Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
αυξάνει το κόστος η χρήση του meego;

Προφανώς...

Πιο βαρύ λειτουργικό -> χρειάζεσαι πιο βαρβάτο hardware -> πιο ακριβή συσκευή ..

Πάντως αυτό που συμβαίνει με το symbian και τους developers είναι πραγματικά ανεξήγητο: ενώ το symbian είναι το λειτουργικό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις (ακόμα κ σήμερα) αυτοί προτιμούν iOS & android:confused:

Ναι αλλά στο χρόνο που χρειάζεσαι για να μάθεις να γράφεις σε symbian, έχεις ήδη φτιάξει καμιά δεκαριά εφαρμογές σε android..

Αυτό θα αλλάξει όμως. Τώρα με symbian ^3 ^4 και meego η nokia έχει τα πιο πιασάρικα εργαλεία με διαφορά. Απλά οι άλλοι ξεκίνησαν γρηγορότερα και πρέπει να τους πιάσει. Αλλά δε νομίζω να αργήσει πολύ μιας και το qt έχει αποκτήσει τρελή φήμη. Ακόμα και άτομα άσχετα με το θέμα το έχουν ακούσει..

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
...

Αυτό θα αλλάξει όμως. Τώρα με symbian ^3 ^4 και meego η nokia έχει τα πιο πιασάρικα εργαλεία με διαφορά. Απλά οι άλλοι ξεκίνησαν γρηγορότερα και πρέπει να τους πιάσει. Αλλά δε νομίζω να αργήσει πολύ μιας και το qt έχει αποκτήσει τρελή φήμη. Ακόμα και άτομα άσχετα με το θέμα το έχουν ακούσει..

Δεν είναι ότι οι άλλοι ξεκίνησαν γρηγορότερα αλλά το ότι αν και το symbian υπάρχει εδώ και δεκαετίες (αρχικά ως EPOC της Psion από την δεκαετία του 80) οι περισσότεροι κάτοχοι κινητών symbian δεν γνωρίζουν καν τι λειτουργικό τρέχει το κινητό τους, πόσο μάλλον να μπουν στην λογική να ψάξουν παιχνίδια και εφαρμογές για αυτό.

Αντίθετα στα υπόλοιπα λειτουργικά που έτρεχαν σε σαφέστατα ακριβότερες συσκευές, οι εταιρίες φρόντισαν εξαρχής να προμοτάρουν έντονα την δυνατότητα να μπορούν οι χρήστες να κατεβάζουν και να εγκαθιστούν προγράμματα και εφαρμογές σε αυτά τα κινητά, για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε αγορά και λόγω αυτής της αγοράς ασχολήθηκαν με αυτές τις πλατφόρμες οι developers.

Επεξ/σία από digekas
Δημοσ.

Εννοείται είναι σωστό αυτό που λες, αυτό που εννοούσα εγώ είναι ότι άργησε να δώσει στους developers εργαλεία για να κάνουν τη δουλειά τους αποδοτικά.

Όταν η apple είχε ένα μοντέρνο sdk για το iphone εγώ στο symbian έπρεπε ακόμα να γράφω με two phase constructors, descriptors και δεν συμμαζεύεται...

Δεν είναι μόνο ότι το κοινό δεν ήξερε, αλλά και το learning curve που είχε το symbian για έναν developer ήταν αποθαρρυντικό.

Δημοσ.
Εννοείται είναι σωστό αυτό που λες, αυτό που εννοούσα εγώ είναι ότι άργησε να δώσει στους developers εργαλεία για να κάνουν τη δουλειά τους αποδοτικά.

Όταν η apple είχε ένα μοντέρνο sdk για το iphone εγώ στο symbian έπρεπε ακόμα να γράφω με two phase constructors, descriptors και δεν συμμαζεύεται...

Δεν είναι μόνο ότι το κοινό δεν ήξερε, αλλά και το learning curve που είχε το symbian για έναν developer ήταν αποθαρρυντικό.

Σαν σύστημα όπως όλα τα συστήματα είναι δυναμικό. :-)

Ξεκινάμε πρώτα με τον σκοπό του κάθε developer που τις περισσότερες φορές δεν είναι άλλος από το κέρδος.

