και πως και γιατί αυτή σταμάτησε. Το προτείνω και εγώ για όλους τους "μη συνομωσιολόγους" για να καταλάβουν ότι είναι απλά αφελείς.
billxl Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Κάτι για τη σημασία του πετρελαίου στην ηλεκτρική παραγωγή. Η κύρια ενεργειακή πηγή παγκοσμίως για ηλεκτρική παραγωγή δεν είναι το πετρέλαιο, είναι ο άνθρακας, το κάρβουνο και έπεται το φυσικό αέριο.Η ηλ. παραγωγή με πετρέλαιο δε συμφέρει σε μεγάλη κλίμακα.Οι πετρελαΐκές εταιρείες δεν ελέγχουν την εξαγωγή γαιάνθρακα.Ελέγχουν όμως το φυσικό αέριο. Το πετρέλαιο έχει μεγάλη σημασία για τις μεταφορές.
mikelamar Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Μου αρέσει που αρχισατε να δικαζετε, keep walking. Όταν ένας άνθρωπος παει μπροστά, προοδεύει, προσπάθησε να τον ακολουθήσεις, μην αρχίζεις πικροχολες κριτικές προσπαθοντας να τον μειωσεις, αλλά συγνώμη ξέχασα, εσυ είσαι πιο ειδικός από τους ειδικούς. Παψε λοιπόν να είσαι μιζέρος κ αρνητικός για οτιδήποτε δεν μπορείς να καταλάβεις, γιατί στην τελική ενα είναι σίγουρο, ο καιρός θα δείξει...το είπε & ο Λιακοπουλος...!!!
PaNtErAz Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Και γιατί σαν τον δον Κιχότη να κυνηγάω δίνες και να μην τις δημιουργώ τεχνητά χρησιμοποιώντας την βαρύτητα ? όπως έκανε ο Kaplan με την τουρμπίνα του το 1913 ? απλα τα πραγματα παίρνω ενα υδροηλεκτρικό φράγμα βάζω σωληνώσεις σε σχήμα κοχλία η ίσια δεν ξερω και οδηγώ το νερό στην τουρμπίνα πολλαπλασιάζοντας με την βαρύτητα την ταχύτητα του νερού μετα η τουρμπίνα σε πηνία κτλ κτλ
billxl Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Και γιατί σαν τον δον Κιχότη να κυνηγάω δίνες και να μην τις δημιουργώ τεχνητά χρησιμοποιώντας την βαρύτητα ? όπως έκανε ο Kaplan με την τουρμπίνα του το 1913 ? απλα τα πραγματα παίρνω ενα υδροηλεκτρικό φράγμα βάζω σωληνώσεις σε σχήμα κοχλία η ίσια δεν ξερω και οδηγώ το νερό στην τουρμπίνα πολλαπλασιάζοντας με την βαρύτητα την ταχύτητα του νερού μετα η τουρμπίνα σε πηνία κτλ κτλ Έτσι λειτουργούν τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια.Η μέθοδος με την περιδίνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πριν πάει το νερό στο σωλήνα για την τουρμπίνα, αυξάνοντας έτσι την ενεργειακή απόδοση.Κάτι τέτοιο υποθέτω μπορεί να εφαρμοστεί στα υδ/ηλ. εργοστάσια.Εκμεταλευόμαστε και την διαφορά δυναμικού (λόγω υψομετρικής διαφοράς) και την περιδίνηση του νερού.
