Προς το περιεχόμενο

συνδεση 7.1 home theater

Uncle-Getz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σε ολους,

το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχω ιδεα απο συνδεσμολογια pc με ενισχυτη οποτε καθε βοηθεια αποδεκτη :-)

Λοιπον εχω ενα ενισχυτη AVR-1508 , ενα συστημα ηχειων 7.1 , ενα pc με μια καρτα ηχου onboard 5.1 , και καρτα γραφικων ΑΤΙ HD 4350 συνδεδεμενη μεσω hdmi σε μια 47 LG TV. το προβλημα μου λοιπον ειναι οτι δεν ξερω ποια ειναι η σωστη συνδεσμολογια για να δουλεψει σωστα το 7.1 με αυτα τα μηχανηματα. δοκιμασα να συνδεσω hdmi απο GPU σε ενισχυτη και απο την εξοδο του ενισχυτη στην TV ομως δεν ειχα ηχο αλλα μονο εικονα.

Αυτο ειναι το πισω μερος του ενισχυτη AVR1508_Large_Back_v2.jpg .

Τι πρεπει να κανω ή τι πρεπει να αγορασω αν κρινετε απαραιτητο για να μπορεσω να εχω ενα σωστο συστημα 7.1 ?

π.χ σκεφτηκα να αγορασω μια καρτα ηχου 7,1 και να συνδεσω με "καρφια" τον ενισχυτη. θα δουλεψει ετσι? και γιατι ορισμενες καρτες ηχου ενω ειναι 8καναλες εχουν ας πουμε 5 εξοδους? πανε ανα ζευγαρια? αυτα τα λιγα, ευχαριστω για το χρονο σας και συγνωμη για το μακροσκελες topic.

Δημοσ.

με οπτική ίνα απο τη κάρτα ήχου στον ανισχυτή είναι ο πιο απλός τρόπος.

και θα επιλέξεις στον ενισχυτή την οπτική ίνα

Δημοσ.

οταν λες δεν ειχες ηχο εννοεις στα ηχεια της τηλεορασης ?

για να εχεις ηχο μεσω hdmi πρεπει η καρτα γραφικων σου να υποστηριζει audio out μεσω hdmi..

περναει και ενα driver για αυτο αμα ψαξεις στο device manager αλλα νομιζω και ο ενισχυτης

πρεπει να το υποστηριζει..

για μενα κανε καλυτερα αυτο που λεει ο ditsikts για τον ηχο και ενα απευθειας hdmi στην TV και

εισαι κομπλε..

---------- Προσθήκη στις 00:19 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:17 ----------

και απο οτι καταλαβα στο link που εδωσες για τον denon δεν υποστηριζει audio hdmi..

Δημοσ.

πρεπει να διαβασεις το manual του denon για να κανεις assign την ψηφιακη εισοδο με την εξοδο που θες.

για να μην σε μπερδεψω πιο πολυ, να σου πω οτι στον ενισχυτη πρεπει να δηλωσεις οταν παιρνει ηχο απο την hdmi αν θα τον στελνει στην tv η θα επιλεξεις amp (στο μενου του ενισχυτη) ωστε να στελνει τον ηχο στα ηχεια. επισης, να δηλωσεις στα windows οτι ο ηχος θα φευγει απο την hdmi της καρτας γραφικων. εχεις επιλογη να δηλωσεις και εξοδο ηχου απο spdif (ψηφιακη) απο την καρτα ηχου, αλλα συνηστω την hdmi μιας και το ευρος hdma 1.3 ειναι μεγαλυτερο απο την οπτικη αν ποτέ θελησεις να παιξεις 5καναλο ηχο (wav,dts) μουσικης 24/96 για παραδειγμα.

αν εισαι αρκετα αρχαριος, βρες καποιον να σε βοηθησει με το manual του ενισχυτη, διοτι τα πραγματα δεν ειναι και τοσο απλα οταν θες να περασεις ηχο-εικονα και να τα αντιστοιχισεις στις εισοδους-εξοδους του ενισχυτη.

Δημοσ.
με οπτική ίνα απο τη κάρτα ήχου στον ανισχυτή είναι ο πιο απλός τρόπος.