Αν δει ότι σε μία πλατφόρμα θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο, θα κουραστεί περισσότερο αλλά εγγυημένα θα έχει περισσότερα κέρδη, τότε θα στραφεί σε αυτή.

Όταν λοιπόν οι πλατφόρμες σήμερα δεν έχουν εξασφαλισμένο κομμάτι της αγοράς, το marketing (το οποίο και σιχαίνομαι οικτρά) έρχεται να δημιουργήσει εντυπώσεις οι οποίες θα τραβήξουν την πρώτη "φουρνιά" developers που θα λειτουργήσουν ως μαγιά για τις επόμενες "φουρνιές".

Αυτή την στιγμή η εικόνα που έχει ο μέσος καταναλωτής (στον οποίο απευθύνεται το marketing) είναι ότι η Apple κάτι κάνει στραβά τον τελευταίο καιρό και όλοι την έχουν στην "μπούκα" ενώ από την άλλη το Android έχει ανεβάσει θεαματικά τις "μετοχές" του, αλλά για το Symbian... ούτε φωνή, ούτε ακρόαση...

Για αυτό μίλησα για προμοτάρισμα στο προηγούμενο ποστ. Αν δεν παίσει η ανάλογη διαφήμιση στην κάθε συσκευή Symbian που να μαθαίνει στον κάτοχό της ότι με πολύ απλό τρόπο μπορεί να προσθέσει εφαρμογές και παιχνίδια, με τον ανταγωνισμό που υπάρχει στον συγκεκριμένο χώρο θα δυσκολευτεί πολύ η μηχανή για να πάρει μπρος.

Δημοσ.

Γιατί βιάζεσαι και ασχολείσαι με τιμή σε προπαραγγελία?

Περίμενε να βγει η συσκευή και βλέπεις μετά τί θα κάνει.

Την προηγούμενη εβδομάδα, σε διαφημιστικό φυλλάδιο της Wind, το Ν8 το πρότεινε με τιμή κάπου στα 470€, για αγορά - όχι με συμβόλαιο.

Θα δείξει.

Δημοσ.

Περιτο να πω οτι οποιος λεει οτι το Symbian ειναι καλυτερο απο το Android η το αντιθετο οτι το Android ειναι καλυτερο απο το Symbian....τι να του πω....Ρε παιδια θα μας τρελανετε?Οτι βολευει τον καθενα ειναι μην τρελαθουμε κιολας.Εγω που θελω τηλεφωνο για κλησεις και για Sms μονο και απλα θελω να εχει και τα Extra καλουδια εχω Symbian.Ο αλλος που θελει ενα κινητο για να εχει τα Εχτρα καλουδια και θελει απλα να εχει και τηλεφωνο παει στα αλλα λειτουργικα....τοσο απλα.Οποιος καταλαβε καταλαβε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, κατ'αρχήν ασχολούμε με το symbian απο το 3650, το δεύτερο symbian κινητό της nokia μετά το 7650,εποχή 2003, σταδιακά πέρασαν απο τα χέρια μου τα 7610/6630/6260/Ν90/Ν70/Ν73/Ν82/Ν95 8gb/ samsung innov8/ και εδω και ενα χρόνο είμαι υπερευχαριστημένος κάτοχος του ι8910 HD.

Ποιοι μιλάνε λοιπόν για λειτουργικα? αυτοί που μπήκαν στο χώρο 2-3 χρόνια πριν, δε λέω οτι δε υπάρχει εξέλιξη στα λειτουργικά τους αλλά ξεχνάνε στα λειτουργικά τους τη βασική λειτουργία του τηλεφώνου.

Η Nokia και γενικά τα symbian ήταν πάντα μπροστά απο την εποχή τους, συσκευές για όλα τα βαλάντια και όλα τα γούστα, απο 100 ευρώ μέχρι 700. Σε όλα τα σχέδια συσκευών, απο candybar μέχρι clamshell. και απο συρταρωτά (Ν80/Ν85/Ν95...) μέχρι περιστρεφόμενα (Ν90/Ν93...). η apple έχει βγάλει μία συσκευη με 3 revisions και έπιασε τον παπά απ'τα @ρχίδια.