digekas Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 ...απλά είναι αλλά με έχασες όπως και όλους τους άλλους στο 100% που έγραψες πιο πάνω, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με έχασε και το άρθρο στον τίτλο btw οι πατέντες αν δεν κάνω λάθος δεν απαγορεύουν τη χρήση αλλά την εμπορική εκμετάλλευση εκτός αν μιλάμε για προϊόντα λογισμικού Αν με το "100%" αναφέρεσαι στο απόλυτο της άποψης μου, λυπάμαι αλλά τόσο η φυσική από την πλευρά της θεωρίας όσο και η μηχανική από πλευρά πράξης και πρακτικής δεν αφήνουν περιθώρια να γίνουμε ρομαντικοί ή ονειροπόλοι, όχι τουλάχιστον σε αυτό το συγκεκριμένο παράδειγμα. Και γιατί σαν τον δον Κιχότη να κυνηγάω δίνες και να μην τις δημιουργώ τεχνητά χρησιμοποιώντας την βαρύτητα ? όπως έκανε ο Kaplan με την τουρμπίνα του το 1913 ? απλα τα πραγματα παίρνω ενα υδροηλεκτρικό φράγμα βάζω σωληνώσεις σε σχήμα κοχλία η ίσια δεν ξερω και οδηγώ το νερό στην τουρμπίνα πολλαπλασιάζοντας με την βαρύτητα την ταχύτητα του νερού μετα η τουρμπίνα σε πηνία κτλ κτλ Οι υδροδυναμικές μηχανές που είναι ευρύτατα διαδεδομένες σήμερα είναι οι Francis οι οποίες έχουν μεγάλο εύρος λειτουργίας και δίνουν ενέργεια στο μέγιστο της ζήτησης ενώ όταν η κατανάλωση της ενέργειας πέφτει τις βραδυνές ώρες λειτουργούν ως αντλίες στέλνοντας το νερό πίσω. Μια και βλέπω ότι έχετε όρεξη για συζήτηση στο συγκεκριμένο θέμα, ενέργεια από το νερό μπορούμε να πάρουμε είτε από την ορμή του, πχ ποτάμια, είτε από την διαφορά ύψους που μεταφράζεται σε πίεση (κάθε 10 μέτρα ύψους κερδίζουμε μία ατμόσφαιρα). Αναφέρθηκαν σε προηγούμενο ποστ οι υδροστρόβιλοι Pelton που εκμεταλλεύονται την πίεση που δημιουργείται από την διαφορά στάθμης του νερού μέσω φραγμάτων, αναφέρθηκαν οι Kaplan που εκμεταλλεύονται μεγάλες παροχές νερού καθώς και οι Francis που λειτουργούν και στην μία και στην άλλη περίπτωση. Αφήσαμε έξω όμως μία από τις βασικότερες παραμέτρους που αφορούν την ενέργεια την θερμοκρασία. Τεράστια ποσά ενέργειας μπορούμε να πάρουμε από την γεωθερμία όπου εκεί το νερό γίνεται ατμός και οι υδροστρόβιλοι για τους οποίους μιλούσαμε προηγουμένως τώρα γίνονται ατμοστρόβιλοι. Το συντριπτικό ποσοστό της ενέργειας σήμερα παράγεται από ατμοστροβίλους η δε θερμότητα που απαιτείται για την μετατροπή του νερού σε ατμού λαμβάνεται είτε με καύση ορυκτών καυσίμων είτε με σχάση σχάσιμων υλικών (πυρηνικά εργοστάσια). Αυτή την θερμότητα όμως μπορούμε να την πάρουμε μέσω της γεωθερμίας και ένα εργοστάσιο υπήρχε στην Μήλο αλλά λόγω του θείου και της κακής επιλογής των υλικών, η παραγωγή υδρόθειου οδήγησε σε διαβρώσεις οπότε και η όλη προσπάθεια εγκαταλείφθηκε. Το θέμα όμως δεν είναι να παράγεται κάπου συγκεντρωτικά η ενέργεια και στην συνέχεια να υπάρχει κάποιος που θα ελέγχει την διανομή. Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Το θέμα δεν είναι να βρούμε κάτι δωρεάν για να συνεχίσουμε να ρυπαίνουμε και να σπαταλάμε τους πόρους του πλανήτη. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το που οδηγεί αυτή η υπερκατανάλωση και να αντιληφθούμε ότι δεν μπορούμε "εμείς" να περνάμε καλά εις βάρος τρίτων "αναπτυσσόμενων" (υπανάπτυκτων) χωρών. Όταν λοιπόν ο κόσμος ξυπνήσει και πλέον αντιληφθεί ότι δεν δικαιούται να εκμεταλλεύεται τον άλλο για να περνάει αυτός καλύτερα, να είστε σίγουροι ότι πολλές λύσεις θα εφαρμοστούν (όχι θα βρεθούν, γιατί έχουν ήδη βρεθεί). Μέχρι τότε, θα πηγαίνουμε σαν κοινωνία από το κακό στο χειρότερο και όσο τα μέσα που ελέγχονται από τα ίδια κανάλια θα προσπαθούν να πουλήσουν φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες, τόσο θα αυξάνουν αυτοί που θα μας προσ-γειώνουν στην πραγματικότητα μπας και κάποια στιγμή ανοίξουν τα μάτια μας και δούμε το θέατρο του παραλόγου που παίζεται στις πλάτες μας. Με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα