stratigos24 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπερα σε ολους. Εχω ενα pc με Μητρικη : Εvga x58 sli και εχω και Μνημες : KINGSTON KHX1600C9D3K3/6GX DDR3 6GB. Εχω το εξης θεμα. Ενω οι μνημες μου τρεχουν στα 1600 εμενα μου λεει στην αρχη στη μαυρη οθονη οτι ταχυτητα στα 1066. Δεν θελω να τις παω 1600 αλλα καλο θα ηταν να τρεχουν στα 1333. Ξερετε πως μπορω να το κανω? Μου ειπαν κατι για bios αλλα δεν καταλαβα τι ακριβως να πειραξω εκει και δεν θελω να κανω και κανα λαθος. Ακομα μου ειπαν πως η μητρικη μου εχει και ενα κουμπακι busterακι καπως ετσι και οτι μπορει να γινεται και μαυτο. Γνωριζετε κατι? Ευχαριστω εκ των προτερων!
TheELF Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Η μνήμες ρυθμίζονται αυτομάτως και αναλόγως τον επεξεργαστή σου αλλά και την μητρική σου,αν δεν έχεις ιδέα από overclocking μην το ακουμπάς καν, μια χαρά είσαι(πολλή καλλίτερα από μια χαρά).
stratigos24 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Η μνήμες ρυθμίζονται αυτομάτως και αναλόγως τον επεξεργαστή σου αλλά και την μητρική σου,αν δεν έχεις ιδέα από overclocking μην το ακουμπάς καν, μια χαρά είσαι(πολλή καλλίτερα από μια χαρά). Για τη μητρικη μου ξερω πως υποστηριζει 6 θέσεις για μνημες DDR3 Τriple Channel έως και 1600MHz, οποτε γιατι να θελει overclock? Μηπως με overclock τις υποστηριζει στα 1600? Αλλα αν θελει για τα 1600 overclock και για τα 1333 θα θελει οverclock??
TheELF Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Το ότι τώρα είναι στα 1066 σημαίνει ότι αυτή είναι η ταχύτητα που είναι η ιδανική για τον επεξεργαστή και την μητρική που έχεις,για να ανέβει θα πρέπει να κάνεις overclock στον cpu σου για να ανέβει και η συχνότητα της μνήμης.
stratigos24 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Το ότι τώρα είναι στα 1066 σημαίνει ότι αυτή είναι η ταχύτητα που είναι η ιδανική για τον επεξεργαστή και την μητρική που έχεις,για να ανέβει θα πρέπει να κάνεις overclock στον cpu σου για να ανέβει και η συχνότητα της μνήμης. Πηγα στο memory feature στα bios και απο κει που λεει frequency και ηταν auto, επελεξα το 1333 και εκανα save and exit. Οταν ξαναξεκινησε το pc στη μαυρη οθονη ελεγε οτι memory frequency 1333, ωραια μεχρι εδω, αλλα οταν μπηκε στα win μονο το φοντο και την ωρα - ημερομηνια φοτωσε και τπτ αλλο. Περιμενα κανα 2λεπτο αλλα καμια αλλαγη, δεν εκανε τπτ. Ξαναπηγα bios και το εβαλα παλι στο auto, μετα ελεγε στη μαυρη οθονη οταν τον ξαναανοιξα memory frequency 1066 και το pc δουλευει κανονικα. Τι να ειναι, τι να ειναι ?????
rafail1994 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 μήπως είναι και το ρεύμα της ram στο auto και για αυτό δεν μπαίνει
stratigos24 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μπορει να ειναι και αυτο αλλα πως να το κανω?
