Nik.K Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 βασικα οι FLX εχουν 59CFM..... Με αυτο το επιπεδο θορυβου δεν τα λες λιγα....
yorke8 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Απ'ότι είδα στις προτάσεις σας μάλλον θα πάω προς τα Noiseblocker τα οποία έχουν και έξι χρόνια εγγύηση : http://www.eworld.com.gr/front/details/685 Πάντως χτες έκανα τσεκ για την φασαρία και τελικά η μεγαλύτερη έρχεται από το τροφοδοτικό το οποίο είναι το εξής : http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/CoolerMaster-eXtreme-Power-Plus-500W-PSU-RS-500-PCAP-A3.htm Αν δεν σας κάνει κόπο μπορείτε να μου προτείνετε αθόρυβα τροφοδοτικά σε αυτά τα Watt και με τιμή εως τα 80 € ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις σας !!!!
Tenshi Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Enermax Pro82+ 425W Μη σε τρομάζουν τα -75Watt σε σχέση με το CM.Ανετότατα το Enermax ειναι καλύτερο (12V rails,efficiency)
yiankap Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ για τροφοδοτικό έχω ένα Coolermaster Silent Pro 600W και είναι εντελώς αθόρυβο. Δεν ακούγεται το παραμικρό και η τιμή του είναι γύρω στα 87 αν θυμάμαι καλά. Για fans έχω ένα SilenX (από πλαίσιο) ο οποίος είναι αθόρυβος αλλά ορισμένες φορές τον πιάνουν τα πολύστροφά του και ακούγεται λίγο καθώς και έναν Nexus silent Blue, ο οποίος είναι αστέρι και σε εξαιρετική τιμή - θα σου συμβούλευα να τον πάρεις. Από εκει και πέρα κοίταξε CPU Cooler και VGA Cooler αν κάνουν θόρυβο (τα αντικατέστησα και τα 2) και τέλος αυτό που έχουν όλοι δίκιο είναι ο θόρυβος του δίσκου, δεν μπορείς να τον σωπάσεις εύκολα.
yorke8 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ για τροφοδοτικό έχω ένα Coolermaster Silent Pro 600W και είναι εντελώς αθόρυβο. Δεν ακούγεται το παραμικρό και η τιμή του είναι γύρω στα 87 αν θυμάμαι καλά. Για fans έχω ένα SilenX (από πλαίσιο) ο οποίος είναι αθόρυβος αλλά ορισμένες φορές τον πιάνουν τα πολύστροφά του και ακούγεται λίγο καθώς και έναν Nexus silent Blue, ο οποίος είναι αστέρι και σε εξαιρετική τιμή - θα σου συμβούλευα να τον πάρεις. Από εκει και πέρα κοίταξε CPU Cooler και VGA Cooler αν κάνουν θόρυβο (τα αντικατέστησα και τα 2) και τέλος αυτό που έχουν όλοι δίκιο είναι ο θόρυβος του δίσκου, δεν μπορείς να τον σωπάσεις εύκολα. cpu cooler έχω τον μαμίσιο i5-750 τον οποίο τον έχω στο 60% και η θερμοκρασία τώρα της cpu είναι 40 , με ανοιχτό μόνο τον firefox . Γενικά δεν είναι και πολύ θορυβώδης και δεν κάνω o/c . Οπότε δεν τον αλλάζω . VGA έχω μία PNY 9400GT 1 GB (δεν παίζω παιχνίδια) η οποία είναι λίγο θορυβώδης αλλά μάλλον δεν την αλλάζω ακόμα προς το παρόν . Πιστεύετε ότι αν δεν την αλλάξω δεν πρόκειται να κάνω κάτι με τον θόρυβο ; Μάλλον θα πάρω σαν τροφοδοτικό το : http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/CoolerMaster-Silent-Pro-PSU-500W.htm Μου αρέσουν τα 5 χρόνια εγγύησης που έχουν .
orotoi Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Αναλόγως πόσο "αθόρυβο" θέλεις. Υπάρχουν διάφορα λαστιχάκια που μπορείς να βάζεις ανάμεσα στους δίσκους για παράδειγμα για να μειώσεις τους κραδασμούς. Υπάρχουν ηχομονωμένα κουτιά.. ή υλικά ηχομόνωσης για το υπάρχον pc σου.. Είναι αναλόγως τι θέλεις..
yorke8 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Αναλόγως πόσο "αθόρυβο" θέλεις. Υπάρχουν διάφορα λαστιχάκια που μπορείς να βάζεις ανάμεσα στους δίσκους για παράδειγμα για να μειώσεις τους κραδασμούς. Υπάρχουν ηχομονωμένα κουτιά.. ή υλικά ηχομόνωσης για το υπάρχον pc σου.. Είναι αναλόγως τι θέλεις.. Μπα οι δίσκοι δεν με πειράζουν , τα ανεμιστηράκια είναι που κάνουν τον θόρυβο .
