Προς το περιεχόμενο

Nεα καρτα ηχου

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες. Εχω τα ηχεια logitech Z5400 και αυτη τη στιγμη μια καρτουλα sb x-fi xtreme fidelity.

Aυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι η προβολη bluray ταινιων.

To κολημα μου ειναι οτι η καρτα ηχου μου ΔΕΝ εχει θυρα για ψηφιακη συνδεση με τα ηχεια (optical).

Υπαρχει μια καρτα ηχου που να εχει τετοια θυρα, να ειναι σιγουρα καλυτερη απτην δικια μου σαυτο που θελω και να μην κανει πανω απο 150ευρω; (πολλα ζηταω;;:-p)

Δημοσ.

Πάντως 5.1 έχεις και αναλογικά.Είναι και κρίμα γιατί και η κάρτα σου δεν είναι της πλάκας.Αν επιμένεις πάντως για ψηφιακή σύνδεση εγώ σου προτείνω αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522561 που την έχω με τα Ζ-5500 και είμαι ικανοποιημένος.

Δημοσ.

Μήπως είναι πολλά τα λεφτά για να τη χρησιμοποιήσεις μόνο για Optical out? H Xonar είναι πάρα πολύ καλή κάρτα, αλλά άποψή μου, αν τη θες μόνο για digital out, είναι too much.

Μήπως υπάρχει κάποιο bracket να σου δώσει optical out στην κάρτα σου? Εναλλακτικά, coaxial digital out δίνει? Γιατί δε χρησιμοποιείς αυτό?

Δημοσ.

αν δεν εχεις καλη mobo αγορασε μια με οπτικη γιατι απο οτι εχω διαβασει δεν εχει διαφορα αν μπει σε 10Ε καρτα η σε 1000Ε...

και οταν θα ακους μουσικη θα τα βαζεις στην καρτα που εχεις τωρα ;)

δεν ξερω αν γινεται να τα εχεις ολα μαζι και να διαλεγεις απο το pc ποτε να ακους απο οπτικη ποτε απο αναλογικη συνδεση

Δημοσ.
Δε μου δινει καμια ψηφιακη θυρα η καρτουλα μου...αυτο ειναι το παραπονο μου.

Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση κάρτα της σειράς x-fi να μη δίνει digital out έστω και υπό τη μορφή extra κάρτας. Συγκεκριμένο μοντέλο?

Επίσης μπορείς να έχεις 2 κάρτες πάνω και να επιλέγεις ποια από τις 2 θα δίνει ήχο κάθε στιγμή (ακολουθώντας την πρόταση του sozz, περί 2 καρτών και όχι απαραίτητα αλλαγής μητρικής)

Δημοσ.
Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση κάρτα της σειράς x-fi να μη δίνει digital out έστω και υπό τη μορφή extra κάρτας. Συγκεκριμένο μοντέλο?

Επίσης μπορείς να έχεις 2 κάρτες πάνω και να επιλέγεις ποια από τις 2 θα δίνει ήχο κάθε στιγμή (ακολουθώντας την πρόταση του sozz, περί 2 καρτών και όχι απαραίτητα αλλαγής μητρικής)

τωρα που το λες προσεξα, ποια καρτα ηχου εχει..!!! εκ παραδρομης, νομιζα οτι μιλουσε για onboard.

για πες ποιο ακριβως μοντελο ειναι?

Δημοσ.

Για μισο ρε παιδια...ισχυει δηλαδη αυτο;

οτι αν συνδεσω καρτηα ηχου με τα ηχεια ψηφιακα δεν εχει σημασια αν η καρτα ηχου ειναι των 20 ευρω ή των 200ευρω;

η καρτα που εχω ειναι η sb x-fi x-treme fidelity.

Δημοσ.

οταν λες θες να βλεπεις blueray ταινιες εννοεις ματροσκες ? γιατι αν εννοεις απο δισκακι με ηχο DD-HD DTS-HD τοτε δεν σου κανει η ψηφιακη optical ή coaxial. πρεπει να παρεις απο hdmi 1.3 για να ειναι επαρκες το ευρος. οποτε μιλαμε για αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522717&ref=pathfinder

αν παλι εννοεις ματροσκες, και η καρτα ηχου, ή η onboard δεν εχει ψηφιακες εξοδους (optical-coaxial) τοτε μια οποιαδηποτε καρτα ηχου με ψηφιακη εξοδο θα σε καλυψει.

