giannis00 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Όπως λέει και ο τίτλος ψάχνω μια κάρτα γραφικών χρήση σε ενα htpc που ετοιμάζω... Σκεφτόμουν μια GT220 ή και 210 μιας και δεν ασχολούμαι καθόλου με games. Όμως βρήκα σε προσφορά την TwinTech 9800 GT Μήπως είναι υπερβολική για την χρήση που την θέλω;Ακόμα η κατανάλωση της σε σύγκριση με μια απο τις GT220/210 κατασκευασμένη με αρχιτεκτονική στα 40nm δεν θα έχει τεράστια διαφορά; Κάτι τελευταίο:υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί να την έχω προσωρινά σε ενα AMD 64 3200+ με 2,5Gb ram.Παίζει να μην λειτουργεί καθόλου;
moldovan20 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 H 9800 είναι καλή προσφορά ,αλλά αν όπως λες δεν παίζεις καθόλου παιχνίδια θα ήταν καλύτερα μια μητρική με ενσωματωμένη κάρτα imho.
liopyr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Οι διαφορές στην κατανάλωση είναι αμελητέες, ειδικά σε 2d περιβάλλον που θα την χρησιμοποιείς. Είναι καλή προσφορά, έχει hdmi out, cuda, θα παίξει στο σύστημα που λες. Μοναδικό πιθανό αρνητικό είναι το φουρφούρι της, σε htpc πολλοί προτιμούν passive υλοποιήσεις.
giannis00 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 H 9800 είναι καλή προσφορά ,αλλά αν όπως λες δεν παίζεις καθόλου παιχνίδια θα ήταν καλύτερα μια μητρική με ενσωματωμένη κάρτα imho. Επειδή θα είναι γενικά με custom κομμάτια το htpc ξέρω πως δεν θα υπάρχει on-board gpu. Οι διαφορές στην κατανάλωση είναι αμελητέες, ειδικά σε 2d περιβάλλον που θα την χρησιμοποιείς. Δεν το ήξερα . Είναι καλή προσφορά, έχει hdmi out, cuda, θα παίξει στο σύστημα που λες. Ναι και εγώ αυτό νομίζω σε σύγκριση κιόλας με μια TwinTech GT 220 που είναι 10Ε ακριβότερη και υποδεέστερη σε επιδόσεις γενικά...
chios Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Gigabyte-GVR545SC-1GI-SVGA-PCI-Express-1GB-DDR3-GVR545SC-1GI.htm παρε αυτην να μην σου ζαλίζει το κεφάλι ο ανεμιστηρας
giannis00 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Βασικά τι ακριβώς εννοούν λέγοντας Energy Saving ;Τόσο μεγάλη είναι η κατανάλωση;Το pc θα παραμένει πολλές ώρες ανοικτό... Και για fanless που μου λέτε τόσο θόρυβο κάνει; Με βάλατε σε σκέψεις...
hammerd Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 ναι υπαρχει θεμα με την καταναλωση..επελεξε κατι με χαμηλη.. κοιτα ολες οι καρτες με ανεμιστηρα κανουν λιγο θορυβο..και οσο γερνανε κανουν περισσοτερο.. οταν δε η καρτα εχει πολυ βαρια δουλεια να κανει τοτε ξεκινανε να κανουν πολυ θορυβο !
giannis00 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 ναι υπαρχει θεμα με την καταναλωση..επελεξε κατι με χαμηλη.. Ναι το κατάλαβα αυτό...Η 9800 GT τραβάει 125W ενώ η GT220 μόνο 58W και ας μην μιλήσουμε για την 210... Το σκέφτομαι και γιατι την θέλω μόνο για cuda και για λίγο photoshop!Όπως ξαναείπα δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα παιχνίδια... Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός αλλά εχω μπερδευτει...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Οχι τη 210. Σε ενα review στο anandtech που διαβαζα, βγαζει ελεηνη ποιοτητα ακομα και σε αναπαραγωγη video. Αφου στα σχολια εγραφε οτι "ειναι η χειροτερη discrete καρτα που εχουμε δοκιμασει. Στην πραγματικοτητα, ανταγωνιζεται onboard υλοποιησεις της Intel". Ασε που λογω αδυναμιας, δεν εχει υποστηριξη για PhysX. Παρε τη 220 ή καμια Ati 4670 αν βρεις (εκτος αν θες ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ cuda). Η 220 εχει 128bit ευρος μνημης και DDR3 μνημες, ενω η 210 64bit και DDR2. Εγω παραγγειλα αυτη, και για Light gaming σε 1280x1024.
giannis00 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι βασικά σκεφτόμουν κάποια GEFORCE GT220 αλλά έχω μια απορία. Εκτός των παιχνιδιών υπάρχει καμιά διαφορά με την 9800GT ; Εννοώ στην αναπαραγωγή HD ή στο Photoshop ... Γιατι μου φαίνεται πως για αυτό που θέλω αξίζει πολύ περισσότερο η GT220. Όσο για το CUDA το θέλω για το hardware decoding του.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 DXVA υποστηριξη εχουν και οι Ati καρτες, και ως κατοχος πολλων απο αυτες μπορω να σου πω οτι ειναι μια χαρα. Ακομα και η onboard Ati HD3200 με 256ΜΒ shared μνημης απο το συστημα, μια χαρα επιταχυνει την αναπαραγωγη ακομα και βαριων full HD ταινιων χωρις σπασιματα κτλ. Εκτος παιχνιδιων, εκτος απο τα ΜΟΛΙΣ ~15W που καιει η GT220 (η 9800GT καιει και σε Idle και σε load παραπανω ρευμα), δεν θα δεις καμια αλλη διαφορα. Το μονο για το οποιο δυστυχως δεν γνωριζω ειναι η GPU acceleration σε photoshop.
giannis00 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δηλαδή μου λέτε πως σε multimedia εφαρμογες θα είναι καλύτερη η GT220; Κατάλαβα πως η 9800Gt αξίζει μόνο για παιχνίδια... Κάνω λάθος ;
barman Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Εγω λεω την 9800Gt αλλα ψαξτο λιγο ακομα. Σκεφτομαι να την αγορασω για τον Ε8400 που εχω στην Tv.
chriss2 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 φιλαρακι καλησπερα. πηρα απο το paisio stock την 9800 που λες για htpc και την εβαλα στο AMD pc που εχω για να την δοκιμασω επειδη δεν εχω στησει ακομα το αλλο και οντως κανει θορυβο. το καλο ειναι οτι την πηρα 40 ευρω αλλα η μαμακια ειναι οτι η τροφοδοσια του ανεμιστηρα γινεται απο την καρτα και δουλευει συνεχως στο full ενω αν επαιρνε απο την μητρικη θα μπορουσες να ελεγξεις τις στροφες και θα ειχες λιγοτερο θορυβο. τωρα απο επιδοσεις δεν προλαβα να την τσεκαρω. αλλα τα φιλαρακια παραπανω θεωρω οτι εχουν δικιο για μια καρτα με passive cooling συν οτι οι ati παιζουν καλυτερα σε εφαρμογες multimedia,ειναι γνωστο αυτο.
barman Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 καλησπερα..Βασικα βαλε κανα δυνατο παιχνιδι με ολα στο φουλ και γραψε μας εντυπωσεις !! καλοριζικη η καρτα !! 40 ; 50 λεει στο ιντερνετ !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.