popeye68 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Η CM 212 ελαφρά κλοκαρισμένη (3.0Ghz). Oι στροφές πάνε max 2000 rpm/min και ακούγεται ένα ελαφρύ "φύσημα". Εκεί που ακουμπάει η ψύκτρα πάνω στα fins στις γωνίες υπάρχει ένα αντικραδασμικό υλικό (κάτι τριγωνάκια από καουτσούκ). Αυτό είναι που την κάνει αθόρυβη. (βλ. εικ.)
LouCi4er Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Ας πω την γνωμη μου μιας και την εχω.Το ανεμιστηρι της 212 στις φουλ στροφες,2000rpm,ειναι ενοχλητικο.Αρκετα θα ελεγα.Το παραξενο ειναι,οτι απο τις 1800 και κατω πραγματικα δεν το ακους.Εγω το δουλευω στις ~1700 ( 1664 για την ακριβεια ) και δεν υπαρχει καθολου.Απ' οτι το εχω τεσταρει δεν υπαρχει καμια διαφορα στις θερμοκρασιες οταν ο ανεμιστηρας δουλευει φουλ και οταν δουλευει με λιγοτερες στροφες.Μην πεταχτει κανενας εξυπνος,δεν ειπα να το βαλεις 1000 στροφες αλλα αν το ριξεις εκει γυρω στις 1700 ο θορυβος πραγματικα εξαφανιζεται και η αποδοση δεν επηρεαζεται σχεδον καθολου. Η ψυκτρα ειναι παρα πολυ καλη,αξιζει.Ειναι η καλυτερη επιλογη σε αυτα τα χρηματα και σε oc τα παει πολυ καλα.Catalyst,παρτην χωρις να το σκεφτεις. ---------- Προσθήκη 17-09-2010 στις 00:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 16-09-2010 στις 23:55 ---------- Oι στροφές πάνε max 2000 rpm/min και ακούγεται ένα ελαφρύ "φύσημα". Μαλλον εγω εχω πιο ευαισθητα αυτια.Γιατι στις 2000 εμενα μου ερχεται να την κλοτσησω. Ενταξει οχι ετσι αλλα με ενοχλει.Τεσπα. rpm=rounds per minute οποτε στο rpm/min που εγραψες το min ειναι περιττο.
popeye68 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Η δικιά μου δουλεύει idle στις 1400rpm (περίπου) και full δεν έχει πάει ποτέ πάνω από 1800rpm (βλ. εικ. παραπάνω). Για τα λεφτά της είναι the best.
LouCi4er Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Η δικιά μου δουλεύει idle στις 1400rpm (περίπου) και full δεν έχει πάει ποτέ πάνω από 1800rpm (βλ. εικ. παραπάνω).Για τα λεφτά της είναι the best. εγω επειδη εχω εναν 3πυρηνο ξεκλειδωτο δεν μπορει να δει temps η μητρικη και την εχω μονιμα στις ~1700.Πραγματικα για ~25 ευρω που κανει ειναι top.
popeye68 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Μαλλον εγω εχω πιο ευαισθητα αυτια.Γιατι στις 2000 εμενα μου ερχεται να την κλοτσησω. Πότε την πήρες; Γιατί οι πιο παλιές 212 δεν τα είχαν αυτά τα "αυτάκια" από καουτσούκ. Μήπως δεν την έχεις τοποθετήσει σωστά;
Catalyst Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 @Nik.K Αυτό με την AS5 που θέλει καιρό για να αποδώσει τα μέγιστα είναι απαραίτητα κακό; Γιατί από την στιγμή της εφαρμογής της δεν ξέρω και γώ πόσο καιρό θα κάνω τα αφαιρέσω την ψύχτρα για κάποιον λόγο. Ο παλίος μου Athlon 3500+ από τότε που τον πήρα συναρμολογημένο δεν τον έχω πειράξει ποτέ 4 και πλέον χρόνια. Κατά μέσο όρο πόσο καιρό θέλει για να αποδώσει καλα; Σε αντιπαράθεση έχεις να μου προτείνεις κάτι ανάλογο; @popeye68 Μάλλον θα πάρω την Scythe Mugen 2 Rev.B. Ακριβότερη μεν, αλλά καλύτερη σε όλους τους τομείς. Και στην ψύξη και στον θόρυβο. Τελικά επειδή ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη 100%, την πάστα πρέπει να την απλώσουμε όπως δείχνει το παρακάτω βίντεο ή απλώνεται με την πίεση από την ψύχτρα που αναγκαστικά θα πιεστεί αρκετά με τον επεξεργαστή για καλή επαφή και για να είναι σταθερή;[ame]http://www.youtube.com/watch?v=o7rPqCvCt0g&feature=player_embedded[/ame] Και για τον καθαρισμό της "εργοστασιακής" πάστας το οινόπνευμα είναι οκ τελικά;
LouCi4er Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Πότε την πήρες; Γιατί οι πιο παλιές 212 δεν τα είχαν αυτά τα "αυτάκια" από καουτσούκ. Μήπως δεν την έχεις τοποθετήσει σωστά; Αυτη με τα καουτσουκ ειναι.Μου ερχεται να την κλοτσησω το ειπα για πλακα.Ενταξει καλη ειναι.Δεν νομιζω οτι ειναι επιστημη να τοποθετησεις μια ψυκτρα.
