popeye68 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 αυτο εχει λαδι.. Όχι. Το καθαρό ασετόν από το φαρμακείο δεν έχει λάδι. Δεν εννοώ αυτό που το πουλάνε στα super markets και είναι και καλλυντικό μαζί. Μισό ευρώ το μπουκαλάκι κάνει στο φαρμακείο και καθαρίζει τέλεια.
Catalyst Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Έχει και το site της arctic οδηγο, οπότε δες κι εκεί αν θες τι παίζει.http://www.arcticsilver.com/methods.html Στο συγκεκριμένο απλώνει πάνω στην ψύκτρα την πάστα και στον επεξεργαστή λέει να μην απλώσεις την σταγόνα που θα ρίξεις. Πολύ ενδιαφέρον σύνδεσμος. Δεν είχα σκεφτεί κάν ό,τι υπήρχε επίσημη ιστοσελίδα. Η πρώτη οδηγία είναι πολύ αποτρεπτική: 1) Don't put it in your mouth.
moldovan20 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ την είχα βάλει όπως στη φωτογραφία (την έκανα και λίγο πιο "λεία" ) και είχα άψογα αποτελέσματα ..Τώρα αυτό το ότι τη βάζεις στην ψύκτρα , δεν το ήξερα .
Nik.K Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Εμ πρεπει να εχει μισο κιλο παστα πανω αυτος ο επεξεργαστης......Αυτο για μενα ειναι παρα πολυ λαθος. Περα απο αυτο Catalyst εγω σου προτεινα καλυτερες λυσεις απο την Mugen στα ιδια σχεδον χρηματα, απο εκει και περα εσυ αποφασιζεις
qsis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Όχι. Το καθαρό ασετόν από το φαρμακείο δεν έχει λάδι. Δεν εννοώ αυτό που το πουλάνε στα super markets και είναι και καλλυντικό μαζί.Μισό ευρώ το μπουκαλάκι κάνει στο φαρμακείο και καθαρίζει τέλεια. επειδη ειπες για νυχια.. δεν καταλαβα οτι μιλουσες για καθαρο ασετον ---------- Προσθήκη στις 02:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:17 ---------- Τώρα αυτό το ότι τη βάζεις στην ψύκτρα , δεν το ήξερα . και η prolimatech τα ιδια νομιζω λεει και cpu και ψυκτρα, αλλα αυτα ειναι περιττα πολυ λιγη παστα με δαχτυλακι και 66 βαθμοι μαξ
Catalyst Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 @Nik.K Αυτό με την AS5 που θέλει καιρό για να αποδώσει τα μέγιστα είναι απαραίτητα κακό; Γιατί από την στιγμή της εφαρμογής της δεν ξέρω και γώ πόσο καιρό θα κάνω τα αφαιρέσω την ψύχτρα για κάποιον λόγο. Ο παλίος μου Athlon 3500+ από τότε που τον πήρα συναρμολογημένο δεν τον έχω πειράξει ποτέ 4 και πλέον χρόνια. Κατά μέσο όρο πόσο καιρό θέλει για να αποδώσει καλα; Σε αντιπαράθεση έχεις να μου προτείνεις κάτι ανάλογο; Τελικά όπως λεέι η ιστοσελίδα της Artic Silver η AS5 θέλει 200 ώρες νορμάλ χρήσης, για να στρώσει. Ενώ για την Artic Silver Ceramique λεέι 25. Έχω ακούσει τα καλύτερα για την πρώτη πάστα και σχεδόν ισάξια για την δεύτερη. Απλά η Ceramique δεν είναι καθόλου αγώγιμη. Και απ' ό,τι είδα την βρίσκεις πιο εύκολα από την πρώτη. Η σελίδα έχει και άλλες 2 που δεν της ξέρω.
madsc Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 moldovan20 με το συμπάθειο αλλά αυτό είναι σοβάντισμα, όχι πάστα για cpu. Guys η δουλειά της πάστας είναι να καλύψει θερμικά τα απειροελάχιστα κενά ανάμεσα σε cpu & ψύκτρα. Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να μοιάζει με βάψιμο όχι με χτίσιμο. Δοκιμάστε άπλωμα με τηλεκάρτα π.χ. ή με μια bussiness card. Μια δυνατή photo με ένα καλό άπλωμα πάστας παρακαλώ. Btw οι θερμοαγώγιμες πάστες καθαρίζουν με: 1. Οινόπνευμα 2. Βενζίνα [καθαρή] 3. Ασετόν [καθαρό] Αν μια πάστα δεν καθαρίζει με το 1. περνάτε στο 2. και μετά στο 3. Αν δεν καθαρίσει ούτε με 3. , βάλατε κάτι άλλο ... , πάντως όχι πάστα p.s. Το ασετόν το κρατάτε μακριά από πλαστικά και βαμμένα χρώμματα ... είναι μαλωμένοι /sc
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτα υποθετω οτι κανουν : Και το αποτυπωμα στη ψυκτρα: Να κι αλλο ενα καλο: Τι να αποφυγετε:
madsc Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Μόνο κάνουν; Τώρα με έστειλες ... πάω να πάρω τα χάπια μου και ύπνο. Πολύ καλή δουλειά GeorgeMan /sc
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Edited Θελει δουλεια για να γινουν ετσι η αληθεια ειναι Thanks, καλο χαπακωμα και καληνυχτα mod!