citakis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Όπως αναφέρθηκε παραπάνω για να κάνεις ένα ανεμιστηράκι αθόρυβο πρέπει να έχει λιγες στροφές. Η μια λύση είναι όπως είπε ο Haldol είναι αντίσταση για να μειώσουμε την τάση άρα και τις στροφές. Σγώ θέλω να προτείνω και μια ακόμα λύση. Όλα τα ανεμιστηράκια τροφοδοτούνται από τάση 12V. Αν κάποιος πάντως θέλει μπορεί να τους αλλάξει την συνδεσμολογία και να τα τροφοδοτήσει με 5Volt. Έτσι θα γυρίζουν περίπου στις 900 στροφες/λεπτό κάνοντας την λειτουργία τους πραγματικά αθόρυβη χωρίς όμως να χάνουν σε λειτουργικότητα. Σίγουρα δεν ενδείκνειται για overclocking αλλά πραγματικά σταματάς να ακούς το pc.
LouCi4er Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Όπως αναφέρθηκε παραπάνω για να κάνεις ένα ανεμιστηράκι αθόρυβο πρέπει να έχει λιγες στροφές. Η μια λύση είναι όπως είπε ο Haldol είναι αντίσταση για να μειώσουμε την τάση άρα και τις στροφές. Σγώ θέλω να προτείνω και μια ακόμα λύση. Όλα τα ανεμιστηράκια τροφοδοτούνται από τάση 12V. Αν κάποιος πάντως θέλει μπορεί να τους αλλάξει την συνδεσμολογία και να τα τροφοδοτήσει με 5Volt. Έτσι θα γυρίζουν περίπου στις 900 στροφες/λεπτό κάνοντας την λειτουργία τους πραγματικά αθόρυβη χωρίς όμως να χάνουν σε λειτουργικότητα. Σίγουρα δεν ενδείκνειται για overclocking αλλά πραγματικά σταματάς να ακούς το pc. Καλο και αυτο.Καλυτερο ακομα να τα τροφοδοτισεις και με 7 volt.
Nik.K Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Ενα φτηνο ανεμιστηρακι θα κανει περισσοτερο θορυβο ακομα και στις 900 στροφες απο ενα Noctua στις 1200. Οποτε ολο αυτο το εγχειρημα ειναι καλο αν καποιος δεν μπορει να διαθεσει τα 20ε.
LouCi4er Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Καλα μην τρελενομαστε.Οι Noctua δεν ειναι και τερατα δυναμης ουτε και αθορυβα που να μην καταλαβαινεις καν οτι δουλευουν.Νικο εχω εδω διπλα μου 2 14αρηδες Noctua,ακομα κλαιω τα 56 ευρω.Οταν δουλευουν εκτος το οτι δεν κανουν και τρομερη δουλεια,ακους τον αερα που στροβιλιζεται,οχι το μοτερ αλλα ο αερας ακουγεται.Για μενα δεν αξιζουν με την καμια τα 20+ ευρω που ζητανε.
Nik.K Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Τερατα δυναμης οχι, εξαλλου δεν λενε κατι τετοιο. Αν θελεις τερατα παιρνεις αρκετους Delta και βαζεις και μια αγκυρα στο κουτι σου.... Αναλογικα ομως περα απο τους Noiseblocker δεν θα βρεις αλλους που να προσφερουν τετοια ποσοτητα airflow με τετοια σταθμη θορυβου.
Heatspreader Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Noctua απο μενα ειναι μεν ακριβα 20+ το ενα αλλα εχουν καλο airflow και ειναι αθορυβα Καθόλου αθόρυβα όμως. Να σημειωθεί ότι ακούγονται τα πηνία τους όταν χαμηλώσεις τις στροφές τους! Δεν κανουν για case τα Noctua.Ο κατασκευαστης υποστηριζει οτι η κατασκευη των πτερυγιων και γενικα ολοκληρου του ανεμιστηρα ειναι μελετημενη για να αποδιδει τα μεγιστα μονο σε ψυκτρες. Έχει δύναμη από κοντά μόνο ε? Έχω 3 στο ψυγείο, έναν στο chipset και 2 να τραβάνε στο πάνω μέρους του Case. Σημαντικό αυτό που λες!
Nik.K Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Καλα θα ηταν να διαβασεις και την απαντηση μου απο κατω. Δεν βγαζουν 1 μοντελο μονο.
Heatspreader Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Θα βγάλω φωτογραφίες να μου πεις ποια έχω τότε, μη βαράς... Welcome Back!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.