Sadako Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Λοιπόν.. Επειδή αρκετές από τις ταινίες που πέφτουν στα χέρια μου είναι mkv με DTS ήχο και ο αποκωδικοποιητής/media player που έχω δεν υποστηρίζει DTS, αναγκάζομαι να μετατρέψω τον ήχο σε AC3. Χρησιμοποιώ το Avidemux 2.5 για αυτή την δουλειά, όπου βάζω: Video: Copy Audio: AC3 (Aften) Configure: Bitrate: 384 Filter: Mixer: 5.1 Format: MKV Τις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται μια χαρά η όλη δουλειά (αν και τώρα τελευταία μου έτυχε 2-3 φορές με το που κάνω save as να κολλήσει το Avidemux και να μην αποκρίνεται), το θέμα είναι πως παρατηρώ πως μετά από αυτή την μετατροπή, κάποιες φορές χάνεται η δυνατότητα seeking μέσα στο βίντεο. Δηλαδή ξεκινάει, και αν πατήσω εγώ να κάνει jump στο 20ο λεπτό, αυτό με αγνοεί και συνεχίζει από κει που έπαιζε. Μάλιστα, όταν το βλέπω στην τηλεόραση, αν πάω να κάνω Fast Forward με πάνω από 2x, σταματάει το playback και πάει στο επόμενο αρχείο του σκληρού.. Μήπως ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό;
TheELF Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 κάποιες φορές χάνεται η δυνατότητα seeking μέσα στο βίντεο Αυτό έχω παρατηρήσει σε μένα ότι το κάνει όταν το βίντεο έχει κάποιο πρόβλημα(μάλλον για αυτό σου κολλάει και το avidemux),δες λεπτομερώς και το αυθεντικό να δεις αν όντος στέκει(έχει πρόβλημα το αυθεντικό) Δεν βρήκα τρόπο να το φτιάξω.
Proikothiras27 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 εγω χρησιμοποιω το Megui για αυτη τη δουλεια ...αλλα μπορεις να το κανεις και με το DAudioK .. που ειναι πιο απλο. Πρωτα βεβαια πρεπει να εξαγεις τον ηχο με το MKVExtractGUI
Sadako Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Το αρχικό βίντεο δεν έχει πρόβλημα.. Τουλάχιστον όσον αφορά το seeking. Πας πέρα-δώθε κανονικά όπου θες μέσα στο βίντεο.. Όσον αφορά το άλλο, μάλλον δεν εκφράστηκα καλά. Αναφέρομαι σε 2 ξεχωριστές περιπτώσεις: 1. Γίνεται κανονικά το encoding μέσα από το Avidemux αλλά μετά το τελικό βίντεο δεν κάνει seeking μέσα στο βίντεο.. 2. Φορτώνω το αρχείο στο avidemux, αλλάζω τις ρυθμίσεις, αλλά όταν βάζω να σώσει το αρχείο κολλάει το πρόγραμμα..
micos000 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δοκίμασε με το PopCorn Audio Converter. Το έχω χρησιμοποιήσει για κάποια mkv με dts ήχο που ήταν να παίξουν σε ένα wdtv και έκανε την μετατροπή άψογα. Μην ξεχάσεις να κατεβάσεις και τα tools από το μενού Options->Download External Utilites αν δεν τα κατεβάσει αυτόματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.