Nik.K Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Υποψην πως αν καλυψει καποιος τον επεξεργαστη οπως σε ολες τις φωτος θα υπαρχει προβλημα αφου θα σταξει η παστα γυρω γυρω. Δεν πρεπει να βαζουμε παστα απο την μια ακρη στην αλλη, αυτο το αφηνουμε να γινει με την πιεση της ψυκτρας.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Αν ειναι πραγματικα λεπτη στρωση οπως πρεπει να ειναι, σε ολο το μηκος, δεν σταζει. Απ την αλλη αν δεν βαλεις, δεν ξερεις αν εχει τη σωστη πιεση σε ολες τις μεριες, και αρα δεν ξερεις αν εχει παει παστα παντου. Αλλα και να σταξει, τι τις εχουμε τις Ceramique και τις λοιπες παστες του κιλου; Μονο η Silver ειχε προβλημα Παντως αυτα λεπτομερειες ειναι, και χωρις παστα μια χαρα απειρα συστηματα εχω τρεξει για δοκιμες. Μαλιστα ενας Celeron D ενα φεγγαρι, ειχε παει απο 2,8 -> 3,88Ghz χωρις παστα και χωρις overvoltage.
konnak Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Είχα πετύχει ένα καλό άρθρο για τους διάφορους τρόπους εφαρμογής πάστας. Εδώ λέει για τις απλές ψύκτρες (με τετράγωνη μεταλλική βάση) και εδώ για τις νεότερες HDT (Heapipe Direct Touch). Εφαρμόζει πάστα με κάθε διαφορετικό τρόπο (σταγόνα στο κέντρο, x στο κέντρο, δύο γραμμές, κτλ.) και μετά αφαιρεί την ψύκτρα και διαπιστώνει πόσο καλή ή κακή ήταν η εφαρμογή. Σημειώστε ότι στη δεύτερη περίπτωση (που είναι και η συνήθης με τις ψύκτρες που είναι δημοφιλείς τελευταία) χρειάζεται παραπάνω πάστα, κάτι που έχω δει να αναφέρεται σε πάρα πολλά reviews τέτοιων ψυκτρών.
popeye68 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Παντως αυτα λεπτομερειες ειναι, και χωρις παστα μια χαρα απειρα συστηματα εχω τρεξει για δοκιμες. Μην το λες αυτό. Εντάξει και βέβαια λειτουργεί. Η πάστα βελτιώνει την προσαρμογή της επιφάνειας του επεξεργαστή με την επιφάνεια της ψύκτρας. Άμα δεις με ένα μικροσκόπιο την επιφάνεια της ψύκτρας θα δεις ότι είναι όλο ανωμαλίες (εξωγκώματα, λακούβες κτλ) και ας φαίνεται λεία. Με αποτέλεσμα να κάνει επαφή μικρότερη επιφάνεια άρα και μικρότερη απαγωγή θερμότητας. Η πάστα λοιπόν εισχωρεί μέσα σε αυτές τις κοιλότητες και της κάνει λόγω της πλαστικότητάς της "ένα". Συνεπώς μεγαλύτερη επιφάνεια σε επαφή = μεγαλύτερη απαγωγή θερμότητας. Αποτέλεσμα: 2°-5°C κάτω.
LouCi4er Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Μην το λες αυτό. Εντάξει και βέβαια λειτουργεί. Η πάστα βελτιώνει την προσαρμογή της επιφάνειας του επεξεργαστή με την επιφάνεια της ψύκτρας.Άμα δεις με ένα μικροσκόπιο την επιφάνεια της ψύκτρας θα δεις ότι είναι όλο ανωμαλίες (εξωγκώματα, λακούβες κτλ) και ας φαίνεται λεία. Με αποτέλεσμα να κάνει επαφή μικρότερη επιφάνεια άρα και μικρότερη απαγωγή θερμότητας. Η πάστα λοιπόν εισχωρεί μέσα σε αυτές τις κοιλότητες και της κάνει λόγω της πλαστικότητάς της "ένα". Συνεπώς μεγαλύτερη επιφάνεια σε επαφή = μεγαλύτερη απαγωγή θερμότητας. Αποτέλεσμα: 2°-5°C κάτω. Καλα σιγουρα και εχει αποτελεσμα η παστα.Σκεψου οτι η τοποθετηση ή η μη τοποθετηση της παστας εχει μια διαφορα 2-5 βαθμους οπως λες και εσυ.Ποση διαφορα να εχει η τελεια τοποθετηση απο μια καλουτσικη εφαρμογη?~1 βαθμο?Και αμα.Αυτο θελει να πει ο George
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.