Θα ήθελα πολλά να πω αλλα δεν έχω όρεξη να μακρηγορήσω...

Ας πάμε κατευθείαν στο Ν8 και ας δούμε κάποιες καινοτόμες λειτουργίες και πάνω απ'ολα πρακτικές και χρήσιμες...

-USB otg (on the go) (συνδεση με κάθε flash drive, εξωτερικό σκληρό μέχρι 250gbhttp://symbianworld.org/5049-nokia-n8-connected-with-250gb-hard-drive/, α/ενσύρματο πληκτρολόγιο ΚΑΙ ποντικι με κέρσορα στην οθόνη του κινητου ή στη Full HD οθονη μας μέσω σύνδεσης με HDMI.[ame]

[/ame]

-Ανοιχτό και όχι κλειδωμένο Bluetooth 3.0

-Camera 12mp με xenon Flash και Carl Zeiss φακούς με δυνατότητα εγγραφής βίντεο 720p με stereo ήχο.( μην ακούσω καμια μ@λακία για ξεχωριστή φωτογραφική μηχανή, εγω θελώ μια συσκεή που να την έχω πάντα στη τσέπη...) άμα ήθελα επαγγελματικά αποτελέσματα θα έπερνα Dslr.

- Divx playback on board http://lovemynokia.com/nokia-n8-supports-divxxvid/

-υποστίρηξη flash lite 4.0

- Μη πει κανένας για επεξεργαστες με χαμηλές ταχύτητες... επι εποχής Ν95 η nokia είχε και gpu περα απο τον βασικό επεξεργαστή, οταν παίζαμε quake 3 στο Ν95 η apple μόλις άρχζε στην αγορά των smartphones.

Αρα έχω την εντύπωση πως ένα κινητό με επεξεργαστή 680mhz και gpu με υποστίριξη hw opengl 2.0 είναι καλύτερο σε επιδόσεις απο ένα κινητό με επεξεργαστή 1ghz και υποστήριξη software opengl και φυσκά λιγότερο ενεργοβόρο. Μακάρι βέβαια να εχει και την ίδια υποστήριξη απο τους developers πλέον μιας και η Nokia θα χρησιμοποιεί την Qt πλεον και οι developers θα μπορουν με το ίδιο source code να βγάλουν εφαρμογες και για Symbian και για meego.

-Δυνατό ηχο

-Fm transmiter- reciever

-wifi b/g/n

-αναπαραγωγή Dvix και σε ανάλυση 720p μέσω HDMI

plug and play...

Video Playback: Video recording, Performance: encoding 25fps, decoding 30fps, File Formats: H.264, MPEG-4, VC-1, H.263, Real Video 10, ON2 VP6, Flash video

Music Playback: FM radio, FM transmitter, MP3 player, Supported codecs: MP3,AAC,eAAC, eAAC+,WMA,AMR-WB, DRM support, DRM: OMA DRM 2.0

Δε γράφω άλλα, κουραστικα. λοιπόν ποια άλλη συσκευή μου παρέχει αυτές τις λειτουργίες?

Επεξ/σία από Safe_chef
Δημοσ.

καλα που ζει η ΝΟΚΙΑ????

δεν βλεπει οτι το symbian δεν υπαρχει πια στον χαρτη ???

ειχα ενα satio SE με symbian και με χαρα το "σκοτωσα" γιατι ΔΕΝ εκανε για τιποτα/......

Δημοσ.
ξέχασες και αυτό :P

http://mynokiablog.com/2010/09/17/hd-video-make-any-screen-a-touch-screen-tv-or-projector-with-the-nokia-n8/

HD Video: Make any screen a touch screen, TV or Projector with the Nokia N8

επίσης απ'ότι θυμάμαι, transmitter fm δε πρέπει να έχει, ούτε bt 3.

έχει και fm transmitter και bt 3.0

όσι για το Satio το κινητό είναι για τα μπάζα όπως το έχει κάνει η SE.

εντελώς πλαστικούρα και εντελώς απροσάρμοστο με το symbian.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...