Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία Windows/Mac Application για διαχείριση SQL Database.

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, αυτό που ρωτάω δεν ξέρω καν αν γίνεται (ή μπορεί να γίνεται και να θεωρηθεί "χαζή" η ερώτηση :-D ). Έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με SQL Databases, αλλά υπήρχε SQL Server (είτε στο δίκτυο της σχολής, είτε στο δικό μου PC που το έκανα εγκατάσταση) και μετά επικοινωνούσα με την database, είτε μέσω MySQL εντολών, είτε μέσω java application, είτε μέσω μιας php web application..

Αυτό που δεν ξέρω αν γίνεται, είναι η δημιουργία μιας standalone executable application, η οποία να δημιουργεί την SQL Database στον υπολογιστή και να την διαχειρίζεται μέσω κάποιου GUI.

Α, και σα να μην έφταναν όλα αυτά, ήθελα να ξέρω αν γίνεται αυτή η εφαρμογή να τρέχει και σε Mac OS (με κάποιες μετατροπές στον κώδικα ίσως; :rolleyes: )

Δημοσ.

Αυτό που εννοούσα, είναι να φτιάξω μια application που να λειτουργεί σε ένα μηχάνημα το οποίο δεν έχει εγκατεστημένο SQL Server..

Ή στην εναλλακτική περίπτωση, να εγκαθιστά SQL Server κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής.

Δημοσ.

ανάλογα τη βαρυτητα του προγράμματος. μπορείς πχ να χρησιμοποιήσεις python, και για βάση να έχεις καποια απο τις βάσεις που υποστηρίζει εγγενώς η python, όπως πχ SnakeSQL.

Δες εδω κι εδώ

Δημοσ.
Αυτό που εννοούσα, είναι να φτιάξω μια application που να λειτουργεί σε ένα μηχάνημα το οποίο δεν έχει εγκατεστημένο SQL Server..

Ή στην εναλλακτική περίπτωση, να εγκαθιστά SQL Server κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής.

Το GUI μπορείς να το φτιάξεις σε ότι γλώσσα ξέρεις. C#, VB, Delphi (την συνιστώ για DB εφαρμογές). Τώρα η επιλογή του RDBMS εξαρτάται από τις ανάγκες σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις Sql Server ο οποίος όμως θέλει στήσιμο ή να πας αλλού όπου τα πράγματα είναι πιο απλά όπως Access ή SqlLite όπου θα έχεις ένα μόνο αρχείο για την βάση σου.

Δημοσ.

Θα πρότεινα Qt για GUI μιας και είναι multi-platform και περιλαμβάνει και τη βιβλιοθήκη QtSql για σύνδεση σε βάση κτλ. (C++ είναι κυρίως αλλά γίνεται και μέσω bindings για άλλες γλώσσες) Το καλό με αυτό θα είναι ότι θα χρειαστείς πολύ λίγες εως και καθόλου αλλαγές στον κώδικα για να τρέξει σε Mac.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...