moldovan20 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Οταν τον βρω θα παρακαλαει να τον αφησω.ΤΕΛΟΣ Τελικά είσαι barman ή πορτιέρης ? Ή απλά είσαι νταής ?
qsis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 μηπως αυτα με τις παστες ειναι υπερβολες?? τι θα παθει δηλαδη αν απλωσεις με το δαχτυλο και καθαρισεις με χαρτι κουζινας.. θυμηθηκα τωρα αυτο το τυπο που φοραει βραχιολακι για να πιασει τη μητρικη [ame]http://www.youtube.com/watch?v=1w6UZNeGgXU[/ame]
LouCi4er Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 @Nik.K Αυτό με την AS5 που θέλει καιρό για να αποδώσει τα μέγιστα είναι απαραίτητα κακό; Γιατί από την στιγμή της εφαρμογής της δεν ξέρω και γώ πόσο καιρό θα κάνω τα αφαιρέσω την ψύχτρα για κάποιον λόγο. Ο παλίος μου Athlon 3500+ από τότε που τον πήρα συναρμολογημένο δεν τον έχω πειράξει ποτέ 4 και πλέον χρόνια. Κατά μέσο όρο πόσο καιρό θέλει για να αποδώσει καλα; Σε αντιπαράθεση έχεις να μου προτείνεις κάτι ανάλογο; @popeye68 Μάλλον θα πάρω την Scythe Mugen 2 Rev.B. Ακριβότερη μεν, αλλά καλύτερη σε όλους τους τομείς. Και στην ψύξη και στον θόρυβο. Τελικά επειδή ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη 100%, την πάστα πρέπει να την απλώσουμε όπως δείχνει το παρακάτω βίντεο ή απλώνεται με την πίεση από την ψύχτρα που αναγκαστικά θα πιεστεί αρκετά με τον επεξεργαστή για καλή επαφή και για να είναι σταθερή;http://www.youtube.com/watch?v=o7rPqCvCt0g&feature=player_embedded Και για τον καθαρισμό της "εργοστασιακής" πάστας το οινόπνευμα είναι οκ τελικά; Με οποιο τροπο και να την απλωσεις το ιδιο ειναι.Απλως αν βαλεις στο κεντρο,προσεξε μην βαλεις πολυ γιατι θα γεμισει ο τοπος οταν πατησει η ψυκτρα.Εγω με πιστωτικη παντως την απλωνω,οπως δηλαδη το βιντεο. Αυτο το παλικαρι που δειχνει τον τροπο στο βιντεο ειναι πολυ στοκος.Λες και ειναι παραλυτος απλωνει την παστα,λες και θα τον δαγκωσει.
popeye68 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 @Catalyst: Όπως θέλεις την βάζεις την πάστα. Εγώ βάζω λίγο στο κέντρο (μια παχιά σταγόνα) και με μιά τηλεκάρτα την απλώνω κυκλικά (όχι σε όλον τον επεξ. μόνο στο κέντρο). Και μετά με την πίεση θα απλωθεί παντού. Για να καθαρίσω την παλιά χρησιμοποιώ ασετόν για τα νύχια. Φεύγει πολύ εύκολα η παλιά.
kalidor Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Παντως εγω πηρα αυτην την ψυχτρα για καλυτερα αποτελεσματα.... THERMALTAKE CLP0552 SILENT 1156 Ψύξτε αποτελεσματικά τον επεξεργαστή σας, με την ψήκτρα CLP0552 SILENT. Είναι ειδικά σχεδιασμένη για socket 1156 για τις απαιτήσεις ενός Core i5 επεξεργαστή προσφέροντας αθόρυβη λειτουργία. # Συμβατότητα: Socket Intel LGA 1156 (Core i5). # Διαστάσεις ψύκτρας: 140 x 110 x 72 mm. # Ταχύτητα ανεμιστήρα: 800-1700 RPM. # Μεγιστη ροή αέρα: 36.2 CFM. # Eπίπεδο θορύβου: 22 dBA. # Διαστάσεις ανεμιστήρα: 92(L) x 92(W) x 25(H)mm. # Σύνδεση: 4pin. # Βάρος: 382 gr. # Εγγύηση: 1 χρόνος. DOA 7 ημερών εχω περιπου το ιδιο συστημα με τον qsis.... http://images.e-shop.gr/images/PER/BIG/PER.650884.jpg
Catalyst Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Όταν με το καλό τα έχω όλα στα χέρια μου και έχω γυμνό μπροστά μου τον επεξεργαστή θα δω τι θα του κάνω με την.. πάστα. Τελικά το οινόπνευμα κάνει; Ασετόν δεν έχω/θα 'χω εύκαιρο.
SofoS@ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Έχει και το site της arctic οδηγο, οπότε δες κι εκεί αν θες τι παίζει. http://www.arcticsilver.com/methods.html Στο συγκεκριμένο απλώνει πάνω στην ψύκτρα την πάστα και στον επεξεργαστή λέει να μην απλώσεις την σταγόνα που θα ρίξεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.