rafail1994 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 μάλλον καπος έτσι είναι το bios σου http://techgage.com/viewimg/?img=/reviews/evga/x58_sli/evga_x58_bios_09.jpg&desc=EVGA%20X58%20SLI εκεί που λέει dimm vol θα βάλλεις το vol που δέινει ο κατασκευαστής για της ram
stratigos24 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 μάλλον καπος έτσι είναι το bios σου http://techgage.com/viewimg/?img=/reviews/evga/x58_sli/evga_x58_bios_09.jpg&desc=EVGA%20X58%20SLI εκεί που λέει dimm vol θα βάλλεις το vol που δέινει ο κατασκευαστής για της ram Ναι ετσι ειναι τα bios μου. Κατι αλλο που μου ειπαν ειναι το εξης: Βάλε Memory Frequency : 1333 και εν συνεχεία... tCL Setting : 9 tRCD Setting : 9 tRP Setting : 9 tRAS Setting : 27 Μόλις πρόσεξα κάτι στη μητρική σου. Δες την τιμή του Memory Frequency που έχεις τώρα (που δουλεύει το σύστημα) και την τιμή του Target Memory Frequency. Τι τιμές βλέπεις ? ...αν δεν έχουν ήδη αυτές τις τιμές. Τα υπόλοιπα άστα όπως ήταν ή στο [Auto]. Στο Voltage Control, εκεί που λέει DIMM Voltage βάλτο στο 1.650V αν η τιμή του δεν είναι ήδη αυτή. Aυτα μου ειπε ενας φιλος. το dimm voltage μου ειναι εμενα 1.500v και tcl 8 (για τα αλλα δεν ειδα trcd,trp,tras) και το memory frequency ειναι auto. Τωρα να τα αλλαξω αυτα οπως μου ειπαν? target memory frequency επισης δεν βρηκα
TheELF Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Το ότι τώρα είναι στα 1066 σημαίνει ότι αυτή είναι η ταχύτητα που είναι η ιδανική για τον επεξεργαστή και την μητρική που έχεις,για να ανέβει θα πρέπει να κάνεις overclock στον cpu σου για να ανέβει και η συχνότητα της μνήμης. Από αυτά στρατηγέ τη ακριβός δεν κατάλαβες; Δεν μπορείς να ανεβάσεις μόνο την μνήμη πρέπει να είναι σε ισορροπία η συχνότητα cpu ram motherboard αν ανεβάσεις μόνο το ένα θα έχεις τα προβλήματα που ανέφερες.
stratigos24 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Από αυτά στρατηγέ τη ακριβός δεν κατάλαβες; Δεν μπορείς να ανεβάσεις μόνο την μνήμη πρέπει να είναι σε ισορροπία η συχνότητα cpu ram motherboard αν ανεβάσεις μόνο το ένα θα έχεις τα προβλήματα που ανέφερες. δηλαδη thelf λες οτι δεν ειναι καλο να παω να πειραξω τα tlc, trp, trcd, tras , memory frequency και dimm voltage? ευχαριστω για την υπομονη απλα δεν εχω ξαναασχοληθει με κατι τετοιο. Μονο αυτα να πειραζα να τα βαλω τα trp tlc trcd με 9 και το tras 27, Να παω να βαλω dimm voltage 1650v και memory frequency 1333?
TheELF Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Αναλόγως την μητρική,αφού έχει auto δοκίμασε να ανεβάσεις την cpu λίγο λίγο ,μην το πας από π.χ. 100 κατευθείαν σε 200 αλλά από 100 σε 105 μετά αν δουλέψει σε 110 και πάει λέγοντας,θα δεις ότι θα αλλάζουν και η ρυθμίσεις για την μνήμη.
stratigos24 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Α ναι? δηλαδη αν πειραξω μονο τα της μνημης που σου λεω πιο πανω? να εισαι καλα! επεξεργαστη εχω i7 920.
TheELF Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Α ναι?δηλαδη αν πειραξω μονο τα της μνημης που σου λεω πιο πανω? . Ε,αυτό που λες ποίο πάνω.(κολλήματα)
stratigos24 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 α θα κανει ε? ok σε ευχαριστω πολυ. Μπορει να κανω βεβαια μια προσπαθεια να αλλαξω μονο τις τιμες για τη ram και αν εχω προβληματα τα βαζω παλι οπως ηταν αρχικα και τελος. ---------- Προσθήκη στις 17:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:54 ---------- Tελικα πειραξα μονο τα της μνημης δλδ: tlc 9, trp 9, trcd 9, tras 27, dimm voltage 1650 και memory frequency 1333 και δουλευει κανονικα το pc χωρις τα κολληματα που μου εκανε πριν που ανεφερα πιο πανω. Να το αφησω ετσι δλδ theELF ή μπορει να εχω τπτ προβληματα αργοτερα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.