Προς το περιεχόμενο

Mobo psu p5e fail

Ultron

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,εχω ενα προβλημα με την motherboard μου (p5e).αρχικά δεν έχει την κανονική κάρτα ήχου(supreme FX)...πήρα μια audigy SE τις creative...αλλα επειδή η mobo μου έχει front panel μικρόφωνο και headphones είπα να βρω κάπου να συνδέσω το καλώδιο...το συνέδεσα κάπου που βρήκα (ADH).και μετά άνοιξα το pc δούλευε μια χαρά ...με το που βάζω τα headphones και το μικρόφωνο έκλεισα...πάτησα το κουμπί δεν ξανα ανοιγε...αλλα το ledaki το πράσινο άνοιγε στην mobo ελεγξα καλωδιώσεις κλπ...μετά από λίγο έσβησε και το φωτάκι τις mobo...άλλαξα τροφοδοτικά (2) και άνοιγε το πράσινο φωτάκι τις mobo...αλλα δεν άνοιγε το pc...έχει κανεις καμια ιδέα? πως μπορώ να τσεκαρω αν εχει καει η Mobo κλπ κλπ?? ευχαριστω

Δημοσ.

Εφόσον έχεις αλλάξει 2 τροφοδοτικά και δεν ανοίγει, μάλλον είναι η mb :fear:

Αν έχεις παραπάνω από ένα dim ραμ δοκίμασε να τον ανοίξεις έχοντας ένα επάνω κάθε φορά..

Επίσης δοκίμασε να τον ανοίξεις έχοντας μόνο τα βασικά πάνω (hd,ram,gpu)...

A.. και για πρόσεξε λίγο, όταν πας να το ανοίξεις, το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή κουνιέται καθόλου..?

Δημοσ.
Εφόσον έχεις αλλάξει 2 τροφοδοτικά και δεν ανοίγει, μάλλον είναι η mb :fear:

Αν έχεις παραπάνω από ένα dim ραμ δοκίμασε να τον ανοίξεις έχοντας ένα επάνω κάθε φορά..

Επίσης δοκίμασε να τον ανοίξεις έχοντας μόνο τα βασικά πάνω (hd,ram,gpu)...

A.. και για πρόσεξε λίγο, όταν πας να το ανοίξεις, το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή κουνιέται καθόλου..?

οχι οχι τιποτα δυστυχως.....αλλα το φωτακι οταν βαζω τα αλλα τροφοδοτικα αναβει....2ον το τροφοδοτικο κανει εναν περιεργο θορυβο....και καλα σαν να δουλευει αλλα δεν δουλευει το ανεμηστηρακι....και τα εβγαλα μην καουν...το κουμπι οταν το παταω δεν ανοιγει...χω απελπιστει =/

Δημοσ.
και τα δυο τροφοδοτικά κάνουν τον ίδιο θόρυβο ;

ποια είναι;

οχι,λογικα το ενα θα ειναι σαπιο.....τελος παντωνπηρα ενα καινουριο τησ OCZ 700watt . το συνεδεσα,δεν ανοιγει το pc αλλα το standby ledaki (στην ασους εχει ενα πρασινο λεντ στην μομπο,αναβει)...αυτο σημαινει πως περνει ρευμα δηλαδη δεν καηκε?δεν ξρω τι συμβαινει....

Δημοσ.
δεν ανοιγει το pc αλλα το standby ledaki (στην ασους εχει ενα πρασινο λεντ στην μομπο,αναβει)

Δεν έχει σημασία το ότι ανάβει το led...

Μου έχει τύχει να ανάβει το led και να είναι ελαττωματικό και τροφοδοτικό και mb . (όχι στο ίδιο μηχάνημα..)

Δημοσ.
Δεν έχει σημασία το ότι ανάβει το led...

Μου έχει τύχει να ανάβει το led και να είναι ελαττωματικό και τροφοδοτικό και mb . (όχι στο ίδιο μηχάνημα..)

μπορω με καποιο τροπο να δω αν ειναι καμμενη?καμια αντισταση πυκνωτες,πολυμετρο τιποτα?

Δημοσ.

Μπορείς με continuity αλλά θέλει μεγάλο trace out και αν έχει αρπάξει NB η άλλο μεγάλο ολοκληρωμένο δεν βοηθάει...

Μήπως έχεις κάνει κανένα λαθάκι με το power up κουμπάκι ;

Δημοσ.
Μπορείς με continuity αλλά θέλει μεγάλο trace out και αν έχει αρπάξει NB η άλλο μεγάλο ολοκληρωμένο δεν βοηθάει...

Μήπως έχεις κάνει κανένα λαθάκι με το power up κουμπάκι ;

εννοεις το power sw? Πιστευω πως οχι....γιατι εχω 2 mobo asus και το εβαλα το atx_sw (αναγραφεται στο καλωδιο του tower),στο power_Sw .και απο την παλια μητρικη Bootare ενω απο αυτην ανοιγει μονο το πρασινο φωτακι και δεν κανει τιποτα....ουτε ανεμιστηρακια κουνιουνται ουτε τιποτα....αυτο με το continuity τι ακριβως κανω?

Δημοσ.

Continuity test από το πολύμετρό σου και ξεκινάς με τις γραμμές για τα cpu vrms - και μέχρι το 2014 μπορεί να εντοπίσεις κάτι... :lol:

Αν δεν παίζει κανένας φοβερά φουσκωμένος capacitor, και δοκιμάσεις και κανένα άλλο bios chip τότε είσαι 99% να την παρατάς την μητρική ;) Αφού σιγουρευτείς για τα "περιφερειακά" πρώτα (cpu,dimms,ρεύματα,clearCMOS) και της αφήσεις για λίγο καιρό χωρίς μπαταρία. Αυτά :-)

Δημοσ.
Continuity test από το πολύμετρό σου και ξεκινάς με τις γραμμές για τα cpu vrms - και μέχρι το 2014 μπορεί να εντοπίσεις κάτι... :lol:

Αν δεν παίζει κανένας φοβερά φουσκωμένος capacitor, και δοκιμάσεις και κανένα άλλο bios chip τότε είσαι 99% να την παρατάς την μητρική ;) Αφού σιγουρευτείς για τα "περιφερειακά" πρώτα (cpu,dimms,ρεύματα,clearCMOS) και της αφήσεις για λίγο καιρό χωρίς μπαταρία. Αυτά :-)

aha!οκ ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας =]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...