Προς το περιεχόμενο

Αποδεκτές θερμοκρασίες για HDD;

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είχα ασχοληθεί γενικά ποτέ με θερμοκρασίες στους σκληρούς μου, έβαλα το hard disk sentinel για να τσεκάρω έναν σκληρό που μου έκανε νερά, και είδα πως οι 2 εσωτερικοί μου πάνε μέχρι 43-44, αλλά περισσότερο με απασχολεί ο εξωτερικός LG που έχω (με usb τροφοδοσία), που είδα πως μετά από κάποια ώρα χρήσης (με αντιγραφή αρχείων) πήγε 50-51 και έβγαλε κόκκινο στο hard disk sentinel..

Γενικά τι επίπεδα θερμοκρασίας θεωρούνται επικίνδυνα;

Δημοσ.

Κάτω από 40C είναι πολύ καλές, πάνω από 50C δεν είναι επιθυμητές. Αυτό δε σημαίνει ντε και καλά ότι θα χεις πρόβλημα. Για ~7 χρόνια είχα δίσκο σε μηχάνημα 24/7 που το καλοκαίρι έπιανε 55άρες σταθερά και δεν παρουσίασε πρόβλημα.

Ο εξωτερικός σου φαντάζομαι πως λειτουργεί σε τέτοιες θερμοκρασίες για περιορισμένα χρονικά διαστήματα, οπότε δε φαντάζομαι πως θα χεις ιδιαίτερο πρόβλημα.

Δημοσ.

Οι εσωτερικοί σου καλά είναι, θα μπορούσαν και λίγο καλύτερα, 1-3C κάτω. Φαντάζομαι έχεις ανεμιστηράκι να τους ψύχει.

Οι εξωτερικοί έχουν ανεβασμένες θερμοκρασίες είναι η αλήθεια και είναι λογικό.

Δημοσ.

Το κουτί έχει μπροστά από τους σκληρούς ανεμιστήρα που τους ψύχει. Την θερμοκρασία δεν την παρακολουθώ συνέχεια, δεν πρόσεξα πώς πήγε το καλοκαίρι. Τώρα πάντως, με 10 λεπτά ανοιχτό το pc, οι 2 εσωτερικοί έχουν θερμοκρασία 30 και 34 (αυτός που έχει 30 είναι WD Green).

Για τον εξωτερικό με απασχολεί, που βλέπω πως ανεβάζει στους 50 σχετικά γρήγορα όταν είναι σε χρήση, με μεταφορά αρχείων. Μάλιστα αυτόν τον έχω συχνά συνδεδεμένο στον αποκωδικοποιητή/media player, γιατί βλέπω από κει ταινίες. Δηλαδή μιλάμε για συνεχόμενες ώρες λειτουργίας και φοβάμαι μην τα τινάξει..

Δημοσ.

οι εξωτερικοί είναι νορμάλ να είναι πιο ζεστοί γιατί είναι κλεισμένοι στο κουτάκι τους, εγώ με κουτί 3,5" wd και δίσκο 500gb aaks είχα δεί μέχρι και 71 βαθμούς χωρίς χρήση μάλιστα...wd σου λέει μετά...το πέταξα...

Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις κανένα κουτάκι με 4αρι ανεμιστηράκι

Επίσης οι δίσκοι ζεσταίνονται παραπάνω όταν πχ έχεις ανοιχτό το torrent , που γράφει συνέχεια...Αλλά μην ανησυχείς για τους 51...τα όρια του σεντινελ αλλάζουν αν σε ενοχλεί να το βλέπεις κόκκινο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...