Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με driver

thanos713

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, μόλις εγκατέστησα OpenSUSE, τελευταία έκδοση, και έχω πρόβλημα με τον driver της κάρτας δικτύου. Πάω στο YaST -> Συσκευές δικτύου -> Ρυθμίσεις δικτύου -> Περίληψη και μου γράφει "RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet Controller", αυτή λογικά είναι η κάρτα δικτύου, πώς μπορώ να της περάσω driver?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.
Καλησπέρα, μόλις εγκατέστησα OpenSUSE, τελευταία έκδοση, και έχω πρόβλημα με τον driver της κάρτας δικτύου. Πάω στο YaST -> Συσκευές δικτύου -> Ρυθμίσεις δικτύου -> Περίληψη και μου γράφει "RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet Controller", αυτή λογικά είναι η κάρτα δικτύου, πώς μπορώ να της περάσω driver?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δεν δουλεύει;

http://www.google.gr/#hl=el&source=hp&q=RTL8111%2F8168B+PCI+Express+Gigabit+Ethernet+Controller+linux&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+Google&aq=f&aqi=&aql=&oq=RTL8111%2F8168B+PCI+Express+Gigabit+Ethernet+Controller+linux&gs_rfai=&fp=bb1cc5eeffbbac44

Δημοσ.

Αυτό μπορεί να δουλεύει αλλά δεν ξέρω πως να το κάνω γιατί είμαι νέος στο linux... Μπορείς να μου εξηγήσεις κάποιο από αυτά;

Δημοσ.

Ένα παρόμοιο πρόβλημα:http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/realtek-semiconductor-co-ltd-rtl8111-8168b-pci-express-gigabit-ethernet-controller-683656/

Δηλαδή συνδέεις το ethernet και δεν δουλεύει;Παράξενο.

Πάνε YaST -> Συσκευές δικτύου -> Ρυθμίσεις δικτύου ->Γενικές Επιλογές και επέλεξε Διαχείριση με τον NetworkManager και δες μετά αν σου βγάζει διαθέσιμα δίκτυα(θα το βρεις στην taskbar δεξιά).

Δημοσ.

Ποοοοοοοο, τώρα κατάλαβα τι γίνεται... Αυτή είναι η κάρτα δικτύου η εσωτερική η ενσύρματη, εγώ όμως θέλω του flash-ακιού την κάρτα που είναι ασύρματη, πώς θα δω ποια είναι; Βάζω το usb και δεν αναγνωρίζει τίποτα...

Δημοσ.
Ποοοοοοοο, τώρα κατάλαβα τι γίνεται... Αυτή είναι η κάρτα δικτύου η εσωτερική η ενσύρματη, εγώ όμως θέλω του flash-ακιού την κάρτα που είναι ασύρματη, πώς θα δω ποια είναι; Βάζω το usb και δεν αναγνωρίζει τίποτα...

Βάλε το usb και δώσε στο τερματικό(αν έχεις KDE είναι στο Kickoff,αν έχεις GNOME πας Υπολογιστής-Περισσότερες Εφαρμογές-Τερματικό):

>su

Θα σου ζητήσει κωδικό,και μετά:

>lsusb

Για να δούμε πως το βλέπει(postαρε το αποτέλεσμα).

Τι DE έχεις(GNOME,KDE);Αν έχεις KDE,πάνε Updater Applet(κάτω δεξιά)-Ρύθμιση Εφαρμογής και τίκαρε την τελεύταία επιλογή.

Δημοσ.

Ήξερα τι είναι το τερματικό όσο κουλό και αν φαίνεται... :P Μου έβγαλε αυτό:

>Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 148f:3070 Ralink Technology, Corp. 
Bus 001 Device 003: ID 058f:6362 Alcor Micro Corp. Hi-Speed 21-in-1 Flash Card Reader/Writer (Internal/External)
Bus 001 Device 004: ID 0bc2:3001 Seagate RSS LLC 
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 002: ID 046d:092f Logitech, Inc. QuickCam Express Plus
Bus 005 Device 003: ID 046d:c045 Logitech, Inc. Optical Mouse

Δημοσ.

Στο πρώτο link ποιο από όλα να κοιτάξω; Επίσης το τίκαρα αυτό αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι συνδεδεμένο στο internet...

Δημοσ.
Και ποιο από όοοοολα αυτά να πατήσω; Όχι, δεν φτάνει το καλώδιο ως εκεί...

Θα επιλέξεις σύμφωνα με το μοντέλο του Wi-Fi adapter.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...