και θα επιλέξεις στον ενισχυτή την οπτική ίνα

η καρτα ηχου μου δεν εχει οπτικη ινα θα πρεπει να παρω καποια αλλη..καμια προταση μεχρι 100 € περιπου ? η οπτικη ινα μπορει να δωσει 7.1 γιατι καπου ειχα διαβασει οτι δινει μεχρι 5.1. :rolleyes:

---------- Προσθήκη στις 16:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:08 ----------

οταν λες δεν ειχες ηχο εννοεις στα ηχεια της τηλεορασης ?

για να εχεις ηχο μεσω hdmi πρεπει η καρτα γραφικων σου να υποστηριζει audio out μεσω hdmi..

περναει και ενα driver για αυτο αμα ψαξεις στο device manager αλλα νομιζω και ο ενισχυτης

πρεπει να το υποστηριζει..

Οντως οπως φαινεται εδω αν καταλαβαινω καλα δεν μπορει να βγαλει ηχο απο την hdmi του ο ενισχυτης. η καρτα γραφικων μου ομως μπορει.τωρα εχω συνδεδεμενη την καρτα με ενα hdmi με την TV και την TV με τον ενισχυτη με οπτικη ινα.και δουλευει ο ηχος ομως σε οσες προσπαθειες και αν εκανα με προγραμματα και HD movies που λενε 7.1 ηχο δεν ειχαν αποτελεσμα..:eek: παιζανε ολα τα ηχεια μαζι και το μονο που κανανε ηταν φασαρια :-) (που λεει ο λογος..)

Δημοσ.
η καρτα ηχου μου δεν εχει οπτικη ινα θα πρεπει να παρω καποια αλλη..καμια προταση μεχρι 100 € περιπου ? η οπτικη ινα μπορει να δωσει 7.1 γιατι καπου ειχα διαβασει οτι δινει μεχρι 5.1. :rolleyes:

---------- Προσθήκη στις 16:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:08 ----------

Οντως οπως φαινεται εδω αν καταλαβαινω καλα δεν μπορει να βγαλει ηχο απο την hdmi του ο ενισχυτης. η καρτα γραφικων μου ομως μπορει.τωρα εχω συνδεδεμενη την καρτα με ενα hdmi με την TV και την TV με τον ενισχυτη με οπτικη ινα.και δουλευει ο ηχος ομως σε οσες προσπαθειες και αν εκανα με προγραμματα και HD movies που λενε 7.1 ηχο δεν ειχαν αποτελεσμα..:eek: παιζανε ολα τα ηχεια μαζι και το μονο που κανανε ηταν φασαρια :-) (που λεει ο λογος..)

[/color] ο denon σου δεν υποστηριζει καθολου ηχο μεσω hdmi και την χρησιμοποιει μονο σαν switcher εικονας, αναγκαστικά θα πρεπει να παρεις ηχο απο optical,coaxial καρτας ηχου. διαλεξε μια φθηνη να κανεις την δουλεια σου.

μεσα στο ποσό που αναφερεις κοιτα για την asus xonar d1 μεταξυ αλλων.

Δημοσ.

H asus xonar d1 βγαζει οπτικη ινα? δεν μπορω να καταλαβω απο τα χαρακτηριστικα της?

και κατι ακομα...η οπτικη τελικα δινει μεχρι 7.1 ?..ευχαριστω για τον χρονο σας..

Δημοσ.
H asus xonar d1 βγαζει οπτικη ινα? δεν μπορω να καταλαβω απο τα χαρακτηριστικα της?

και κατι ακομα...η οπτικη τελικα δινει μεχρι 7.1 ?..ευχαριστω για τον χρονο σας..

η εξοδος του μικροφωνου της ειναι παραλληλα και οπτικη εξοδος.

Ναι, βγαζει 7.1, αλλα που θα βρεις 7.1 διακριτα καναλια σε ταινια ;

απλα, τα 7.1 καναλια του denon θα χρησιμοποιηθουν σαν προσθηκη (αλλα με την ιδια πληροφορια) ενος ζευγαριου surround σε περιπτωση οπου το δωματιο ειναι μεγαλο και χρειαζεσαι πιο πολλα ηχεια για τον περιφερειακο ηχο (οπως βλεπεις τις συστοιχιες στους πλαινους τοιχους στις κινηματογραφικες αιθουσες.

ολα εχουν να κανουν με το ποσα ηχεια θα συνδεσεις στον denon (και αν υπαρχει surround back) που θα τοποθετηθουν (τα surround)

οποτε η...εμμονη σου με τα 7.1 καναλια ειναι λιγο ακυρη αν εχεις 5 ηχεια και ενα subwoofer)

υπαρχουν (οχι πολλες) ταινιες με 6καναλο ηχο (dts discrete ή matrix 6.1) οπου κανεις χρηση του surround back καναλιου.

