Προς το περιεχόμενο

Αθόρυβα fans !!!!

yorke8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οποια και να εχεις πηνια δεν εχω ακουσει ποτε, βεβαια δεν χαμηλωνω και τις στροφες, 1200 ειναι ηδη χαμηλες, τι θα κερδισω αν τους παω 900 ? 3 εχω στο συστημα απο το οποιο μιλαω τωρα και μονο οι 2 πανω ανεμιστηρες της CM ακουγονται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Aυτοι οι silenx δε λενε τιποτα?

νομιζω τους φερνει και το πλαισιο...κοιτουσα αυτον και δεν εχω ξαναδει κατι παρομοιο με τοσα db...

http://www.silenx.com/ixtremaprofans.asp?sku=ixp-76-18

Τερατα δυναμης οχι, εξαλλου δεν λενε κατι τετοιο. Αν θελεις τερατα παιρνεις αρκετους Delta και βαζεις και μια αγκυρα στο κουτι σου....

Αναλογικα ομως περα απο τους Noiseblocker δεν θα βρεις αλλους που να προσφερουν τετοια ποσοτητα airflow με τετοια σταθμη θορυβου.

Μονο εδω θα συμφωνησω διοτι εχω και 2 14αρηδες Noisblocker,1 PK-2 και 1 PK-3.Ειδικα ο δευτερος που δουλευει και 1700 στροφες, αν τον στεισεις ορθιο και τον βαλεις μπροστα μιλαμε κοβει περα.Τον κυνηγας κυριολεκτικα.Αρκετα δυνατος και δεν θα τον ελεγα θορυβωδες.Τον ακους οταν δουλευει στο φουλ αλλα ενοχλητικος σε καμια περιπτωση.

---------- Προσθήκη στις 16:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:44 ----------

Καθόλου αθόρυβα όμως.

Έχει δύναμη από κοντά μόνο ε?

Έχω 3 στο ψυγείο, έναν στο chipset και 2 να τραβάνε στο πάνω μέρους του Case.

Σημαντικό αυτό που λες!

Συμφωνα παντα με την Noctua,εχει δωθει εμφαση στο static pressure ωστε να απομακρυνεται οσο το δυνατον πιο γρηγορα ο ζεστος αερας που εγκλωβιζεται στα fins των ψυκτρων.Μιλαω γι' αυτον τον ανεμιστηρα.Τους αλλους που λεει ο Νικος,ψεμματα δεν μ' αρεσει να λεω,δεν τους εχω δοκιμασει και δεν ξερω αν αποδιδουν και αν αξιζουν τα χρηματα που ζητανε.Παντως οι 14αρηδες δεν αξιζουν πανω απο ~15 ευρω.Τα ~25 που ζητανε ειναι υπερβολικο ποσο.Τεσπα.

Aυτοι οι silenx δε λενε τιποτα?

νομιζω τους φερνει και το πλαισιο...κοιτουσα αυτον και δεν εχω ξαναδει κατι παρομοιο με τοσα db...

http://www.silenx.com/ixtremaprofans.asp?sku=ixp-76-18

Όσο δουλεύουν, καλοί είναι. Είχα πάρει 4 τέτοιους και οι 2 (τουλάχιστον) πήγαν στα σκουπίδια μετά από κανα χρόνο.

Όσο δουλεύουν, καλοί είναι. Είχα πάρει 4 τέτοιους και οι 2 (τουλάχιστον) πήγαν στα σκουπίδια μετά από κανα χρόνο.

σκεφτομουν να χτυπησω κανεναν για το ψυγειο.Δεν ειχαν εγγυηση?

Το πιο αθόρυβο που χα ποτέ στο κουτί μου. Δε μπορούσα να τ ακούσω με τ αυτί μου δίπλα τους χωρίς κάτι άλλο να παράγει θόρυβο (είχα 12άρηδες με τα 11db). Από ροή αέρα ήταν normal, όχι κάτι ιδιαίτερο. Αλλά όπως είπα, δε θα τους ξανάπερνα ούτε 10€ να χαν. 25€ το κομμάτι τα χα πληρώσει.

Καθόλου αθόρυβα όμως.

Να σημειωθεί ότι ακούγονται τα πηνία τους όταν χαμηλώσεις τις στροφές τους!

Έχει δύναμη από κοντά μόνο ε?

Έχω 3 στο ψυγείο, έναν στο chipset και 2 να τραβάνε στο πάνω μέρους του Case.

Σημαντικό αυτό που λες!

Δεν ακουγεται τιποτα ουτε στις 1300 ουτε στις 900 σε μενα που εχω δυο στην megahelms

Το παραπάνω Post μου, που παρέθεσες φίλε JERONIMO888, το παγώνουμε να τσεκάρω ακριβός ποιους έχω, γιατί υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να μη θυμάμαι καλά τη μάρκα. Μη λέω ανακρίβειες.

Edit:

Ανέτρεξα σε άλλο Forum που ρώταγα για τα πηνία και ο τύπος των ανεμιστήρων που χρησιμοποιώ είναι Scythe SF21 G.

Μάλιστα το παιδί στο Forum (xtremesystems.com) αναφέρει:

5v its a challenge for a lots of fans...i have the Sanyo Denki San Ace and at that volts they chatter, its what you call the coil of the fans...

Μην υποτιμάτε τον θόρυβο που κάνουν οι μηχανικοί σκληροί δίσκοι. Σε ένα σύστημα που σε idle οι ανεμιστήρες τρέχουν σε 1200-1500 rpm o σκληρός δίσκος (και ειδικά στις 7200 στροφές) είναι το πιο θορυβώδες κομμάτι του υπολογιστή, ακόμα και όταν δεν κάνει seek για να ακούγονται οι κεφαλές. Δοκιμάστε να βάλετε ένα SSD Και θα δείτε σημαντική διαφορά (ή αποσυνδέστε τους σκληρούς και αφήστε το μηχάνημα όπως θα μείνει μετά το post για να δείτε τον θόρυβο που κάνει σε idle).

Ε μπορουμε να φτασουμε στο συμπερασμα πως αλλο Noctua και αλλο Scythe :)

Απλά μπερδεύτηκα λόγω της τιμής. Στα ίδια λεφτά παίζουν και οι Noctua, με Scythe, με τους πρώτους να είναι λίγο πιο φθηνοί.

Μην υποτιμάτε τον θόρυβο που κάνουν οι μηχανικοί σκληροί δίσκοι.

Στο δικό μου σύστημα πάντως που δεν είναι ούτε πολύ αθόρυβο, ούτε πολύ θορυβώδες, ο σκληρός που ακούγεται μόνο, είναι ο Raptor-X.

Νομίζω πως είχαν παραπάνω οι συγκεκριμένοι που λέω από eshop. 15Ευρώ ο 120mm.

Μάλιστα είναι ο τελευταίος παρακάτω:

http://www.scythe-usa.com/product/acc/002/sflex_detail.html

SF21G

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...