Δημοσ.
Για μισο ρε παιδια...ισχυει δηλαδη αυτο;

οτι αν συνδεσω καρτηα ηχου με τα ηχεια ψηφιακα δεν εχει σημασια αν η καρτα ηχου ειναι των 20 ευρω ή των 200ευρω;

η καρτα που εχω ειναι η sb x-fi x-treme fidelity.

ναι, διοτι τοτε το σημα παει αυτουσιο στον ενισχυτη των ηχειων και η επεξεργασια γινεται εκει και οχι στην καρτα. γι αυτο δεν εχει και τοσο σημασια.

και μου φαινεται περιεργο η fidelity να μην εχει ψηφικη εξοδο.....!

Δημοσ.

Ρε παιδια βοηθειστε με σε κατι....

εγω βλεπω ματροσκες απτο πισι.... απο εκει δεν μπορω να εχω ηχο DD-HD DTS-HD? μονο αν βλεπω απο bluray disks μπορω να εχω τετοιον ηχο;

Εχω κολησει ρε γαμωτο... πως θα χω πιο καλο ηχο;;;

με την sb x-fi extreme fidelity και τα ηχεια Ζ5400 συνδεδεμενα αναλογικα οπως ταχω τωρα

ή

με μια οποιαδηποτε καρτα ηχου με ψηφιακη εξοδο και ναγορασω τα ηχεια Ζ5500 που ενα σκαλι πιο πανω και να τα συνδεσω ψηφιακα;

---------- Προσθήκη στις 07:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 06:09 ----------

και μου φαινεται περιεργο η fidelity να μην εχει ψηφικη εξοδο.....!

Βασικα ετσι ειναι πισω

51bY7365h9L.jpg

Δημοσ.

τον τελευταιο καιρο, υπαρχουν ματροσκες με ηχο HD.

ομως θα πρεπει για να παρεις αυτον τον ηχο χρειαζονται καποιες προυποθεσεις.

1) mkv με ηχο hd.

2) καποιον player που να υποστηριζει αυτο τον ηχο (π.χ. ο mpc-hc υποστηριζει πλεον dd-hd dts-hs με χρηση ffdshow audio decoder)

3) επειδη ο ηχος hd ΔΕΝ μπορει να φυγει απο ψηφιακη coaxial,optical θα πρεπει να παρεις μια καρτα ηχου με hdmi οπως αυτη που ανεφερα πιο πανω.

Εισαι σιγουρος οτι ξερεις την διαφορά του dts με του dts-hs ; Μηπως τελικα θες να παρεις κανονικο ηχο dts, dd και εχεις μπερδευτει ; παντως, καλυτερα θα ηταν να επαιρνες καλυτερα ηχεια, παρα να ψαχνεις για ηχο με μεγαλυτερο bitrate για τα ηχεια που εχεις.

Δημοσ.

H κάρτα σου έχει κάμποσα pins onboard. Λογικά είτε στα πίσω, είτε σε αυτά που βρίσκονται πάνω αριστερά (όπως είναι η photo) παίρνει κανονικά module που σου δίνει extra εισόδους-εξόδους. Επίσης, το τελευταίο προς τα πάνω jack, έχω την εντύπωση ότι είναι ρυθμιζόμενο για το τι θα δίνει. Δηλαδή μέσα από το software της κάρτας σου, μπορείς να το αλλάξεις για το αν θα είναι είσοδος (line-in/mic) ή έξοδος (spdif out). Αν ρυθμίζεται, το αλλάζεις σε spdif out, συνδέεις καλώδιο jack (στην κάρτα) σε coaxial (στα ηχεία) και έχεις ψηφιακή έξοδο. Ρίξε μια ματιά εδώ

Από εκεί και πέρα, τα ηχεία σου ούτως ή άλλως δε μπορούν να αποκωδικοποιήσουν DD-HD & DTS-HD. Θα πρέπει να πας σε λύση ενισχυτή & ηχείων που να μπορούν να το κάνουν αυτό, και πάντα με HDMI σύνδεση.

Δημοσ.

Παιδια βρηκα πως ΑΚΡΙΒΩΣ λεγεται η καρτα ηχου μου

CREATIVE SOUND BLASTER X-FI XTREME GAMER FATAL1TY PRO

και ειναι εδω

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540178

Bρηκα και πως θα δωσει ψηφιακες εισοδους /εξοδους...

με αυτο εδω

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540193

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...