αλλα το να χρειαστει να προσθεσεις αλλο ενα ζευγαρι ηχειων surround επειδη εχεις τεραστιο σαλονι το βλεπω δυσκολο.

Δημοσ.

η συνδεσμολογια των ηχειων μου ειναι ακριβως οπως στην φωτογραφιαzj8q2u.jpg και εχω καταλαβει τι θελεις να πεις..σε ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις.οταν θα παρω την καρτα θα γραψω τα αποτελεσματα τις προσπαθειας :-)

Δημοσ.
η συνδεσμολογια των ηχειων μου ειναι ακριβως οπως στην φωτογραφιαzj8q2u.jpg και εχω καταλαβει τι θελεις να πεις..σε ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις.οταν θα παρω την καρτα θα γραψω τα αποτελεσματα τις προσπαθειας :-)

Aρα εχεις τοποθετησει και surround back channel ηχεια. οταν λοιπον ο denon θα αποκωδικοποιει το 5.1 και του εχεις δηλωσει και τα surround back, τοτε τα πισω ηχεια οταν η ταινια ειναι 6.1 θα παιζουν διακριτους ηχους.

Αν η ταινια ειναι 5.1 (η πλειοψηφια) τοτε τα πισω surround θα παιζουν οτι θα παιζουν και τα πλαινα surround για να σε κυκλωνει καλυτερα ο ηχος των πλαινων (αφου εχουν τοποθετηθει στο πλαι και οχι ελαφλως πισω οταν εχουμε απουσια πισω surround ηχειων.

Αν παρεις αυτη την καρτα (asus xonar d1) μην ξεχασεις μεσα απο το xonar audio center να μαρκαρεις την επιλογη spdif out = pcm.

Δημοσ.

Όσες ταινίες έχω δει μέχρι σήμερα καμία δεν είχε 7.1 ήχο. Ούτε καν 6.1 δεν πέτυχα.

Το να θέλεις να εγκαταστήσεις ηχοσύστημα 7.1 δε νομίζω να σε βοηθήσει ιδιαίτερα. Και για να ακριβολογώ, πρόσφατα που μπήκα στο club των ταινιών σε blu ray δίσκους , ούτε κι εκεί είδα 8-κάναλο ήχο.

.Βέβαια δεν έχω ζήσει από κοντά τη λειτουργία των ηχείων οπότε το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι πως τα πλαϊνά ηχεία θα παράγουν κλωνοποιημένο τον ήχο των πίσω ηχείων, αφού στο αρχείο του ήχου των ταινιών δεν υπάρχει κανάλι για τα πλαϊνά ηχεία. Μόνο στη μουσική θα παράγεται ήχος, αλλά ως γνωστόν, τα καλύτερα ηχεία για μουσική είναι τα 2-κάναλα.

Τώρα αν θες να συνδέσεις το μηχάνημα που προανέφερες, ο πιο εύκολος τρόπος είναι μέσω οπτικής ίνας. Έτσι ρυθμίζεις τον υπολογιστή να βγάζει τον ήχο με Digital Output και μετα όλη τη δουλειά θα την κάνει το μηχάνημα. Δε χρειάζεται κάποια ακριβή κάρτα ήχου, αφού την αποκωδικοποίηση θα την κάνει το μηχάνημα. Εδώ όμως πιθανώς το μηχάνημα να βλέπει μόνο τα 5.1 κανάλια και μόνο από αυτά να αναπαράγεται ήχος.

Σε κάθε άλλη περίπτωση που θα συνδέσεις τον υπολογιστή με το μηχάνημα μέσω mini jack για κάθε κανάλι ξεχωριστά, τότε καλό θα ήταν να εγκαταστήσεις και ένα πρόγραμμα, όπως το ac3filter και από εκεί να ρυθμίσεις τον τρόπο και τη συμπίεση που θα στέλνεται στο μηχάνημα.

Ελπίζω να βοήθησα

Δημοσ.

καλησπερα και παλι..σημερα πηρα την καρτα ηχου και εκανα μια αποπειρα να δω τι αποτελεσμα 8α εχει..δεν αφιερωσα πολυ χρονο ομως προσπαθησα..τσεκαρα σαν default device την ψηφιακη εξοδο της και εβαλα και το καταλληλο σετ ηχειων.δοκιμασα να δω στο τεστ που εχουν τα windows αν 8α στειλουν ηχο σε ολα τα ηχεια αλλα τζιφος..:-( καπου εκανα κατι λαθος και δε παιζανε ολα τα ηχεια..χρειαζεται να κανω κατι αλλο απο τον υπολογιστη η πλεον ολα ειναι ρυθμιση του ενισχυτη?

---------- Προσθήκη στις 22:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:40 ----------

Αν παρεις αυτη την καρτα (asus xonar d1) μην ξεχασεις μεσα απο το xonar audio center να μαρκαρεις την επιλογη spdif out = pcm.

το εκανα αυτο. και κατι ακομα, δοκιμασα και απο το προγραμματακι της καρτας να κανω δοκιμες στα ηχεια αλλα δεν μπορουσα να βγαλω απο κανενα ηχο...τουλαχιστον απο τα windows παιζανε καποια απο το δικο τους προγραμμα κανενα...

Δημοσ.

1) απενεργοποιεις την καρτα ηχου onboard αν υπαρχει απο το bios.

2) κανεις δεξι κλικ στο ηχειο στην taskbar των win και επιλεγεις συσκευες αναπαραγωγης.

στο παραθυρο που θα εμφανιστει, τσεκαρεις την ψηφιακη εξοδο asus xonar d1 (ορισμος προεπιλογης). στη συνεχεια στις ιδιοτητες να επιλεξεις και στην καρτελα ''υποστηριζομενες μορφες'' DTS AUDIO και dolby digital.

Στην ιδια καρτελα κατω κατω, τσεκαρε και ολες τις επιλογες 44.1 48, 96, 192.

φευγεις απο εδω και ανοιγεις το xonar audio center. πατας το κουμπι μενου (τριγωνο σχημα, σχεδον κατω δεξια ειναι) για να ανοιξει κι αλλο το audio center)

Στα κουμπια κατω κατω πατας το ''MAIN'' κα υστερα επιλεγεις: audio channel = 2 channels

sample rate =192

analog out = οτι θες

και στο τελευταιο spdif out= pcm (οχι dolby digital live)

οι παραπανω επιλογες, δινουν σε stereo μουσικη δικαναλη εξοδο απο την spdif, ωστε εσυ απο τον denon να μπορεις να επιλεξεις αν θες καποια αλλη προσομοιωση ηχου (dolby prologic, 5.1 stereo κλπ)

Στις ταινιες, το σημα θα περασει αυτουσιο σαν dts , dd αναλογα την ταινια.

οσον αφορα τα παιχνιδια, δεν ειμαι σιγουρος επειδη δεν εχω ασχοληθει, αλλα πολυκαναλο ηχο θα παρεις ειτε αναλογικα, ειτε ψηφιακα , επιλεγοντας αυτη τη φορα απο το audio center spdif out = dolby digital live.

καποιος φιλος με την ιδια καρτα μπορει να σε βοηθησει πιο πολυ οσον αφορα τα παιχνιδια.

σιγουρεψου κι ολας οτι εχεις πατησει στον denon την σωστη πηγη (dvd, dvp, vcr κλπ) οπου ειναι συνδεδεμενη η οπτικη ινα επανω του.

Υ.Γ.

μην μπερδευεσαι με τα τεστ ηχειων. αυτα εχουν να κανουν οταν θελουμε συνηθως να παρουμε τα καναλια αναλογικα και θελουμε η καρτα ηχου να κανει ολες τις επεξεργασιες του ηχου. εσυ, δεν θα χρησιμοποιησεις καμια επεξεργασια της καρτας, ουτε κανενα DSP mode, ο denon εχει πολυ ανωτερα dsp.

Δημοσ.

φιλε μου απλα respect....σε ευχαριστω για τον χρονο σου και για τις απαντησεις σου!! οπως και τα υπολοιπα παιδια.ολα δουλευουν μια χαρα τωρα. :-) να ειστε καλα!!!

Δημοσ.
φιλε μου απλα respect....σε ευχαριστω για τον χρονο σου και για τις απαντησεις σου!! οπως και τα υπολοιπα παιδια.ολα δουλευουν μια χαρα τωρα. :-) να ειστε καλα!!!

χαρηκα που βοηθησα. :-)

καλοριζικα και καλες ακροασεις. !

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...